معرفی کتاب صبحانه در تیفانی اثر ترومن کاپوتی مترجم رامین آذربهرام

صبحانه در تیفانی

صبحانه در تیفانی

ترومن کاپوتی و 1 نفر دیگر
3.3
60 نفر |
20 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

119

خواهم خواند

44

شابک
9789641914594
تعداد صفحات
116
تاریخ انتشار
1399/6/3

توضیحات

        
صبحانه ذر تیفانی داستان هالی گولایتلی،دختری سرزنده و شاد با گذشته ای مبهم است که در نیویورک زندگی میکند.راوی بی نام داستان،مرد جوانی است که قصد دارد نویسنده بشود و از آن جا که در همسایگی هالی زندگی میکند تصادفا او را ملاقات میکند و به تدریج با دخترک آشنا میشود.این آشنایی مقدمه ای برای ملاقات راوی با دوستان هالی و ورود به دنیای هنرمندان آن زمان است.چندی بعد سر و کله ی مردی میانسال و افسرده پیدا میشود که ادعا میکند شوهر هالی است و...
صبحانه در تیفانی شاهکار کوچک ترومن کاپوتی در ادبیات قرن بیستم جایگاه ویژه ای دارد.شخصیت اصلی این رمان پر فروش،در فهرست تاثیرگذارترین شخصیت های ادبی در تاریخ ادبیات آمریکا قرار گرفته و تا کنون چندین کتاب و مقاله درباره ی خود کتاب و شخصیت اول آن نوشته شده است.

      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به صبحانه در تیفانی

پست‌های مرتبط به صبحانه در تیفانی

یادداشت‌ها

.ebrahim

.ebrahim

1403/6/29

          کتاب صبحانه در تیفانی نوشته‌ی ترومن کاپوتی، داستانی کوتاه اما به‌یادماندنی است که زندگی هالی گولایتلی، زنی آزاداندیش و غیرقابل پیش‌بینی در نیویورک دهه ۴۰ میلادی، را به تصویر می‌کشد. روایت از دید یک نویسنده‌ی گمنام (راوی) بیان می‌شود که شیفته‌ی شخصیت مرموز و رفتارهای غیرمعمول هالی است.

این اثر بیش از آن که داستانی پرماجرا باشد، بر جنبه‌های شخصیتی و لایه‌های پیچیده‌ی روابط انسانی تمرکز دارد. هالی نماینده‌ی نوعی زندگی رها از قیدوبندهای اجتماعی است، اما همین آزادی ظاهری اغلب با تنهایی و نوعی گم‌گشتگی همراه می‌شود. کاپوتی به‌جای قضاوت شخصیت‌ها، آنان را با تمام نقاط ضعف و قوتشان به نمایش می‌گذارد.

نثر کاپوتی ساده، اما ظریف و سرشار از جزئیات است. کتاب در عین جذابیت، گاه حس اندوه و سردرگمی را در مخاطب برمی‌انگیزد، زیرا مسائل هالی نمادی از چالش‌هایی است که بسیاری از افراد در مواجهه با هویت و خواسته‌هایشان تجربه می‌کنند.

در مجموع، صبحانه در تیفانی کتابی است که می‌توان از آن برداشت‌های متفاوتی داشت: برای برخی داستانی از شور زندگی و استقلال، و برای دیگران روایتی از بی‌ثباتی و ناپایداری روابط انسانی. این کتاب می‌تواند الهام‌بخش یا حتی چالش‌برانگیز باشد، بدون آنکه پاسخ‌های مشخصی به مخاطب ارائه دهد.
🌿🌹

        

9

          تجربه‌ای لذت‌بخش که یک‌روزه تمومش کردم. 

