بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

حامد خسروشاهی

@khosroshahihamed

6 دنبال شده

13 دنبال کننده

                      
                    

یادداشت‌ها

نمایش همه
                در تاریخ سیاسی معاصر ترکیه 🇹🇷 مشهور است که ارتش به بهانه سخنرانی سفیر ایران 🇮🇷 در مراسم روز قدس یکی از شهرهای کوچک، کودتا کرد و به جرم عدول از پایه‌های حکومت لائیک مرحوم نجم‌الدین اربکان را از حکومت برکنار و حزب او که طبیعتا شامل لایه اول و هوادارانش می‌شد را قلع‌و‌قمع کرد. صدالبته که این مساله بهانه بود و فکر کودتا از مدت‌ها پیش در سر وفاداران دوآتشه میراث‌داران آتاترک می‌چرخید. آن سفیر ایران کسی نبود جز محمدرضا باقری که پیشتر از ماموریت ترکیه، به عنوان دیپلمات در لیبی 🇱🇾، کاردار سفارت در کویت 🇰🇼، معاون اروپای شرقی و مرکزی وزیر امور خارجه 🇮🇷 و پس از بازگشت از آنکارا، معاون عربی-آفریقایی وزیر امور خارجه به ایفای نقش پرداخته است و بعد از بازنشستگی با مسئولیت معاون بین‌الملل به حج و زیارت رفته است.
این همه اتفاق خود بستر کلی روایت و خاطره است که در کتاب دیپلماسی مقاومت به رشته تحریر درآمده و اخیرا از سوی انتشارات ایران روانه بازار نشر شده است.
        
                داخل پرواز و حين مسافرت هستم که خواندن کتاب تمام می‌شود. انتظاراتم را برآورده کرده و علاوه بر گفتن از نکات جالب یک ایرانی در سفر به ژاپن، اطلاعات خوبی از فرهنگ، تاریخ و جامعه این کشور شرق آسیا داده. منصور ضابطیان وقت زیادی گذاشته و برای مخاطب کتاب دو دستی و هر آنچه که می‌توانست جالب به‌نظر بیاید نوشته و این هنر "منصور بودن" و "منصور ماندن" است.
روایتی که نویسنده از بحران کهولت سن در ژاپن و سطح پایین زندگی اکثر سالخوردگان و نیازشان به کار در دهه هشتم و نهم عمر برایم عجیب و تکان‌دهنده بود. این که "مرگ در تنهایی" اصطلاح عجیبی در آن کشور نیست و فرزندی که اغلب در شهری دور است بعد از شنیدن خبر فوت پدر یا مادر، برنامه خود را برای اولین فرصت ممکن که گاها یک یا دو هفته بعد است تنظیم می‌کند تا مراسم سوزاندن انجام شود و طبق رسوم چند هفته بعد، خاکستر دفن شود، برایم تکان‌دهنده بود.
من آدم زندگی در لحظه و اهل تصمیم‌های آنی هستم، چیزی که به‌هیچ وجه با ذهن برنامه‌ریز ژاپنی نمی‌خواند. همیشه با آدم‌هایی که دوست دارند طبق برنامه‌ای که از مدت‌ها قبل ریخته و نوشته‌اند عمل کنند، مشکل داشته‌ام و این همان چیزی است که انسان ژاپنی اینگونه تربیت می‌یابد. با این حساب خدا را هزاران بار شکر که در ژاپن به دنیا نیامده‌ام.
فرمود "وصف العیش، نصف العیش". با این حساب من یک سفر به ژاپن و چهارشهر مهم آن داشته‌ام با این کتاب.
        
                قصه‌گویی همه‌جا به‌کار می‌آید؛ در تجارت، در رابطه با خانواده و دوستان، در فضای اداری، وقتی برای درخواستی به اداره مراجعه می‌کنی و.... برای همین است که بهترین قصه‌گو برنده است .
آنت سیمونز در این کتاب به شما می‌گوید که چطوربا قصه کسب و کارتان را رونق دهید.
 مجموعه جستارهای روایی نشر اطراف که از ابتدای تأسیس جزو سرفصل‌های اصلی کارشان بوده، مجموعه‌ای جذاب برای روایت‌پسندها حول این مقوله است. این کتاب هم یکی از بهترین کارهای این مجموعه است. ترجمه روان زهرا باختری و ویراست مریم‌السادات حسینی کار را لذت‌بخش‌تر کرده است.
درست است که هیچ چیز جای گرفتن کتاب در دست و مطالعه تک‌تک کلمات آن را نمی‌گیرد، اما اگر شما هم مثل من از یک‌جایی به بعد احساس کردید کار مطالعه سخت پیش می‌رود، نسخه صوتی این کتاب را می‌توانید از روی اپ طاقچه گوش کنید.
  این نسخه کتاب را سال ۹۷ و در نمایشگاه کتاب از سرکار خانم نفیسه مرشدزاده که از سال‌های همشهری جوان و بعدتر داستان برایم عزیز هستند هدیه گرفته‌ام و در بهترین طبقه کتابخانه‌ام نگهداری می‌کنم.
        

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

بریده‌های کتاب

نمایش همه

فعالیت‌ها

آشنایی با کانتایمانوئل کانتکانت

سیر خوانش فلسفه نقادی کانت

14 کتاب

تابستان سال 1401 حدود سه ماه درگیر کانت بودم که چه درگیری شیرینی هم بود. در یک سیری سعی کردم مسائل اصلی کانت را بفهمم. پر واضح است سه نقد اصلی را کامل متن خوانی نکردم ( چه کار یک عمر است و نه چند ماه ) بلکه به فقراتی اکتفا کردم و به جایش بیشتر رجوعم به شرح‌های دست اول بود. در کنار شرح‌ها بار اصلی آموزشم را دو استاد بزرگوار یعنی دکتر شاهد طباطبایی و دکتر اصغر واعظی بر دوش کشیدند. . سمت فلاسفه‌های بزرگ بدون استاد نباید رفت. فوکو و دریدا را میشود بدون استاد خواند اما ارسطو، کانت، صدرا و ... را اصلا. کانت خواندن یکسری مقدمات دارد. باید فلسفه راسیونالیسم یعنی دکارت و ولف را دانست. همچنین فلسفه آمپریسیسم مانند لاک، بارکلی و مخصوصا هیوم را. در کنار همه اینها فلسفه طبیعی یعنی کوپرنیک و نیوتون بسیار واجب‌اند. برای نقد عقل عملی هم دانستن روسو لازم است. اما خب اگر واقع بین باشید هر کدام از این فلاسفه یک سیر مفصل مخصوص خود را نیاز دارند و اینجاست که لزوم استاد مشخص میشود. استاد همانگونه که نمی‌گذارد شما فلسفه‌ی فیلسوف را اشتباه بفهمید، به همین ترتیب فلسفه را در بستر زمانی و مکانی خودش به شما یاد میدهد، چرا که فلسفه در عین انتزاعی و لامکان و لازمان بودن، بسیار بسیار انضمامی و بسته به روزگار خودش است. بار انتقال این مهم به دوش استاد است. لذا توصیه‌ام این است که یا درسگفتار دکتر شاهد طباطبایی و یا محمدمهدی اردبیلی را در زمان کانت خوانی گوش دهید. این دو درس‌گفتار به وفور در تلگرام پیدا میشود اما اگر کسی نیافت به من پیام بدهد. . لیست را بر طبق تجربه‌ام مرتب کردم. قطعا آثار خوبی هستند که متوجه‌شان نشدم ولی این لیست حداقل‌ها را دارد. اگه به اثر خوبی بر بخورم حتما اضافه خواهم کرد.