یادداشتهای همطاف یلنیز (33) همطاف یلنیز 1401/5/10 سرزمین خارج از نقشه: خاطرات عجیب یک معلم، بر اساس زندگی عزیز محمدی منش علی نورآبادی 3.0 1 سلام آنقدر ماجرا دارد که به نظرم هنرکردم تا آخرش خواندم. پیاده روی های طولانی در کوه و دشت، هم کلامی با عشایر لر. عزیز آقا یک معلم خودمحور است که با دیپلم وقت سربازی، معلمی را شروع کرد. به نظرم ایشان باتوجه به روحیه تک رو و کاررا به سرانجام رساندن یک تنه، نمی توانست در آموزش پرورش شهری دوام بیاورد.خب هرمدرسه سلسله مراتب دارد: معاون و مدیر و .... پیگیر بودن تا به انجام رساندن امور،خصوصیتی است که برای عزیزخان جا به جای کتاب ذکرشده.جدا از این خصوصیت اخلاقی جناب معلم، این کتاب مواردی را ذکر کرده که نمی دانستم. مثلا علاقه مردمان عشایر به موادمخدر. ناکارآمدی و نادانی اغلب عشایر.خب توقع داشتم زنانی باشند کمک زن زایو.یا مردانی که شکسته بندی بلد باشند. منتهی با مردمانی کودک صفت مواجه شدم. زود دعوا می کنند و بهم سنگ پرت می کنند. حتی آقا معلم هم بارها قهر کرده و ... مردمانی که امانت دار نیستند. باری که قرار بوده حمل کنند غارت می کنند! خوراکی ها را می خورند و لوازم را برمی دارند. بخاری که بازحمت برای کلاس درس فراهم شده یا حتی در کلاس! سروکله زدن با چنین افرادی شخصی مثل عزیز را می طلبد که گاه تهدید می کند گاه ریاست، گاه میانداری و گاه همدردی.شاید بگویید مردمان کوچ رو ساده دلند و ساده زیست. ولی من موافق نیستم. سادگی نادانی نیست. البته عزیز ما یقینا سالمندی پرباری خواهدداشت. چون کلی ماجرا و داستان دارد برای مرور و لبخندرضایت 0 8 همطاف یلنیز 1401/4/17 من، پیش از تو جوجو مویز 3.6 97 سلام برای من جذاب بود. "دانش، قدرت می آورد!" این جمله از شخصیت پرقدرت این داستانست. ویل. البته من همچنان اعتقاد دارم ثروت قدرت می آورد😅. خب در کنارش دانش و مهارت هم بس کارآمدست. مطالعه، مشاوره و برنامه ریزی. برای رشد و پیشرفت هر کسی ضروریست. لو، خوش شانس بود که توانست شش ماه در جوار یک فرد خودساخته و توانمند باشد و البته خوب هم از این همجواری بهره برد و رشد کرد. داستان زیبایی است. پیش بسوی زندگی😉 0 9 همطاف یلنیز 1401/4/15 ییلاق انگلیسی مارک دوگن 2.8 1 سلام چیز خاصی نداشت و روایت داستان به گونه ای بود که اگر حرف از موبایل نمی شد گمان می کردم در ۶۰_۷۰ سال قبل، روی دا ده. )رمان عاشقانه نیست فقط ماجراهایی عاشقانه بیان می شود( 0 4 همطاف یلنیز 1401/4/10 قصر آبی لوسی مود مونتگمری 4.4 182 سلام آی که چقدر این داستان شیرین بود. لذت بردم بسی . "بیشتر چیزها مقدرشده، اما بعضی هاشان از سر خوش شانسی محض اند." . تا انتها با شوق خواندم دلم خواست. خداییش این داستانهای کلاسیک هم عجیب دل آدمیزاد رو می شکنند. دخترک تا ۲۹سالگی خوشحال نبود.نه کودکی خوشی داشت نه سالهای بعدش. بیشتر اذیت شد از طرف نزدیکانش بویژه مادر بی احساسش. ولی خب عاقبت بخیر شد. . خب من چه کنم که چنین خوش شانس نیستم؟😭 0 19 همطاف یلنیز 1401/4/9 دوست اندلسی الکساندر سودربرگ 0.0 1 سلام خوشم نیامد، ادامه ندادم. شاید وقتی دیگر 0 3 همطاف یلنیز 1401/4/7 پرونده بالتیمور ژوئل دیکر 3.3 8 سلام شبیه داستانهای ر.اعتمادی است. همان دوستیهای نوجوانانه دختر و پسر. همان ماجراهای درهم البته از نوع خارجی! یک داستان با کلی عهد و پیمان کلی اگر و مگر چرت و پرت بود. ولی کشش معماگونه! مجبورت میکند تا انتها ادامه دهی تا جواب سوالاتت را بخوانی. . 