بخشنده

بخشنده

بخشنده

لوئیس لوری و 1 نفر دیگر
4.0
30 نفر |
17 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

57

خواهم خواند

13

ناشر
چشمه
شابک
9789645571715
تعداد صفحات
192
تاریخ انتشار
1379/5/18

نسخه‌های دیگر

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        کتاب بخشنده، رمانی پادآرمان شهری نوشته ی لوئیس لوری است که برای نخستین بار در سال 1993 به انتشار رسید.این رمان به جامعه ای می پردازد که در ابتدا یادآور یک آرمان شهر است اما با پیشروی داستان، چهره ی واقعی خود را نشان می دهد. جوناس، پسری دوازده ساله است که در دنیایی به ظاهر ایده آل و سرشار از قانون مداری و خرسندی زندگی می کند. اما جوناس تنها زمانی به اسرار تاریک و پیچیده ی جامعه ی شکننده و آسیب پذیر خود پی می برد که مأموریتی عجیب بر دوشش گذاشته می شود و او را به گیرنده ی سرگذشت ها و خاطرات درد ها و شادی های واقعی زندگی تبدیل می کند.
      

لیست‌های مرتبط به بخشنده

دنیای قشنگ نو۱۹۸۴مزرعه ی حیوانات

دنیای دیستوپیا

20 کتاب

همیشه اینطور بوده که دنیای دیستوپیا رو با علمی تخیلی اشتباه میگیرن و الان من این لیست رو ساختم که اشتباه نگریم. دنیای دیستوپیا ؟! دنیای پاد آرمان شهری میشه دیستوپیا ذکر منبع :مطلب زیر از مجله طاقچه کپی برداری شده {همه ما چیزهایی از «مدینه فاضله»، «آرمان‌شهر»، «یوتوپیا» و… شنیده‌ایم و تقریبا می‌دانیم که این کلمات در توصیف دنیایی کامل و ایده‌آل به کار می‌رود. جایی که زندگی در حد کامل رفاه و آسایش و امنیت در جریان است و رضایت در دل‌ها و چشم‌ها جاری است؛ اما آیا تابه‌حال در مورد «دیستوپیا» چیزی شنیده‌اید؟ دیستوپیا که در مقابل یوتوپیا تعریف‌شده همان «پادآرمان‌شهر»، «تباه شهر»، «مدینه فاسده»، «مدینه ضاله» و «ویران‌شهر» تعریف‌شده است. دیستوپیا هم یک جامعه‌ای خیالی است با ویژگی‌های منفی. جایی که زندگی در آن آرزوی هیچ‌کس نیست. این مفهوم چه در ادبیات و چه در صنعت سینما و تصویر دستمایه داستان‌های تخیلی بسیاری شده است؛ و البته که برخی از این آثار به اقتباس از یکدیگر بوده‌اند. چنین آثاری معمولا ماحصل تلاش و تفکر نویسندگانی هستند که آنها را «آینده‌گرا» می‌نامند. آنهایی که دنیایی را در قرن‌های پیش رو تصویر می‌کنند و هرکدام با توجه به گرایش و علایق خود آن دنیا را تحت تاثیر امری خاص می‌بینند و بر اساس همین نوع نگرش آن زندگیِ در آینده را برای خوانندگان اثر خود شرح می‌دهند. اگرچه بسیاری از این نویسندگان تاثیر تکنولوژی و چیرگی آن بر انسان و یا پیشرفت علم پزشکی و غلبه تغییر ژن را بر آدمی، موضوع محوری داستان‌های خود قرار داده‌اند اما درنهایت به مباحثی چون اخلاق، انسانیت، احساس و… رسیده و مشکلات به وجود آمده را تحت تاثیر کم‌رنگ شدن این ویژگی‌ها می‌دانند و قهرمان داستانشان در پی دست یافتن به همین موضوعات به مقابله با آن جامعه بی‌تفکر و فرورفته در منجلابِ از خود بی‌خودشدگی، برمی‌خیزد.} ‌در ادامه خودم اضافه کنم کتابهای زیر جزو این ژانره و کتاب We ترجمه ی نشر بیدگل و کتاب بخشنده نشر چشمه همچنین فارنهایت ۴۵۱ ترجمه ی نشر میلکان رو پیشنهاد میکنم... یه نکته ی دیگه مزرعه حیوانات و مغازه ی خودکشی شاید کاملاً توی این ژانر قرار نگیره ولی اگه دقت کنید شاید شما هم جزو این ژانر بدونید

