یادداشتهای آسمان احمدی (78) آسمان احمدی 1404/4/22 11.22.63 استیون کینگ 4.7 6 گاهی وقتها فکر میکنم اگر میشد در زمان سفر کرد، چند نفر از ما میخواستیم گذشته را عوض کنیم؟ و چه چیز از گذشته را تغییر میدادیم ؟ شما چند بار تو زندگی آرزو کردی کاش میشد برگردیم عقب؟؟ یه چیز کوچیک رو تغییر بدیم. یه دوستت دارم نگفته رو بگیم. یه نرو رو محکمتر بگیم. یه بمون رو گریه کنیم. .. یا جلوی حادثهی جهانی را بگیریم؟! قطعا به این سادگیها نیست، هرچیز بهایی داره و ما... اصلا کداممان حاضر بودیم بهای سنگین دستبردن در تاریخ را بدهیم و با اثر پروانهای آن بجنگیم، فقط به امید اینکه حال و آینده کمی بهتر شود؟ ... ۱۱.۲۲.۶۳ داستان مردیاست که این فرصت را پیدا میکند. فرصتِ رفتن به گذشته، ایستادن در روزهای خاکستری تاریخ و تلاش برای نجات جان اف کندی. اما استیون کینگ اینجا فقط از یک مأموریت تغییر تاریخ نمیگوید؛ از عشق، از تنهایی، از بهایی که برای عشق و رویا میپردازیم، سخن میگوید. از اینکه گاهی گذشته آنقدر در خودش گره خورده که نمیگذارد کسی تغییری در آن بدهد و یا حتی تغییر آن تفاوت چندانی در نتیجه اعمال نمیکند. انگار سرنوشت لجوجتر از آن است که یک انسان فانی تغییرش بدهد. .. زمانی که این کتاب را میخوانی، مدام دلت میخواد برای زندگی گریه کنی، برای تک تک لحظاتی که از دست میدهی و جزو گذشتهی دست نیافتنی میشود که کاش میشد تغییرشان داد. . وقتی ۱۱.۲۲.۶۳ رو میخونی، میفهمی که گذشته یه موجود زندهست... با زخمهاش، با رازش، با لجاجتی که نمیذاره هیچچیزی تغییر کنه مگه اینکه خودش بخواد... . روند کتاب به نسبت کند هست و برای یک کتابخوان به نسبت حرفه ای مناسبه. گاهی ممکنه صفحهها از مشکلات تدریس و یا روزهای کسل کننده شخصیت بخوانید، ریتم آرامی داره و حوصلهی خواننده رو میطلبه.. در کلیت داستان و انتخاب این سوژه شگفت انگیز رابطه علل و معلولی و اثر پروانه ای به چشم میخوره ، از ابتدا تاااا انتها. این کتاب مثل یک سفره سفری در ژانرهای عاشقانه، تریلر، علمی تخیلی، تاریخی که لذت خواندنش را چند برابر میکند سفری که در پایان آن ادم شروع کننده کتاب نیستی!! 0 9 آسمان احمدی 1404/4/22 شاهزاده خانم کوچولو فرانسس هاجسن برنت 4.3 38 ولی بگذارید قبول نکنم این کتاب فقط برای نوجوانه 🥲 --- این کتاب جوری در گوشت و پوست و استخوانم نفوذ کرد گویا انگار سارا کرو من بودم که داشتم چالشهای سخت زندگیم را با فلسفه امید و مهربانی پشت سر میگذاشتم و از پس سختیهای بسیار زندگی برمیآمدم. شاید هم تو باشی... تا همه ما او را الگوی زندگی خود در مواقع سختی قرار دهیم وقتی دنیا با تمام نیرویش مقابلمان ایستاده و ما یکه و تنها باید با نیروی روح با آن بجنگیم... 