یادداشت نوید نظری
دیروز

صبحانه در تیفانی روایت نوع غالب زندگی آمریکایی است؛ رهایی، آزادی، ماجراجویی و در عین حال روحی ناآرام در جستجوی مأوایی برای آرمیدن خویشتن خویش! در این صورتبندی «تیفانی» نه فقط یک فروشگاه لوکس جواهرفروشی که حس تجملگرایی زندگی آمریکایی را ارضا میکند بلکه نمادی از آرامش، امنیت و البته ابراز بینیازی است؛ چه اینکه کسانی شانس خرید در آنجا را دارند که در زندگی غنی باشند. تیفانی در مسیر رویای ثروت و زندگی اشرافی، روزنهای برای فرار از دنیای آشفته بیرون است چون در آنجا جهان بی نگرانی و تشویش در گرد خویش میچرخد! برای هالی آنجا نه یک آرمانشهر بلکه یک سراب است ؛ جایی که هرگز به آن تعلق ندارد، اما تصور میکند که اگر به تیفانی برسد، ناآرامیاش پایان خواهد یافت. صبحانه در تیفانی داستان زندگی دختری است سرکش و آزاد که نماینده تمامعیار زندگی آمریکایی است که هم نمیتواند در زندگی بیارامد و هم قادر به ترک ماجراجوییهایش نیست و هم این بیسر و سودایی جز سرگردانی و وحشتش نیفزاید. نثر کتاب بدیع، روان و کشنده است. از این جهت در خورد تحسین و احترام جداگانهای است به نظر من شهرت کتاب همانقدر که در گرو این نثر بدیع و ساختار روایی بروز است رهین آن بیهوایی و رهندگی قهرمانش نیز هست. قهرمانی که به مدد قلم نویسنده پیشبینی ناپذیر، معماگونه و مهیج به تصویر کشیده شده است.