مجموعهی «خرد و حکمت زندگی»
20 کتاب
«کتابهای این مجموعه فلسفه را ساده نمیکنند، بلکه از ابهتِ هراسآورِ فلسفه میکاهند. پیشنهادهایی هستند برای تفکر، دعوت به اندیشیدن در زندگیِ روزمره و تأمل در مسائلی که هرروزه با آن مواجهیم، اندیشیدن به غایت و معنای زیستن، لذات دنیا، تنهایی، عشق، دوستی و غیره. میخواهیم کتابها نقطهی عزیمتی باشند برای فکر کردن به پرسشهای ازلیابدیِ انسانی و همچنین تعمق در خوشیها و مصائبِ انسانی که در این گوشهی جهان و در این جای تاریخ پدیدار شده است.
[...]
«خواننده ممکن است خواندن این کتابها را به امید یافتن پاسخهای روشن آغاز کند: پاسخی برای مسئلهی تنهاییاش، چراییِ مرگ، منشأ ملال و دلزدگی، یا اینکه دوستیها چرا ناپایدارند و مبهم، یا بهدنبالِ راه برونرفتی از تنگناهای اخلاقی باشد که هر روز لحظاتی با آنها روبهرو میشود و... اندیشیدن به همینها فلسفه را و بخشی از ادبیات را پدید آورده است؛ اما انتظار اینکه کتابی یا کسی در چند صفحه یا فلانتعداد نکته به ما بگوید چطور زندگی کنیم و چگونه خوشبخت شویم، در واقع یکجور انکارِ مسئولیت شخصیِ انسان است. پاسخی قطعی و ابدی که مناسب حال همهکس باشد وجود ندارد. کتابهایی که چنین مدعاهایی دارند، فریبکارند. کتابهای این مجموعه نسخه نمیپیچند و سیاههای از اعمال نیک و بد پیش روی شما نمیگذارند؛ بلکه میخواهند به فهم بهتر زندگی و پرسشها و تجربههایمان کمک کنند؛ چراغی بیفروزند تا در این اتاق تاریکِ زندگی و در لحظاتِ دشوار، درکمان از پرسشهای بیپایان انسانی روشنتر شود؛ بدانیم فیلسوفان و حکیمانِ جهان به این پرسشها چطور فکر کردهاند؛ تا با فهمِ دقیقتر و دیدِ بازتر بتوانیم در زندگیمان تصمیم بگیریم، مسئولیت تصمیممان را شجاعانه برعهده بگیریم و با عواقب تصمیمهایمان آگاهانه روبهرو شویم.»
ـــــ
بخشهایی از «یادداشتِ مجموعه»ی کتابهای مجموعهی خرد و حکمت زندگی را خواندید. این سطرها، احتمالاً به شفافترین شکل ممکن، میگویند این مجموعه چیست، چه دغدغههایی پشتِ انتشار کتابهایش است و چه در کتابهایش میگذرد. مجموعهی خرد و حکمت زندگی، امسال، با دو کتاب «سلامتی حق بشر است» و «ورزش» راهش را ادامه میدهد. اگر موضوعی سراغ دارید که به نظرتان، در این مجموعه جای کتابی دربارهاش خالیست، به ما پیشنهادش بدهید.
دیروز