معرفی کتاب ناهمتا اثر ورونیکا راث مترجم امیرمهدی عاطفی نیا

3.9
جلد 1

1395/11/13

یک انتخاب...
یک انتخاب، به فداکاری تبدیل می‌شود.
یک فداکاری، به فقدان تبدیل می‌شود...
یک فقدان، به مسئولیت تبدیل می‌شود...
یک مسئولیت به مبارزه تبدیل می‌شود...
یک انتخاب...

1403/5/24

ناهمتاناهمتا؛ یاغیناهمتا؛ هم پیمان

نگاهی متفاوت به آینده

33 کتاب

کتاب های علمی تخیلی و آخر زمانی به نسبت بقیه ژانر ها کمتر بهش توجه میشه ولی طرفداران خاص خودشو داره و بسیاری از کتاب های این ژانر به راحتی میتونه با کتاب های فانتزی رقابت کنه بسیاری از سری فیلم های معروف و محبوب مثل دونده هزارتو،عطش مبارزه،جعبه پرنده،ناهمتا ابتدا کتاب بودن و خوندن کتاب هاشون به علت تغییر و کوتاه کردن برای ساخت فیلم،خالی از لطف نیست.(مخصوصا کتابی مثل دونده هزار تو که ادامه داستان به صورت فیلم ساخته نشد یا فیلم ناهمتا که کاملا پایان رو تغییر دادند) توی این لیست سعی کردم کتاب های موردعلاقه خودم رو در ژانر علمی تخیلی لیست کنم،امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید💙 پ.ن۱:لازمه اشاره کنم که بیشتر کتاب های لیست در دسته علمی تخیلی به صورت مستقیم قرار نمیگیرن،در داستان هاشون یک تغییر کلی در جهان داستان رخ داده و باعث تغییر سبک زندگی شده،به همین دلیل این کتاب هاروهم توی لیست قرار دادم (مثل کتاب هردو در نهایت میمرند یا آخرین کوچ) پ.ن۲:دونده هزار تو مجموعه ۶ جلدی هست،۵ جلد رو نشر افق و باژ چاپ کرده و جلد ششم قصر کرنک رو هنوز نشر معروفی ترجمه نکرده پ.ن۳:مجموعه بازیکن شماره یک آماده جلد دومش به اسم بازیکن شماره دو آماده رو نشر باژ چاپ کرده که متاسفانه بازم نتونستم به لیست اضافه کنم،موقع تهیه کتاب حواستون باشه دو جلدیه پ.ن۳:کتاب جعبه پرنده به صورت تک جلد و مشابه سناریو فیلم توسط میلکان و سایر نشر ها چاپ شده اما مجموعه دو جلدی کامل توسط نشر باژ با اسم کابوک چاپ شده پ.ن۴:مجموعه عصیانگران،همسان،صد نفر(۴جلدی)،موج پنجم(از نشر باژ)رو بهم معرفی کردن و با معرفی دیگران به این لیست اضافه کردم وگرنه خوندم هنوز مطالعه اشون نکردم،اگر این چهار مجموعه رو مطالعه کردید،خوشحال میشم نظرتون رو بگید✨️

