3.6

ناشر
نگاه
1399/3/25

آهوخانم ـ زن زحمتکش و بردبار ـ نمونه ی واقعی زن ایرانی است: زنی بزرگوار که حق و حقوقی ندارد، و همین سبب خواری اوست. تصویر واقع گرایانه افغانی، بیمارگونگی تصورات اغلب نویسندگان این دوره نسبت به زن ایرانی را برملا می کند. از فصل دوم به بعد، آهوخانم محور داستان قرار می گیرد و طرح رمان به یاری او بسط می یابد، آدم ها و ماجراها گرد او شکل می گیرند. آرامش و قابل اعتماد بودن آهوخانم آنچنان بر تمامی داستان تأثیر می گذارد که حتی در صحنه هایی که حضور ندارد، وجودش محسوس است. در عین حال پیوستگی متقابل او به آدمهای دیگر، سبب استحکام ساختمان اثر می شود. در فصل سوم با خصلت ها و گذشته هما آشنا می شویم: زنی بلهوس، سرکش و «متجدد». زنی که می خواهد از پیله ای که جامعه و سنت ها بر دورش تنیده اند درآید، اما به علل متعدد گمراه می شود. هما در سراشیب سقوط اخلاقی به دسته ی مطرب ها می پیوندد و رقاص می شود. سیدمیران به نجات او از ابتذال می اندیشد. عشق جوانانه پیرمرد را سودایی کرده است. اسیر افسون هما، روزهایی رؤیایی و خوش بر او می گذرد. عاقبت بنیه مالی و توجیه های اخلاقی کار را آسان می کند: در صبحی آرام، هما همراه سیدمیران وارد خانه می شود. از آن پس، خانه صحنه تنازع بقایی وحشیانه می شود؛ تنازع بقایی که در جریان آن آهوخانم تغییر می کند و به آگاهی ارزشمندی دست می یابد. هما به عقد سیدمیران درمی آید و هووی رسمی آهوخانم می شود. آهوخانم صبورانه از کانون خانوادگی اش دفاع می کند و هما با حوصله به راندن او از صحنه مشغول می شود. اما دفاع یأس آمیز آهوخانم –توسل به همسایگان و دوستان، دعا ونذر و جادو- نتیجه ای نمی دهد و او روز به روز بیشتر عقب نشینی می کندو….

لیست‌های مرتبط به شوهر آهو خانم

نمایش همه
داستان دو شهرچشم هایشجای خالی سلوچ

سیاهه سیاحت، سیر وسلوک یا سیمای سحر و سیاست زنانه

73 کتاب

اول خواستم فقط رمان و حسب‌حال بنویسم اما دیدم کتاب‌هایی در ذهنم هست که دلم پیش‌شان است و دستم به حذف‌شان نمی‌رود. بعدتر اگر مجالی بود شاید این فهرست را تفکیک کردم! آنروز موعود قول میدهم که در فهرست‌های جداگانه مفصل‌تر بنویسم! (وعده سر خرمن) برای خواندن این سیاهه حرف‌هایی به نظر مهم می‌رسد که بدانید. البته اگر یادداشت حقیر در خصوص داستان دوشهر را خوانده باشیددستتان می‌آید تصویر زنان در آینه این پیرمرد نورس را! 1- در کتاب، زن سوژه است و ابژه! قهرمان است و مقهور! محبوب است و منفور! قاعده است و قرار! قدرت است و غیرت! نفرت است و موهبت! زمین است و زمان! آن است و آینده! حقیقت است و فسانه! دلدار است و دل‌داده! عصمت است و پتیاره! پیامبر است و ساحره! گل است و گلاب! صواب است و عقاب! شهد است و شراب! زهر و است و سراب! حزین است و شاداب! شاهد است و شهید! شهر است و شعر! شهرت است و غریبی! ساحل است و صخره!‌ کویر است و دریا! بهشت است و دنیا! 2- در شاعرانگی‌ها بالا اگر خواستید بجای «و»، «یا» بگذارید! بجای کتاب هم اگر خواستید زندگی بگذارید! قضاوتش با شما! بگذریم! 3- سیاهه شامل کتبی است داستانی و ناداستان که در آن یا زن قهرمانی است یا بستر بروز قهرمانی یا چشم سیاهی در جستجوی قهرمانی به نظر من. ۴- اول که فهرست را که نوشتم مورد لطف و نظر تعدادی از اهل ذوق قرار گرفت و کتبی را پیش نهادند تا اضافه کنم که از ۵۰ به بعد شماره شده است. ۵- بخشی از کتاب‌ها نه فارسی و نه زبان اصلیشان در ایران نمایه نشده و متاسفانه قادر به فهرست کردنشان در بهخوان نیستم. بخاطر همین اسامی مهم‌ترین آن‌ها را در همین نوشتار تقدیم می‌کنم. ۱- نوشتن علیه فرهنگ نوشته خانم لیلا ابولغود ۲- زن در الجزایر نوشته خانم آسیه جبار ۳- عشق آوای خیال نوشته خانم آسیه جبار پ.ن. کتاب‌ها بی هیچ علتی و برداشتی ۷۲ تن شدند.

