معرفی کتاب سرگذشت فلسفه اثر برایان مگی مترجم حسن کامشاد

سرگذشت فلسفه

سرگذشت فلسفه

برایان مگی و 2 نفر دیگر
4.2
32 نفر |
14 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

30

خوانده‌ام

60

خواهم خواند

97

ناشر
نشر نی
شابک
9789643128340
تعداد صفحات
242
تاریخ انتشار
1399/5/14

توضیحات

        
پروفسور براین مَگی 2500 سال فلسفه غرب را، از یونان باستان تا اندیشمندان جدید، پی می گیرد. در سایه دریافت عمیق او از فلسفه و پیچیدگی های آن، کتابی در دست دارید که هم برای خواننده عادی قابل فهم است و هم خواننده آشنا با فلسفه از آن لذت می برد.
فلسفه چیست؟
فلاسفه اصول بنیادین شناخت و وجود را مورد پرس وجو قرار داده اند؛ سؤالاتی مانند «هستی چیست؟» و «آیا وجود خدا را می توان ثابت کرد؟» ازجمله موضوع هایی است که در این کتاب درباره شان بحث شده است. براین مَگی به سراغ همه فیلسوفان نامدار، از افلاطون تا پوپر، می رود و ازجمله به قدیس اوگوستینوس، لاک، نیچه و... می پردازد. او به این ترتیب با بیانی روشن ما را وارد جهان اندیشه ها می کند.
سرگذشت فلسفه، اثری است مصور و سرشار از نکات هوشمندانه درباره بحث های جذاب فلسفی؛ کتاب راهنمایی است که خواندنش برای همه دوستداران فلسفه ضرورت دارد.
این نوشته سلیس و جامعِ پروفسور براین مَگی، فیلسوف، نویسنده و مصاحبه گر نامی، هم به کار پژوهندگان فلسفه می آید هم به کار آنان که تازه پا به عرصه فلسفه نهاده اند.
این کتاب مباحث اصلی فلسفه را شرح می دهد، پرسش های مهم فلسفی را به دقت بررسی می کند، و به تحلیل آثار عمده فیلسوفان بزرگ می پردازد.

