یادداشت محمدحسین معصومی

سرگذشت فلسفه
دیروز تجرب
        دیروز تجربه ی سخت و بسیار شیرینی برام تموم شد.
خواندن هم زمان دو کتاب در مورد تاریخ فلسفه(غرب).
کتاب سرگذشت فلسفه نشر نی و بفرمایید فلسفه ٢ نشر کرگدن.
اوایل فکر میکردم شرایط شاید سخت تر باشه و با مشکل یا شکست مواجه بشم در این قضیه ولی به خوبی گاهی مطالب هم پوشانی داشت و گاهی هم در نقش تکمیل همدیگه عمل میکردند.
متاسفانه کتاب سرگذشت فلسفه رو از روی فیدیبو خوندم ولی کتاب بفرمایید فلسفه رو از کتابخوانه قرض گرفتم و این خودش یه چالش بود که پدر چشمم رو در اوورد😶
برم سر اصل مطلب. در مورد محتوی که خیلی ها صحبت کردن و نمیشه چیز اضافه تری گفت و هم چنین تیتر و موضوعات به خودی خود چیز پیچیده ای نیستن(پیچیدگی در محتوی هست که فکر نکنم اینجا جاش باشه در موردش حرف زد و البته که من هم صلاحیتش رو ندارم)
آیا میشه گفت کتاب سرگذشت فلسفه بابت نویسنده و نشر و کیفیت ظاهری که داره بهترینه؟ میشه گفت نه! و آیا میشه اصلا بدون اون یک فلسفه ساده و تاریخی یاد گرفت؟ بله.
ولی نمیشه از اینکه جزو بهترین هاست غافل شد و اساسا مگی کم کتاب بد داره.
اگر بخوام مقایسه ای بین دو کتاب که یکیشون معروف و پرفروش و دیگری کمتر داشته باشم.
از نظر مطالب، سرگذشت فلسفه مطالب و افراد کاملتری رو پوشش میده گرچه هر دو یه تعداد اندیشمند رو دارن که دیگری نداره  و البته که گاهی مثلا کتاب بفرمایید فلسفه، در مورد کیرکگور و یا دریدا خیلی مطالب کاملتری ارائه داد و در مورد هگل تمیز تر تبیین میکرد.
در کل در سادگی، بفرمایید فلسفه بهتر بود و  از دلایلش این بود که اساس کتاب، پادکست و گفت و گو بود.
سرگذشت فلسفه در کنار اینکه میتونست کاملتر باشه، میتونست کم حجم تر هم باشه و گاهی زیادی مطالب اضافی دیده میشه در صورتی که بفرمایید فلسفه خیلی مستقیم تر به موضوع میپرداخت.
در نهایت با خوندن این دو کتاب عملا نیاز دارم دوباره کتب فلسفی که خوندم مث مک اینتایر رو بازخوانی کنم! و حالا خیلی بهتر و دقیق تر درک کنم و البته این اشتباهی بوده که از سمت خودم بوده...
به هر حال توصیه ای که میتونم داشته باشم اینه در این بازار تبلیغات و بازارگرمی های انتشارات ها و فضای مجازی در مورد کتاب، خیلی نباید خودمون رو محدود کنیم به کتاب های خاصی. بازار کتاب فعلی در کل خیلی آزاد و استاندارد نیست و محدودیت خودشو داره، اگر هم بخوایم فقط به منابع خاصی، خودمون رو محدود کنیم کار رو سخت تر میکنیم...

آقا خسته نباشی✌️
مقایسه خوبی بود. واقعا برای کسی که اول راه باشه و بین این دو کتاب مونده باشه مفید خواهد بود.

در مورد مک‌اینتایر هم واقعا اشتباه بزرگی کرده بودی که بدونه پیشینهٔ تارخی فلسفه رفته بودی سراغش... 😁

عیبی نداره. کم چیز از مک اینتایر  یاد نگرفتم. دوباره میخونم و بیشتر یاد میگیرم
فدا سرم. تجربه شد 😄🤚
البته که بدون پیشینه هم نبودم ولی اکثر مطالعاتم در فلسفه شرق و منطق بوده بابت رشته دوران مدرسه
ممنونم از نظرت❤️🌹