بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

آوای فاخته

آوای فاخته

آوای فاخته

جی. کی. رولینگ و 1 نفر دیگر
4.4
11 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

29

خواهم خواند

15

آوای فاخته رمانی جنایی است که خانم جی کی رولینگ با نام مستعار رابرت گالبریت به چاپ رسانده است. در این داستان کارآگاه کورمورن استرایک به بازرسی پرونده خودکشی یک مدل مشهور میپردازد. او که پس از انفجار مین در افغانستان, یک پایش را از دست داده, اکنون در مقام کارآگاه خصوصی, به سختی روزگار می گذارند. یک مراجع بیشتر ندارد و طلبکارها برایش دندان تیز کرده اند. از سوی دیگر, تازه از نامزدش جدا شده, به ناچار در دفتر کارش زندگی میکند. سپس جان بریستو با مراجعه به او, ماجرای حیرت انگیزی را مطرح میکند: خواهرش, لولا لندری افسانه یی, چند ماه پیش از دنیا رفته و سر و صدای بسیاری به پا کرده بود. پلیس اعلام کرده بود که او اقدام به خودکشی کرده است اما جان حاضر به پذیرش این حکم نبود. از این رو به استرایک مراجعه کرد تا از راز مرگ مشکوک خواهرش پرده بردارد.

لیست‌های مرتبط به آوای فاخته

شبح اپرا (ویلن و پیانو)همسری در طبقه بالا: رمانزنی در کابین 10

مجموعه ای از کتاب های وحشت گوتیک

13 کتاب

سلام عزیزای دلم این لیست میتونه براتون تکراری باشه چون پستشو تو روبیکا گذاشته بودم ، ولی حیف میشد اگه اینجا ثبت نشه. تمام توضیحات درباره این ژانر رو توی هایلایت گوتیک پیج روبیکام گذاشته‌م @booktreasury اونجا همراه با توضیحات اضافه و پاسخ به سوالاتتون همچنین با عکس و ویدئو هایی از وایب این ژانر، بهتر میتونید به درکش برسید، اگه بخوام اینجا خلاصه‌ش کنم، میتونم بگم : گوتیک معروف ترین زیرشاخه از ژانر وحشت و عاشقانه هست و اکثر کتاب های معروف وحشت از ژانر گوتیک هستن. اتفاقا کم پیش میاد از زیرشاخه دیگه ای کتاب نوشته بشه چون اکثر زیرشاخه ها مثل هراس جسمانی، و.. توی فیلم ها هستن. (دقت کنید نمیگم اصلا وجود نداره) گوتیک به وایب قبل دهه ۲٠ یعنی توی سال های ۱۴٠٠ تا ۱۹۲۵ برمیگرده . این ژانر براساس معماری گوتیک که روی کلیسا ها و مدرسه ها استفاده میشه برگرفته شده. ۹٠ درصد رمان های خون آشامی و موجودات غیرطبیعی به این ژانر وصلن. رنگ های کلیدی این ژانر سیاه و قرمز هستن سبک لباس پوشیدن به سال های ۱۸٠٠ مربوطه تایپ ام بی تی ای این ژانر INTJ هستش فیلم های معروف گوتیک : • اسلیپی هالو • دراکولا • دوریان گری • من، فرانکشتاین • ون هلسینگ • هانسل و گرتل ۲٠۱۳ • عروس مرده • ادوارد دست قیچی • ویکتور فرانکشتاین • کنستانتین • زن سیاه پوش • ربکا • گرگینه • سایه های تاریک

پست‌های مرتبط به آوای فاخته

یادداشت‌های مرتبط به آوای فاخته

            من رولینگ را دوست دارم (می توان گفت خیلی دوست دارم) داستان کارآگاهی هم دوست دارم. به این ترتیب می توان گفت که از خواندن آوای فاخته خیلی لذت بردم. داستان ماجرای کارآگاهی به نام کورمون استرایک است که قبلا در ارتش بریتانیا خدمت می کرده و در جنگ افغانستان پایش را از دست داده با نامزدش بهم زده و حالا تقریبا در فقر و فلاکت دست و پا می زند که یک پرونده پر پول گیرش می آید. پرونده مرگ مشکوک «لولا لندری» مدل معروف که از بالکن آپارتمانش به پایین افتاده و پلیس بعد از جست و جوی زیاد مرگ را خودکشی عنوان کرده، اما برادر ناتنی لولا خیال نمی کند که این مرگ یک خودکشی باشد و حاضر شده پول زیادی به کورمون استرایک بدهد تا قاتل را پیدا کند.

