یادداشت‌های Fatemeh Zahra (36)

          یک سبک بسیار غیر جذاب و غیر مفید .
من از سفرنامه چی میخوام ؟ اینکه به من اون کشور رو بشناسونه و احساس کنم با اون طرف رفتم سفر ، که هیچ کدوم رو نداشت .
همه چیز گنگ بود ‌. مثلا یه آدمی که نمی شناسیمش میاد توی داستان ، یه کاری می‌کنه ، می‌ره و ما هنوز هم نمیشناسیمش ، نمی دونیم چه رابطه ای با آقای ضابطیان داره ؟ اصلا چند سالشه ؟ چه شکلیه ؟ 
بیشتر کتاب شبیه این قصه های معماییه که یه سرنخ میده بعدش میگه برو پیداش کن . تو رو ترغیب می‌کنه بری ببینیش ، ولی خب چه فایده ؟ اگر من میخواستم برم گرجستان که نمی‌اومد سفرنامه اش رو بخونم !😂😐
تصویر سازی ضعیف بود . فقط یه تیکه های خاص میتونم بگم خوب بود که این مقدار من رو راضی نمیکنه .
 زیر عکس ها توضیحی نیس و خودت با توجه به متن باید حدس بزنی این کیه و کجاس .
اکثر کتاب عکس و گرافیکه که من اصلا این رو نمی‌پسندم ، شاید یک مقدار عکس بتونه کمک کنه به درک روند داستان ، ولی بیش از حد بودنش می‌ره رو مخ  .
 قیمت خیلی منطقیشم (!) بی نظیره.
.
و اما نکات منفی رو گفتم ، یذره هم مثبت بگم ، اون جاهایی که از سیاست و تاریخ کشور ها حرف میزد خیلی کیف میکردم ، خوب بود . اون تیکه ها خیلی چسبید! 
.
.
در کل بگم با توجه به تعریف هایی که از قلم ایشون شنیدم اصلا نتوست توقعاتم رو برآورده کنه و حسابی خورد تو ذوقم.
اگر سفرنامه خوب میخواهید : سفرنامه ژاپن یامین پور 
اگر میخواهید خوب تفریح کنید و بخندید : سفرنامه کره شمالی رضا امیر خانی
        

2

Fatemeh Zahra

Fatemeh Zahra

1402/8/11

          در کتاب های مربوط به کره ی شمالی ، در موارد زیادی ، به نظر میرسه که حقایق بسیار اغراق شده ؛
این موضوع مخصوصا در مورد کره ی جنوبی ، که آن را بهشت و محل آسایش و شادی معرفی می کند دیده میشود .
با توجه به اینکه از قبیل موارد ، در مورد سیاه نمایی ایران هم توسط غرب و مستعمره هایش بسیار انجام شده و مردم ایران را تماما بدبخت و بی پناه و جنگ زده معرفی می کند ،درک تمام مطالب داستان برای من امکان پذیر نیست .
. در کتاب هایی که خواننده بیشتر در احساسات غرق می شود و حس ترحم بیشتری نسبت به اشخاص دارد ، به راحتی می توان مطالبی کاملا غیر عقلانی را به خواننده تلقین کرد .
و از آن طرف ماجرا ، بهشت و منجی ای به نام آمریکا ، ناجی مردم بیچاره ی ایران و کره شمالی هستند!
آه که چقدر هم این مردم خیر خواهند و همیشه مدافع مظلومان!😂😂
یکی از دوستان نوشته بود : آنقدر آمریکا در کتاب های مربوط به کره شمالی مهربان و نیکوکار است که آدم فکر می کنید نکند این کتاب را وزیر امور خارجه آمریکا نوشته است!
اگر نگاهی به دیدگاه مردمان غرب از ایران بیندازید ( جنگ، خرابی ، استفاده از شتر برای حمل و نقل ، لباس های پاره و پوسیده و...) و بعد آن را با واقعیت ایران مقایسه کنید ، قدرت آمریکا در وارونه جلوه دادن حقایق برایتان آشکار می شود....
        

3

Fatemeh Zahra

Fatemeh Zahra

1402/8/11

          متن روانی داشت ولی در نسخه ی متنی بسیار سخت تصور و درک می شد که مزیت نسخه صوتی در این بود. نویسنده با قلمی زیبا نوشته بود و به عقیده من این که مانند راوی و نه از زبان شخصی از داستان نوشته بود قصه ی جذاب تری رقم زد.
جلد کتاب زیبا نبود و من به پیشنهاد کسی کتاب را دیدم و در همان لحظه اول از جلد کتاب در مقابل تعریف هایی که شنیده بودم متعجب شدم!
برخی شخصیت ها مانند کدخدا جای کار داشت. شخصیت منطقی ای که از کدخدا ساخته شده بود و در مواردی لحن و نوشته کدخدا را مانند پیر مردی غیر منطقی جلوه می داد. در قسمت های عاشقانه ی حسن و جیران ترسیم احساسات ضعیف بود و بسیار جای کار داشت.
لحظه های مرگ هر یک از افراد بسیار در بیان احوالات و احساسات قوی و زیبا بود. پس از جستجوی در مورد هر یک از روستا ها به بیان و اطلاعات بسیار دلنشین و زیبای نویسنده پی بردم.
تصویری واقعی که از دوره خان سالاری در قاجار ساخته بودید قابل درک بود. تنها مشکل که کمی غیر طبیعی بود صحبت های عظمت خانم با هاکان بود که از شخصی قدرتمند مانند عظمت بسیار بعید به نظر می رسید.
در کل واقعا مجذوب رمان شدم و انتقادات بالا جهت رفع مشکلات رمان در فصل های آینده بود.
امیدوارم به زودی با اثری قوی و بسیار زیبا در فصل دوم کتاب همراهتان باشیم.
(من نسخه صوتی را در نوار گوش کردم)
        

0