معرفی کتاب فلسفه ی دوستی اثر الکساندر نهاماس مترجم آیدین رشیدی

فلسفه ی دوستی

فلسفه ی دوستی

الکساندر نهاماس و 1 نفر دیگر
3.4
17 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

29

خواهم خواند

30

شابک
9786007289471
تعداد صفحات
252
تاریخ انتشار
1400/5/9

توضیحات

کتاب فلسفه ی دوستی، مترجم آیدین رشیدی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به فلسفه ی دوستی

لیست‌های مرتبط به فلسفه ی دوستی

فلسفه‌ی تنهایی اندر مزایای تنبلیهمه دروغ می گویند: اینترنت چه چیزهایی درباره ی خود واقعی مان به ما می گوید؟

مجموعه‌ی «خرد و حکمت زندگی»

21 کتاب

«کتاب‌های این مجموعه فلسفه را ساده نمی‌کنند، بلکه از ابهتِ هراس‌‌آورِ فلسفه می‌‌کاهند. پیشنهادهایی هستند برای تفکر، دعوت به اندیشیدن در زندگیِ روزمره و تأمل در مسائلی که هرروزه با آن مواجهیم، اندیشیدن به غایت و معنای زیستن، لذات دنیا، تنهایی، عشق، دوستی و غیره. می‌خواهیم کتاب‌‌ها نقطه‌ی عزیمتی باشند برای فکر کردن به پرسش‌های ازلی‌ابدیِ انسانی و همچنین تعمق در خوشی‌‌ها و مصائبِ انسانی که در این گوشه‌ی جهان و در این جای تاریخ پدیدار شده است. [...] «خواننده ممکن است خواندن این کتاب‌ها را به امید یافتن پاسخ‌های روشن آغاز کند: پاسخی برای مسئله‌ی تنهایی‌اش، چراییِ مرگ، منشأ ملال و دل‌زدگی، یا اینکه دوستی‌ها چرا ناپایدارند و مبهم، یا به‌دنبالِ راه برون‌رفتی از تنگناهای اخلاقی باشد که هر روز لحظاتی با آن‌ها روبه‌رو می‌شود و... اندیشیدن به همین‌ها فلسفه را و بخشی از ادبیات را پدید آورده است؛ اما انتظار اینکه کتابی یا کسی در چند صفحه یا فلان‌تعداد نکته به ما بگوید چطور زندگی کنیم و چگونه خوشبخت شویم، در واقع یکجور انکارِ مسئولیت شخصیِ انسان است. پاسخی قطعی و ابدی که مناسب حال همه‌کس باشد وجود ندارد. کتاب‌هایی که چنین مدعاهایی دارند، فریبکارند. کتاب‌های این مجموعه نسخه نمی‌پیچند و سیاهه‌ای از اعمال نیک و بد پیش روی شما نمی‌گذارند؛ بلکه می‌خواهند به فهم بهتر زندگی و پرسش‌ها و تجربه‌هایمان کمک کنند؛ چراغی بیفروزند تا در این اتاق تاریکِ زندگی و در لحظاتِ دشوار، درکمان از پرسش‌های بی‌پایان انسانی روشن‌تر شود؛ بدانیم فیلسوفان و حکیمانِ جهان به این پرسش‌ها چطور فکر کرده‌اند؛ تا با فهمِ دقیق‌تر و دیدِ بازتر بتوانیم در زندگی‌مان تصمیم بگیریم، مسئولیت تصمیممان را شجاعانه برعهده بگیریم و با عواقب تصمیم‌هایمان آگاهانه روبه‌رو شویم.» ـــــ بخش‌هایی از «یادداشتِ مجموعه‌»ی کتاب‌های مجموعه‌ی خرد و حکمت زندگی را خواندید. این سطرها، احتمالاً به شفاف‌ترین شکل ممکن، می‌گویند این مجموعه چیست، چه دغدغه‌هایی پشتِ انتشار کتاب‌هایش است و چه در کتاب‌هایش می‌گذرد. مجموعه‌ی خرد و حکمت زندگی، امسال، با دو کتاب «سلامتی حق بشر است» و «ورزش» راهش را ادامه می‌دهد. اگر موضوعی سراغ دارید که به نظرتان، در این مجموعه جای کتابی درباره‌اش خالی‌ست، به ما پیشنهادش بدهید.

200

پست‌های مرتبط به فلسفه ی دوستی

یادداشت‌ها

          هر اندازه که با بدبختی :)) جلو رفتم با کتاب، خوندن فصل آخر، «غایت دوستی» خیلی کیف داد و حتما دوباره میرم سراغش. در سخت‌ترین و دردناک‌ترین روزهای دوست بودنم بودم وقتی خوندمش و خب یه کمی حالم رو بهتر کرد، هرچند دیر. کاش از آخر شروع کرده بودم کتاب رو. 
یکی از جالبی‌های فصل آخر این بخشه که به نظر ساده میاد اما واقعا عجیبه برام: 
«[فردیت] هنری بزرگ و نادر است! کار آنانی است که قوت‌ها و ضعف‌های ذاتشان را می‌جویند و سپس به قامتشان لباسی از هنر می‌دوزند تا یکایک آنها به شکل هنر و خرد و حتی ضعف‌ها به منصه‌ی ظهور برسد و چشم را نوازش دهند… در پایان، وقتی کار به انجام رسید، معلوم می‌شود که سلیقه‌ای یکه چطور در تعیین همه چیز حتی جزئی‌ترین چیزها موثر بوده است. اینکه سلیقه خوب است یا بد آن‌قدرها مهم نیست، به شرطی که سلیقه‌ای یکه باشد.» 
اینجای متن (که از قول نیچه‌ست) نویسنده می‌گه این چیزی نیست که هرکس به تنهایی بتونه از پسش بربیاد. این کار با کمک دوستان ممکن میشه‌ ولی نه در گفتگوهای عمیق و افشای رازهای مگو. نه در نهایت اخلاق در کنار هم بودن و خطا نکردن، بلکه در معمولی‌ترین تعاملات. جاهایی که ممکنه فکر کنیم داریم در کنار هم وقت تلف می‌کنیم. وقت‌هایی که فقط هستیم. دوستی کمک می‌کنه در کنار او چیزی رو بسازی که لحظه‌ی آخر بتونی «من» صداش کنی! یا «تو». یک چیز یک‌ تکه و یکه.
        

20