معرفی کتاب بازی در سپیده دم و رویا اثر آرتور شنیتسلر مترجم علی اصغر حداد

بازی در سپیده دم و رویا

بازی در سپیده دم و رویا

آرتور شنیتسلر و 1 نفر دیگر
4.0
21 نفر |
7 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

33

خواهم خواند

15

شابک
9789644484322
تعداد صفحات
212
تاریخ انتشار
1398/11/12

توضیحات

        کتاب بازی در سپیده‌دم و رویا شامل دو داستان با نام‌های «بازی در سپیده‌دم» و «رویا» است. داستان رویا براساس نظریات زیگموند فروید پیرامون بحث خواب نوشته شده و استنلی کوبریک از این داستان فیلمی با نام «چشمان بازِ بسته» اقتباس کرده است. در این داستان تأثیر ضمیر ناخودآگاه بر خودآگاه انسان بررسی می‌شود. این داستان در دو روز اتفاق می‌افتد و فضایی مالیخولیایی دارد. در ابتدای داستان، فریدولین، پزشکی 35 ساله، درمی‌یابد که همسرش تابستان سال قبل درباره‌ی افسر جوانی تخیلات جنسی داشته است. فریدولین شوکه می‌شود. داستان در ادامه دو روزِ پر از اتفاقات عجیب را تعریف می‎‌کند.

بازی سپیده‌دم داستانی درباره‌ی برد و باخت است. در این داستان قماربازی سعی می‌کند که بدهی دوستش را از طریق قمار به دست بیاورد تا او خودکشی نکند. بخت با او یار نیست و او مقدار کلانی پول می‌بازد که باید همان شب پس بدهد. جزئیات این داستان بسیار هوشمندانه بر سلامت روانی شخصیت اصلی تأثیر می‌گذارد و او را به فروپاشی روانی می‌رساند. روند داستان کاملا منطبق با تئوری‌های روانشناسی است و خواننده را به‌شدت درگیر می‌کند.
      

لیست‌های مرتبط به بازی در سپیده دم و رویا

پست‌های مرتبط به بازی در سپیده دم و رویا

یادداشت‌ها

          به نام او

اگر بخواهیم از بین آثاری که از شنیتسلر به فارسی ترجمه شده است، بهترین کتاب را انتخاب کنیم، آن کتاب «بازی در سپیده‌دم و رؤیا» با ترجمۀ علی‌اصغر حدّاد است. این کتاب که مشتمل بر دو نوول «بازی در سپیده‌دم» و «رؤیا» است، در سال 1389 برای اوّلین بار توسّط انتشارات نیلوفر منتشر شد. هر دو داستان تقریباً هم‌حجم و در حدود صد صفحه‌ و هر دو مربوط به سال‌های پایانی عمر شنیتسلر است.

بن‌مایۀ اصلی«بازی در سپیده‌دم» به مانند داستان بلند «قمارباز» نوشتۀ داستایفسکی (دیگر نویسندۀ محبوب زیگموند فروید) دربارۀ قماربازی و اعتیاد به آن است. شنیتسلر پیش از این در داستان «ثروت» به این مضمون پرداخته بود ولی در «بازی در سپیده‌دم» به ماجرا شاخ و برگ می‌دهد و از زوایای مختلف به ماجرای برد و باخت می‌پردازد. از طرفی چون شخصیت اصلی به مانند شخصیت اصلی «ستوان گوستل» نظامی است، این داستان را فرا یاد می‌آورد و نشان از علاقۀ شنیتسلر به طبقۀ نظامیان و شناخت دقیق او از آن‌ها دارد.

«رؤیا» مشهورترین اثر شنیتسلر است، چرا که استنلی کوبریک (کارگردان مشهور سینما که به مانند شنیتسلر و فروید، یهودی اتریشی بود) دهه‌ها بعد از انتشار داستان، فیلمی سینمایی با اقتباس از آن ساخت و بار دیگر آن را بر سر زبان ها انداخت، آخرین فیلم او:‌ «چشمان کاملاً بسته». این داستان هم به‌مانند تعداد زیادی از داستان‌های شنیتسلر به روابط زناشویی اختصاص دارد. منتها برخلاف دیگر داستان‌هایش خیانتی صورت نمی‌گیرد. در «رؤیا» زوج داستان درگیر وسواسی فکری (ترس از خیانت دیگری به او و بالعکس) هستند و در ادامه به صورت موازی، اتّفاقاتی برای هر کدام می‌افتد که بیشتر به رؤیا شباهت دارد. اصل داستان از نسخۀ سینمایی‌اش قوی‌تر است، چرا که بسیاری از پنهان‌گویی‌های داستان، به خاطر ذات سینما عیان شده و از عمق و اعتبار اثر کاسته است.
        

9

        "کتاب اردیبهشت ماه باشگاه کتابخوانی شب‌تاب"
کتاب از دوتا ناول تشکیل میشه و جالب بود. لذت بردم . بازی در سپیده دم روایت مردیه که درگیر قمار میشه و در نهایت جون خودش رو از دست میده. اون لحظه ای که زن دایی بهش پول میده برای همخوابگی یه لحظه احساس کردم مخم پاچید رو دیوار :)))))
ناول رویا هم حول سکس و فانتزی های جنسی ادما میچرخه. صحنه های جالب و در عین حال دلهره آوری داره و انگار تو یه دنیای دیگه این اتفاقات داره میفته. یه فیلم ازش ساخته شده به اسم EYES WIDE SHUT
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

2