یادداشت‌های سارا عاشوری (19)

          یهو دلم رفت سمت اینکه برای «این سه زن» یادداشت بنویسم. 
این کتاب رو زمانی خوندم که از تنهایی و افسردگی کرونا امیدم برای لذت بردن از زندگی ناامید شده بود. توی کتابخونۀ مامان بارها دیده بودمش اما وقت نشده بود بخونمش. یه روز بهار که هوا خیلی خوب بود و خودم خونه بودم و دلم خیابون بزرگمهر و بلوار کشاورز، شروع کردم به خوندنش. همیشه تاریخ دوست داشتم اما تاریخ معاصر از حیث نزدیکی به زمان حال و جا موندن یادگاری‌های ریز و درشتش برام غریب‌تر و در عین حال ملموس‌تره.
داستان از کودتای ۱۲۹۹ شروع می‌شه و تا انقلاب پیش میاد. سه زنی که هر کدوم خانواده‌های به شدت متفاوت و قدرتمندی داشتن و سرنوشت پرفرازونشیبی؛ ایران تیمورتاش، مریم فیروز و اشرف پهلوی.
داستان نه خیلی داستان و نه خیلی مستنده. من شنیدم کتاب‌های بهنود صددرصد بر پایه واقعیت نیست ولی درصد مستند بودن اتفاقات، شخصیت‌ها و روایت این کتاب زیاده.
نمی‌دونم اصلا چی در مورد کتاب بگم. همه‌‌اش برای من لذت خالص بود. مخصوصا با عکس‌هایی که از اشخاص آورده بود.
داستان این سه زن به واسطۀ پدرانشون از ابتدا بهم‌ گره خورده و چرخ سرنوشت اون‌‌ها رو باهم دشمن می‌کنه.
من این کتاب رو نمی‌خوندم که تموم شه، بلکه دلم می‌خواست توی روایتش غرق بشم.
خیلی خیلی برام لذت‌بخش و عمیق بود و درد علاقۀ عجیبم به تاریخ معاصر رو تسکین می‌داد.

        

35

          من عاشق این کتاب و واقعا یکی از کتاب‌های محبوبمه.
«ایران در زمان ساسانیان» یکی از منابع کنکور ارشد بود که باید می‌خوندم و از ب بسم‌الله تا نون پایانش رو توی اون دوره خوندم و آخ که چقدر لذت داشت.
قاعدتاً فقط اون‌هایی که با تاریخ و علی الخصوص تاریخ ایران باستان سروکار دارن میرن سراغ این نوع کتاب‌ها ولی مطالعه غیرتخصصیش هم می‌تونه به شدت جذاب باشه.
دورۀ همۀ پادشاهان ساسانی به تفصیل و با جزئیات توی فصل‌های کتاب آورده شده و علاوه بر اون درباره ادیان اون دوره و فرهنگ و غذاهاشون هم اطلاعات جالبی وجود داره.
مثلا اینکه خسرو انوشیروان انقدر  تاجش سنگین بوده و کلی جواهرات و سنگ‌های قیمتی داشته، که روی سرش نمی‌تونسته بذاره و توی مراسم‌های خاص با نخ‌های نامرئی چند سانت بالای سرش نگه داشته می‌شده.
اگه یه مقدار پاورقی‌های طولانی و توضیحات خیلی زیادش کمتر بود بهتر می‌شد ولی در کل برای منی که شیفتۀ ایران باستانم، خیلی لذت‌بخش بود.
        

7