محاکمه با نقد و تفسیر: محاکمه - قصر - گمشدهمسخ و درباره مسخمرشد و مارگاریتا

رئالیسم

21 کتاب

در نیمه‌ی دوم قرن نوزدهم توسعه‌ و ترویج دانش در فرهنگ جوامع اروپایی تغییرات زیادی به وجود آورد و همین موضوع رمان را بین مردم محبوب‌تر کرد. با گسترش و محبوبیت پیدا کردن آثار مکتوب مثل رمان، فرصتی برای سبک رئالیسم پدید آمد و بیشتر در دسترس مردم عادی جامعه قرار گرفت. از طرفی دیگر یکی از بهترین سبک‌ها برای انتقال پیام به طبقات متوسط، کارگر و فرودست جامعه رئالیسم بود که در بافت و ساختار خود هیچ پیچیدگی نداشت و شخصیت‌ها شباهت زیادی به مردم عادی داشتند. بنابراین رئالیسم به بهترین بستر ممکن برای ایجاد حرکت‌های اجتماعی و آگاهی‌بخشی تبدیل شد. شاخه‌های مختلف رئالیسم  رئالیسم در دنیای ادبیات کاملا پویا بود و شش شاخه از آن منشعب شد که هر یک داستان‌های ماندگار زیادی را به گنجینه‌ی ادبیات جهان اضافه کردند: رئالیسم جادویی دنیای واقعی در رئالیسم جادویی یک دنیای پر از جادو و سرزندگی است. در واقع دنیای واقعی در داستان‌های این سبک همان دنیای واقعی است که ما در آن زندگی می‌کنیم (با همان قواعد منطقی و همان انسان‌های معمولی)، اما عنصر جادو در آن به شدت پررنگ است و این عنصر داستان را از مدار منطقی خارج نمی‌کند. گابریل گارسیا مارکز یکی از شاخص‌ترین نویسندگان رئالیسم جادویی است که آثار مشهوری مثل رمان صد سال تنهایی، پاییز پدرسالار، عشق در زمان وبا، ساعت شوم و… را خلق کرده است البته ممکن است که رئالیسم جادویی با سورئالیسم اشتباه گرفته شود. باید این نکته را در نظر داشت که سورئالیسم قواعد و قوانین منطقی جهان ما را ندارد و دنیایی که در آن ساخته می‌شود، دنیایی جدید با قواعد و قوانین منحصر به خودش است. مرشد و مارگاریتا از بولگاکف، مسخ، قصر و محاکمه از کافکا، زن در ریگ روان از کوبو آبه، پرنده‌ی کوکی، شهر گربه‌ها و ۱Q۸۴ از موراکامی از بهترین آثار ادبی سورئال هستند. ((گذری کنیم بر شباهت ، تفاوت و ارتباط رئالیسم و ناتورالیسم سبک رئالیسم با ناتورالیسم شباهت‌های بسیاری دارد و اغلب افراد این دو را با هم اشتباه می‌گیرند که البته حق هم دارند. چرا که ناتورالیسم یکی از سبک‌هایی است که از دل رئالیسم خلق شد و به نوعی رئالیسم مادر ناتورالیسم به شمار می‌رود. ناتورالیسم در اواخر قرن نوزدهم درست پس از جار و جنجالی که نظریات چارلز داروین به پا کرد، سر از ادبیات درآورد. امیل زولا (نویسنده‌ی آثار ارزشمندی مثل ژرمینال، پول و زندگی، سایه‌های شب و شاهکار) و ویلیام فاکنر (خالق آثار پراهمیتی مثل خشم و هیاهو، تابستان طولانی، سرخپوست می‌رود و…) از جمله نویسندگان موجه و مشهور ناتورالیست هستند)) رئالیسم اجتماعی  نویسندگان آثار رئالیسم اجتماعی به زندگی واقعی طبقه‌ی کارگر دقت و توجه ویژه‌ای دارند و در آثارشان این موضوعات را دقیقا مطابق با واقعیت به نمایش می‌گذارند. بینوایان از ویکتور هوگو یکی از بهترین داستان‌های رئال اجتماعی در جهان است. ناتورالیسم یا طبیعت‌گرایی  داستان‌های ناتورالیستی تحت تاثیر نظریات داروینی نوشته شدند. امیل زولا و ویلیام فاکنر از مهم‌ترین نویسندگان طبیعت‌گرا هستند.  