فردا مسافرم

فردا مسافرم

فردا مسافرم

4.5
25 نفر |
14 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

53

خواهم خواند

33

شابک
9789643379018
تعداد صفحات
252
تاریخ انتشار
1398/8/26

توضیحات

        

سطر به سطر «فردا مسافرم» تنها یک کلمه است و آن هم عشق؛ عشق بانوانی شریف که تا به امروز کمتر از زندگی شان شنیده ایم و بیشتر عطش دانستن داریم. ام البنین، لیلی، شهربانو، رباب و سکینه شخصیت هایی هستند که فردا مسافرم برای روایت محبت و مودت آن ها نسبت به امام شان خلق شده است، محبتی که از آغاز تا به انجامش یکرنگ است و شفاف.

اکنون نویسندگان بسیاری روایتگر واقعۀ عاشورا بوده اند که هر یک بیشتر و بهتر از دیگری عشق به مولای شان را به تصویر کشیده اند. مریم راهی نیز این بار با «فردا مسافرم» همین عشق را روایت می کند اما اندکی متفاوت.

      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به فردا مسافرم

لیست‌های مرتبط به فردا مسافرم

یادداشت‌ها

          سالهاست عمده شنیده¬های ما از تاریخ روایت¬های خشک و در یک قالب تکراری بوده، بدون هیچ خلاقیتی برای جذب مخاطب. اما در این میان کسانی بودند و هستند که دست به ابتکار زده و تاریخ را در قالب رمان و داستان روایت می¬کنند. قالبی جذاب که به شرط حفظ امانت می¬تواند روایتگر خوبی از تاریخ باشد.
روایت مردانه از تاریخ
نکته قابل اهمیت در روایت تاریخ چه به صورت مستند و چه در فرم رمان، این است که قالب این روایت¬ها، روایت¬های مردانه بودند. در واقع مردها فاتح تاریخ بوده و هستند. زنان سهم اندکی از این ماجرا دارند و داشتند. حال آنکه زنان بزرگی در صحنه تاریخ حضور داشته¬اند که نقش¬شان در شکل¬گیری روند تاریخ و حتی سرنوشت مردان با اهمیت بوده. شاید دلیل اصلی این بی¬توجهی، این باشد که راویان و نویسندگان این کتاب¬ها غالباً مردان بوده¬اند. آنها حتی اگر از زنان سخن گفته¬اند، زنان را سایه¬ای از مردان تصور کرده و روایت¬هایی مردانه ارائه داده¬اند. 
به همین دلایل لازم است که زنان برای روایت زنانه تاریخ وارد میدان شوند. 
حضور پرقدرت نویسنده یوما 
مریم راهی یکی از همین نویسندگان است که با رمان «یوما» پرقدرت در این صحنه ظاهر شد و ثابت کرد که زنان حرف¬های زیادی برای گفتن دارند و این حرف¬های زیاد را در قالبی لطیف و دلنشین به مخاطب ارائه می-دهند که هم مورد تأیید منتقدان باشد و هم مورد پسند مخاطب، فارغ از جنسیت.  
«یوما» تجربه خوبی در زمینه رمان تاریخی بود که نویسنده از آن سربلند بیرون آمد و به خودش و دیگران ثابت کرد که قلم توانایی برای خلق صحنه¬های ناب دارد. پس برای ادامه این راه مصمم شد. 
ماجرایی عاشقانه برای روایت حزنی عظیم
«فردا مسافرم» اثر بعدی مریم راهی، تجربه جدید او در خلق رمانی تاریخی و زنانه است. او در این رمان از یک داستان فرعی و عاشقانه کمک گرفته تا سرگذشت اسرای کربلا را روایت کند. از زمانی که اسرا وارد کوفه می¬شوند تا زمانی که به مدینه باز می¬گردند. اما باید توجه داشت که ماجرای عاشقانه داستان به اصل روایت غلبه پیدا نکرده، بلکه در سایه روایت اصلی در حرکت است. و ابتکار نویسنده برای این روایت فرعی قابل تحسین است چون با حفظ حزن و اندوه عظیم ماجرا، داستان را تلطیف کرده و خواننده را برای ادامه دادن داستان تشویق می¬کند. به علاوه اینکه داستان، داستان ماجرایی است که ما بارها و بارها جزء به جزء آن را شنیده¬ایم، اما در این کتاب زاویه نگاه نویسنده به رویدادها، تازه و بکر است. نگاهی قابل تحسین و جذاب. تمرکز اصلی مریم راهی روی سرنوشت اسرا بوده و هرگاه لازم شده واقعه¬ای از عاشورا،  نقل کند گذرا از آن عبور کرده، تا سنگینی واقعه، داستان اصلی را تحت¬الشعاع قرار ندهد. 

