محمد حسین نقی نژاد

@Mohammdhossin

6 دنبال شده

5 دنبال کننده

                      
                    

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

فعالیت‌ها

                اول از هر چیزی باید بگم که ترجمه آقای یونسی رو داشتم ولی کمی برام سنگین بود و مجبور شدم کتابم رو عوض کنم و با ترجمه خانوم ابراهیمی ادامه‌ی دادم.
تجربه من از این خوندن این کتاب طولانی و دردناک بود. اوایل کتاب برام خیلی جذاب بود اما از اوایل کتاب دوم روایت ها به شدت پراکنده میشدن و داستان جذابیت خودش رو از دست میداد. تنها چیزی که باعث شد کتاب رو تموم کنم وعده پایان خوبش بود که باید بگم نه تنها از قبل برام قابل پیش‌بینی بود بلکه بخاطر اشکال های زیادی که میشد به روند داستان گرفت جذابیتش رو هم از دست داد.
*** ادامه نظرم داستان رو لو میده پس اگر هنوز کتاب رو نخودید ادامه ندید. ***
تمام اون داستان های پراکنده با وجود اینکه در آخر بهم متصل میشوند، نقطه ضعف نویسنده است. ایده اش خوب بوده اما نتوانسته بود آن را خوب پیاده کند.
سوال های زیادی بی جواب موندند، برای مثال اینکه اصلا سیدنی کارتن تو فرانسه چه کار میکرد؟! چرا هیچکس حتی خود دکتر اعتراض نکردند که دلیل محکومیت سیدنی احمقانه است؟! چرا خود دکتر اعلام نکرد که شکایتش رو پس میگیره؟! (بر فرض که اصلا قرار هم نبوده قبول کنند، حداقل باید گفته میشد) و کلی سوال دیگر...
        

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

سرزمین مقدس: سفری به فلسطین تاوان عاشقیزخم داوود

فلسطین

24 کتاب

کتاب‌هایی درباره‌ی فلسطین و رژیم صهیونیستی: ۱- تاوان عاشقی (ماجرای عشقی مربوط به دختری از غزه) ۲- زخم داوود (رمانی درباره سه نسل فلسطینی و تاریخ اشغال فلسطین) ۳- کاپوچینو در رام الله (خاطرات یه خانم ساکن کرانه باختری از زندگی در آنجا) ۴- جایی که خیابانها نام داشت (داستان نوجوان، نوجوان فلسطینی که باهمراهی دوست مسیحی اش سامی در اقدامی متهورانه خطری بزرگ را به جان میخرد و از اردوگاه آوارگان وارد منطقه ممنوعه در سرزمین مادری اش میشود تا حقوق خود و خانواده اش را بجوید) ۵- ده غلط مشهور درباره اسرائیل ۶- مجموعه رمان خانه عنکبوت (داستان نفوذ در موساد) ۷- مجموعه تو زودتر بکش (روایت نیروهای اسراییلی از ۶۰ سال ترور) ۸- من پناهنده نیستم (این رمان روایت پناهندگی فلسطینیان و جنگ داخلی لبنان و حمله اسراییل به این کشور است، رنج هجرت و قتل عام و وقایع بزرگی که بعد از پیمان اوسلو بر سر فلسطین آمده است.) ۹- حقیقت سمیر (شخصیت قنطار، قدیمی ترین اسیر لبنانی در بند اسراییل، در این کتاب ترسیم می‌شود و وضعیت وی در زندانهای رژیم اشغالگر قدس و تشکیل گروههای مقاومت در داخل زندانها را نمایان می‌کند.) ۱۰- از کشمیر تا کاراکاس (سفرنامه سرباز روح‌الله) ۱۱- سرزمین مقدس (سفرنامه گی دولیل به سرزمین اشغالی) ۱۲- آن دختر یهودی (رمانی درباره ندی دختری از یهودیان قانا در جنوب لبنان است که عاشق جوان مسلمانی به اسم احمد می‌شود.) ۱۳- سفیر قدس (خاطرات حسین شیخ الاسلام) ۱۴- متاستاز اسرائیل ۱۵- ما هم هستیم (جنگ ۳۳ روزه) ۱۶- فرمان یازدهم ۱۷- اسرائیل اسیر (خاطرات شهید داوود حنیفه) ۱۸- بازگشت به رام الله (خاطرات بازگشت یک فلسطینی بعد از ۳۰ سال به وطنش)