رئالیسم روانشناختی آثار ادبی که در دسته‌ی رئالیسم روانشناختی گنجانده می‌شوند به دنیای درونی شخصیت‌های واقعی پا می‌گذارند و روان شخصیت‌های عادی جامعه را بررسی می‌کنند. رمان‌های ابله، شب‌های روشن، جنایت و مکافات، قمارباز و… از فئودور داستایفسکی بهترین و شاخص‌ترین آثار رئالیستی روانشناختی هستند.  رئالیسم سینک ظرفشویی آشپزخانه  رئالیسم سینک ظرفشویی آشپزخانه یک جنبش فرهنگی بود که در انگلستان شکل گرفت و بیشتر از اینکه در ادبیات حضور داشته باشد، از تئاترها و سریال‌های تلویزیونی سردرآورد. در این جنبش فرهنگی به مسائل و زندگی روزمره‌ی طبقات متوسط و پایین‌تر از نظر اقتصادی پرداخته می‌شد و موضوعات زیادی مثل سبک لباس پوشیدن، نوع خانه، تفریحات و روابط را دربرمی‌گرفت. رئالیسم سوسیالیستی  نویسندگان این شاخه از رئالیسم عموما مارکسیست‌‌ها بودند و هدف‌ آنها از نوشتن داستان آگاهی دادن به طبقات کارگر بود. آنها در آثارشان به دنبال بازتاب دادن سختی‌ها و فشارهایی بود که مردم این طبقه از جامعه تحمل می‌کردند و با جدیت برای برابری و آزادی تلاش می‌کردند. غلامحسین ساعدی، صادق چوبک، علی اشرف درویشیان و احمد محمود از بهترین نویسندگان ایرانی این سبک هستند.  ویژگی‌های رئالیسم در ادبیات  رئالیسم هم مثل هر مکتب دیگری قواعد و اصول دارد و برای اینکه یک اثر ادبی رئال شناخته شود، باید این قواعد و اصول را رعایت کرده باشد: داستان تصویری نزدیک، قابل درک و پر از جزئیات از واقعیت ارائه می‌دهد.  داستان به واقعیت شباهت زیادی دارد.  شخصیت‌های زنده و واقعی نسبت به پلات و وقایع اهمیت بیشتری دارند.  شخصیت‌های داستان در عین اینکه پیچیده هستند و هدفی را دنبال می‌کنند، باید واقعی باشند. شخصیت‌های داستان متعلق به طبقه‌ی اجتماعی متوسط و فرودست جامعه با وضعیت اقتصادی معمولی یا فقیر هستند. وقایع داستان باید منطقی باشند و ترتیب وقایع باید با عقل جور دربیایند. وقایع یا چینش آنها ابدا نباید احساسی یا فراواقعی باشد. شخصیت‌ها الگوی زبانی طبیعی دارند و مردم عادی جامعه دیالوگ‌های آن‌ها را به راحتی می‌فهمند. زبان فاخر، شاعرانه یا ادیبانه در داستان رئال جایی ندارد. راوی کاملا خنثی و بدون هیچ دیدگاهی داستان را روایت می‌کند. شقایق ابراهیم زاده دوست عزیز هدف از انتشار این لیست آشنایی کمی با رئالیسیم بود و امیدوارم تونسته باشم کمک کوچکی به شما در انتخاب این رئال های جذاب کرده باشم با تشکر

