حامد خسروشاهی

@khosroshahihamed

26 دنبال شده

28 دنبال کننده

نمایش همه

کتابی که نمی‌خواستم تمام شود...

معمولاً کتابی را که به دست می‌گیرم، دوست دارم یک‌سره بخوانم، تمام کنم و بعد زمین بگذارم. اما حاج آخوند فرق داشت... برای اولین بار، کتابی آن‌قدر شیرین برایم بود که نمی‌خواستم تمام شود. جرعه‌جرعه می‌نوشیدم و یک هفته تمام با آن مشغول بودم ☕📖
کتاب، خاطرات سید عطاالله مهاجرانی‌ست از دوران کودکی و نوجوانی‌اش در روستای مهاجران اراک 🏡
روایتی صمیمی و شاعرانه از روزگاری که مردی با وجود مدارج بالای علمی در نجف و قم 🎓، تصمیم می‌گیرد به روستا بازگردد و با مردم بماند.
روحانی‌ای روشن‌ضمیر، عارف‌منش، خوش‌ذوق، شاهنامه‌خوان، خیام‌دوست و مولوی‌شناس
که با سلوک ساده‌اش معلم جان‌های خسته بود 🌿
حاج آخوند یک آینه‌ است برای تماشای مردی که شبیه چهره رایج روحانیت نیست. ✨
اگر دلتان برای آدم‌های بی‌ادعا و بزرگ تنگ شده، اگر اهل خاطره‌خوانی و نثرهای لطیف هستید، این کتاب را بخوانید... نه یک‌سره، بلکه جرعه‌جرعه
مثل چای خوش‌عطری که نمی‌خواهی تمام شود...
من کتاب را با صدای گرم خود نویسنده شنیدم 🎧 و همین، لذت خواندن حاج آخوند را برایم دوچندان کرد...

کتاب «حضرت حجت» مجموعه‌ای از بیانات آیت‌الله بهجت در مورد حضرت ولی‌عصر (عج) است که به زیبایی در قالب یک اثر مفصل جمع‌آوری شده 📚. این کتاب که قریب به ۷۰۰ صفحه دارد، گنجینه‌ای از سخنان عارفانه و عاشقانه ایشان در خصوص رابطه با حضرت و نحوه جلب رضایت و داستان‌هایی از تشرف به محضر ایشان است. آیت‌الله بهجت، با توسل و توجه به حضرت حجت (عج)، راه‌های وصال و بهره‌مندی از حضور این امام همام را به محبان نشان داده‌اند .
 کتاب نه تنها یک منبع ارزشمند از نظر مفاهیم معنوی است، بلکه نقل‌های خواندنی و دلنشینی از دیدارهای اشخاص با امام غائب را هم در خود جا داده. با اینکه تکرار مطالب در برخی صفحات و اضافه شدن توضیحات مفصل، حجم کتاب را افزایش داده، اما عمق محتوای آن قطعاً ارزشمند است . تنظیم‌کنندگان کاش به فکر یک نسخه کم‌حجم‌تر بدون توضیحات ۲۰۰صفحه پایانی و مطالبی که مدام در بخش‌های مختلف تکرار می‌کنند، باشند. .
جلد کتاب هم خودش یک پوستر فوق‌العاده و کار جناب استاد فرزاد ادیبی است.

عبای گچی هم روایت زندگی یک روحانی با دغدغه‌ها و روس متفاوت است، هم سندی از مناسبات اجتماعی دهه ۴۰ و ۵۰ تبریز و ایران.
در نیمه نخست کتاب، همراه با حجت‌الاسلام حسین قدوسی به دوران کودکی، نوجوانی و سال‌های طلبگی‌اش می‌رویم؛ روزهایی که در کنار روایت زندگی شخصی، به ما تصویری از فضای فکری و اجتماعی آن دوران می‌دهد. در این بخش، کتاب پرده از فعالیت‌های دارالتبلیغ اسلامی برمی‌دارد؛ نهادی که زیر نظر آیت‌الله شریعتمداری تأسیس شد و در آن سال‌ها جریان‌ساز بود، اما کمتر درباره آن گفته شده است و این کتاب می‌تواند سندی از یک شاهد درباره رویه‌های فرهنگی، سیاسی و مذهبی آن نهاد باشد.
 اما نیمه دوم کتاب حال‌وهوای دیگری دارد؛ از کلاس‌های درس تا روش‌های خلاقانه‌ای که راوی برای آموزش و تبلیغ دین به نوجوانان و گروه‌های مختلف به کار می‌گیرد. اینجا، لحن صمیمی‌تر می‌شود و خاطراتی شیرین و جذاب، خواننده را با خود همراه می‌کند.
  کار تحقیق و مصاحبه کتاب را حسین وحید رضایی انجام داده و زینب علی‌اشرفی در نخستین کار تألیف توانسته بازنمایی خوبی از زندگی و زمانه راوی داشته باشد.
حوزه و نهاد روحانیت وامدار کسانی است که خارج از دایره نام و نان، با اهتمام به امر تبلیغ دین، سختی را بر خود آسان کرده و به‌سان نبی مکرم ص چون طبیب دوره‌گرد دنبال نیازمند به شفا گشته‌اند. حاج‌آقا حسین قدوسی حتما یکی از همین‌هاست، با تخصص اطفال و نوجوانان! خدا به ذهن و کار و زندگی‌‌شان برکت بدهد.

