معرفی کتاب قلاده‌ی قرمز اثر ژان کریستف روفن مترجم انوشه برزنونی

قلاده‌ی قرمز

قلاده‌ی قرمز

ژان کریستف روفن و 1 نفر دیگر
3.5
5 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

7

خواهم خواند

7

ناشر
شابک
9789649971643
تعداد صفحات
150
تاریخ انتشار
1403/7/26

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        فکر و ذکرش میهن بود و هر آرمان بزرگی که به آن پیوند خورده: شرف، سنت، خانواده. می‌گفت باید فردفرد آدم‌ها و منافع شخصی ناچیزشان را فدای این‌ها کنند. بعد که در سنگر با همین فردفرد آدم‌ها دمخور شد، گهگاه با نظرشان همسو شد. کار به جایی رسید که یکی دو بار از خودش پرسید نکند رنج این‌ها مهم‌تر از آرمانی باشد که برایش رنج می‌کشند./ (از متن کتاب)

ژان-کریستف روفن، نویسنده و پزشک و دیپلمات فرانسوی، عضو فرهنگستان، در رمان کوتاه قلاده‌ی قرمز، با نگاهی تیزبین و زبانی شاعرانه تصویری ماندگار از انسان‌هایی رقم می‌زند که در کشاکش جنگ و عشق در پی مهرورزی و وفاداری، در پی کشف حقیقت و رستگاری‌اند.
      

یادداشت‌ها

طُرقه

طُرقه

1404/1/8

          داستانی که در عین ایجاز شدیداً تاثیرگذار و سوال‌برانگیز پیش می‌رود و هنرنمایی‌های نویسنده در رنگ‌وبو بخشیدن به فصل‌های کوتاه علیرغم سرعت پیشروی ماجرا، ستودنی است. مشکل پایان‌بندی آن است. فرانسوی‌ها استعداد خاصی در لوس‌کردنِ جدی‌ترین و سنگین‌ترین روایت‌ها دارند. دیالوگ‌هایی که دقیقاً در لحظه‌ی رمزگشایی داستان رخ می‌دهند انگار شتابزده نوشته شده‌اند، و سَرِ ما، که منتظر بودیم گره از  پیچیدگی‌ها و چالش‌هایی که با ظرافت فراوان در طول رمان پرداخته شده‌ بودند، رشته به رشته وا بشود، یک کمی کلاه می‌رود. در کل مسائل این کتاب و نوع داستانی‌شدنِ آنها قابلیت این را داشت که کتابی در حجم کلاسیک‌ها بیافرینَد؛ یک متهم و یک بازپرس، جنگ جهانی اول، وظیفه و میهن، تردید در ضرورت تمام این مفاهیم، یک زن جوان در گوشه‌ای و صدای زوزه‌ی سگی در پس‌زمینه - خلاصه که پس از پایان ماجرا دلمان نسخه‌ی چهارصد صفحه‌ای اثر را می‌خواهد، در درجه‌ی اول به این خاطر که سنگینی مسائل داستان و لایه‌لایه‌های متنوع آن را، که کم‌کم با هر فصل کنار می‌روند، هنوز با خود حمل می‌کنیم و پایان‌بندی هم جوری نیست که لااقل اندکی از وزن اینها را از ما بگیرد - با تمام این حرفها، آنقدر در طی کتاب تحت‌تاثیر سیر وقایع و درگیر سوالات و مسائل وجودی هستیم که صفحات آخر قابل اغماضند. سوال اصلی کتاب که از آغاز ما را در بی‌تابی دانستن جواب آن نگه‌داشته‌اند در پنج صفحه‌ی پایانی پاسخ داده می‌شود، امّا آنقدر این مسیری که طی کرده‌ایم ما را درگیر کرده که دیگر اهمیتی ندارد، و (شاید از قصد) خود آن پاسخ هم که اوایل آنچنان مرموز بود واقعاً پیش پا افتاده از آب در می‌آید. ظرافت و دقت در داستان‌گویی است که تجربه‌ی خواندن این کتاب را یگانه می‌کند.  
        

0