شنژن

شنژن

شنژن

گی دولیل و 1 نفر دیگر
3.4
20 نفر |
11 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

39

خواهم خواند

26

شابک
9782000729266
تعداد صفحات
151
تاریخ انتشار
1378/10/11

توضیحات

        کتاب شنژن (سفری به چین): یک کتاب مصور است که توسط نویسنده کانادایی گی دولیلنوشته شده است. این اثر مستندات استقرار سه ماهه در دسامبر 1997 را در شنژن ، یک شهر بزرگ توسعه یافته در جمهوری خلق چین را روایت می کنددلیسل یکی از شخصیت های این اثر، قبلا به چین رفته بود. وی به عنوان بخشی از پروژه برون سپاری در شنژن مستقر شده است ، جایی که سه ماه را در هتل گریت وال می گذراند. برخلاف هنگ کنگ ، چینی های دوزبانه زیاد نیستند ، بنابراین وی در طول اقامت خود از نظر زبان دارای مشکلات زبانی است ، از جمله با مترجمان محل کار. غالبا برای برقراری ارتباط مجبور است به نقاشی یا اشاره روی بیاورد. از جمله تجربیات وی در زندگی در شنژن می توان به مراجعه به دندانپزشک چینی برای درمان دندان درد اشاره کرد.از آنجا که فعالیت اصلی اوقات فراغت در شنژن خرید است ، دلیسل سعی می کند کتاب بخواند ، در مجله apin 'Association کار می کند و کتابهای هنری چینی (نقاشی های کودکان ، وانگ چی یون ، هو بوئو ژونگ) را خریداری می کند. با خواندن این کتاب شما علاوه بر اینکه داستانی جذاب را خوانده اید، بلکه با تمدن و شکل اقتصاد در چین نیز آشنا خواهید شد.
      

لیست‌های مرتبط به شنژن

جانستان کابلستان: روایت سفر به افغانستانپیونگ یانگ: سفری به کره ی شمالینیم دانگ پیونگ یانگ

چرا سفرنامه بخونیم؟

12 کتاب

خواندن سفرنامه رو خیلی دوست دارم اوایل با خوندن سفرنامه، فکر می‌کردم برایم امکان سفری فراهم شده که خودم نتونستم تجربه کنم؛ حالا همراه نویسندۀ اون کتاب می‌تونم به شهر یا کشوری دیگه سفر کنم و دنیا رو ببینم اما بعدها فهمیدم خوندن سفرنامه بیشتر از اینکه خواننده رو با اون شهر یا کشور یا فرهنگ مقصد آشنا کنه آدم رو با شخصیت و روحیات اون سفرنامه‌ نویس آشنا می‌کنه اینکه چه‌جور آدمیه،‌ دنیا رو از چه دریچه‌ای نگاه می‌کنه چه چیزهایی به چشمش میاد و چه چیزهایی رو نمی‌بینه یا بازگو نمی‌کنه و دربرابر مسائلی که در طول سفرش براش پیش اومده چه واکنش‌هایی داشته درواقع آدمی از یه فرهنگ نمی‌تونه به‌درستی فرهنگ دیگر رو توصیف کنه چون ممکن است فلسفه اون فرهنگ رو ندونه و برداشت اشتباهی ازش منعکس کنه و این برداشت نباید مبنای قضاوت ما باشه پس خوندن سفرنامه رو پیشنهاد می‌کنم نه برای آشنا شدن با شهرها و کشورها و ملت‌ها و فرهنگ‌ها، که برای آشنا شدن با دنیای یک نویسنده

4

یادداشت ها

navid

1402/3/14

          علاقه‌مندی به چین و دانستن درباره‌اش این روز‌ها یکی از واجبات روزگار ما است.

این سفرنامه علاوه بر متن روان و ساده، طرح‌های بسیار جالبی دارد که باعث می‌شود شما در حین خواندن از آن لذت ببرید و صرفا درگیر اطلاعت خام نشوید. بد نیست بدانید که طرح‌ها رو خود نگارنده کشیده و در اصل کارش هم همینه.

اما نکته‌ای که در رابطه با این کتاب وجود دارد این است که سال انتشار آن ۲۰۰۶ است و به رغم پیشرفت‌های هر روزه در چین که خود کتاب هم به آن اشاره دارد، شما در حال قدم زدن در شنژن در سال های حدود ۲۰۰۶ هستید و باید تفاوتی بین آن زمان و اکنون این شهر قائل شوید، چرا که تغییرات بسیار گسترده بوده و تعمیم این تجربه به دیگر زمان‌ها کار چندان درستی نیست. 

خلاصه آن که با خواندنش گویا چند روزی در شنژن سال‌ ۲۰۰۶، قدم زدید. این رو هم اضافه کنم که متن تا حدی طنز است خنده بر لب شما می‌آورد، شما با خواندنش بلند بلند نخواهید خندید اما بی‌تفاوت هم رد نخواهید شد.
        

14