معرفی کتاب مردم پناه: خاطراتی کوتاه از شهید ایت‌الله آل‌هاشم به‌روایت مردم اثر مجموعه نویسندگان

مردم پناه: خاطراتی کوتاه از شهید ایت‌الله آل‌هاشم به‌روایت مردم

مردم پناه: خاطراتی کوتاه از شهید ایت‌الله آل‌هاشم به‌روایت مردم

3.0

1404/3/1

این کتاب ۱۰۲ خاطره مردم از امام جماعت شهید تبریز را روایت می‌کند؛ مردی که از مردم بود و پناه آنها. شهید آیت‌الله آل هاشم مردی بود که در میان مردم می‌زیست و با منش اخلاقی خود، حتی افرادی را که دل در گرو انقلاب نداشتند، مجذوب می‌کرد.

در مقدمه کتاب آمده است: «خبر شهادت سرنشینان پرواز اردیبهشت که پیچید، لابه‌لای روایت اشک‌ها و حسرت‌ها، یک کلمه را زیاد می‌شنیدیم: «ائل دار و مردمی». این کلمه شده بود فصل مشترک همۀ روایت‌ها، به خصوص روایت‌های مردم از آیت‌الله آل هاشم؛ امام جمعه‌ای که تراز جدیدی از امام جمعه بودن و مدیریت و تربیت ایجاد کرده بود. این تراز در عالم واقع جدید بود، اما در حقیقت نه. اصلاً بنا بود روحانی همین‌طور مردمی باشد؛ دوشادوش مردم رنج دیده. بنا بود امام جمعه همین‌طور باشد؛ در کنار مردم و همدرد با آنها. انگار زمان ما را بلعیده بود و منشور روحانیت امام خمینی(ره) شده بود گمشده جامعه و حالا که نمونه‌اش را در گوشه‌ای از شمال غرب کشور پیدا کرده بودیم، باید به همه نشان می‌دادیم منشور روحانیت نه تنها اصطلاحی انتزاعی نیست؛ بلکه حتی می‌تواند ما به ازای بیرونی داشته باشد.»

لیست‌های مرتبط به مردم پناه: خاطراتی کوتاه از شهید ایت‌الله آل‌هاشم به‌روایت مردم

خواندن کتا
          خواندن کتاب «مردم‌پناه» مجالی بود تا دوباره یاد و نام شهید آل‌هاشم و خاطراتش برایم تازه شود...
📚 در این ۲۱۰ صفحه، صدا و نگاه مردمِ کوچه‌ و بازار و نخبگان فرهنگی و هنری تبریز را می‌خوانید؛ آدم‌هایی که «سید مردم‌دار» را در صف نان، اتوبوس پادگان، صحنه تئاتر، سکوی ورزشگاه یا بازار کفاش‌ها دیده بودند و هنوز حرارت آن لبخند بی‌ریا را یادشان نرفته است. هر خاطره، مثل یک استوری کوتاه، چراغی می‌شود برای شناخت روحانی‌‌ای که میان مردم زندگی کرد و با آن پرواز تلخِ اردیبهشت ۱۴۰۳ پر کشید.
📚 کتاب محصول کار دوستان و همکاران خوبم در باشگاه روایت حوزه هنری آذربایجان شرقی و محصول چند ده ساعت مصاحبه با کسانی است که حضور آن عزیز سفرکرده را درک کردند.
✨ چرا «مردم‌پناه» را باید بخوانیم؟
1️⃣ یادآوری اینکه منشِ «خدمت بی‌منت» هنوز هم عملی است، نه شعار.
2️⃣ الهام برای هرکسی که دنبال الگوی مدیریت مردمی می‌گردد.

🔖 اگر دنبال کتابی هستی که بتوانی در مسیر رفت‌و‌آمد یا ساعت استراحت بخوانی و هر صفحه‌اش تو را وادار به مکث و تفکر ‌کند، «مردم‌پناه» انتخاب خوبی است.