0 5 همطاف یلنیز 1401/4/4 کودک خاموش سارا ای دنزیل 5.0 1 سلام کمتر پیش میاد دوست داشته باشم مادر می بودم. ولی در این ماجرا، دلم خواست مادر می شدم. دختری که ۱۸سالگی مادر شد ولی شش سال بعد فرزندش رو از دست داد -سیل شد و بچه گم شد- تا پس از ۱۰سال! همزمان با تولد فرزند دوم، فرزند گم شده برگشت... یک روزه خواندمش. برای من جذاب بود. تا صفحات آخر مجرم آدم ربا را حدس نزدم ها. (یادم بماند در داستان ها، هیچ کس بی دلیل نام برده نمی شود.) 0 3 همطاف یلنیز 1401/4/4 پنجمین زن هنینگ مانکل 3.9 3 سلام بد نبود اسامی برایم ناآشنا بود. هم اسامی اشخاص هم مکانها. توصیفات رو رد می شدم تا داستان اصلی رو دنبال کنم. شما یک گروه پلیس جنایی رو در نظر بگیرید هرکدام شخصیت و داستان مربوط به خود و همگی درگیر حل این پرونده قتل ها 0 2 همطاف یلنیز 1401/3/25 نارنگی کریستین منگن 3.0 1 سلام. خلاصه داستان، حتی مقدمه کتاب را ندید بگیرید. چون در این داستان! نه عشقی در میان است نه حتی رابطه عاشقانه ای. به نظر من این رابطه (ارتباط آلیس و لوسی) محبت آمیز هم نبود چه برسد به عاشقانه. . طفلک آلیس بیچاره آلیس و خدایا! ما را از شر هرچه لوسی است حفظ فرما. . . (راستی خداوندا! واقعا چرا؟!) 0 4 همطاف یلنیز 1401/3/21 #یافتن_لایلا مگ الیسون 3.2 2 سلام داستان از زبان لایلا یک دختر نوجوان بدسرپرست! روایت می شود. شبیه خاطرات روزانه که توضیحاتی از گذشته هم دارد. سوژه داستان نو نیست. در این سالها بارها داستان نوجوانان باهوش غربی - دختر و پسر- که پدر یا مادر معتاد و بیمار داشتند را خواندم. عجیب اینکه اغلب این نوجوانها، بسیار باهوش هستند. مثل لایلای این داستان که پدرش را ندیده و مادرش هم معتاد است (الکلی یا موادمخدر یا هردو -توضیح روشنی در داستان نبود). با وجود کسری های زندگی اش مثل بی برقی و نبود جای خواب مناسب! شاگرد ممتاز کلاسش است. با سن کم از پس کارهای خودش بر آمده و سرپرست برادر کوچکترش هم هست. مشکل غذا را، ناهار رایگان مدرسه تاحدی حل کرده ولی لباس مناسب و بهداشت فردی و سایر مسایل معمول روزانه، مشکلاتی برایش ایجاد کرده که همین نابسامانی توجه دیگران را به زندگی او جلب می کند و ... چیزی که در این داستان (و سایر داستان های ینگه دنیا) برایم جالب است. بودن یک مدرسه بزرگ و مجهز (غذاخوری، کتابخانه و اتاق کامپیوتر، آزمایشگاه و حضور پرستار و اتاق بهداشت ...). است. خداییش همین غذای رایگان کمک بزرگی است برای چنین دانش آموزانی. گویا شهرهای آن سرزمین، شونصدتا مدرسه ندارند. بلکه دو یا سه مدرسه بزرگ دارند که تمامی بچه های شهر، دانش آموز همان چند مدرسه هستند. البته دیر متوجه شدن اولیای مدرسه از اوضاع نابسامان لایلا و برادرکش هم برایم عجیب بود!؟ داستان روان و جذابی است. 0 0 همطاف یلنیز 1401/3/19 آخرین کلکسیون: رمانی درباره السا اسکیاپارلی و کوکو شنل جین مکین 4.0 3 سلام برخلاف انتظار، دوست نداشتم تمام شود. دانستنی هایی از دنیای مد و زنان و جنگ جهانی دوم و باز زنان و .. احتمالا شما هم درباره پاریس زمان جنگ و زنان پاریسی و مبارزه زنانه و هنر و افسران نازی روایتهایی شنیدید. قسمتهایی از این کتاب برایم بس آشنا بود.از بس تکرار شده بود.زنان زیبای پاریسی و گروه مقاومت. البته داستان بیشتر درباره زنی است که با دو زن، دو طراح مشهور لباس و مد-کوکوشنل و السااسکیاپ- قبل و بعد زمان جنگ جهانی رابطه دوستانه داشته. . 