معرفی کتاب آنجا که زمانی خیابان ها نامی داشتند اثر رنده عبدالفتاح مترجم بیتا ابراهیمی
با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
نسخههای دیگر
کتاب آنجا که زمانی خیابان ها نامی داشتند، نویسنده رنده عبدالفتاح.
بریدۀ کتابهای مرتبط به آنجا که زمانی خیابان ها نامی داشتند
نمایش همهیادداشتها
1401/2/31
1403/8/8
نثر مترجم؛ خوب و خواندنی است و ویراستاری اثر هم خوب است، اما تصویر روی جلد کتاب ابدا جالب و مناسب نیست! قهرمان داستان، دختری 13 ساله به نام حیات است که همراه با پدر، مادر، مادربزرگِ مادری، یک خواهر بزرگتر و دو برادر کوچکترش، در بیتلحم در کرانۀ باختری زندگی میکند. ماجرا از زبان او روایت میشود و ما شاهدیم که مادربزرگش از روزگاری که از خانۀ بزرگ و زمینهای زراعیشان در قدس رانده شدند و دیگر اجازۀ بازگشت بدانجا را نیافتند، سخن میگوید و اینکه همسرش ـ پدربزرگ مادریِ حیات ـ در اردوگاه از دنیا میرود. سپس از جادهای باخبر میشویم که برای ارتباط بین شهرکهای صهیونیستنشین احداث شده و درست از محل خانه و زمینهای پدریش در بیتجالیا گذشته و نسل دوم این خانواده را نیز آواره ساخته و به زندگی در یک آپارتمان کوچک واداشته است. و اکنون حیات؛ عضوی از نسل سوم این خانواده است که درگیر ماجراهایی میشود که یکی از آنها سفر به قدس با یک همکلاسی ـ پسری مسیحی به نام سامی ـ است. این در حالی است که آنان برگههای ورود آزاد به قدس ـ به رنگ آبی ـ را ندارند و برگههای آنها سبز است و مجاز به ورود به محدودۀ قدس نیستند، هر چند تنها شش مایل (هر مایل 1852 متر است و 6 مایل یعنی حدود 11 کیلومتر) با آن فاصله دارند. در این سفر با آدمهایی غریبه از یهودی، مسیحی و مسلمان آشنا میشود که بعضی از آنها به او و دوستش بسیار کمک میکنند و در رسیدن به خانه آنها را یاری میدهند. در این کتاب مطالبی در بارۀ زندگی، باورها، اعتقادات و آداب و رسوم مردم ساکن در کرانۀ باختری میخوانیم و با گوشههایی از این فرهنگ آشنا میشویم. پیش از این در کتاب «تاوان عاشقی» از «محمدعلی جعفری» زندگی دختری از غزه را خوانده بودم و با بعضی آداب و رسوم مردم غزه تا حدودی آشنا شده بودم، اما مردم کرانۀ باختری در بعضی مسائل با آنان تفاوتهایی دارند. توصیف برخی از جزئیات مثل رفتارهای مادربزرگ، مادر، پدر، خواهر، برادران، برخی میهمانها و دوستانِ مادر، به قدری دقیق و جالب است که نمایی مناسب از شخصیت آنان را به خوبی نشان میدهد. ارتباط اعضای خانواده با هم گرم و صمیمانه است و این از خلال رویدادهای داستان به خوبی قابل دریافت است.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.
1403/4/8
1403/3/6
خیلی عجیبه که همهٔ شخصیتهای داستان از سه نسل مختلف، زخمهای کهنه و جدید و ریز و درشتی از اشغالگرها برداشتهن، و در طول داستان تلخی و سختی و سیاهی ظلم صهیونیستها و اشغال و تخریب خونهها و مزارع فلسطینیها و آوارگیشون به خوبی روایت میشه، اما نویسنده تمامی اسرائیلیهای غیرنظامی رو که شخصیت اصلی داستان (حیات) باهاشون مواجهٔ مستقیم داره، آدمهای خوب و مهربون و صلحطلبی جلوه میده که برای رسوندن حیات و دوستش به قدس و روستای مادربزرگش بهش کمک میدن و حتی خودشون رو به خطر میندازن. اواخر کتاب دیگه نویسنده تعارف رو میذاره کنار و عملیات در تلآویو رو هم آسیب رسوندن به مردم تعبیر میکنه. و اینکه ترجمه هم ترجمهی خوبی نبود.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.
1400/11/24