      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به سرگذشت فلسفه

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به سرگذشت فلسفه

پست‌های مرتبط به سرگذشت فلسفه

یادداشت‌ها

          سلام و نور
عاشق فلسفه ام با اینکه برایم خیلی ثقیل است اما از خواندنش خیلی خیلی لذت میبرم. 
همیشه برایم افکار آدمهای فلسفی عجیب بوده و جای سوال که چطور یک آدم به این چیزهای پیچیده فکر میکند و اصلا چرا؟ همیشه دوست داشتم یک اطلاعات ضمنی راجع به فلسفه ی غرب داشته باشم. خیلی وقت بود که دوست داشتم کانت و دکارت، هیوم و اسپینوزا بخوانم، بفهمم اگزیستانسیالیسم یعنی چه و از سقراط و افلاطون بدانم اما راستش نمیدانستم از کجا شروع کنم و چجوری !! بین خودمان بماند از اینکه فلسفه را نفهمم هم یک ترسی در دلم بود تا اینکه به لطف و محبت خدا، روشنای عزیز کتاب داستان فلسفه را به من معرفی کرد.
 من کتاب نخوانده زیاد دارم، زیاد، اما این کتاب جزء معدود کتابهایی بود که بلافاصله بعد از خرید  در اولویت خواندنم  قرار گرفت. کتاب برای من سخت خوان اما شیرین بود. بلاخره داشتم به خواسته ام در مورد دانستن فلسفه ی غرب میرسیدم. طول کشید تا تمامش کنم از بس که مطالب کم حجم و عمیق بود اما از خواندن سطر سطرش لذت بردم .
فلسفه ی غرب مورد تاییدم نیست اصلا درکی از غربیها ندارم که چطور میتوانند خوب فکر کنند و خودخواهانه و بد عمل کنند،  نمیفهمم چطور میتوانند در جهان عمیق شوند و درنهایت منکر خالق هستی، اصلا نمیفهمم که چطور میتوانند ادعا کنند که برای علم ارزش قائلند اما عالمان روزگارشان را به غایت شکنجه روحی کنند، اصلا نمیفهمم که چطور میتوانند به عالِمِ حاضر بی توجه باشند و سالها بعد از مرگ او متوجهش شوند، اصلا نمیفهمم که چطور میتوانند عالی ترین مفاهیم را در جهت خودخواهانه ترین اهداف به کار گیرند، اصلا نمیفهمم چطور از افلاطون و سقراط شروع کردند و به اینجایی که الآن درش هستند رسیدند، به اوج توحش و حیوانیت و فساد، شاید از سادگیشان بود که سران کلیسا به کمک پادشاهان و حکام زمانشان توانستند ازشان سوء استفاده کنند و گند بزنند به باور و ایمانشان. هرچند که اگر مطالب تاریخی قرآن را پیگیر شویم روند این سیر نزولی انسانیت را خوب درک میکنیم، میفهمیم که افراد قدرتمند و ثروتمند مکتب یهودی مسیحیت با تحریف و تقلب در احکام دین چطور از انسانِ اشرف مخلوقات، کالانعام بل هم ازل ساخته اند و سالها عالمانشان را گیج دنیا و دین کرده اند. این گیجی فلسفی به خوبی در آثار فیلسوفانشان پیداست وقتی بدیهیات را زیر سوال میبرند تا به بدیهیاتی دیگر برسند.

در حین خواندن کتاب از جایی به بعد این نقل قول از ملاصدرا در کتاب مردی در تبعید ابدی نوشته نادر ابراهیمی دائما در ذهنم بود که پس مدتها مطالعه فلسفه غرب به این نتیجه رسیده بود که فلسفه غرب گیج کننده است و تصمیم میگیرد به فلسفه ی شرق و به طور خاص فلسفه اسلامی رو بیاورد و دیگر سمت فلسفه غرب نرود .

بعد از خواندن این کتاب نهایتا شاید بخواهم بفهمم کانت و دکارت چه میگفته اند .

کتاب خیلی کمک کننده است به افرادی مثل من که میخواهند قبل از شروع فلسفه بدانند پا در چه عرصه ای می گذارند و آیا میخواهند به خواندن فلسفه ادامه دهند یا خیر.
        

15

          ‍ سفری به دنیای فلسفه!

مروری بر کتاب «سرگذشت فلسفه» اثر «براین مگی»

زمان تقریبی مطالعه‌ی مرور: سه دقیقه

به همراه براین مَگی مسیری که فلسفه‌ی غرب در ۲۵۰۰ سال طی کرده است را سفر کنید. سفری سراسر شگفتی و اعجاب. سفری به دنیای فلسفه. افلاطون می‌گوید: «فلسفه با اعجاب و شگفتی آغاز می‌شود». پس می‌توان با اطمینان و به حکم افلاطون بزرگ گفت که پس از خواندن این کتاب خواننده فلسفه را آغاز کرده است.
فلسفه چیست؟ پرسش مهمی که در طول تاریخ پاسخ‌های زیاد و متنوعی به آن داده‌ شده است. براین مگی در پاسخ این پرسش چنین می‌گوید. فلاسفه اصول بنیادین شناخت و وجود را مورد پرس‌وجو قرار داده‌اند؛ سؤالاتی مانند «هستی چیست؟» و «آیا وجود خدا را می‌توان ثابت کرد؟» از جمله موضوع‌هایی است که فلسفه به آن‌ها می‌پردازد. 
سرگذشت فلسفه، اثری است مصور و سرشار از نکات هوشمندانه درباره‌ی بحث‌های جذاب فلسفی. کتاب با کمک تصویرها و شاهکار‌های هنری مثل نقاشی، مجسمه، عکاسی و ... فهم مطالب را آسان می‌کند.
این نوشته‌ی سلیس و جامعِ پروفسور براین مَگی به کار همه می‌آید. مطالب گاه دشوار فلسفه را با لحن و زبانی ساده طوری توضیح داده است که هم فهم آن برای همه ممکن است و هم این که این ساده‌سازی اصل مطلب را وارونه و یا دچار انحراف نکرده است.
وقتی با توری به جایی سفر می‌کنیم مکان‌های مهمی که قرار است از آن‌ها دیدن کنیم را به ما اطلاع می‌دهند. در این سفر هم براین مگی به خوانندگان کتاب تعهد داده است که آن‌ها را از مسیری با این عنوان‌ها عبور دهد: «یونیانیان و جهان‌شان، مسیحیت و  فلسفه، آغاز علم نوین، خردگرایان بزرگ، تجربه‌گرایان بزرگ، اندیشمندان انقلابی فرانسه، سده‌ی زرین فلسفه‌ی آلمان، دموکراسی و فلسفه، فلسفه‌ی قرن بیستم»
قسمتی از کتاب سرگذشت فلسفه را با هم بخوانیم: «زندگی روزانه‌ی اغلب ما پر از چیزهایی است که مشغله‌های عادی ما را می‌سازند. ولی گاه و بی‌گاه مکث می‌کنیم و از خود می‌پرسیم جریان چیست. و در آن حال، چه بسا، پرسش‌های بنیادی به ذهن‌مان می‌آید، پرسش‌هایی که در شرایط عادی به آن‌ها نمی‌اندیشیم.»

✍🏼 حسین رهاد
        

36

          فلاسفه پیامبران غرب جدید!
با خواندن این کتاب فرصت خواهید یافت در قالب یک فیلم سینمایی نسبتا بلند تاریخ فلسفه مغرب زمین از یونان باستان و جمهوری رم تا غرب مسیحی و از آن‌جا سفر در عصر رنسانس و روشنگری و تعدد فلسفه‌ها را ببینید.
پرسش‌های کوبنده سقراطی، مثل افلاطونی و علل اربعه ارسطویی، مکاتب رواقی و کلبی و شکاکی تا مارکسیم و هگلیسم و اگزیستانسیالیسم و فلسفه تحلیلی از سیطره فیثاغورت و طالس و بطلیموس بر ریاضیات و فیزیک و نجوم تا تاثیر علم جدید و روش‌های علمی در توسعه فلسفه توسط کوپرنیک و کپلر و  نیوتن و در نهایت مهم‌ترین و موثرترین آنان از دکارت و کانت و هگل تا شوپنهاور و هایدگر در کتاب به شیوه‌ خوبی بیان شده است.
الهام بخشی فلسفه بر هنر در سایه آثار اسپینوزا،‌ شوپنهاور و نیچه و شکل‌گیری ادبیاتی از رمان و نمایشنامه  حتی شعر پیوند جدی و تحول آفرینی را در شکل‌گیری بخش عمده‌ای از فرهنگ اروپا  و در پیامد آن جهان آن زمان پدید ‌آورده است.
فلاسفه غرب معلمان و طرح‌زنندگان مکاتب سیاسی بزرگ قرن ۲۰ بودند؛ مارکسیسم و کمونیستم از هگل و مارکس،‌ لیبرالیسم از جان لاک و فاشیسم از نیچه درس‌ها گرفتند هرچند اگر خود فیلسوفان آن‌چه که بدیشان نسبت داده شده است ببینند! حیرت خواهند کرد.
برای شناخت غرب جدید و پیامدش؛ نظم برخاسته از آن در سراسر جهان، درک جنبش‌های چپ و راست، مکاتب هنری متعدد  و مخرب‌گر باید تاریخ فلسفه غرب را خواند.
همان‌قدر که جهان شرق تحت تاثیر دیانت و علم کلام است و امپراطوری‌های بزرگ مصر و پارس و هند؛ غرب را پیامبرانی است فیلسوف نام در مسیر دولت‌شهرها تا حکومت‌های فئودالی و جمهوریت‌های نوخواسته.
درک اهمیت خوانش تاریخ فلسفه و فلسفه غرب به اندازه درک مطالعه تاریخ ادیان و حکومت‌ها در دنیای مشرق زمین است.
        

