بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

مغالطه های پرکاربرد: 44 ترفند کثیف برای برنده شدن در بحث ها

مغالطه های پرکاربرد: 44 ترفند کثیف برای برنده شدن در بحث ها

مغالطه های پرکاربرد: 44 ترفند کثیف برای برنده شدن در بحث ها

لیندا الدر و 2 نفر دیگر
3.5
26 نفر |
11 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

54

خواهم خواند

70

«فریب» بخشی از زندگی روزمر? انسان هاست. ما فریب می دهیم و فریب می خوریم؛ راست را دروغ و دروغ را راست جلوه می دهیم. جالب اینجاست که خیلی وقت ها حتی خودمان را هم فریب می دهیم و حقیقت را برای خودمان هم واژگونه می کنیم.یکی از مهم ترین ابزارهای ما برای این خودفریبی ها و دیگرفریبی ها «مغالطه» است. به استدلال های نادرستی که برای اقناع خودمان و دیگران مورد استفاده قرار می دهیم «مغالطه» گفته می شود.نویسندگان این کتاب در ظاهر می خواهند استفاده از مغالطه ها را به خواننده بیاموزند اما در واقع سعی می کنند او را با پرکاربردترین مغالطه ها که در دنیای سیاست و تبلیغات و ... مورد استفاده قرار می گیرند آشنا کنند تا هم خودش قربانی مغالطه ها نشود و هم از به کار بردن مغالطه ها در مقابل دیگران بپرهیزد.در شیو? سنتیِ آموزشِ مغالطه ها، صرفاً اسم و تعریف مغالطه ها و مثال هایی از آنها را برای مخاطب بیان می کنند. نویسندگان این کتاب سعی کرده اند از شیو? عمیق تری استفاده کنند تا تأثیر بیشتری بر خواننده بگذارد: ربط دادنِ مغالطه ها به تلاش انسان برای تحقق منافع و امیال نامعقول.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به مغالطه های پرکاربرد: 44 ترفند کثیف برای برنده شدن در بحث ها

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به مغالطه های پرکاربرد: 44 ترفند کثیف برای برنده شدن در بحث ها

نمایش همه

یادداشت‌های مرتبط به مغالطه های پرکاربرد: 44 ترفند کثیف برای برنده شدن در بحث ها

محمد

1402/08/29

            به نظرم کتاب شلخته‌ای است یا حداقل من اینطور حس می‌کنم. کتابی که در زمینه منطق صحبت می‌کند به نظرم باید سیر بحث بهتری داشته باشد. آشفته است. در ذهن من دسته بندی خوبی ایجاد نکرد.


برای من کارکردش یک لیست 44 تایی از مغالطات بود که به نظرم خوب است اما خب فقط یک لیست در یادداشت‌ها است. تعداد زیاد است و همبستگی موضوعی هم ندارد لذا بعید است در خاطر بماند. راه‌حلش هم استفاده از این لیست است تا در حافظه ماندگار شود.


چندبار در طول کتاب به این نکته اشاره می‌شود که پاک کردن کلام از مغالطه تقریبا سخت یا ناممکن است همچنین اشاره می‌کند که ممکن است تعمدی در به کاربردن این مغالطات وجود نداشته باشد.


به نظر من بعید به نظر می‌رسد که وقتی یک نفر به مباحثه می‌پردازد به این چیزها فکر کند مگر فردی که خرده شیشه داشته باشد و مدام از این روش‌ها استفاده کند وگرنه در حالت عادی به صورت ناخودآگاه استفاده می‌شود.


نمی‌دانم شما هم شنیدید یا دیدید یا نه که مسابقات مناظره دانشجویی برگزار می‌شود(من فقط شنیدم). براساس این دو لینک که  از وبگاه این مسابقات است شاید بتوان گفت مغالطه هم جز معیارها است.


http://isdc.ir/archives/1391/

http://isdc.ir/archives/2252/

بیشترین مغالطه‌ای که من براساس این لیست به کار می‌برم شاید استفاده از تشبیه و استعاره است(البته اوایل کتاب بر مزیت استفاده از تشبیه و استعاره تاکید می‌کند). به قول کتاب «فریبکار» نیستم ولی وقتی می‌خواهم مفهومی را توضیح بدهم بسیار کمک می‌کند تا مخاطب یادبگیرد همچنین بهتر یادآوری کند.


در کل کتاب بدی نیست ولی همچین تحفه‌ای هم نیست.