3.7

ناشر
هرمس
1399/6/22

باریس گادونوف،تزار روسیه،که با قتل ناجوانمردانه ولیعهد خردسال به تخت نشسته است،از یک سو باید در برابر دشمنان خارجی و مخالفان آشکار و پنهان پیرامون خود بایستد و از سوی دیگر باید بر عذاب وجدان ناشی از کردار ناجوانمردانه اش غلبه کند.مسئله اصلی آن است که آیا تزار با وجود چنین لکه ای بر دامان خود می تواند نزد مردم مشروعیت پیدا کند یا نه.
پوشکین با تکیه بر رویدادهای واقعی در مقطعی حساس از تاریخ روسیه،اثری آفریده است که در نوزایی و رشد تئاتر مدرن روسیه اهمیت فراوان داشت.او همان گونه که در شعر و نثر فروسی انقلابی به پا کرد،در این نمایشنامه بسیاری از اصول و قوائد دراماتیک پذیرفته شده در آن زمان را کنار گذاشت و کوشید سمت و سوی تازه ای به نمایشنامه نویسی و تئاتر روسیه بدهد.

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به باریس گادونوف

mahsa bgbn

1403/7/22

در سال 1598 فئودور یکم، تزار روسیه (فرزند ایوان مخوف) با توطئه برادرزنش باریس گادونوف کشته میشه. هفت سال قبل از این ماجرا، باریس دستور قتل ولیعهد دیمیتری (برادر کوچکتر فئودور یکم) رو هم داده بوده تا وارثی جز خودش برای تاج پادشاهی باقی نمونه.

چند سال بعد از تاجگذاری باریس، راهبی جوان ادعا میکنه ولیعهد دیمتری و پادشاه بر حق روسیه‌ست و با کمک لهستانی‌ها و جنگ روانی‌ای که بین مردم راه می‌ندازه، باریس رو از تخت پایین میکشه و پادشاه روسیه میشه.

نمایشنامه پوشکین درباره‌ی از عرش به فرش رسیدن باریس گادونوف در 23 صحنه نوشته شده و اولین نمایشنامه‌ای بوده که با هدف اجرا در بین مردم روسیه و نه فقط برای طبقه اشرافی نوشته شده و از این نظر حائز اهمیته. حقا که پوشکین حق پدری بر گردن ادبیات روسیه در نظم و نثر و نمایش داشته. من شیفته آثار تاریخیم و با خوندنش چند تیکه جدید به پازل روسیه شناسی‌‌م اضافه شد.

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.