یادداشت‌های یاسمن (106)

1404/1/24

"همیشه خانواده در اولویت است." شعار خانواده ی پرایس !
بل، تنها بازمانده از صحنه ی ناپدید شدن مادرش_ ریچل پرایس_ اکنون ۱۸ ساله است. ریچل ۱۶ سال پیش ، زمانی که بل تنها ۲ ساله بوده است از جلوی چشمان کودکش ناپدید می شود و تصور همه بر این است که وی مرده و هرگز برنمی‌گردد.
احتمالا ساخت مستند از گم‌شدن مرموز ریچل از همه لحاظ به نفع خانواده است. اینکه انگشت اتهام بعد از مدت ها از روی پدر خانواده برداشته می‌شود و از طرفی مشکلات مالی‌شان از این طریق حل می‌شود. اما وقتی گروه مستند سازی مهمان خانواده ی پرایس ها می‌شود اتفاقاتی خارج از برنامه و تصور رخ می‌دهد.
ناگهان ریچل پیدا می‌شود!!!
ظهور ناگهانی او در زادگاهش ، احساسات و سوالات بسیاری را در میان خانواده،  دوستان و جامعه اش برمی‌انگیزد. در حالی که اطرافیان در تلاش اند تا با این بازگشت ناگهانی کنار بیایند ، سوالاتی راجب مکان اقامت او در این مدت و یا دلیل ترک وی ، بل را اذیت می‌کند.‌
بل به دنبال حقیقت است و از نظر او حرف های ریچل شباهتی به واقعیت ندارند.‌ پس خودش دست به کار می‌شود تا حقیقت را کشف کند‌.
چه رازهایی در خانواده ی پرایس ها پنهان شده است؟ حقایق چگونه اند؟
هالی جکسون در «بازگشت ریچل پرایس» به مضامینی همچون هویت، اعتماد، و تأثیر تروما می‌پردازد.
اوايل کتاب روند کندی داشت، ۱۵۰ صفحه ی آخر کتاب اندکی کنجکاوی برانگیز (!) بود.
نسبت به بقیه ی کتاب های هالی جکسون قلم ضعیف تری داشت.

1404/1/24

در اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی، استالین اسطوره بود . او همان رهبر معظمی بود که اتحاد شوروی را به یک ابرقدرت تبدیل کرد و جنگ علیه نازی‌های آلمان _هیتلر _را برد. با وجود این، میلیون‌ها تن از قربانیان استالین در شوروی وی را مسئول به راه انداختن دوره وحشت بزرگ و برپایی اردوگاه‌های کار اجباری در سیبری می‌دانستند. استالین در مغرب زمین همچون شریرترین و بی‌رحم‌ترین دیکتاتوری که تاکنون تاریخ جهان به خودش دیده است جلوه داده می‌شد.
دختر استالین بودن، به دوش کشیدن بار سنگین این اسم برای همه عمر و هرگز رهایی نیافتن از آن به چه معناست؟
مترجم این کتاب قید کرده که نگارش این کتاب توسط رز ماری سالیوان پنج سال به درازا کشیده است . به همین دلیل این کتاب علاوه بر یک زندگینامه حاوی بخشی از تاریخ مهم روسیه _شوروی سابق_ در سال‌های حیات استالین به شمار می‌رود.
در جلد اول کتاب تا جایی به زندگی سوتلانا_دختر استالین _ می‌پردازد که پس از مرگ پدرش همچنان سایه اسم او بر روی زندگیش حضور دارد و با توجه به جرقه‌ای که سالیان سال در سر داشت و در مکان درستی که بر حسب اتفاق و یا خوش شانسی که پس از سالیان متوالی زجر کشیدن نصیبش شده بود تصمیم به پناهندگی می‌گیرد.

1404/1/11

این کتاب یک اثر بسیار تأثیرگذار در زمینهٔ رشد شخصی و پذیرش خود است. این کتاب به شما کمک می‌کند تا نقص‌ها و ضعف‌های خود را بپذیرید و یاد بگیرید که چگونه با شهامت و صداقت بیشتری زندگی کنید. نویسنده بر اهمیت ارتباطات انسانی، آسیب‌پذیری، و تلاش برای عشق ورزیدن به خود تأکید می‌کند.
اگر این کتاب را تا حالا نخوانده‌اید، می‌توانید آن را به عنوان یک راهنما برای پیدا کردن ارزش‌های واقعی و زندگی اصیل در نظر بگیرید. متن آن روان و ساده است و تجربه‌های ملموس و مثال‌های واقعی از زندگی نویسنده و دیگران را به اشتراک می‌گذارد.
این کتاب حول محور چند مضمون و مفهوم کلیدی می‌چرخد که به‌طور خلاصه عبارتند از:
1. پذیرش نقص‌ها و ضعف‌ها: برنه براون تأکید می‌کند که کامل بودن یک هدف غیرواقعی و حتی آسیب‌زننده است. او از خوانندگان دعوت می‌کند که نقص‌های خود را بپذیرند و با آنها صلح کنند.
2. آسیب‌پذیری به‌عنوان قدرت: این کتاب نشان می‌دهد که آسیب‌پذیری نشانه ضعف نیست، بلکه قدرت واقعی در پذیرش خود و ارتباط عمیق با دیگران است.
3. رهایی از قضاوت دیگران: یکی از پیام‌های مهم کتاب این است که برای داشتن زندگی رضایت‌بخش، باید به جای ترس از قضاوت دیگران، روی ارزش‌ها و شادی‌های شخصی تمرکز کرد.
4. تمرین سپاس‌گزاری: براون به نقش سپاس‌گزاری در تجربه شادی پایدار و رضایت از زندگی اشاره می‌کند.
5. زندگی با شهامت و صداقت: او از خوانندگان می‌خواهد که شجاعت نشان دهند و خود واقعی‌شان را بدون ترس از اشتباه یا شکست ابراز کنند.
این مفاهیم به نوعی راهنمایی برای داشتن زندگی اصیل‌تر، شادتر، و پرمعناتر ارائه می‌دهند.
این کتاب به‌خصوص برای کسانی که به دنبال تقویت اعتماد به نفس، پذیرش خود، و یافتن شادی پایدار هستند، توصیه می‌شود. امیدوارم از خواندن آن لذت ببرید!

