یادداشت‌های م.مهدوی (25)

1403/9/19

آنک آن یتیم نظر کرده

1403/8/22

من، پیش از تو
        بر خلاف چیزی که فکر میکردم داستانش کشش داشت و آدم رو صدا می‌زد.
کتاب بالاتر از سطح انتظارم بود

نکاتی که برای من داشت:
+باعث شد با چالش های زندگی توانخواهان بیشتر آشنا بشم.
+دیگنیتاس! حاصل تفکر مادی‌گرا‌... وقتی انسان رو فقط جسم ببینی ....
انسان اونجایی اشتباه کرد که فکر کرد مالک جسم و روح خودشه!!
+اینکه لوییزا هیچ تعهدی به نامزدش نداشت! حتی تعهد عاطفی! راحت به خودش این حق رو داد که با ویل بره سفر و ...  :/
و بعد هم هیچ تلاشی برای ساختن رابطه اش با پت نکرد.
و اینکه او هم هیچوقت علاقه ای به مسیر شغلی و آرزوهای پت نشون نداد.
+حلال مشکلات زندگی لو فقط پول بود؟! اگه بنا بود با تجربیاتی که پیدا کرد نگاهش به زندگی عوض بشه و بره سراغ یه کار جدید و یه زندگی جدید چرا باید اين‌قدر ثروت وارد زندگیش می‌شد؟
یعنی هرکسی میخواد یه زندگی متفاوتی بسازه باید یه ثروت هنگفتی وارد زندگیش بشه؟
+  خودکشی قانونی ویل مسخره بود.
کی این حق رو بهش داده که چون زندگیش مثل قبل و مطابق میلش نیست میتونه بهش پایان بده؟!!
+ جلد دوم داره اثبات میکنه هیچکس بعد از ویل حال زندگیش بهتر نشد و با تصمیم خودخواهانه اش زندگی بقیه رو هم داغون کرد.

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

1403/4/19

مهمیرا و کمدی احساس در چشم انداز خیابان پنجاه و پنجم
          زنی حبس شده در تنهایی‌اش که شادی زندگی‌اش او را رها کرده است و حالا دارد خطاب به او با روایتی سوررئالیستی گذشته و حال خود را واگویه می‌کند.

عمق داستان بسیار ژرف و هیجان آن بالاست. گرچه به طبع سبکی که داستان دارد بسیار تلخ تلخ است و فضای سیاه آن قدرت فشردن روح خواننده را دارد اما خوشبختانه پایان بندی خوبی داشت و تا حدی جبران آلام خواننده را می کرد.
چند فرد که هرکدام نمادی از نوعی تفکر و ایدئولوژی در این داستان بودند و بسیار عالی به آن ها پرداخته شد: محمد شوهر اول او که روشنای عارفانه ای بود و به دنبال ارزش ها رفت و شهید شد، پارسا شوهر دوم او که فردی تاریک و پول پرست و خودبین و هوسران بودو عاقبت به درک واصل شد، شادی دختر او از شوهر اولش که به دنبال تجدد و پیشرفت به آمریکا رفته بود و تلاش می کرد به طور کامل ارزش‌ها، هویت و ریشه خود را فراموش کند.

در آخر داستان کشفی بزرگ رقم می‌خورد و زن می‌فهمد مهمیرا خود اوست که در قلاده شوهرش پارسا اسیر بوده است.

گرچه این یادداشت در برابر شکوه سوررئال داستان کافی نبود و گرچه مجموعه "هفت جن‌"  را چند سطح بالاتر از این اثر می‌دانم با این‌حال "مهمیرا" را به آنان که دوست دارند در فضای ماورایی رمان های امیدکوره چی غرق شدن را تجربه کنند توصیه می‌کنم.

(نکته جالبی که بعد از اتمام کتاب متوجه شدم بی نام بودن شخصیت اول داستان بود. یعنی هیچ جا اسمش رو نگفت و اصلا در طول داستان برام سوال هم نشد!)

1403/3/15

سیمرغ  سی مرغ

موضوع کتا

موضوع کتاب مروری بر زندگی امام خمینی از دوران قبل از تولد در خمین تا هنگام عروج روح ملکوتی ایشان در مقام رهبری ایران است.
نویسنده از ابتدا توضیح داده که قرار نیست با یک زندگینامه تاریخی مستند روبه‌رو باشیم و خود او نیز به عنوان "زندگینامه داستانی" رضایت داده است.
در نهایت نیز همین توقع برای من محقق شد.

گرچه در آغاز، متن برایم کمی سخت خوان پیش میرفت اما فقط کمی تا مأنوس شدن با قلم نویسنده طول کشید. کتاب به طور کلی متن روانی داشت.
البته ریز بودن خط کتاب نسبت به اغلب کتب هم در خستگی چشم و ایجاد مشقت موثر بود.

با این حال به عنوان کتابی که مستقیم و جزئی، تنها به زندگی امام پرداخته بود دانسته های خوبی به اندیشه ام منتقل شد که به واقع شناختم از این مرد بزرگ و بی همتا کامل تر شد. در خیلی از لحظات کتاب، دریچه ای از فهم این شخصیت والا برایم باز شد و بر غبطه ام بر جامعیت شخصیتی ایشان افزوده گشت. به راستی امام نقطه وحدت در کثرت ایران شد.

قطعا کتاب را آنقدر ارزشمند می‌بینم که به تمام علاقه مندان کشف این روح بزرگ و آنان که در شناخت او ابهامی دارند توصیه بنمایم.