‌چیزی که من رو مجذوب داستان‌های کاپوتی می‌کنه، قلمشه. انگار می‌دونه باید چه کلمات و جملاتی رو به‌کار ببره تا مخاطب رو دنبال خودش بکشونه. این دومین کتابی بود که از ترومن کاپوتی خوندم و نسبت به کتاب اولی که خونده بودم (تابوت‌های دست‌ساز) تا حدی ضعیف‌تر بود، اما جذابیت‌های خاص خودش رو داشت.
‌
 خود داستان نمونه‌ی کامل یک داستان آمریکایی اصیله. از این لحاظ که عناصری توی داستان به چشم می‌خورن که فقط توی داستان‌های آمریکایی می‌تونیم پیداشون کنیم.
‌
مهم‌ترین نقطه‌ی قوت داستان، شخصیت‌پردازیشه: راوی داستان، مردی جوون با نامی تقریباً نامشخص -که تا آخر داستان فاش نمی‌شه- کاملاً منفعله و بیشتر شبیه یک تماشاچی. و هالی، دختری سرزنده، حرّاف و به‌احتمال قریب به یقین، مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی. اتفاقات متنوعی که رخ می‌دن و هم سرگرم‌کننده‌ن و هم گاهی شگفت‌انگیز. 
‌
می‌شه گفت کل داستان حول محور شخصیت هالی می‌چرخه و همه‌ی بخش‌های داستان و سایر شخصیت‌ها رو به هم پیوند می‌ده. شخصیتی متفاوت با ویژگی‌های اخلاقی عجیب‌وغریب که توی ذهن‌تون خواهد موند...
        

29

          بسم‌الله 
خب، این کتاب و بخاطر تعریفی که از کاراکتر زنش شنیده بودم خوندم.پرداخت خوب و نثر لذت بخشی داشت.و پر از تشبیهات مطبوع و دیالوگ های هوشمندانه.شخصیت مرد داستان «بازداری هیجانی» داشت که گاهی به «محرومیت هیجانی» هم میرسید. اما هالی،رسما کلکسیون اختلالات روانی بود! از کلپتومنیا بگیر تا انواع طرحواره ها و تروما و آخرشم که شیزوفرنی!با توجه به فضای جنگ, رمان قابلیت های زیادی برای پرداخت جامعه شناسانه داشت که همه بالقوه می مونن و فدای سرگشتگی ها و بوالهوسی ها و افسردگی های یه زن بی هویت، میشن!
فساد،تجمل و مصرف گرایی ،اعوجاج جنسی و زوال خانواده بعنوان حقایق غیرقابل گریز، در بستر داستان جریان دارن.هالی، نماینده جامعه ایه که همه میخوان بهش کمک کنن(چه با حسن نیت چه بخاطر نفع و لذت) ولی هیشکی نمی تونه هالی و از دست خودش نجات بده.و نویسنده ناامیدانه و البته بیشتر ساده لوحانه با آرزوی خوشبختی کردن برای هالی و گربه اش، سعی میکنه از تلخی زوال و انحطاطِ محتومِ کاراکترِ پریشانِ قصه اش، کم کنه.
        

3

کتاب در مو
          کتاب در مورد شخصیتی به نام هالی گولایتلی است و داستان از زبان همسایه و دوست او، باستر روایت می‌شود. کتاب شخصیت‌محور است پس انتظار اتفاقات هیجان‌انگیز در این کتاب نداشته باشید.
سال‌ها از آخرین برخورد هالی و باستر گذشته و خبر پیچیده که او در آفریقا دیده شده است. حالا با یک فلش‌بک داستان اصلی شروع می‌شود و تا پایان کتاب ادامه می‌یابد. شما در طی این فلش‌بک با یکی از مشهورترین و محبوب‌ترین شخصیت‌های فرهنگ آمریکا آشنا می‌شوید. در کنار باستر به روح آزاد هالی غبطه می‌خورید و برای حماقتش افسوس. با مشکلات روانی او آشنا می‌شوید و تصمیماتش را درک می‌کنید. و در پایان کتاب همچون دیگران عاشقش شده و از او بیزار می‌شوید.
در مورد ترجمه‌ی کتاب باید بگویم خوب است ولی ادبی نوشته شده و این کمی برای این کتاب توذوق می‌زند. نکته‌ی دیگر هم اینکه اگر برایتان مقدور است حتما نسخه‌ی انگلیسی کتاب را بخوانید تا بهتر هالی را درک کنید.
از روی این کتاب یک فیلم کلاسیک هم با همین نام ساخته شده است. من در زمان نوشتن این یادداشت هنوز فیلم را ندیده‌ام ولی گویا فیلم تفاوت‌هایی با کتاب دارد منتها شهرتش از کتاب بیشتر است.
در پایان این کتاب را به کسانی پیشنهاد می‌کنم که برای لذت بردن از یک کتاب نیازی به اتفاقات هیجان‌انگیز ندارند. اگر شما هم با زندگی روزمره سرگرم می‌شوید این کتاب برای شما است.
        

35