0 3 آسمان احمدی 1404/4/22 باغ مخفی فرانسس هاجسن برنت 3.9 32 بیشتر برای گروه سنی کودک و نوجوانه! اما خوندنشون برای بزرگسال و کودک درونش خالی از لطف نیست... --- دختری ده ساله که بعد از مرگ پدر و مادرش او را به خانه عمویش در انگلستان میفرستند. در کتاب روند تغییر دختر و سازگاریاش با محل زندگی جدید میگوید. از بدخلقیها رسیدن به شادابی و مهربانی، از دوستی و همراهی، داشتن امید، آرزو ارتباط با طبیعت و حتی معجزه. --- داستانی که در آن که شخصیت لوس دخترک را به دختری مهربان و مسئولیتپذیر و خود ساخته تبدیل میکند از معجزهها و امید میگوید کتابی حال خوب کن برای همه... 0 4 آسمان احمدی 1404/4/17 آخرین روز یک محکوم و کلود ولگرد ویکتور هوگو 3.9 67 امان از ویکتور هوگو.. ایده هایش.. داستان گوییاش... و امان از رنج و امان از رنج. رنج کلمهی ساده ای است اما شما رنج های مردی را تصور کنید که روزهای آخر عمرش را که به انتظار حکم اعدام میگذراند و آن را به نوشتن اختصاص میدهد. هوگو این اثر را در نقد اعدام ها و خشونت سیستم قضایی و اجتماع نوشته. نقدی که چقدر دردناک در داستان مرد رو به اعدام را با روایت خود شخص و نوشتههای شخصی اش نشان داده. مردی که ما نام و نشانش را نمیدانیم و هرگز جرمش را نخواهیم فهمید، تنها حالات و احساسات درونی او را میبینیم. رمانی کوتاه اما پرمعنا و عمیق، پر از احساسات و روان.. .. اما کلود ولگرد داستان مرد فقیری را در انجام جرم و زندان روایت میکند و این داستان برخلاف آخرین روزهای یک محکوم در جنبه اجتماعی نوشته شده. جامعه ای که فقط و جنایت نتیجهی بیعدالتی در آن شکل گرفته را روایت و نقد میکند. (این داستان دوم مرا به شدت به یاد بینوایان انداخت.) 0 1 آسمان احمدی 1404/4/15 جلاد لاغر دارن شان 4.1 19 داستانی از سفر قهرمان!! پسر لاغر و ضعیف جلاد برای اثبات خودش و رهایی از تحقیرها پا به سفری خطرناک و طولانی میگذارد تا خدای آتش را ملاقات کند و قدرت کسب کند.. اما در مسیر با هرآنچه فکرش را کنید روبرو میشود؛ فرقههای دینی، ادمخواران، ظلم، اسارت، بردگی مهمانخانههایی عجیب و تاجرانی عجیبتر. کل داستان کتاب حول محور اعتقادات انسانها میچرخد. اعتقاداتی که قهرمان داستان در این سفر قهرمانش با انان روبرو میشود، به آنها گوش میدهد، به چالش میخورد و نویسنده آنها را تایید یا رد نمیکند بلکه در اعمال و رفتار شخصیتها نشان میدهد. و این آگاهی بخش شخصیت قهرمان ما میشود که او را در مسیر سفر قدرتمندتر میکند ، همانطور که از سفر قهرمان انتظار میرود. این کتاب تمام مراحل و پلههای سفر قهرمانی را طی میکند و برای دوستداران این سبک یا مطالعه این مراحل داستانی جالب توجه است. 0 3 آسمان احمدی 1404/4/13 ژاک قضا و قدری و اربابش دنی دیدرو 4.2 26 آخ که چقدر دلم میخواست این کتاب را بخوابم بنظر شما قضا و قدر چقدر واقعیت دارد و آیا همه چیز قبلا در آسمانها برای ما نوشته شده و ما هیچ نقشی در اثرگذاری آن در زندگیمان نداریم؟؟ این را من نمیگویم، این عقده ژاک است.. که با ارباب خویش راهی سفر میشود، سفری پر از داستان و ماجراها و گفتگوهاست.. سفری که میانش افسار خیالمان به دستان نویسنده پاره میشود و او با بهم ریختگی خاص خود در کنار داستان با ما سخن میگوید، زمان و مکان و موقعیت هارا درهم میشکند و ما راهم به اندازه ژاک و اربابش به چالش میکشد. بی نظمی داستان، نظریه جبر گرایی ژاک را زیر سوال میبرد اما آنچنان زیرکانه و غیر قابل پیش بینی که مارا نیز به شک میاندازد ؟؟در فلسفه فکری او جبر پیروز میشود یا اختیار؟؟ . . پیشنهاد میکنم بخوانید، فلسفهای که نه خشک و تلخ بلکه در داستانی جذاب طنزآمیز و پر از تناقضات روایت میشود. از آنجا که فهمیدم این کتاب به دنکیشوت اثر میگل دوسروانس نزدیک است پس آن را هم به مجموعه کتابهایی که میخواهم بخوانم اضافه کردم. 0 41 آسمان احمدی 1404/4/11 نیزهها...تفنگها ژوزه ساراماگو 3.2 4 داستانی با ایدهای بسیار جذاب، اما ناتمام... اگر روزی کارکنان کارخانهی اسلحهسازی اعتصاب کند، جنگ به کجا میرسد؟ در این داستان حسابدار کارخانه با دیدن مستندی دربارهی خرابکاری کارکنان، به فکر میافتد به اسناد سری کارخانه دسترسی پیدا کند. داستان درست در اوج، جایی که به سرنخها و درونیات شخصیت میرسد، ناتمام رها میشود. حقیقت را بخواهید، نمیدانم اگر بازگردم دوباره این داستان را میخوانم یا نه؛ به همان اندازه که جذاب است، ناتمامبودنش دلسردکننده است. 0 0 آسمان احمدی 1404/4/11 قلادهی قرمز ژان کریستف روفن 3.6 7 آنچه جنگ بر روح انسان باقی میگذارد... در میدان شهر، کنار ساختمان زندان، سگی وفادار شب و روز برای صاحب زندانیاش پارس میکند. ۱۶۰ صفحه از داستانی که مفاهیم قهرمانی و وفاداری را به تصویر میکشد. داستان حول مصاحبهی قاضی با زندانی و ماجرای زندگی این سرباز جنگی و چگونگی زندانیشدنش میچرخد، در کنار ماجرای تأثیرگذار سگ او. نمادگرایی در جایجای داستان بهچشم میخورد و پیدا کردنش چندان دشوار نیست، با اینحال همچنان روایتی خواندنی و جذاب است. اگر از جنگ متنفرید، یکنفس بخوانید! 0 3 آسمان احمدی 1404/4/8 سوسک ایان مک یوان 2.5 6 اولین باره به یه کتاب انقدر کم امتیاز میدم. سوسک ایدهای معکوس از داستان مسخ کافکا با این تفاوت که کافکا در داستان مسخ به درونیات انسان میپردازد اما در این داستان.. اینبار سوسکی در بدن یک سیاستمدار بریتانیا از خواب برمیخیزد. در این داستان هدف انسان نیست بلکه داستانی به شدت سیاسی درباره ساختارهای قدرت اروپا در دورانیاست که بریتانیا تصمیم به خارج شدن از اتحادیه اروپا را میگیرد و پر از شرحهای سیاسی و جناح و غیره است. دوستش نداشتم و برگردم نخواهم خواند. 