            شروع و پایان کتابها جالب بود و با شگفتانه همراه بود. مثلا کتاب اول با پرت شدن کلاه رضا از طبقات بالای عمارت نویان‌خان پایان می‌‌‌یابد و خواننده را بین حقیقت و تخیل سردرگم می‌‌‌کند. کتاب دوم با باز بودن چشم رضی و اینکه رضا می‌‌‌فهمد رضی هم مثل شکور از سرزمین مردگان است. فصل سوم با بالنی که هوا رفته و ما نمی‌دانیم آیا می‌تواند پرواز کند یا باید منتظر سقوطش باشیم.
استفاده از شخصیت میرزا حسن رشدیه، علی یوشیج (نیما) بسیار جالب بود اما نیما به سرانجام نرسید و نویسنده خیلی کوتاه از کنار شخصیت او رد شد. گویی با حذف نیما یوشیج از این کتاب هیچ اتفاقی نمی‌افتد.
شخصیت‌ها جان نمی‌‌‌گیرند ودر ذهن خواننده ته نشین نمی‌شوند. شاید به دلیل تعدد آنها یا برونگرا بودن یسیاری از آنهاست. ما از کنار همه شخصیت‌ها گذر می‌کنیم. هیچ شخصیتی فکر نمی‌‌‌کند. احساساتی مانند دلتنگی، غم، عشق و اندوه را در کار نمی‌بینیم. با مرگ راحت کنار می‌ آیند. در حالیکه برای یک مادر؛ غم و دوری مرگ عزیزش همیشه سنگین بوده و هست. رضا کمتر دلتنگ خانواده‌اش می‌شود. 
فضا خیلی مردانه و خشک است. می‌دانیم که تاثیری‌گذاری اجتماعی زن‌ها در آن زمان کم بوده است و اکثر بانوان در خانه درگیر بچه‌ها و مدیریت داخلی خانه بوده اند. اما برای داستان و بهتر شدن آن بهتر بود شخصیت‌های زن حتی شده به عنوان آشپز مدرسه به کار روند تا فضای داستان بهتر و دل‌نشین‌تر باشد. ما زن تاثیرگذار در داستان نداریم. لیلا خواهر مجید که کار خاصی نمی‌‌‌کند و ما راحت می‌‌‌توانیم حذفش کنیم. دده خانم(تنها زن قوی و مهم داستان) که خودش نمی‌تواند با ما حرف بزند. حرفش را با کمک مترجم دختر کوچک منتقل می‌‌‌کند و علامت سوال بزرگی در ذهن ما می‌‌‌گذارد. نویسنده چه منظوری از الکن بودن کلام دده خانم دارد؟
          
بهترین کتابی که در سال 1400 خواندم!

چند سال پیش دخترم داشت چیزهایی درباره دی‌وی (منظورش دییویی بود!) تعریف می‌کرد که مدلی برای رده‌بندی کتاب‌ها ابداع کرده و الان بیشتر کتابخانه‌ها بر اساس همان کتاب‌ها را مرتب می‌کنند. من حسابی جا خورده بودم. دخترم کلاس دوم دبستان بود. این‌ها را از کجا خوانده بود؟ ازش پرسیدم. نام کتابی را برد. کتابی که نه دایره‌المعارف بود، نه کتاب تاریخی، نه دانستنی‌های علوم کتابداری و نه تاریخچه فیلسوفان امریکایی. مجموعه داستانی بود از ماجراهای چند تا بچه در یک مدرسه با معلم‌های عجیب و غریب و شوخی‌های دبستانی و تصویرهای بامزه...

بهترین کتابی که در سال 1400 خوانده اید، چه بوده است؟ انتخاب های نویسندگان نامدار ایرانی!

تعطیلات نوروز فرصت مناسبی برای خواندن است. بعضی‌ها چندین کتاب خوب برای خواندن در این ایام سراغ دارند و بعضی‌ها نمی‌دانند چه بخوانند. اگر شما در دسته‌ی دوم هستید، یا حتی در دسته‌ی اول قرار دارید اما دوست دارید با سلیقه‌ی مطالعاتی نویسنده‌ی موردعلاقه‌تان آشنا شوید، این پست به کارتان می‌آید.