معرفی کتاب پل های مدیسون کانتی اثر رابرت جیمز والر مترجم البرز آذرکیوان

3.8

ناشر
سوگند
1380/6/10

این رمان، داستان زندگی عکاسی حرفه ای به نام "رابرت کین کید "و زن کشاورزی به نام "فرانچسکا جانسون "است" .رابرت "شخصیتی غریب دارد و تنها با مسافرت  مختلف و گرفتن عکس های مورد علاقه اش می تواند خود را با دنیای پیرامون هماهنگ  سازد .صحراهای ناآشنا در قاره آسیا، رودخانه های دور و شهرهای باستانی از  جمله مکان هایی است که رابرت بدانجا سر می زند .او در یک روز غبار گرفته  تابستانی در ایالت "آیوا "برای پیدا کردن مسیر یکی از پل های "مدیسون کانتی " و برحسب اتفاق، وارد مزرعه "فرانچسکا "می شود" .فرانچسکا "زنی 45ساله و  ایتالیایی الاصل است که همواره با رویاهای دوران کودکی خویش روزگار می گذراند . آشنایی این دو با یک دیگر زمینه ساز عشقی پایدار می شود که ماجراهای اصلی  داستان براساس آن شکل گرفته است .

لیست‌های مرتبط به پل های مدیسون کانتی

زهرا دشتی

زهرا دشتی

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

کتاب پل‌های مدیسون کانتی نوشته‌ی رابرت جیمز والر، داستانی عاشقانه، آرام و تأثیرگذار است که در دل روستایی آرام در آمریکا روایت می‌شود. داستان درباره‌ی ملاقات تصادفی یک زن خانه‌دار به نام فرانچسکا و یک عکاس تنها و مسافر به نام رابرت است که برای عکاسی از پل‌های تاریخی مدیسون به آنجا آمده. در طول چند روز کوتاه، میان این دو، پیوندی عمیق و عاشقانه شکل می‌گیرد؛ پیوندی که زندگی هر دو را دستخوش تغییری خاموش اما ماندگار می‌کند.

رمان با لحنی شاعرانه، ساده و صمیمی نوشته شده و بدون افتادن به دام شعارهای عاشقانه یا اغراق‌های مرسوم، به ظرافت عاطفه، اشتیاق، و تعارضات درونی شخصیت‌ها می‌پردازد. داستان بیش از آن‌که درباره‌ی عشق به‌مثابه هیجان باشد، درباره‌ی انتخاب، وظیفه، و حسرت است.

پل‌های مدیسون کانتی مناسب افرادی‌ست که به داستان‌های عاشقانه‌ی بالغ، واقع‌گرا و تأمل‌برانگیز علاقه دارند؛ کسانی که در پی رمان‌هایی هستند که عشق را نه در شکل فانتزی، بلکه در بستر واقعیت و درون روابط پیچیده و انسانی به تصویر می‌کشد.

رابرت جیمز والر، نویسنده و موسیقیدان آمریکایی، با همین اثر به شهرت جهانی رسید. او با نثری نرم و توصیف‌گر، موفق شده تجربه‌ای صمیمی و درونی را به شکلی جهانی و قابل لمس روایت کند.

از دید من، عموماً آثار عاشقانه‌ای که نویسنده‌شان مرد است، در بیان لطافت عشق زنانه چندان موفق نیستند (همان‌طور که نویسندگان زن هم گاهی در توصیف عشق مردانه دچار ضعف‌اند). اما در این اثر، والر توانسته شیوه‌ی ابراز عشق زنانه را تا حد خوبی به تصویر بکشد. شاید در لحظاتی، نگاه مردانه‌اش بر احساسات فرانچسکا سایه می‌اندازد و تصویر او از عشق گاهی بیشتر به خواسته‌های ذهن یک مرد نزدیک می‌شود تا درونیات یک زن، اما با این‌همه، به‌نظرم نویسنده در انتقال این تجربه عاطفی ظریف موفق بوده و توانسته احساسی صادقانه و ماندگار خلق کند.
از این کتاب ترجمه‌های متعددی در ایران است، من ترجمه منصوره وحدتی احمدزاده از نشر افراز را مطالعه کردم که ترجمه قابل قبولی بود.