0 1 آسمان احمدی 1404/4/6 اول شخص مفرد (مجموعه داستان) هاروکی موراکامی 3.3 26 کتابی کم حجم، پر از لحظههای ساده از زندگی اول شخصی مفرد.. موراکامی در این کتاب خاطرات، رابطهها، موسیقی، و خیالاتش را با ما شریک میشود. در این کتاب دنبال داستانهایی پراتفاق، یا پایانهایی قطعی و نتیجهگیری مشخص نیستیم تنها روایتهایی آرام از درون آدمی که مانند خودماست... . برای یک آخر هفته و خواندن داستانهایی کوتاه برای گذران وقت مناسبه 0 3 آسمان احمدی 1404/3/25 قصه تراپی شاهین شرافتی 4.4 4 ساده و خوشخوان نویسنده در این کتاب اختلالات روانی انسان رو مورد بررسی قرارداده و داستانی کوتاه درباره هرکدام نوشته و در آخر کتاب توضیح کوتاهی درباره هر اختلال داده شده ، همراه با معرفی فیلم برای درک بهتر آن. کتاب، به طول کل روانشناسانه و تخصصی نیست و برای یک درک کلی و خواندن داستان زندگی آدمها جالب توجه میآمد. اما کتاب شامل دایتانهای کوتاه دو ـ سه صفحهای بود و بسیار بسیار کتاب راحتخوانی بود و برای تازه کتابخوان ها و مواقعی که دلتان یک کتاب میخواهد که دو سه ساعته تمامش کنید انتخاب مناسبی است. 0 6 آسمان احمدی 1403/12/3 گزارش برودی خورخه لوئیس بورخس 3.3 3 این کتاب شامل یازده داستان کوتاه که عمیق و با مفاهیم فلسفی و آموزههای تاریخی آمیخته شده است. داستانهایی درموضوعات: سرنوشت، خشونت، انتقام متمدن بودن و بربریت مطلق ، خیانت و هویت فردی و اجتمایی، فرهنگ و.. که هر یک را متمایز بر دیگری میکند. داستان مورد علاقهی من در این مجموعه خود داستان ماجرای برودی بود که روایت یک کشیش از جامعه ای دورافتاده و وحشی و طرز فرهنگ و تفکر ان جامعه و مبلغ را به قلم میکشد. در یک کلام مجموعه هزارتوی بورخس را عمیق و پر تأمل باید خواند. 0 15 آسمان احمدی 1403/10/30 موش ها و آدم ها جان اشتاین بک 4.0 173 داستانی کوتاه از ماجرایی جذاب و به یاد ماندنی! داستان دو کارگر فصلی که در آرزوی داشتن یک خانه و مزرعه به سر میبرند. در داستان به مفاهیم عمیقی مثل انسانیت، همنوعی، نژادپرستی، نظام کارگری و مرفه نشینان، رویا، زندگی کارگران و.. میپردازد. و همه این ها در کنار داستانی جذاب، توصیفات عالی،شخصیت پردازی خوب و پایانی باور نکردنی یک داستان فوق العاده را میسازد 0 11 آسمان احمدی 1403/10/27 دوستش داشتم آنا گاوالدا 3.2 48 داستان دربارهی زنی است که همسرش با معشوقهاش همراه میشه و ناگهانی زن و بچه هاش رو ترک میکنه. و زن و بچهها به همراه پدرشوهر راهی سفر میشن و اون شخصیت ساکت و کمحرف پدرشوهر به حرف میاد و بین همهی اون حرف ها میفهمیم زندگی با همه اینها ارزش زیستن داره. . بجز حرف هایی که رنگ زندگی داشت آنقدرها دوستش نداشتم و داستان من رو به خودش جذب نکرد. 0 6 آسمان احمدی 1403/10/26 یک اتفاق مسخره فیودور داستایفسکی 3.7 67 یه داستان کوتاه از داستایفسکی که میشه تو یه روز خواند . احتمالا ما هم مثل ایوان ایلیچ پرالینسکی توی ذهنمون یه سری چیزا رو تصور میکنیم اما وقتی نوبت به عمل اون برسه افتضاح به بار بیاریم.. و این این اتفاق مسخره را پدید میآورد . داستان دولتمردی که یک نیمه