        

12

          بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم
سلام و نور.
فردا مسافرم اثر خانم مریم  راهی.
دیدم هرچه بنویسم آنطور که باید حق مطلب ادا نمی‌شود و لذا نوشته‌ی زیر  را از خانم سلیمانی عزیزم درباره این کتاب آوردم.
سالهاست عمده شنیده¬های ما از تاریخ روایت¬های خشک و در یک قالب تکراری بوده، بدون هیچ خلاقیتی برای جذب مخاطب. اما در این میان کسانی بودند و هستند که دست به ابتکار زده و تاریخ را در قالب رمان و داستان روایت می¬کنند. قالبی جذاب که به شرط حفظ امانت می¬تواند روایتگر خوبی از تاریخ باشد. روایت مردانه از تاریخ نکته قابل اهمیت در روایت تاریخ چه به صورت مستند و چه در فرم رمان، این است که قالب این روایت¬ها، روایت¬های مردانه بودند. در واقع مردها فاتح تاریخ بوده و هستند. زنان سهم اندکی از این ماجرا دارند و داشتند. حال آنکه زنان بزرگی در صحنه تاریخ حضور داشته¬اند که نقش¬شان در شکل¬گیری روند تاریخ و حتی سرنوشت مردان با اهمیت بوده. شاید دلیل اصلی این بی¬توجهی، این باشد که راویان و نویسندگان این کتاب¬ها غالباً مردان بوده¬اند. آنها حتی اگر از زنان سخن گفته¬اند، زنان را سایه¬ای از مردان تصور کرده و روایت¬هایی مردانه ارائه داده¬اند. به همین دلایل لازم است که زنان برای روایت زنانه تاریخ وارد میدان شوند. حضور پرقدرت نویسنده یوما مریم راهی یکی از همین نویسندگان است که با رمان «یوما» پرقدرت در این صحنه ظاهر شد و ثابت کرد که زنان حرف¬های زیادی برای گفتن دارند و این حرف¬های زیاد را در قالبی لطیف و دلنشین به مخاطب ارائه می-دهند که هم مورد تأیید منتقدان باشد و هم مورد پسند مخاطب، فارغ از جنسیت. «یوما» تجربه خوبی در زمینه رمان تاریخی بود که نویسنده از آن سربلند بیرون آمد و به خودش و دیگران ثابت کرد که قلم توانایی برای خلق صحنه¬های ناب دارد. پس برای ادامه این راه مصمم شد. ماجرایی عاشقانه برای روایت حزنی عظیم «فردا مسافرم» اثر بعدی مریم راهی، تجربه جدید او در خلق رمانی تاریخی و زنانه است. او در این رمان از یک داستان فرعی و عاشقانه کمک گرفته تا سرگذشت اسرای کربلا را روایت کند. از زمانی که اسرا وارد کوفه می¬شوند تا زمانی که به مدینه باز می¬گردند. اما باید توجه داشت که ماجرای عاشقانه داستان به اصل روایت غلبه پیدا نکرده، بلکه در سایه روایت اصلی در حرکت است. و ابتکار نویسنده برای این روایت فرعی قابل تحسین است چون با حفظ حزن و اندوه عظیم ماجرا، داستان را تلطیف کرده و خواننده را برای ادامه دادن داستان تشویق می¬کند. به علاوه اینکه داستان، داستان ماجرایی است که ما بارها و بارها جزء به جزء آن را شنیده¬ایم، اما در این کتاب زاویه نگاه نویسنده به رویدادها، تازه و بکر است. نگاهی قابل تحسین و جذاب. تمرکز اصلی مریم راهی روی سرنوشت اسرا بوده و هرگاه لازم شده واقعه¬ای از عاشورا، نقل کند گذرا از آن عبور کرده، تا سنگینی واقعه، داستان اصلی را تحت¬الشعاع قرار ندهد.
        

15

          کتاب فردا مسافرم، مقتلی مصور و جانگداز 😭 و کتابی متفاوت و جذاب و احساسیه که واقعه کربلا و اسارت خاندان عترت از کربلا تا شام و بازگشت کاروان از شام به کربلا در اربعین حسینی و بازگشتشون از کربلا به مدینه رو روایت میکنه💔 داستان از زبان شخصی تخیلی به نام نجوی (مثلا دختر طرماح بن عدی) بیان میشه که با کاروان اسرای بنی‌هاشمی در کوفه همراه میشه و به شرح وقایع اتفاق افتاده میان راه برای کاروان (مجالس کوفه و شام و جسارت به خاندان عترت و ...) و وقایع عصر عاشورا می‌پردازه...
در خلال داستان، با استفاده از یک جمله معین، گریز‌هایی هم به موضوعاتی مانند داستان ازدواج امام علی با حضرت ام‌البنین، ازدواج امام حسین با شهربانو، ام‌لیلا و رباب و ... زده شد که واقعا جذابیت این کتاب رو دو چندان کرده بود👌
تنها ضعف کتاب این بود که نامی از حضرت رقیه سلام‌الله علیها در هیچ جای کتاب برده نشده بود😔
در کل خیلی ارتباط خوبی با کتاب گرفتم و خوندنش رو به دوستان کتابخوان پیشنهاد میکنم
        

12