پست‌های مرتبط به شوهر آهو خانم

شوهرآهوخانم نام کتابی اثر علی محمدافغانی است . این کتاب زیبا نخستین اثر این نویسنده پرآوازه است که با استقبال بسیار زیاد در بین اهالی کتاب مواجه شد. انتشار این رمان حجیم در سال ۱۳۴۰ حادثه‌ای مهم در بازار کتاب و ادبیات داستانی ایران بود.علی محمد افغانی این رمان را در سالهای زندان۱۳۳۳ تا ۱۳۳۸  نوشته است و پس از خروج از زندان اقدام به چاپ آن با هزینه ی شخصی می‌کند زیرا ناشری حاضر به مخاطره برای چاپ بر روی داستان بلند یک نویسنده ی ناشناس نمی‌شود.

قلم محمد علی افغانی در ساختن تصاویر بسیار تواناست و از پس بیان جزئیات با ظرافتی خاص بر آمده است. امّا بیشتر به جنبه‌های ظاهری توجّه شده است. خواننده ی کتاب هنگام مطالعه می‌تواند تصاویر خانه را به آسانی با توضیحات ظریف نویسنده در ذهن بسازد.خواننده حتی جزئی ترین اجزای چهره و اندام شخصیّت‌های قصّه، حتی فرعی ترین اشخاص، را در ذهن می‌بیند.

داستان در سال ۱۳۱۳ در کرمانشاه رخ می‌دهد و درون مایه اصلی داستان با واقعیّت اسف بار زندگی زنان در لایه‌های پائینی جامعه در آ ن سالها ارتباطی نزدیک دارد و در نکوهش آئین چند همسری است. در این رمان مناسبات خانوادگی و ضوابط احساسی و عاطفی مرتبط بدان بازنمایی شده است. این کتاب جایزه بهترین رمان سال را از آن خود کرد

Parisa

Parisa

1403/4/2

همیشه بر این باور هستم  که محبوبیت و مقبولیت هرچیزی  در یک جمعیت آمری وسیع، میتونه نماد ضعف باشه ،چراکه وقتی چیزی بتونه نظر تعداد زیادی از ادم ها رو جلب بکنه قطعا جایی برای تحلیل و سبک سنگی کردن نداره. که در ۹۹درصد موارد هم این باور برای من صحيح هست.البته این نظر منه و ممکن برای خیلی ها قابل قبول نباشه .
متاسفانه این دیدگاه در مورد کتاب مشهور شوهر اهو خانم با این همه طرفدار هم صدق کرد، به جرات میتونم‌بگم یکی از مزخرف ترین کتاب هایی بود که خوندم ، حجم زیادی داشت و بی محتوا بود،بسیار متعجب شدم از اینکه تو دسته بنده آثار فاخر ادبیات ایرانی گنجانده شده.
ساعت ها برای خوانشش زمان سپری کردم به امید اینکه روزنه ای جهت ابراز تفاخر اثر گشوده بشه دریغ از سوسوی چراغی!
هر بخش رو که میخوندم بیشتر مطمئن میشدم قطعا فصد نویسنده فقط به تصویر کشیدن نمایی اروتیک بوده در هر بهخش از داستان به جزئیات پردازی راجبه اندام های یک زن پرداخته شده که در هر صفحه چندین و چند بار این اوصاف تعریف میشه بدون اینکه ضرورتی داشته باشه. به ابزوردترین  حالت ممکن  ضعف یک  مرد  رو در مواجهه با یک زن به تصویر کشیده بود که به نظرم بسیار سیاه نمایی و اگزجر شده بود . من خودم بارها و بارها مورد آزار  و تهاجم برخی آقایون در دانشگاه   خیابان ، محل کار،رستوران‌ها،مترو و جاهای مختلف شدم و قطعه تمام زن های دنیا این تجربیات مشمئزکننده رو به نوعی تو زندگی داشتن اما این نوع نمایش از  بلهوسی و افسارگسیختگی برای یک مرد که سبقه ی محبوبیت و درستکاریش در یک شهر برای همه اهالی پوشیده نیست بنظرم یکم  احمقانه ست. چون در طول داستان خواننده فقط شاهد حماقت و حملات شدید ترشح تستسترون در کاراکتر مرد داستان ست که واقعا برای بی غیرت ترین و یول ترین نر ها هم این حجم از کثافت قابل قبول نيست،  من شخصا هیچ توجیهی برای این میزان تلاش برای نشان دادن زن به عنوان نمادی  که تنها برای برآورده شدن آنچه که  ارزوش هست آمده تا عقل از سر مرد بدزده و مرد رو نماد وجودی که کوچکترین توانی در کنترل شهوت و حماقتش نداره ، نمیبینم.
اصلا از کتاب راضی نبودم و اصلا پیشنهاد نمیکنم بخونیدش چون فضای کلی برای من شدیدا چندش آور بود ،کوچکترین موضوع قابل تاملی درش وجود نداشت چه بسا که ترویج بی حیایی و بی قیدی، بی ارزش نشان دادن نماد خانواده، بی مسئولیتی و تحقیر و توهین به ذات انسانی چه زن و چه مرد در کتاب موج میزنه .
پایان بندی به شدت تهوع برانگیز بود، عادی سازی کثافت و حقارتی که کاراکتر ها طی داستان باهاش دست و پنجه نرم میکردن و خیلی یهویی همه چیز به گل و سبزه آراسته شد به نظرم توهین به شعور مخاطب بود .
عمیقا متاسفم بابت زمانیکه بخاطر مطالعه این کتاب از دست دادم👎