شب تصمیم میگیره سرزده به خونه یکی از زیردستاش بره تا بهشون ثابت کنه خیلی روشنفکر و آزادیخواهانه فکر میکنه اما اینکه هیچ چیز طبق ماجرایی که در سرش پرورانده پیش نمسره باغث همان اتفاق مسخره میشه. فوق العاده نثر خوب و روانی داشت . کتابی که کاملا کشش داشت و دوست نداشتم زمین بگذارم و یک نفس خواندمش و لذت بردم. 0 14 آسمان احمدی 1403/10/24 نیلوفر و مرداب: هنر دگرگون کردن رنج ها تیک نات هان 3.4 34 گل نیلوفر زیبا و خوشبو از میان گلولای و مرداب و لجن ها سر بیرون میآورد.. پس چرا ما نتوانیم ؟؟ نتوانیم شادی را از میان غم ها و مشکلاتمان پیدا کنیم و بسط دهیم؟ در این کتاب مرحله به مرحله مارا برای کمک به پروراندن نیلوفر از میان رنجهایمان همراهی میکند از مرحله پذیرش رنج تا تمرین هایی برای شادی 👌🏻 .البته که کتاب بر اساس فلسفه بودا نوشته شده و قطعا دید مکتبهای مختلف فلسفه متفاوته. اما قطعا کتابی کمک کننده در برهه هایی از زندگیست که رنج اطرافمان را دربرگرفته و روزنه نورمان گم شده، آنوقت است که بهترین زمان برای خواندن کتاب و گم نکردن شادی فرا میرسد. 0 9 آسمان احمدی 1403/10/23 سووشون سیمین دانشور 4.1 260 سووشون زیبا و دوست داشتنی نگاه و قلم زنانه در تمام داستان به چشم میآمد و این در زمان خودش منحصر به فرد بوده و هنوز هم که هنوز است ستایش میشود.. سووشون عین یک زندگی است داستانی که در برهه جنگ جهانی دوم در شهر فارس رقم میخورد و زندگی شخصیت اصلی داستان مثل اتفاقات آن زمان تاریخ پرحادثه و پر از چالش است . در این کتاب هرکدام از شخصیت ها ساخته و پرداخته شدند و با آنکه حجم رمان کم و اتفاقات زیاد است صرفا یک تیپ نیستند، هر کدام عادات، آرزوها و تمایلات جداگانه و منحصر له فرد خودشان را دارند با گویش بخصوص شهرشان که این لذت خواندن را دوچندان میکند. 0 15 آسمان احمدی 1403/10/22 جنگ تریاک؛ جنگ تریاک جلد 1 آر.اف.کوانگ 4.2 20 یک فانتزی در دنیایی دارک و ناعادلانه جلد اول که تمام شد نیاز داشتم استراحتی کنم و بعد به سراغ جلد دوم بروم. چرا؟؟ چون باید در دنیای جذاب و پر از جزئیات جنگ تریاک خیالپردازی ها میکردم و در ذهنم پیشبینی میکردم کتاب دوم درباره چیست و ادامه داستان به کدام سو میرود ؟ (نمیدانم شما هم به این بیماری دچار هستید یانه؟😂) . این کتاب الهام گرفته از تاریخ است؛ جنگ تریاک یک جنگ واقعی بر سر اختلافات بازرگانی در قرن نوزدهم میان چین و بریتانیا صورت گرفته. امااااااا نویسنده چه هنرمندانه دست این رویداد تاریخی را گرفته و به میان دنیای فانتزی خودش آورده. و آنجایی که متوجه شدم این اثر اولین کار نویسنده است شوکه شدم!! از هنرمندانه بودن کتاب، شخصیتپردازیهای عمیقی که به وضوح مشخص است تک تکشان چقدر عمیقاند و حس همزاد پنداری ما را قلقلک میدهند. . در ابتدای داستان با دختری همراه میشویم که بازمانده جنگ است و در میان