تبسم کلارا تنها روایت فعالیت‌های خیریه نیست، بلکه داستان بلندنظری است. اینکه چند دختر ایرانی این‌چنین دغدغه‌هایی در چندین قاره داشته باشند و بتوانند، حتی با امکانات محدود، کارهایی انجام دهند که دولت‌ها از عهده آن برنمی‌آیند. کتاب، خاطرات فاطمه خطیب، سمانه افشاری و خانم علی‌اکبری است؛ سه زن ایرانی که خیریه بین‌المللی انفاق را راه‌اندازی کردند و در شبکه‌های اجتماعی از مردم برای کمک به آوارگان روهینگیا، کودکان یتیم در غزه و لبنان، تأمین آب سالم در آفریقا، رفع سوءتغذیه در یمن و حتی خرید هدیه کریسمس برای کودکان نیازمند مسیحی دعوت کردند.
آنچه بیش از همه مرا در این کتاب تحت تأثیر قرار داد، همین روحیه بلندنظری و همت شگفت‌انگیز این سه دختر است. تصورش برای امثال من که در گوشه عافیت نشسته‌ایم، سخت است که دختری جوان و پایبند به ارزش‌های دینی، موهای بلندش را که خیلی هم دوست دارد، بفروشد تا هزینه سفر خیریه‌ای را تأمین کند یا رنج سفرهای سخت را برای انجام کاری بزرگ بپذیرد.
در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، دانش‌آموزان در کتاب‌های درسی درباره "مادر ترزا" می‌خوانند، اما بعد از خواندن تبسم کلارا به این فکر می‌کنم که فاطمه خطیب (متولد ۱۳۶۱)، سمانه افشاری (متولد ۱۳۶۶) و خانم علی‌اکبری، اسطوره‌های ایرانی جهان‌وطنی هستند که باید آن‌ها را شناخت و به وجودشان افتخار کرد.
این کتاب نه‌تنها یک روایت الهام‌بخش، بلکه راهنمایی برای کسانی است که می‌خواهند وارد فعالیت‌های بین‌المللی شوند و نمی‌دانند از کجا شروع کنند.

☕ استانبول در نگاه سیاحان قاجاری؛ پل‌هایی بر تنگه و شکوه ایاصوفیا و خانه‌های در معرض آتش
📖 قهوه استانبول نیکو می‌سوزد فقط یک مجموعه سفرنامه نیست؛ بلکه پنجره‌ای هست به گذشته‌ی استانبول، طوری که سیاحان ایرانی دوره‌ی قاجار دیده‌اند. علی‌اکبر شیروانی در این کتاب روایت‌های جذاب و آمیخته با بهت این مسافران را که عموما یا دولتمردان قاجاری هستند و یا زائران سفر حج که لز این مسیر راهی حجاز بوده‌اند، گرد هم آورده است.
چند نکته در نگاه غالب این سیاحان مشترک است:
 ایاصوفیا، بنایی که با عظمتش حیرت هر تازه‌واردی را برمی‌انگیخت.
 پل‌های تنگه بسفر و سیستم حمل‌ونقل شهری که آن روزها هم چشمگیر بود.
 آتش‌سوزی‌های شبانه‌ی خانه‌های چوبی و شیوه‌های خاموش‌کردن آتش در محلات استانبول
 سیرک‌ها و کافه‌ها که با دخترکان اروپایی، سرگرمی تازه‌ای را به شهر آورده بودند و چشم سیاحان ایرانی را می‌گرفت.
 این کتاب، استانبول را از چشمان مسافرانی روایت می‌کند که گاه شیفته‌ی شکوه آن بودند و گاه متعجب از تفاوت‌های فرهنگی.

