بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

امیرپارسا طلوعی

@amirtolou

3 دنبال شده

4 دنبال کننده

                       نوجوانی کتابخوان.
                    
Amirparsatolouei

یادداشت‌ها

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

فعالیت‌ها

            یکی از مسائلی که از عنفوان کودکی در جهان اطراف همه ی ما در جریان بوده مسئله فلسطین و اسرائیل است. علیرغم این فکر میکنم بسیاری از ما در مورد آن خیلی  کم میدانیم. چرا این قسمت از دنیا که مساحتش اندازه دو برابر استان تهران است این حجم از درگیری و ناآرامی را در خود جای داده؟ چرا تمام نمیشود؟ چرا به هیچ سرانجامی ، چه خوب چه بد ، نمیرسد؟ 
حمله ناگهانی حماس به اسرائیل و متعاقب آن پاسخ خونبار اسرائیل به آن برای هزارمین بار توجه ها را به این قسمت از عالم جلب کرد. و من ، شاید خیلی دیر، به دنبال منبعی بودم   که به طور موجز اما کامل و در عین حال بیطرفانه به این موضوع پرداخته باشد. 
کتاب آقای دکتر زیباکلام شاید بهترین منبع بود، اما قدری طولانی بود و به طور رسمی هم منتشر نشده بود. در عین حال کتابهایی مثل متاستاز اسرائیل یا دنیا بازیچه یهود بوی اعتماد از بابت بیطرفانه روایت کردن نمیدهند. و حقیقتش فکر میکردم نمی توان در بازار کتاب ایران همچو چیزی پیدا کرد.
اگر شما هم مثل من دنبال همچین کتابی هستید، ناامید نشوید. همین کتاب گمشده ی شماست. کتابی کم حجم که بسیاری از سوالات شما را جواب میدهد. اگر چه شاید کامل و جامع نباشد اما یک دورنمای کلی از این نزاع بی پایان به خواننده ارائه می کند.
 به امید برقراری صلح در سراسر این جهان.
          
            «انقلاب روسیه به نام مردم آغاز شد. مردم روسیه امیدوار شده بودند تا زمین، غذا، آزادی و دموکراسی به کف آرند و دور سرکوب و فلاکت پایان یابد. در عوض انقلاب بولشویکی ۱۹۱۷ صرفاً یک مستبد دیگر بر سر کار آورد؛ مستبدی قدرتمندتر و آدمکش تر از تمامی تزارها.»

این کتاب از مجموعهٔ تاریخ جهان نشر ققنوس است. مجموعه‌ای بزرگ که هدفش بررسی عمیق و تحلیلی تاریخ نیست. پیش تر در یادداشتم بر کتاب «تاریخ تحولات سیاسی ایران» تفاوت بین تاریخ تحلیلی و تاریخ نقلی را نوشتم. این کتاب از دسته کتاب های تاریخ نقلی است. در حدود ۱۴۰ صفحه صرفاً تصویری کمرنگ و شبه ویکی پدیا از واقعه‌ای بزرگ و بسیار مهم در تاریخ جهان می‌خوانید. 
انقلاب روسیه منجر به اتفاقی شد که هشتاد سال نیمی از جهان را معطوف به خود کرد. اتفاقی که از اشتباهات مرگبار غرب بود. اشتباهی به قیمت مرگ میلیون ها انسان.مورخی به نام مدودف معتقد است فقط استالین حدود بیست میلیون انسان را سلاخی کرد. کتاب کاملاً جهت گیری منفی نسبت به بلشویسم و حتی میتوان گفت نسبت به روس ها دارد. گاهی هم دچار ضعف منبع است. مثلاً در جایی میگوید: «آنطور که گفته می‌شد...» خب این را چه کسی یا کسانی می‌گفتند؟ با چه سندی؟


تاریخ را باید خواند؛ باید دقیق و مستمر خواند. حافظه تاریخی ملت ها مدام ضعیف تر می‌شود و این یعنی استالین ها( قاتلانی با مشت آهنین) و نیکسون ها( قاتلانی با دستکش ابریشمی) دوباره و دوباره جهان را با خون بیگناهان رنگ‌آمیزی خواهند کرد.
          
            وقتی که اسم سفر خارج از کشور به گوش ما می‌خورد، همه فکر ما می‌رود سمت کشورهای اروپایی و آمریکایی و امثال اینها. 
داستان کتاب جانستان، کابلستان به قلم رضا امیرخانی، حاصل یک سفر اتفاقی رضا است با همسرش و فرزند حدودا 5-6 ساله اش به افغانستان. به نقل خودش: میخواستم از شرایط بعد از انتخابات سال 1388 فرار کنم و این اتفاق برای او می‌افتد. 
در آن سال ها، افغانستان، دستخوش حوادث طالبان بود و همین امر باعث شده بود که شرایط زندگی برای مردمان کشور افغانستان، سخت شود. و همچنین شرایط برای یک ایرانی که به آنجا می‌رود و در چند شهر اقامت چند روزه می‌گیرد آن هم با زن و بچه.
از اول کتاب میخوانیم شرایط افغانستان را و نویسنده در ابتدای ورود به افغانستان، پیشینه تاریخی افغانستان را بیان می‌کند و شهر تاریخی کابل. یکی دیگر از محسنات و خوبی های این کتاب این است که هر چند صفحه یک عکس را ضمیمه نوشته ها می‌کند تا شرایط را برای مخاطب ملموس کند. عکس هایی که خودش با دوربینی که به همراه داشته می‌گیرد. 
شرایط اقتصادی،  دینی-مذهبی، آداب و رسوم مختلف مردمان افغانستان و .... را بیان می‌کند. نویسنده با بیان زیبایش، تو را با خودش در سفرش شریک می‌کند و انگار که چندین نفر هم به همراه او و خانواده اش، آن ها را در این سفر همراهی می‌کنند. 
قدرت نویسنده آنجایی خود را نشان می‌دهد که او به مزار شریف می‌رود و پس از آنکه فضا را تداعی می‌کند، اقوال و نظرات مختلف در مورد اینکه این مزار، مقبره امیرالمومنین علی علیه السلام است را می‌گوید.
از جمله کتاب هایی بود که من را به سفر به آنجا ترغیب کرد تا از نزدیک، بتوانی همه اینها را خودت حس کنی و یا شاید بتوانی، چیزی بر آن بیفزایی و نقدی وارد کنی و....