اگر حوصله‌ خواندن کتاب قطور دارید حتما امتحانش کنید! اگر از توصیفات و شرح جزئیات در خلال داستان لذت می‌برید حتما بخوانید! اگر از خلق داستانک‌ها در میان داستان اصلی کیف می‌کنید از دست ندهید!
شوهر آهو خانم کتابی است که در اویل دهه ۲۰ شمسی یعنی دوران طلایی ادبیات فارسی نوشته شده و به توصیف زندگی یک مرد نسبتا متمول در سال‌های ۱۳۱۳ تا ۱۳۲۰ می‌پردازد.
سوژه اصلی داستان اینقدر گیرایی دارد که نویسنده را از پرداختن به تحولات اجتماعی، وضعیت سیاسی، جنگ جهانی و شرایط زندگی مردم بی‌نیاز کند
اما
نویسنده از توضیح صحنه‌های ورود تجدد به کشور، نظام اداری رایج در شهر‌ها، موقعیت اقشار مختلف جامعه و حتی آداب و رسوم مردم کردزبان کرمانشاه نگذشته است و انصافا جایی که ورود کرده است موفق خارج شده است.
اصطلاحات عامیانه، ترسیم شکل زندگی رایج در آن دوران، در‌هم‌آمیختگی در پابستگی‌ به سنت‌های قومی و دلبستگی به آیین مذهبی در کتاب گزارش شده است.
شوهر آهوخانم یکی از بهترین آثار ادبی در معاصرت ماست که روزگاران زیاد یکی از پرفروش‌ترین کتب ایران بوده است.
با گذشت زمان  و کم‌حوصلگی مردمان در خوانش داستان! هرچند این دست آثار رو به زوال گذاشته‌اند اما این اثر بخاطر سوژه مورد انتخابش همچنان خواندنی و دوست  داشتنی است.

"شوهر آهو خانم" اولین اثر علی محمد افغانی است که در سال ۱۳۴۰ منتشر شده و نویسنده آن را در زندان نوشته است. ماجرای نانوایی کرمانشاهی که سر زنش هَوو می‌آورد.
نثر قوی و واقع‌گرا، شروع با فضاسازی، شخصیت‌پردازی خوب، تصویرسازی‌های جالب ازجمله جذابیت‌های کتاب به شمار می‌روند. علی محمد افغانی، به خوبی احساسات، افکار و رفتارهای زنانه را به تصویر کشیده است.
نثر کتاب‌، توصیف‌های جذاب و پُر طمطراقی دارد که خواننده را مجذوب داستان می‌کند. اگرچه همین جزئیات، شاخ‌وبرگ دادن‌ها و گفت‌وگوهای طولانی که از حوصلهٔ مخاطبِ امروزی خارج هست، رمان را برای برخی از خوانندگان خسته‌کننده می‌کند.
"شوهر آهو خانم" سرشار از حکمت‌پراکنی، ضرب‌المثل، تمثیل‌، تعبیر و ارجاع است. این حکمت‌پراکنی‌ها و جملات فلسفی که عموماً از زبان شخصیت‌هایِ بی‌سواد بیرون می‌آید، از باورپذیری‌شان کم کرده است.
اتفافات داستان دائماً روی موجی سینوسی از هیجان و یکنواختی پیش می‌رود که مخاطب را با رمانِ طولانی همراه می‌کند.
موضوعاتی چون مردسالاری، آیین چند همسری، کشکمش بین دو هَوو، کم‌ارزشی مقام زن، محدودیت‌ها و درد و رنج زنان، عشق سرِ پیری، هوس‌رانی مرد و زن، تقابل سنت و مدرنیته، انحطاط و شرایط اجتماعی دوران رضا خان ازجمله مسائل مطرح شده در رمان هستند.
به برخی از عقایدی که به نام اسلام توی کتاب آمده، ایرادهایی وارد است. همچنین پایین آمدن شأن زن و حجاب در متن کتاب به چشم می‌خورد؛ مثلاً به کار بردن لفظ ضعیفه برای زن، استفاده از تعبیر زندان یا خاله سوسکه برای چادر در صفحهٔ ۲۸ و ۲۶۵.
پایان‌بندی را نپسندیدم؛ ولی باتوجه‌به شخصیت‌پردازی‌ها، این پایان دور از انتظار و بی‌ربط نبود.