خانوادهای غریبه زندگی میکند اما میخواهد از سرنوشت شومی که در انتظارش است راهی بهتر برای خود پیدا کند، در نهایت تصمیم میگیرد در آزمونهای امپراتوری شرکت کند و همین مسیر او را از میان خانواده روستایی به مدرسهای رویایی میکشاند.. اما این یک رمان با تم دارک هست و قطعا قرار نیست رویایی و گل و بلبل تمام شود، ابدا! داستان مسیرهای ناهموار و کلاسها و استادهای خوب و بد مدرسه شخصیت او را شکل میدهند و به آینده سوق میدهند. . اگر به داستانهایی با مدرسه جادویی با راهروهای پیچیده و عجیب هستید تا بخش دوم کتاب عاشقانه ادامه میدهید اما بخش دوم به بعد اتفاقاتی برای شخصیت داستان میافتد که نوع جذابیت داستان را تغیر میدهند و حالا نه با دختر ساده روستایی ساده بلکه با دانش آموختهای سرسخت از مدرسه نظامی امپراتوری همراه خواهیم شد. اگر به ادبیات و داستان های شرقی علاقهمند باشید عاشقش خواهید شد، المان های شرقی داستان جلوی چشمان شما زنده میشوند و به حرکت درمیآید و لشکرکشیهای نظامی و جنگهای داستان در ذهنتان تصویرسازی میشود تا نهایت لذت را از خواندنش ببرید. . اما چرا یک ستاره کم؟؟ حقیقتش به خاطر تغییر ناگهانی فضای دو فصل که مرا از میان آن مدرسه جادویی به میان خاک و خاکستر کشاند!! که البته به جا بود و پیش زمینه های آن در میان بخشهای نخستین جا داده شده بود. 5 41 آسمان احمدی 1403/7/25 مرگ به وقت بهار مرسه رودوردا 3.4 44 بنظر به این کتاب اونقدر پرداخته شده که لازم به توضیح بیشتر داستان نباشه. یک اثر دیستوپیایی اما نه چندان قوی ( از لحاظ نتیجه) کتاب دو بعد داره : بعد اول یک روستایی که روی یک رودخانه بنا شده و رسم و رسومات و آدمهای عجیب و غریبش! و بعد دوم جنبههای روانشناختی و هدف نویسنده که محکومیت حکومتهای توتالیتر بوده! . کسانی که این کتاب رو خوندن دو دسته میشن! یا عاشقش هستن و شاهکار میخونن، با بی معنی و مفهوم و گنگ! باید گفت این کتاب چیزی میان اینهاست. - مخاطبش عام نیست و کسی که مطالعه توی زمینههای مربوط بهش - یا کتابهای دیستوپیایی دیگرـ نداشته ممکنه درک درستی از چیزی که نویسنده میخواد بگه نداشته باشه. - بعد از اون جنبه تبلیغاتی کتاب بود که کتاب رو بالا آورد و اونقدر پرداخت تا در ذهن همه یک اثر شاهکار و رده بالا حساب بشه. قطعا کسی که به این موضوعات علاقهمند هست سراغ این کتاب و امثالش میره اما کتاب سطح پایین تری نسبت به کتابهای مشهورتر داره. 0 37 آسمان احمدی 1403/7/19 کجا می روی؟ هنریک سینکیویچ 4.2 14 کجا میروی ؟ یک ماجرای عاشقانه در دل تاریخ روم در زمان زمامداری نرونِ ظالم و خونریز این کتاب داستان و ماجرایی به شدت جذابی داره و برعکس چیزی که فکر میکردم ابدا زبان سختی نداره و بسیار خوشخوان و روانِ، آنقدر جذاب و گیرا که گاهی اوقات حس نمیکردم در حال خواندن کتاب هستم بلکه خودم را در ان زمان و اتفاقات میدیدم. 0 12