پست‌های مرتبط به ناهمتا

《هو الحق》
ناهمتا ، یک فانتزی پساآخرالزمانی!🤩
توی این سبک از فانتزی ما با دنیاهایی طرفیم که انگار بعد از یک انقلاب بزرگ در آینده به وجود اومده.برای همین علم بالا و نظام حکومتی خاصی‌دارن.
شهری که ماجراهای ما توش اتفاق‌میوفته به چند بخش(فرقه) تقسیم شده: شجاعت ،فداکاری ،صداقت ،صلح طلبی و دانش.
هر سال دانش‌آموزان شانزده ساله‌ی این شهر در یک آزمون استعدادسنجی شرکت میکنن تا بدون توجه به خانواده‌ای که درش متولد شدن فرقه‌ی جدیدشون رو انتخاب کنن.
کتاب چطوره بود؟ کتاب به شدت جذاب و پر کشش بود و من رو تا صبح با وجود خواب‌آلودگی بیدار نگه‌داشت ،ایده‌ی اولیه‌ی خوبی داشت ،به خوبی هم اجرا شده بود ، ترجمه‌ی آذرباد هم خوب بود (غیر از یک سری از فعل‌ها مثل می‌نمایم!😄 یا کت‌ورزشی (احتمالا منظورشون اسپرت بوده😄). من خیلی دوستش داشتم🥰
شبیه هانگرگیمزه؟
هر دو این مجموعه‌ها ایده‌های اولیه‌ی خیلی خاص و متفاوتی دارند ، خوب اجراشدن و محبوبن ،اما چون یک سری اِلمان‌های مشترک مثل نبرد ، شجاعت و... دارند هر دو هم جزو یک زیرژانر فانتزی میشن به نظر من بله در عین تمایز شباهت‌هایی دارن ، اما این شباهت دلیل ضعیف بودن هیچ‌کدوم نیست.
پیشنهاد میکنیم؟ اگر عاشق فانتزی و هیجانید ، وقتتون هم چند روزی آزاده حتماااا😄
۱بهمن ۱۴۰۰🫂 با آرزوی لبخند به پهنای صورت، فرجانه😊💛

(این یادداشت رو بعد از خوندن هر سه جلد می‌نویسم.)

در این مجموعه هر انسانی در یکی از این پنج مسیر قرار می‌گیره:
۱- فداکاری ۲- دانش ۳- صلح‌طلبی ۴- شجاعت ۵- صداقت
 هراز گاهی یه سری استثنا هم وجود داره که اتفاقا داستان‌ ما درباره همین یه سری‌هاست. بقیه‌اش رو هم باید خودتون بخونید چون نمی‌خوام تیک افشای داستان رو بزنم :)

تا آخر درگیرکننده می‌مونه. شاید یکم  کم و زیاد بشه اما حوصله‌سربر نمی‌شه.

جواب‌هایی برای یه سری از سوالات داره. مثلا شجاعت چیه؟ فداکاری چیه؟ با هم یکی‌ان؟ یکی نیستن؟ اینکه بتونیم کلماتی که به دلیل استفاده مکرر بی‌معنی شدن رو دوباره تعریف کنیم خیلی خوبه.
 یه چیزی که خیلی دوست داشتم این بود که در طی داستان کاملا واضح می‌بینید چطور می‌شه از  فضیلت به رذلیت رسید.
در کل، می‌تونه مفید هم باشه.

پایان هم همونه که نویسنده می‌گه. می‌پذیریم :)

پیشنهادش می‌کنم و بهم چسبید. در ضمن جلد چهارم فرعیه و نیازی به خوندن‌اش نیست.
همین.

Lucian

Lucian

1403/1/19

کتاب بدی نیست. من به سختی تمومش کردم و فکر نمی‌کنم بقیه‌ی جلدهاش هم بخونم؛ ولی شاید به‌خاطر سلیقه‌م باشه. به عنوان یه کتاب تخیلی نوجوونانه، خب ایده‌ش واقعا باحال و بامزه‌ست و خیلی چیزها هم می‌شه ازش یاد گرفت! ولی سطحش هنوزم متوسطه. (رو به پایین؛ یا دست‌کم من این‌طور فکر می‌کنم) و دلیلش هم شخصیت‌پردازی نسبتاً ضعیف‌شه. پتانسیل خیلی بهتری داشت اما نقش‌ها (مخصوصا خود تریس) خام بودن و عواطف‌شون مقداری سطحی، و گره‌های داستان در حد دراماهای سر جوونی. (شاید برخی این آخری رو ویژگی مثبت قلمداد کنند. صرفاً برای من این‌طور نبود.) درباره‌ی رومنس‌ش هم که خدایی نمی‌دونم. امیدوارم تنها کسی نباشم که باور داره چیز آب‌دوغ‌خیاری‌ای بود. ولی با در نظر نگرفتن این‌جور نکات منفی‌ش، خب "سرگرم‌کننده"ست و جالبه. البته گمون نمی‌کنم اون‌قدر ارزش خوندن داشته باشه؛ حتی برای فقط "سرگرمی" هم انتخاب‌های باحال‌تری هست. [ با این وجود این نظر کسیه که فقط یه جلد مجموعه رو خونده، شاید در ادامه داستان پیشرفت کرده باشه. ]