3.4

1403/1/1

اسم کاروان را که شنیدم، پیش خودم گفتم این هم عملیات الی بیت المقدس نسل ما. حالاد یگر نسبت به بچه‌های زمان جنگ حس جاماندگی نداشتم. اعتماد به نفس یک رزمنده و شاید فرمانده میانی در روزهای منتهی به عملیات را در سینه‌ام حس می‌کردم. از حق نگذریم انتخاب خوبی بود.

کتاب الی بیت المقدس مرور خاطرات یک سفر بین المللی است. در اواخر سال ۹۰ و فروردین ۹۱ جمع از جوانان ایرانی و کشورهای آسیایی که آرمان فلسطین هیچ وقت برایشان کهنه نبوده است و   آزادی فلسطین را در ذهن نقش می‌زنند، تصمیم می‌گیرند  در یک حرکت تبلیغی خودشان را به مرزهای فلسطین برساند.

راوی یکی از حاضران در کاروان است که از لحظه حرکت آنچه روی می‌دهد ، تعریف می‌کند. از اخلاق و آداب و مذهب و ظاهر مسافران دیگر ، از غذا و جا و مکان و رفت و آمد،  از کارشکنی‌ها و همراهی‌ها و همکاری ها، وسایل نقلیه، روابط انسانی و.. هرچه در این سفر لمس کرده است.

متن کتاب آنقدر جذاب نیست که یک نفس خوانده شود ولی به خاطر تازگی این اتفاق یعنی حرکت زمینی از ایران به فلسطین، برای خواننده نکات جدیدی دارد. ما ترکیه و لبنان را با نگاه غیر توریستی رصد می‌کنیم و با واقعیات عریان کشورهایی که خود را هم درد فلسطین می دادند، روبرو می‌شویم.
از نظر ادبی ارزش کتاب پایین است و جای عکس همسر راوی در آلبوم عکس انتهای کتاب خالی است. زیرا او هم جز مسافران این سفر بود.
اگر فرصت خواندن ۲۵۴ صفحه را ندارید  و با توجه به تحولات  جدید این سالها (ریتم تند و خونبار درگیری‌ها  در غزه و لبنان و حملات متقابل ایران و اسراییل به هم)  با نخواندن کتاب چیزی از دست نمی دهید.زیرا این کتاب شرح یک شاخ و شانه‌کشی نمادین برای اسرائیل است در حالی که دوره این حرکات گذشته و به جنگ  سخت رسیده‌ایم.

نرگس زنجانی

ماجرای کتاب برمیگردد به سال ۱۳۹۱.
راستش من اصلا خبری از این سفر نامه هیچ کجا نشنیدم!
کاروان چند ملیتی ،چند مذهبی با مسئولیت  کاملا مردمی  می روند به سمت فلسطین .
می روند تا حصر را بشکنند و جوانه ی امید تازه ای در دل مردم در بند فلسطین  بکارند.
فراز نشیب سفری زمینی  ،سفری که از هند آغاز می شود تا برسد به پشت مرزهای فلسطین را می خوانید البته نقطه ی شروع کتاب ایران است.
کتاب در لایه ی ملایم طنزی از شیطنت های ایرانیان پیچیده شده و این سختی سفر را کمی قابل تحمل تر کرده.
سفر ی با زبان ،فرهنگ و مهم تر از همه مذهب های متفاوت اما با یک هدف مشترک.
هدفی مقدس  برای رهایی یک ملت مظلوم.
مردمی از کشورهای آسیایی و اروپایی و حتی آمریکای مدافع اسرائیل و حتی تر  خاخام های یهودی قرار می گذارند تا پشت مرزهای فلسطین جمع شوند.
اراده های محکم که باعث ترس اسرائیل می شود و تهدید کشورهای میزبان کاروان الی البیت المقدس.
آدمهایی که در زندگی منفعل نبودند و کاری که می توانستند را با فروتنی انجام دادند.
اگر حرفه ای هستید ،شاید کمی نقص در نویسندگی آزارتان دهد ولی در کل کتاب خوش خوان و روانی است .
در ضمن اینکه تجربه ی خاصی را به نمایش گذاشته است.