15

دیروز تجرب
          دیروز تجربه ی سخت و بسیار شیرینی برام تموم شد.
خواندن هم زمان دو کتاب در مورد تاریخ فلسفه(غرب). 
کتاب سرگذشت فلسفه نشر نی و بفرمایید فلسفه ٢ نشر کرگدن.
اوایل فکر میکردم شرایط شاید سخت تر باشه و با مشکل یا شکست مواجه بشم در این قضیه ولی به خوبی گاهی مطالب هم پوشانی داشت و گاهی هم در نقش تکمیل همدیگه عمل میکردند.
متاسفانه کتاب سرگذشت فلسفه رو از روی فیدیبو خوندم ولی کتاب بفرمایید فلسفه رو از کتابخوانه قرض گرفتم و این خودش یه چالش بود که پدر چشمم رو در اوورد😶
برم سر اصل مطلب. در مورد محتوی که خیلی ها صحبت کردن و نمیشه چیز اضافه تری گفت و هم چنین تیتر و موضوعات به خودی خود چیز پیچیده ای نیستن(پیچیدگی در محتوی هست که فکر نکنم اینجا جاش باشه در موردش حرف زد و البته که من هم صلاحیتش رو ندارم)
آیا میشه گفت کتاب سرگذشت فلسفه بابت نویسنده و نشر و کیفیت ظاهری که داره بهترینه؟ میشه گفت نه! و آیا میشه اصلا بدون اون یک فلسفه ساده و تاریخی یاد گرفت؟ بله.
ولی نمیشه از اینکه جزو بهترین هاست غافل شد و اساسا مگی کم کتاب بد داره.
اگر بخوام مقایسه ای بین دو کتاب که یکیشون معروف و پرفروش و دیگری کمتر داشته باشم.
از نظر مطالب، سرگذشت فلسفه مطالب و افراد کاملتری رو پوشش میده گرچه هر دو یه تعداد اندیشمند رو دارن که دیگری نداره  و البته که گاهی مثلا کتاب بفرمایید فلسفه، در مورد کیرکگور و یا دریدا خیلی مطالب کاملتری ارائه داد و در مورد هگل تمیز تر تبیین میکرد.
در کل در سادگی، بفرمایید فلسفه بهتر بود و  از دلایلش این بود که اساس کتاب، پادکست و گفت و گو بود.
سرگذشت فلسفه در کنار اینکه میتونست کاملتر باشه، میتونست کم حجم تر هم باشه و گاهی زیادی مطالب اضافی دیده میشه در صورتی که بفرمایید فلسفه خیلی مستقیم تر به موضوع میپرداخت.
در نهایت با خوندن این دو کتاب عملا نیاز دارم دوباره کتب فلسفی که خوندم مث مک اینتایر رو بازخوانی کنم! و حالا خیلی بهتر و دقیق تر درک کنم و البته این اشتباهی بوده که از سمت خودم بوده...
به هر حال توصیه ای که میتونم داشته باشم اینه در این بازار تبلیغات و بازارگرمی های انتشارات ها و فضای مجازی در مورد کتاب، خیلی نباید خودمون رو محدود کنیم به کتاب های خاصی. بازار کتاب فعلی در کل خیلی آزاد و استاندارد نیست و محدودیت خودشو داره، اگر هم بخوایم فقط به منابع خاصی، خودمون رو محدود کنیم کار رو سخت تر میکنیم...

        

36