کمی قبل از خواندن این کتاب سرکلاس به شاگردهایم گفته بودم که به نظرم رمز موفقیت رولینگ دو چیز است. شخصیت پردازی خوب و استفاده «درست» از جزییات. در آوای فاخته هم ما همین شخصیت پردازی خوب را پیدا می کنیم. در داستان های کارآگاهی ای که پیش از این خوانده بودم تا این اندازه به کارآگاه و زندگی شخصی اش نزدیک نمی شدم. اما در این داستان این قدر تحت تاثیر وضعیت فلاکت بار کورمون قرار گرفته بودم که آرزو می کردم بتواند این پرونده را حل کند که یک پول خوبی گیرش بیاید و از این فقر و فلاک در بیاید. از طرفی شخصیت های فرعی داستان مثلا «رابین» منشی کورمون، «جیمی» برادر مقتول، «راشل» دوستِ مقتول و خیلی های دیگر خیلی خوب درآمده بودند. همه شان موجودات منحصر به فرد بودند و چهره و شخصیت خاص خودشان را داشتند. رولینگ حتی شخصیت مقتول یعنی «لولا لندری» را در طی داستان و روایت اطرافیان خیلی خوب برای ما جا انداخت و می توان گفت وقت گذاشتن برای شخصیت پردازی هنوز هم نقطه قوت ش بود. اما در مورد استفاده از جزییات، برخلاف هری پاتر(یا افسانه ایکاباگ) اینجا کمی به ورطه اطناب افتاده بود.  شاید تفاوت ژانر هم بی اثر نباشد در یک داستان فانتزی برای خواننده مهم است که هر چه بهتر و بیشتر جزییات دنیای جدید را بداند، به همین خاطر ذکر جزییات (حتی در حد توصیف شکلات ها و غذاها و لباس ها) برایش جذاب است و دنبالش می کند، اما در یک داستان کارآگاهی ما بیش از هر چیز دنبال قاتل هستیم و وقتی می دانیم کارآگاه قصه معما را حل کرده علاقه ای نداریم که داستان 200 صفحه ی دیگر ادامه پیدا کند و به ذکر جزییات خانه ی مادر مقتول بپرداز. فقط مهم این است که این 200 صفحه زودتر تمام شود و بفهمیم قاتل چه کسی است. به همین خاطر به نظرم رولینگ می توانست با حذف قسمت های زیادی از توصیفات و ذکر جزییات سرعت داستان را بیشتر و  کتاب را کم حجم تر و جذاب تر کند.

فضای ماجرا هم جذاب است. یک مدل مشهور به قتل رسیده. پس تمام داستان حول محور زندگی مدل ها و بازیگرها و آدم هایی از این دست می چرخد، زندگی مرفهانه شان بسیار دور از مردم عادی است، اما درگیری ها و مشکلاتشان همشکل خاص خودش را دارد. چرخیدن در چنین فضایی و درک کردن (حتی اندک) زندگی چنین آدم هایی برایم جذاب بود. رولینگ پرده را برداشته بود و زندگی سلبریتی ها را از زاویه واقعی نشانمان می داد، درگیری هایشان بر سر پول، خودخواهی و خودپرستی شان، وصلت ها و جدایی های منفعت طلبانه، فضولی همیشگی خبرنگاران در کوچک ترین جزییات زندگی خصوصی شان  و همه ی چیزهایی که در ویترین خوش و آب و رنگ صنعت مد و سرگرمی دیده نمی شود.

در قسمت هایی از داستان نکاتی منتقدانه نسبت به حکومت انگلستان نیز دیده می شد، برای مثال در قسمتی از داستان می نویسد «گاهی هم رهبران احزاب، با جمله های چندپهلوشان، استرایک را به یاد جراح هایی می انداختند که با ملاحظه و احتیاط به او می گفتند ممکن است تا حدودی دچار درد و ناراحتی بشود؛ دردی را موجب می شدند که قرار نبود خودشان بچشند» اما در کنار این انتقادها المان های دیگری از بریتانیای کبیر هم به چشم می خورد، برای مثال در چند قسمت داستان به وجود عکس خاندان سلطنتی در مکان های مختلف اشاره می کند و از همه مهم تر شخصیت اصلی داستان یک جانباز جنگ افغانستان است، جلوتر در داستان سرباز دیگری از جنگ افغانستان هم وارد می شود که او هم کماوبیش شخصیتی مثبت دارد. کورمون استرایک به خاطر خدماتش در جنگ افغانستان مدال وفاداری گرفته و حالا قهرمان داستان ماست و طبق معمول در این جنگ روایت ها کسی نمی پرسد جنگ افغانستان را چه کسی به کدام بهانه ی واهی به راه انداخت و قربانی و قهرمان واقعی چه کسانی بودند. 

داستان را بالاخره در یک نیمه شب نوروزی تمام کردم و از خواندنش خوشحال بودم، همان موقع جلد دوم را خریدم (که در نظرات نوشته شده بود بهتر از جلد اول است) و امیدوارم همین طور هم باشد.