معرفی کتاب غرب زدگی اثر جلال آل احمد

خواندهام
این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
آل احمد در این کتاب، نشانه ها و آثار ورود مدرنیزاسیون به ایران را بر سبک زندگی ایرانیان بررسی کرده است. از این منظر، آل احمد با مدرنیته مشکلی ندارد و جامعه خودی را، به دلیل عدم پویایی و درجا زدن، به سختی مورد نکوهش قرار می دهد. بحث جلال آل احمد بر سر پذیرش مدرنیزاسیون بدون فراهم بودن زمینه ها و درنتیجه، عدم توجه به پیامدهای منفی چنین پذیرشی است.
بریدۀ کتابهای مرتبط به غرب زدگی
نمایش همهپستهای مرتبط به غرب زدگی
1403/11/18 - 13:58

در دنیا و در ۳۰ سال اخیر که دولتهای سوسیالیستی ناپدید و یا کمرنگ شدهاند، سیاستهای خالص اقتصاد بازاری رنگ باختهاند و دولتهای رفاه در جهان شکل گرفتهاند. ادبیات با مضامین فناوری شهروندی و اخیرا نوآوری اجتماعی سر برآوردهاند. این ادبیات مدافع مشارکت شهروندان در اداره جامعه و برداشتن بار اعتللای زندگی شهروندی از دوش دولتها است. طرفه آنکه این سنت در تاریخ خودمان سابقهای دو چندان دارد؛ وقف، خیریهها، تعاونیها و ... همه مصادیق این امر در تاریخ ما هستند. مدتی قبل میخواستم همین پیشنهاد را به دوست عزیزم آقای حامد حمایتکار بدهم تا بهخوان را با بهخوانیها حفظ کرده و توسعه دهد. چه خوبتر آنکه این مهم در ذهن خودشان بوده و اکنون به جامه عمل درآمده است. کم باشد اما مستمر! کارها از استمرار درمیآید و پشتکار نه هیجان و سپس انکار! اگر ده درصد کاربران بهخوان ماهانه ۱۰۰ هزار تومان برای حفظ و رشد بهخوان هزینه که نه سرمایهگذاری کنند همه غصههای توسعهای بهخوان رفع خواهد شد. پیشنهاد میکنم بهخوان گردانان بستری برای ثبت این اعانهها به صورت سرمایهگذاری و مالکیت انجام دهند! این شاهکار مسئولیت ما بهخوانیها را در حفظ آینده آن دوچندان میکند؛ چه اینکه انسان حافظ ما یملک خود است.
1403/10/24 - 10:02
یادداشتها