«خاک کارخانه»؛ کتابی است که تأثیر یک کارخانه صنعتی به‌نام "چیت‌سازی بهشهر" را در حیات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی یک شهر کوچک بررسی می‌کند و به وضوح به ما نشان می‌دهد که کار و کارخانه تا چه میزان در زندگی مردمان یک شهر اثر دارد و تعطیلی این کارخانه نه تنها زندگی کارگران را تحت تأثیر قرار داد، بلکه تمام ساحت‌های آن جامعه را دستخوش تغییر کرد.
 یاد خاطرات خودم از تعطیلی کارخانه نساجی تبریز می‌افتم. در دوران تحصیلم همکلاسی‌هایی داشتم که پدرانشان کارگر این کارخانه بودند و زندگی‌شان به آن وابسته بود. محمود آقا همسایه‌ دیوار به دیوارمان هم کارگر آن بود و زمان خروج او به منزل یا بازگشت از کار برای من یک زنگ ساعت بود. من هم در یکی از اردوهای دانش‌آموزی به دیدار کارخانه‌ای که محصول اصلی‌اش پتوهای پرزدار طرح پلنگ بود رفته بودم.
 هوشنگ فاخر، مالک آن کارخانه، از چهره‌های تأثیرگذار اقتصاد استان بود. با ورشکستگی کارخانه کارگران یکی یکی تسویه شدند. حتی برخی از آن‌ها برای حقوق‌های عقب افتاده به دنبال حق خود در محاکم بودند و شهد تلخ این واقعیت را چشیدند.
  کتاب‌هایی از این دست، یادآور خاطرات تلخ و شیرین کار و تلاش در ایران است. ما به چنین روایت‌هایی نیاز داریم تا صدای کارگران را بشنویم و گذشته‌ی صنعت ایران را بهتر بشناسیم.
خداقوت جانانه به شیوا خادمی و مدیر و دست‌اندرکاران ارجمند نشر اطراف

"مرد ابدی" در کارکردی بالاتر از کتاب‌های انگیزشی معجزه خواستن و تلاش را به خواننده نشان می‌دهد؛ بالابردن افق و وسعت دید را. او از معجزات نفس قدسی امام روح‌الله بود که در نوجوانی از میادین فوتبال و درس و دانشگاه به سمت قبول مسئولیت و خلاقیت در مراکز نظامی و جبهه و بعدتر مراکز مطالعاتی و پژوهشی و آزمایشگاهی نظامی سوق پیدا کرد.
از اولین روزهای شروع پروژه نگارش کتاب، از روند باخبر بودم و چندماه یکبار از خانم دکتر معصومه سپهری پیگیر روند پیشرفت کار بودم. تعداد زیاد راویان که به کشف زوایای جدید از زندگی "شهید طهرانی مقدم" می‌انجامید، تعهد نویسنده به مرور سریع تاریخ دفاع مقدس و تاریخچه موشکی ایران در دل داستان اصلی -که بر اهمیت آن می‌افزاید- باعث شد نگارش آن ۱۳سال به طول بیانجامد. نویسنده در طی این ۱۳سال خود تحت تأثیر شخصیت سوژه قرار گرفت و ارتباط عمیق با خانواده‌اش برقرار کرد و با وارد کردن همکاران و همراهان شهید به قصه، خواست حق آنان نیز ادا شود.
 با وجود مشغله‌های زیادی که داشتم، سه هفته (متوسط هر روز حدود ۱۰۰ صفحه) با اشتیاق به خواندن این کتاب سه‌جلدی قریب به دو هزار صفحه‌ای گذراندم. ضرباهنگ یکنواخت نبود و روایت‌ها بسته به اهمیتشان در زندگی و داستان کلی کتاب، بر خواندن اثر گذاشت. خوانش کتاب، کتابخوان باحوصله می‌طلبد و قطعا اگر کسی این حوصله را نداشته باشد از جایی به بعد، نخواهد توانست ادامه دهد.
وجود غلط‌های املایی، کلیشه‌هایی که خوب عمل نکرده‌ و افتادگی‌هایی هرچند کوچک در چاپ را سبب شده‌اند و طراحی جلد که می‌توانست بهتر باشد، انتقاداتی است به ناشرین محترم (کتاب دو ناشر دارد) که علی‌رغم ۱۳سال صبر برای نوشته‌شدنش به سرعت آن را به چاپ برده‌اند.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها