3.9

ناشر
مون
1401/1/2

کتاب استامبولی: نوشته ها و عکس های سفر به استانبول، نویسنده منصور ضابطیان.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به استامبولی: نوشته ها و عکس های سفر به استانبول

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به استامبولی: نوشته ها و عکس های سفر به استانبول

نمایش همه
مارک  و پلو: مجموعه ای از سفرنامه ها و عکس هاسفرنامه ها و عکس ها: مارک دو پلوبرگ اضافی: یادداشت هایی از شرق تا غرب

یادداشتی مشترک برای ۵ سفرنامه از منصور ضابطیان

5 کتاب

به صورت مجموعی بخواهیم نگاه کنیم، سفرنامه های منصور ضابطیان انصافا یک تحول جدی در این عرصه است... اما بررسی: قلم نویسنده کشش فراوانی دارد که مجری پادکست رادیو مضمون حین پرسش از آقای ضابطیان، از آن با لفظ فوت کوزه گری یاد می‌کند قلمی شیرین که شما را با خودش همراه می‌کند اما چیزی که از سفرنامه می‌خواهیم آشنایی با فرهنگ و روابط حاکم بر کشور مقصد است که بین این ۵ تا به جز استامبولی، در مابقی خیلی کم دیده می‌شود که در " برگ اضافی" به بدترین نحو خود می‌‌رسد چیزی که نویسنده هم به آن معترف است و از ما می‌خواهد که از برگ اضافی اطلاعات نخواهیم خب پس چه بخواهیم؟ البته انصافا استانبولی در یک سطح دیگه است و ترکیه رو خیلی خوب معرفی می‌کنه جدی ترین نقد من به این مجموعه همینه هر چند که با وجود این، باز هم ارزش خوندن یا گوش دادن داره به نظرم آخرین نکته هم نسبت به دیدگاه های سیاسی نویسنده که هر از گاهی در کتاب بازتاب پیدا کرده: آقای ضابطیان، تشبیهی که بین حاکمان ایران و آمریکا کردید و گفتید که سیاسیون در همه جای دنیا یک طور اند و مردم هم همه جا خوب هستند، نامردی بود و نشان از سطحی بودن تفکر سیاسی داشت... یا حق

پست‌های مرتبط به استامبولی: نوشته ها و عکس های سفر به استانبول

دو نویسنده معاصر هستند که تقریبا همه ی کتابهاشون رو خوندم و همیشه کارهاشون رو دنبال میکنم. اول رضا امیرخانی هست و بعد هم منصور ضابطیان. حالا ارتباطشون چیه رو خودم هم نمی دونم ولی از سفرنامه های ضابطیان و حال و هوای نوشته هاش و همراه شدن باهاش در کوچه و خیابونهای کشورهای کمتر شنیده شده مثل کوبا و ویتنام و ... لذت میبرم و کتابهای امیرخانی رو هم به خاطر نوع نگاهش به موضوعات و پردازش داستانهاش دوست دارم. حتی کتابهای غیرداستانیش هم مورد توجه و دوست داشتنی هستند برام
این کتاب "استامبولی" که با امضای ضابطیان خریدم هم در ادامه همین علاقه به کارهه و سفرنامه های ایشون هست. کتابی خوش خوان که در دو روز تموم کردم. سفرنامه ای جذاب به استانبول ترکیه که البته به نظرم نسبت که کارهایی مثل "سباستین" و "چای نعنا" به نظرم ضعیف تر هست ولی نوع نگاه نویسنده و ریزبینی اجتماعی و دید روزنامه نگاری اون همیشه برای من جذاب هست.
بعد از کتاب "تاریخچه تقریبا همه چیز" به خوندن چنین کتاب راحت الحلقومی واقعا نیاز داشتم
هفدهم تیر ماه چهارصد ویک
شیراز