1404/1/5

فریدا مک فادن در کتاب خدمتکار به بررسی مضامین خشونت، آزار خانگی، قربانی شدن و سوء استفاده می‌پردازد و داستان میلی کالووی، زنی جوان با گذشته جنایی را روایت می‌کند که توسط زنی ثروتمند به نام نینا وینچستر، با ظاهری سالم از لحاظ سلامت روانی، به عنوان خانه‌دار استخدام می‌شود.
در مقدمه این رمان جذاب، یک خدمتکار که از او نامی برده نمی‌شود نگران است که پس از پیدا شدن جسدی در خانه‌ای که در آن کار می‌کند دستگیر شود. داستان پشت این حادثه زمانی شروع می‌شود که میلی کالووی برای شغلی به عنوان خانه‌دار برای نینا وینچستر، زنی ثروتمند و میانسال، مصاحبه می‌کند.
با وجود گذشته تاریک و سابقه جنایی میلی، او در مصاحبه پذیرفته شده و به عمارت نقل مکان می‌کند. یک اتاق کوچک در اتاق زیر شیروانی به او داده می‌شود که فقط از بیرون قفل شده و پنجره‌ای دارد که باز نمی‌شود. میلی که عصبی شده درخواست یک کلید می‌کند که نینا به همراه یک تلفن جدید به او می‌دهد. انزو، محوطه ساز خانه ، به او در مورد خطری هشدار می‌دهد، اما توضیح بیشتری نمی‌دهد. و از آن جایی که میلی به این شغل نیاز دارد این هشدار را جدی نمی‌گیرد.
داستان روند طبیعی اش را تا اواسط کتاب طی می‌کند و ناگهان همه چیز به یک باره زیرو رو می‌شود . جوری که حتی تصورش را نمی‌کردید. صد صفحه ی آخر کتاب به شدت هیجانی و کنجکاو کنند است تا حدی که دلتان نمیخواد کتاب را برای لحظه ای پایین بگذارید.
پ.ن: این دومین کتاب بود که اخیرا دارم میخونم که سر رشته ی داستان از جایی شروع میشه که آدم سابقه داری از زندان آزاد شده اما نمیتونه شغل مناسبی برای خودش دست و پا کنه. رمان یاد او و حالا هم خدمتکار ، البته روند داستان و تم هر کدوم از اونها کاملا باهم متفاوته. یاد او یک رمان عاشقانه است و خدمتکار یه رمان جنایی معمایی است.

1404/1/5

داستان راجب دختری به اسم کنا (kenna) روآن است. داستان از لحظه ای روایت می‌کند که کنا بعد از ۵ سال حبس از زندان آزاد شده است و در مسیر حرکت به سوی شهری است که در آن نامزد خود را از دست داد و اکنون فرزند چهار ساله اش در این شهر نفس می‌کشد و زندگی می‌کند.
کنا محکوم به قتل نامزدش ، اسکاتی است و به همین دلیل هرگونه حق مادری از سوی دادگاه از او سلب شده است.
کنا برای دیدن دخترش به هر دری می‌زند و در همین مسیر با دوست صمیمی اسکاتی ، لجر آشنا می‌شود. آیا لجر راهی میانبر برای رسیدن به فرزندش است؟ آیا او سرانجام می تواند دخترش را ببیند؟
نویسنده برای بیان بهتر و قابل ملموس کردن احساسات داستان را از زبان کنا و لجر روایت می‌کند . قلم نویسنده روان است. خط به خط کتاب همراه با شخصیت‌های داستان درگیر احساسات متفاوتی می‌شوید. و ناخداگاه موقع خواندن گاهی چشمانتان از این همه احساس تر می‌شود.
پ.ن: کتاب به شدت احساسی و پر از غم بود. یک عاشقانه قشنگ از عشق مادر و فرزندی .

1404/1/5

تو هر سایتی که بخواین خلاصه یا معرفی ای از این کتاب بخونین حتما با این جمله رو به رو می‌شید " کتابی در وصف کتاب های دیگر ! "
این کتاب راجب یک سال روزمرگی های نویسنده است. نینا _نویسنده _ برای رهایی از غم و سوگواری که به واسطه ی مرگ خواهر بزرگترش دچار شده تصمیم می‌گیرد یک سال خودش را در دنیای کتاب ها غرق کند.
نینا از سرگذشت کتاب ها و از درس هایی که یکایک کتاب ها در این یکسال به او هدیه داده اند، در این کتاب می‌نویسد.
لابه لای صفحات کتاب حس شادی و زندگی در بین غم و اندوه جا خوش کردند . قلم نویسنده پر از احساسات قابل لمس بود. و من از لحن توصیفی که در وصف کتاب ها به کار برد به شدت لذت بردم. مخصوصا اونجایی که می‌گفت من هرسال تابستان جایی برای سفر نمی‌رفتم اما امسال به واسطه ی کتابخوانی به کشور های مختلف و مکان های متفاوتی سفر کرده بودم .
اوایل کتاب بسیار خوش خوان بود . اواخر کتاب کمی برای من کسل کننده شد طوری که دلم می‌خواست زودتر کتاب رو تموم کنم.