معرفی کتاب پیرمرد صدساله ای که از پنجره ی خانه ی سالمندان زد به چاک و ناپدید شد اثر یوناس یوناسون مترجم جلال رضائی راد
پیرمرد صدساله ای که از پنجره ی خانه ی سالمندان زد به چاک و ناپدید شد
یوناس یوناسون و 1 نفر دیگر
3.7
42 یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
نسخههای دیگر
مرور یک قرن پرتلاطم در قالب یک رمان با رگه هایی از طنزدر سال 2009 در سوئد رمانی منتشر شد با تیتری عجیب و طولانی: «پیرمرد صدساله ای که از پنجره ... » . نخستین رمان یوناس یوناسون، روزنامه نگار 49 ساله، ابتدا نه توجه زیادی برانگیخت و نه کسی برای آن موفقیتی بزرگ پیش بینی کرد، اما این رمان سال بعد پرفروش ترین کتاب سوئد شد و به زودی در سراسر جهان به یکی از محبوب ترین رمان ها بدل گشت.در طول خواندن کتاب، ما داستان زندگی پیرمرد قهرمان داستان را هم مرور می کنیم و از ورای آن تاریخ قرن بیستم را البته به صورت طنز مرور می کنیم. در حقیقت نویسنده کتاب هر بار به بهانه ای قهرمان داستان را در یک رشته اتفاقات تصادفی درگیر می کند تا او با تعدادی از مهم ترین شخصیت های سیاسی سده? بیستم دمخور شود: استالین، فرانکو، ترومن، چرچیل، مائو، کیم ایل سونگ و … از این طریق و با مرور خاطرات پیرمرد، ما البته به صورت طنز در بطن حوادثی مثل ساخت بمب اتم، جنگ های داخلی اسپانیا و انقلاب چین قرار می گیریم. نویسنده حتی، قهرمان داستان را در سال های دهه 1320 به ایران هم آورده است و باعث شده او توسط سازمان امنیت وقت دستگیر هم بشوددر این میان، نه راوی و نه آدم های اثر، هیچکدام در پی ارائه تصویری درست و واقعی از زندگی و رخدادهای گذشته و حال نیستند: آن ها، واقعیت را در هم می شکنند، آن را به بازی می گیرند و از نو بنایش می کنند. این ویران کردن و دوباره ساختن، در سایه طنز رخ می دهد و طنز، رشته ای است که ماجراهای گذشته و حال را به هم پیوند می دهد و ماجرا را پیش می برد. نویسنده در این اثر همه چیز اعم از رخدادهای تاریخی، اندیشه، فلسفه، کتاب مقدس تا مظاهر روزمره زندگی را به طنز می گیرد و دنیایی می سازد که به گفته خودش به نحوی هوشمندانه، ابلهانه است.
یادداشتها
1400/10/24
1400/10/23
1401/2/14
1402/4/20
1403/1/18
1401/5/11
نحوه روایت داستانش جالب بود، یک درمیان بازگشت به گذشته داشت و خود این امر سبب میشد مشتاق برگشت به زمان حال و ادامه دادن ماجرا باشی در عین حال بازگشت به گذشته سبب میشد به سوالاتی مثل اینکه « چی شد اینطوری شد؟ :)» هم پاسخ داده بشه. به طور کلی به نظر من داستان پرکششی دارد. ولی نمی دونم چرا مدام در داستان تکرار میشود آلن از سیاست بدش میاد ولی نوکر اوامر غرب است، کمکش به شرقش هم از سر مستی بود، اینطور برداشت کردم که از غرب هم بدش میاد ولی کاچی به از هیچی ، بده ماچو =))) تاکید وحشتناک به مشروب خواری هم جالب توجه است، نمیدونم نشانهای خاص است و نویسنده قصدی داشته و نکتهای در آن هست و یا فقط یک شخصیت اینچنینی را خلق کرده است. شاید منطقی نباید برخی اتفاقات داستان را تحلیل کرد، کتاب علمی نمیخونیم که البته با تاریخ شوخی و بازی می کند ولی خب انتظار کتاب علمی نباید داشته باشیم، اتفاقات فقط برای پیشبرد داستان است. این کتاب سال ۲۰۰۹ نوشته شده است، فکر میکردم دست از سر کمونیستها برداشتند ولی انگار ول کن نیستند. کلا داستانش در زمره کتابهای اورول قرار میگیره منتها بدون روتوشتر. پایان بندیش هم حداقل من خوشم نیومد، یک مقدار زمختتر بود به نظر جالب تر میشد ... من کتاب صوتی را گوش دادم و همینطور با این ترجمه مقایسه کردم، به نظرم ترجمه خانم شادی حامدی روانتر بودی ( کتاب صوتی) و کتابخوانی آقای سروری نژاد بد نبود، نکته منفیاش به جای شخصیت ها صحبت کردن بود که حقیقتا لوس بود ولی در نقش راوی خوب بود.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.