30

یادداشت‌ها

بخشنده
The
          بخشنده
The Giver

1)
"بخشنده" (The Giver) نام اولین قسمت از یک چهارگانه است که در سال 1993 میلادی توسط نویسنده‌ی آمریکایی؛ "لوئیس لوری" (Lois Lowry)؛ نوشته‌شده است. سه قسمت بعدی این چهارگانه عبارت‌اند از:
"در جستجوی آبی‌ها" (Gathering Blue) نوشته‌شده در سال 2000 میلادی.
"پیام‌رسان" (Messenger) نوشته‌شده در سال 2004 میلادی.
"پسر" (Son) نوشته‌شده در سال 2012 میلادی.
در نوشتن کتاب "بخشنده" اگرچه "لوری" قصد داشته کتابی برای کودکان و نوجوانان بنویسد، ولی بسیاری از منتقدان کتاب را برای آن رده‌ی سنی مناسب نمی‌دانند. درعین‌حال کتاب "بخشنده" علاوه بر کسب افتخارات فراوان، بیش از پنج میلیون نسخه فروش داشت. 

2)
داستان "بخشنده" شرح جامعه‌ای است که در نگاه اول به نظر آرمان‌شهر می‌‌آید اما در مسیر داستان جنبه‌های پادآرمان‌شهری آن بیشتر و بیشتر نمایان می‌شود. انسان‌ها در این جامعه‌ی بسته خود را از زیر بار سنگین خاطرات رهانیده‌اند و فقط یک نفر است که مسؤولیت به یادسپاری و حفظ همه‌ی خاطرات را به عهده دارد، کسی که لقب بخشنده می‌گیرد چون باید این خاطرات را به یک نفر از نسل بعد منتقل کند. همیشه یک نفر باید باشد که این بار سنگین را حمل کند و در مواقع موردنیاز مشاوره‌ی لازم را به اعضای شورای سیاست‌گذاری ارائه دهد. این خاطرات همان تاریخ دور و دراز انسان است که جنبه‌های ناخوشایند آن بسیار بیشتر از بخش‌های خوب آن بوده و سازوکار ناخودآگاه جمعی یک جامعه آخرالزمانی بهتر می‌بیند که سنگینی به یادآوری این تاریخ سیاه را تحمل نکند.

3) 
در سال 2014 میلادی فیلم موفقی به همین نام از روی کتاب "بخشنده" و به کارگردانی "فیلیپ نویس" (Phillip Noyce) ساخته شد. فیلم تأکید خاصی بر روی ادراک حسی انسان به‌عنوان عاملی برای درک زیبایی و اعمال زشتی به شکل هم‌زمان دارد. احساسات انسانی نه‌فقط محبت و عشق که قتل و خشم را هم به ارمغان می‌آورند و این دو جنبه یا هر دو باهم وجود دارند و یا هیچ‌کدام. در آرمان‌شهر_پادآرمان‌شهر فیلم "بخشنده" همانند خود کتاب، تاریخ انسان‌ها و جوامع انسانی بار سنگین و ناگزیری تصور شده که با همه‌ی تلخی‌هایش باید به دوش کشیده شود. 

4)
کتاب "بخشنده" و سه کتاب دیگر آن مجموعه، توسط "کیوان عبیدی آشتیانی" به فارسی برگردانده شده و در "نشر چشمه" به چاپ رسیده است. "نشر چشمه" نسخه‌‌ی الکترونیکی این مجموعه را نیز عرضه کرده است. 
        

3

صبا

1403/8/19

        کتاب خیلی زیبایی بود ا ما درک اینکه مردمی نه رنگ دارند نه احساسات درست سخت است اما از طرفی ان ها کاملا ازاد از هرگونه غمی هستند اما این به این معناست که شادی رو هم نمیتواند حس کنند 
برای من کتاب غم انگیزی بود یا شاید برای خیلی های دیگر اینکه همه چیز در ان منطقه در چارچوب بود ازارم میداد اما همچنان میگویم کتاب زیبایی بود و ارزش خواندن را واقعا داشت کتاب مفهومی ای بود 
من مخصوصا اون قسمت که واقعیت اخراج رو فهمیدم نزدیک بود گریه ام بگیره و اخراج رزماری و مخصوصا اخراج اون بچه برام جز قسمت های ناراحت کننده بودن
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

1