سفرنامه بخوانید دوستان
سفرنامه ای که به تازگی تمامش کردم استامبولی آقای منصور ضابطیان هست.
شرح حال و هوای شهر استامبول ترکیه با مراجعه به تاریخ استامبول.
با رویکردی متفاوت از نوع سفر و نگاه بیشتر ایرانیان مشتاق ترکیه.
یکی از نقاط قوت کتاب عکسهایی است که در کنار متن ها می بینیم.
برای مشاهده عکس ها میتوانید به این آدرس در اینستاگرام مراجعه کنید
@zabetiantravels
از غذاهای نچندان متنوع ترکیه مثل مرجمه کوفته سی نوشته تا از پل ها و کوچه ها و خیابان های تاریخی اش
ایراد بزرگ کتاب توصیف کمتر مکان ها و موقعیت ها بود
انتظار پرداخت بیشتر می رفت اما نشده
انگار نویسنده عجله داشته برای اتمام کتاب
فصل موزه ی اسباب بازی و خیابان استقلال را بیشتر دوست داشتم
اولین کتاب از ضابطیان بود که میخواندم
سرچ که کردم بیشتر خواننده ها سفرنامه های قبلی او را بیشتر پسندیده بودند.
انگار که آقای ضابطیان نتوانسته دین اش را به استامبول کامل ادا بکند
(در جایی از کتاب هست ضابطیان می گوید: من یک کتاب به استامبول بدهکار بودم)
با تاریخ استامبول طرف هستیم تا یک سفرنامه...
در قسمتی از کتاب پل گالاتا را می بینیم، دلم خواست از نزدیک ببینمش
نویسنده این پل را، وصل کننده ی سنت به مدرنیته تعبیر کرده
اما ای کاش می دانستیم که سنت فقط مسجد نیست و مدرنیته هم ساختمان های سر به فلک کشیده نیست

«نوشته ها و عکس های سفر به استانبول» اثر جدید منصور ضابطیان
خیلی کتاب روان و جذابیه مخصوصا اگر قبلا به استانبول سفری داشته باشین. اینم بگم که غیر از چند عکس صفحات اول کتاب بقیه عکسها سیاه سفید هستند و گرافیک کتاب هم جذابه، البته تو صفحه اینستاگرامی که آخر کتاب معرفی شده میتونین همه عکسهای سفر ایشون رو ببینید.
این نکته رو هم باید اضافه کنم که همونطور که در مقدمه کتاب اومده: «اگر دنبال یک کتاب راهنمای گردشگری به استانبول هستید، همین جا کتاب را رها کنید، اما اگر دوست دارید شهری آشنا را از زاویه ای کمتر آشنا کشف کنید، بسم الله، پولتان را دور نریخته اید.»
برای من که تاحالا دو بار سفر تفریحی به استانبول داشتم خیلی جالب بود و یه جاهایی با نویسنده هم ذات پنداری میکردم مثلا چند جمله رو نقل قول میکنم:
« اگر نگویم استانبول عجیب ترین شهری است که تر زندگی دیده ام، دست کم می توانم ادعا کنم که یکی از عجیب ترین شهرهایی است که به آن سفر کرده ام.»
«گاهی آدم در سفر باید بی هدف از خانه بیرون بیاید. بی هدف راهی را بگیرد بی آنکه هراس گم شدن و ذوق زدگی رسیدن به مقصدی مشخص را داشته باشد، پرسه بزند.»
چند جای کتاب برام جذاب تر بود،اول از همه ارتباط غذای استامبولی با استانبول که ظاهرا ارتباطی نداره و برای وحه تسمیه به داستانی از عهد قاجار اشاره میشه، بعدی مختصری از سرگذشت آتاتورک که انقدر که تو ترکیه میبینیش دنبال اینکه کی بوده نمیری، بازدید از موزه عروسکهای استانبول، و در آخر کتاب گپ و گفت با نویسنده ترک «زولفو لیوانلی».
این نویسنده درباره تفاوت ایران و ترکیه میگه:«ایران صاحب یک هنر درون گرای برآمده از دیدگاه شرق است، در حالی که هنر ترکیه برون گراست. یک نگاه همیشگی به غرب داشته و البته نگاهی به دیگر سرزمین ها. چون ترکیه سرزمین مهاجران است.»
امیدوارم اینقدر توضیح تونسته باشه کمکی بکنه که این کتاب بدرد شما میخوره یا نه.
#کتاب_استامبولی
#منصور_ضابطیان