نجف دریابندری دربارهٔ کتاب می‌گوید:" نویسنده در این داستان از زندگی مردم عادی اجتماعِ ما، تراژدیِ عمیقی پدید آورده و صحنه‌هایی پرداخته است که انسان را به یاد صحنه‌های آثار بالزاک و تولستوی می‌اندازد."
دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن پس از خواندن کتاب گفته است:" من چون کسی هستم که خواب شگفت‌آورِ خوشی دیده است... از همان صفحهٔ اول کتاب، لحن تازهٔ کلام و طراوت آن ما را می‌رباید. فکرها و صحنه‌های رنگارنگ پشت‌سرهم می‌آید، بی‌آنکه بیم آن باشد که ذخيرهٔ آن‌ها به پایان رسد. شوهر آهو خانم خزانه‌ای است از تمثیل‌ها، لطیفه‌ها و اشاره‌های مذهبی و اساطیری و تاریخی. آنچه مایهٔ تحسین و اعجاب است، نه احاطهٔ او بر این نکات بلکه طرز گنجاندن و به کار بردن آن‌هاست."

اولش pdf کتاب رو دانلود کردم. چون هوا سرده حال نکردم از خونه برم بیرون از کتابخونه بگیرمش. Pdf دانلود کردم دیدم نه بابا نمیشه اینجور خوند. توی فیدیبو با صدای پیمان قریب پناه دانلودش کردم وگوش دادم. همونم کم نبود. 48 ساعت بود. 2 هفته طول کشید تا گوشش دادم. ولی فوق العاده بود. فوق العاده در جایگاه خودش. خیلی جذبم کرد. روایت آقای قریب پناه عالی بود. خیلی زیبا خوندن کتاب رو. من واقعا دو هفته با این شخصیت ها زندگی کردم. حرص خوردم. فحش دادم. به آهو به هما به سید میران. کتاب خیلی ایرادات داره. ولی رمان امروزی نیست ک بخوایم ازش ایراد بگیریم. واقعا برای زمان خودش فوق‌العاده بوده. اصلا فکر نمیکردم اینقدر جذبم کنه. گنجینه ضرب المثل هم بود. کاش می نوشتمشون. خیلی جاها هم نویسنده یادش میره ک شخصیت هاش بی سواد و کوچه بازاری اند. ی حرفه‌ای قلمبه سلمیه ای میذاره دهنشون ک نگو. ولی باز هم دلچسبه. خوشحالم بالاخره خوندمش. ی عمر بود میخواستم این کتابو بخونم. ببخشید باید بگم خوشحالم شنیدمش😊

داستان با این شعر از حافظ شروع می‌شود
 پیرانه سرم عشق جوانی به سر افتاد
وان راز که در دل به نهفتم به درافتاد
 از راه نظر مرغ دلم گشت هواگیر
ای دیده نگه کن که به دام که درافتاد