0 6 همطاف یلنیز 1401/3/11 هشت قتل حرفه ای پیتر سوانسون 3.6 20 سلام این داستان پر بود از کتاب (کتابخانه، خواننده کتاب، کتابفروشی و ...) من یک کتاب خوانم و یک علاقمند کتاب های جنایی_معمایی. یافتن قاتل اونم از نوع زنجیره ای! همیشه پرکششه🙃 این داستان هم معمای جالبی داشت. البته داستانهای جذابتری از این یکی، خوانده بودم. بااینحال دوستش داشتم. فقط هنوز پذیرش همزمان علاقه به کتاب و علاقه به نوشیدن (مشروبات الکی) برایم عادی نشده🤔 طبق روایت داستانها! نوشیدن در بلاد غرب، همانقدر رایجه که مطالعه و علاقه به کتاب🙄 0 8 همطاف یلنیز 1401/3/5 مرد گمشده جین هارپر 3.1 3 سلام ابتدا متوجه نمی شدم گوینده جملات کیه. یعنی باید جلو بروی تا آشنا شوی با شیوه داستانگویی این داستان. شایدم نسخه الکترونیکش اینطور بوده. به هرحال جالب بود البته نه غیرمنتظره. خب قبلا ماجراهای مشابه این، خوانده بودم. البته فضای جغرافیایی این داستان جدید بود برایم. گرمای کشنده دشت وسیع استرالیایی! و سرانجام خوشایندش راضی کننده است. 0 7 همطاف یلنیز 1401/2/31 خانه ما لوئیز کندلیش 2.3 2 سلام تعریف ماجرای یک کلاهبرداری از زبان دونفر. فضای داستان رو نمی فهمم. مردی دائم الخمر که پدر فوق العاده ای برای پسرهایش هست! زنی که نوشیدن مشروب زیاد و دائم الخمر بودن رو عیب نمیدونه ولی کشیدن سیگار یا فراموشی برنامه پسرها عصبانیش میکنه. گویا در جامعه این داستان، خلاف تا جایی خلاف و غیرقانونی هست که لو بره یا ریسک لو رفتنش بالا باشه. (می خواد بدون اجازه رانندگی کردن باشه یا قتل و آدمکشی) 1 2 همطاف یلنیز 1401/2/26 انجمن قتل پنجشنبه ها ریچارد آزمن 3.3 19 سلام با افراد جدید آشنا شوید و کارهای جدید را امتحان کنید. داستانی معمایی با چند عاشق پرونده جنایی سالمند. دوست داشتمش منتهی یک: توصیفات مکانی اش برایم روشن نبود. نشد تصویرسازی کنم خوو😅 دو: گویا خود کشی در این داستان، روشی معقول است! خوشم نیامد.🤨 0 5 همطاف یلنیز 1401/2/21 بعد از آن روز کریستین هیگینز 4.5 1 سلام شیرین و خوش خوان و پایانی شیرین و دلخواه 0 4 همطاف یلنیز 1401/2/21 تمام این مدت ریچل لیپینکات 3.8 23 سلام شاید بشود گفت تا نیمه رمان، همان روال عاشقانه که پس از یک حادثه منتظرش هستیم: مرور خاطرات، حسرت، غم و پشیمانی اما ماجراهایی رخ داد که داستان را جذاب کرد با پایانی امیدبخش 0 1 همطاف یلنیز 1401/2/21 در ماگدا سابو 4.1 39 سلام هم راحت بود هم نه(درگیر می شدی با داستان) راوی داستان که یک نویسنده زن است اوج و فرودهای رابطه اش با امرنس - پیرزنی متفاوت و بس مستقل- که بعنوان خدمتکار وارد زندگی اش شده را بیان می کند ولی... این کتاب پر بود از اشاره به اشخاص و اساطیر و مناسک مذهبی که چندان برای من آشنا نیست. حین خواندن داستان فقط مجذوب اِمِرنس بودم. با شیوه بی همتای زندگی اش. حیف که بعضی حسرتها تا ابد بر دل می ماند 0 7 همطاف یلنیز 1401/2/16 پیش از آنکه باران ببارد کمیل دی مایو 3.8 4 سلام دلا و یولا دو خواهر زیبا و خوش صدا ... یک قرن پیش، عقاید مذهبی نقش پررنگی در جوامع بشری داشت. حتی در آمریکا بویژه شهر کوچک مرزی که داستان آنجا شکل گرفت و همانجا هم به سرانجام رسید. داستانِ شگفت انگیزی است از بازی سرنوشت و آخرِ خوشِ داستان هم راضی کننده است. البته بارها از دست رفتارِ دلا، حرص خوردم منتهی اگر زمان و دوره را در نظر بگیری راحتتر می پذیری چرا آنگونه رفتار می کرد. داستان برای من جذاب بود. خوشحالم خواندمش. 0 4 همطاف یلنیز 1401/2/16 پل های مدیسون کانتی رابرت جیمز والر 3.8 3 سلام زیبا زیبا کمتر داستانی به این شیوه خواندم. عاشقانه بود ولی یک عاشقانه باوقار، دور از دسترس و دوست داشتنی. نمی دانم بگویم خوشا به حال فرانچسکا یا بدا به حالش. وقت خواندن این کتاب، چقدر عاشق بودم :) بخوانیدش. متفاوت لذت خواهید برد. 0 7