معرفی کتاب به بلندای آن ردا اثر سیدعلی شجاعی

به بلندای آن ردا

به بلندای آن ردا

4.0
47 نفر |
17 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

101

خواهم خواند

42

شابک
9789643378080
تعداد صفحات
154
تاریخ انتشار
1399/4/11

لیست‌های مرتبط به به بلندای آن ردا

نمایش همه

یادداشت‌ها

          رمان جدید سیدعلی شجاعی داستان زندگی امام رضا(ع) از زبان مامون است، داستان در ساعات پایانی زندگی غادیه، معشوقه و همسر مامون اتفاق می‌افتد و با هر جمله‌ای که بین این دو رد و بدل می‌شود، ماجرا به زندگی و هجرت امام رضا(ع) فلش بک می‌خورد. پیش‌تر، داستان‌های دینی از این دست را با روایات مبتکرانه با قلم سید مهدی شجاعی، مانند پدر، عشق و پسر خوانده‌ایم، اما این بار سید علی شجاعی دست به تجربه جدیدتری زده است.
«به بلندای آن ردا» با وجود استفاده از نثر کهن همچنان قابل فهم و روان نوشته شده است. شجاعی پسر برای نوشتن اثر جدیدش از ۷۰ منبع استفاده کرده؛ از تاریخ طبری گرفته تا منتهی الامال و همین مساله باعث شده این کتاب علاوه بر دقیق و مستند بودن به وجوهی از این اتفاق بپردازد که تاکنون کسی جسارت پرداختن به آن‌ها را نداشته، مطرح کردن جریان شهادت امام رضا(ع) از زبان قاتلش مامون و در بستر یک گفت‌وگوی عاشقانه تجربه‌ای است که می‌تواند حتی برای کسانی که سبک سیدعلی شجاعی را هم نمی‌پسندند، جذاب باشد. 

به قلم فائزه خابوری، شماره‌ی ۵۱۰ همشهری جوان، ۱۳ تیر ۹۴
        

8

نورا

نورا

1403/6/19

17

          💛هُوَ الرَّئوف💛
.
...و علیٌ ولئی و ناصری، و من أضَعُ علیه أعباءَ النّبوّه و أمتَحنَه بالاضطِلاع بِها...
...علی، ولیّ من است و یاری‌دهنده‌ام، آن که عبای نبوت بر قامتش اندازه کردم و شانه‌اش آموختم به تحمل این بار...
.
ابوالحسن پیامبر نبود... اما قامتش را بلندای این ردا بود...
.
#به_بلندای_آن_ردا 🌱

رمانی با ۱۰ فصل، که ابتدایش از فصل دهم شروع می‌شود!
رمانی با قلم منحصربه‌فرد #سید_علی_شجاعی که زبانش حکم امضای آثارش را دارد، و با بازی هوشمندانه فرمی و فلاش‌بک‌ها و رفت‌وبرگشت‌های زمانی.
راوی در اکثر اوقات و مکان‌ها، عبدالله مأمون است و باقیِ معدود، به اقتضای وقایع، افرادی دیگر. و در فصل آخر، تغییر پیش‌بینی‌نشده راوی.
وقایع، نه‌تنها میان مأمون و عمّالش دست‌به‌دست می‌گردد، که خیال نویسنده، عاشقانه‌ای را ترسیم کرده میان او و غادیه که همه فصل‌ها با گفت‌وگوی این دو آغاز می‌شود، و تمام این گفت‌وگو در یک شب و پس از شهادت #امام_رضا علیه‌السلام صورت می‌گیرد.
این بین، نویسنده، نه‌تنها پشت‌پرده حکومت مأمون برای اصرار و اجبارش به ولایت‌عهدی امام، که خصوصیات حتی ظاهری ایشان را، و تفاوت‌شان با دیگران را، نه از زاویه دید کلیشه‌ای، که خلاقانه بیان کرده.
رفت‌وبرگشت‌های زمانی که تنیده به وقایع پیش‌وپس هم، اغلب با تکرار دیالوگ‌ها در فلاش‌بک‌ها و فلاش‌فورواردها، انجام می‌شود.
.
فرم و خیال در سیر داستان، طوری پیش رفته که به صورت عملی جواب داده است سؤالات عزیزانی را که معتقدند: "رمان آیینی وجود ندارد، چون قصه قابل‌پیش‌بینی‌ست!"
        

20

2

10