آقا سید میران سرابی مردی حدودا پنجاه ساله، رییس صنف نانوایان کرمانشاه در سال ۱۳۱۳ است او #شوهر_آهو_خانم است و معتقد است که
« پیوند خوب و گیرا،این است نتیجه‌ی توجه و مراقبت.همه‌چیز در زندگی برهمین قاعده و قانون است جامعه نیز مثل طبیعت زمین‌های خوب و بد دارد من و آهو همان پیوندی بودیم که فقط دیوانگی یکی از ما یعنی من می‌توانست ریشه‌اش را بسوزاند»
پیوند هفده ساله‌ی آنها حاصلش چهار فرزند است و دستاوردهای مالی و اجتماعی نسبتا خوبی در پی داشته است تا اینکه روزی او با زنی به نام هما آشنا می‌شود هما مدتی است از همسرش جدا شده است میران که مرد متدینی است به قصد کمک به هما به محل زندگی فعلی او مراجعت میکند و با این صحنه که حسین خان ضربی می‌نوازد و هما می‌رقصد مواجه می‌شود و دیگر نمی‌تواند هما و زیبایی‌هایش را فراموش کند

قلم  نویسنده گیرا است و در ساخت جزئیات و تصاویر بسیار مهارت دارد به طوری که باعث میشود بتوانید خودتان را در فضای داستان احساس کنید
داستان نکات قابل توجهی را در لابه لای قصه به شما یادآوری می‌کند مثل عُجب، تاثیر انتخاب همنشین، تاثیر نفوذ ذره ذره‌ی عادات،تربیت نفس و زیست سالم

بعضی، وقتی که باید تصمیمی بگیرند اشتباه می‌کنند و به وقت جبران آنقدر ضعیفند که شرایط باید برای آنان تصمیم بگیرد

جالب است بدانید که این کتاب اولین اثر نویسنده است که ناشر حاضر به چاپ کتاب نشده و نویسنده با هزینه شخصی کتاب را به چاپ می‌رساند که با استقبال زیادی روبه رو میشود و حتی جایزه‌ی بهترین رمان سال را از آن خود می‌کند

برشی از کتاب:
«در زندگی لحظاتی پیش می‌آید که انسان نه کسی را دوست دارد نه دلش می‌خواهد کسی را دوست داشته باشد از همه‌چیز و همه کس حتی از وجود خود بیزار است مثل این‌که تمام نیروها و رشته‌های زندگی را از او بریده‌اند نه میل کار کردن دارد و نه اشتهای خوردن دلش می‌خواهد خاموش و تنها در گوشه‌ای بنشیند و به جای ثابتی خیره شود یا این‌که صورت اشک‌آلود خود را در متکا فرو برد و به هیچ‌چیز نیندیشد»

«زیبایی و پول دو چیزند که همیشه انسان را خوش‌بخت نمی‌کند»

امام رضا(ع):
مبادا از هوای نفس پیروی کنید که در آن نابودی نهفته است

#کتاب #کتاب_خوب  #کتاب_بخوانیم #علی_محمد_افغانی #رمان_ایرانی #ادبیات

رمانی بلند. نزدیک نهصد صفحه که به نظرم اگر توصیفات بی حد و حصرش حذف میشد چیزی حدود چهارصد صفحه میشد.
اولین اثر علی محمد افغان که اولین بار در سال چهل چاپ شد. و همان سال‌ها شد بهترین رمان سال. رمانی که از دل یک زندگی آرام در زمان رضاشاه و روزگار کشف حجاب برخواسته است. همینطور که از نامش مشخص است شخصیت اصلی داستان "سید میران" شوهر آهو است. مردی مذهبی، متدین، خیر و چندین ویژگی ناب دیگر. مردی که خیلی راحت و آسان با وجود همسری کامل و 4 فرزند دل به زنی زیبا رو می‌بازد. و این می‌شود آغاز ماجرایی پر فراز و نشیب در زندگی سیدمیران و آهو.
کتاب را می‌توان به راحتی دایرةالمعارف ضرب المثل دانست. داستان‌های کهن زیبایی نیز در داستان از زبان شخصیت‌ها بیان می‌شود که بنظرم تنها نقطه قوت کتاب است.
کتاب برای من کسل بود. توصیفات بیخود، خیلی زیاد داشت. حتی بعضی مواقع انقدر توضیح بی‌جا می‌داد که اصل داستان فراموش می‌شد. توصیفات لحظات زناشویی بی جا بود.
در کل اگر اهل رمان باشید مورد پسندتان خواهد بود. ولی باید حوصله توصیفات زیاد را داشته باشید