معرفی کتاب علی (ع) از زبان علی (ع): زندگی و زمانه امیرالمومنین (ع) از زبان ایشان اثر محمد محمدیان

علی (ع) از زبان علی (ع): زندگی و زمانه امیرالمومنین (ع) از زبان ایشان

علی (ع) از زبان علی (ع): زندگی و زمانه امیرالمومنین (ع) از زبان ایشان

محمد محمدیان و 3 نفر دیگر
4.7
82 نفر |
34 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

67

خوانده‌ام

188

خواهم خواند

167

شابک
9786004411349
تعداد صفحات
624
تاریخ انتشار
1399/11/7

نسخه‌های دیگر

توضیحات

کتاب علی (ع) از زبان علی (ع): زندگی و زمانه امیرالمومنین (ع) از زبان ایشان، ویراستار مهدی صالحی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به علی (ع) از زبان علی (ع): زندگی و زمانه امیرالمومنین (ع) از زبان ایشان

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به علی (ع) از زبان علی (ع): زندگی و زمانه امیرالمومنین (ع) از زبان ایشان

نمایش همه

پست‌های مرتبط به علی (ع) از زبان علی (ع): زندگی و زمانه امیرالمومنین (ع) از زبان ایشان

یادداشت‌ها

          عالی است، بخوانید. 
به بسیاری از پرسش ها پاسخ می دهد و در عین حال مشخص می شود که امام نازنین عزیزتر از جانم، چقددددددر منطقی بودند و این که می گویند امام از پدر و مادر به امت مهربان‌تر هست، را اینجا واقعاً دیدم، چقدر با همه مدارا کردند، چقدر در به راه آوردن همه (تاکید میکنم همه یعنی کسانی که ما آدم های معمولی حتماً هیچوقت بهشان اعتنا نمی‌کنیم) تلاش کردند. در ضمن این مردک اشعث بن قیس چقدر موجود منفوری است!!!! البته از او با خواندن کتاب انسان ۲۵۰ ساله (حلقه دوم و سوم) مشمئز شده بودم، ولی اینجا با خواندن کلمات امام عزیزم و خون دلی که داده، بیشتر منزجر شدم.
در ابتدا با خودم قرار گذاشته بودم، در احساساتم را ببندم و اصلا با کتاب درگیری احساسی نداشته باشم تا بتوانم بخوانمش. جور دیگری نمی توانستم خودم را راضی کنم که راجع به بخش حکمیت یا بخش غارات چیزی بخوانم! به هر حال الان که تمام شد بگذارید اعتراف کنم هرکاری کردم نشد، به نظرم غیر ممکن است که بخش غارات را  و بعد بخش شهادت را بخوانید و گریه نکنید، در اصل این که از غم نمردم، نشان میدهد چقدر روحم آلودگی گرفته! الان فکر میکنم باید خیلی زودتر شروعش میکردم. 
کل جریان می خواهید بدانید چیست؟ ص ۴۷۵: جانشینان انبیا وظیفه ندارند که مردم را (با زور و به طریقی)تحت فرمان خود درآورند. خداوند انبیا را مبعوث می کند و آنان مردم را به سوی خویش فرا می خوانند و همان انبیا جانشین خود را معرفی می کنند و نیازی نیست که وصی پیامبر بر این امر اصرار ورزد. «وظیفه اهل ایمان است که به سراغ وصی رسول خدا بروند»
روشن شد؟ این نکته کلیدی حکومت امامان است، ما باید برویم طرف امام! این که از کودکی بارها فکر میکردم امام علی ع که فرسنگ ها از معاویه بهتر بوده، چرا نشد که مردک را نابود کنند، جوابش این است.
نکته دیگر اینکه چقدر غبطه خوردم به مالک اشتر، به عمار یاسر، به محمد بن ابی بکر به صعصعه بن سوهان به حجر بن عدی و به همه کسانی که امام دوستشان داشت، چقدر دلم میخواهد.......
        

13

        کتاب علی(ع) از زبان علی(ع) کتابی بسیار زیبا و جامع درباره زندگی و زمانه امام علی علیه السلام از زبان خود آن حضرت است.
به نظرم هر شیعه لازم است که این کتاب رو بخونه 
به شخصه از جنگ های دوران حضرت علی (ع) اطلاعات زیادی نداشتم و مطالبی که در این کتاب خوندم من رو واقعاً آگاه کرد.
دو مورد بود که من رو به فکر واداشت 
اول اینکه اگر من در دوران حضرت علی (ع) بودم آیا یار واقعی آن حضرت بودم و میتونستم از فتنه ها روسفید بیرون بیام یا نه ؟!
دوم اینکه همیشه شنیده بودم که حضرت علی(ع) مظلوم است ولی با خوندن این کتاب با تمام وجود این مظلومیت رو درک کردم و دیدم که مردمان اون زمان چقدر ظلم کردن در حق مولا و چه قدر زجر دادن حضرت رو 
ان شاءالله که ما برای امام زمانمون یار واقعی و مایه قوت قلب آن حضرت باشیم.

درمورد نگارش کتاب هم، متن روان و خوب بود ولی در بعضی قسمت ها تکرار زیاد مطالب خواننده رو اذیت میکرد و از حوصله مخاطب خارج بود.

در کل کتاب بسیار عالی‌ای بود و این کتاب رو به همه عاشقان امام علی(ع) توصیه میکنم.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

5

          کتب مرجع و اصیل در تاریخ اسلام یا کتب تاریخی-تحلیلی نویسندگان معاصر، هرکدام می‌توانند انتخاب‌های مفیدی برای مطالعه باشند. اما خوب یا بد، ذائقه مخاطب امروزی چندان با خواندن کتب سخت و سرد تاریخی همسو نیست. به همین خاطر هست که برخی نویسندگان دست به ابتکاراتی می‌زنند تا در عین مستند و واقع نما بودن مطالب، لطافت لازم برای برقراری ارتباط با مخاطب نیز داشته باشد. کتبی که معمولا یک بازه زمانی خاص را در انواع ظرف‌های هنری می‌ریزند تا مخاطبان بیشتری را جذب تاریخ کنند. کتاب علی از زبان علی را نیز می‌توان با همین دید نگریست.

همان‌طور که از نام کتاب پیداست، این اثر شرح زندگانی امیرالمومنین از زبان خود ایشان است. در واقع بخشی از احادیث و روایاتی که از ایشان نقل شده است، عینا یا با تغییراتی جزئی و با راوی اول شخص و سیر تاریخی خطی نگاشته شده است. آنچه که بیشتر در کتاب جلوه می‌کند، سیره و منش سیاسی امام علی علیه‌السلام است.

کتاب از جهتی با آثار تاریخی تفاوت دارد؛ چرا که چندان به فصل بندی‌های تاریخی پایبند نیست و همینطور خبری از جزئیات زیاد آثار تاریخی هم در  آن نیست. داستان هم نیست و فاقد ویژگی‌ها و ظرایف خاص داستان نویسی است؛ اما به طرز شگفت‌انگیزی هرچه کتاب پیش می‌رود، رنگ و بوی داستان و سرگذشت به خود می‌گیرد، شخصیت‌ها شکل می‌گیرند و مخاطبی که حتی آن واقعه تاریخی را تا حدودی می‌داند، مجذوب می‌کند. البته شاید بتوان کتاب را در دسته کتب حدیثی جای داد.

نویسنده می‌توانست هنر بیشتری در ساختار کتاب به خرج دهد؛ اما از حق نگذریم، سبک روایی کتاب رفته رفته جای خود را در دل و ذهن مخاطب باز می‌کند.
        

23