یادداشت‌های آزفنداک (25)

          📌 عنوان کتاب : جعبه دکمه ای گوئندی
📌نویسنده : استیون کینگ و ریچارد چیزمار 

🌱«  اگر تو قدرت تغییر دنیا رو در دست داشتی، آیا ازش استفاده می‌کردی؟ و اگر آره، تا کجا پیش می‌رفتی؟ »

ماجرا از جایی شروع می‌شه که دختری نوجوان به نام گوئندی پترسون، در مسیر بالا رفتن از پله‌های زنگ‌زده‌ی قلعه راک، با مردی مرموز با کلاه سیاه روبه‌رو می‌شه. اون مرد به گوئندی جعبه‌ای می‌ده که روی اون دکمه‌هایی با قدرت‌های خارق‌العاده قرار داره—برخی می‌تونن نعمت بیارن، برخی فاجعه. اما نکته‌ی کلیدی اینه که استفاده از این قدرت‌ها همیشه بهایی داره.

🟢 نقاط قوت :
- ایده متفاوت و پردازش جذاب
- شخصیت پردازی خوب 
- فضای رازآلود که در بعضی قسمت ها ترس را هم القا میکرد و این قدرت قلم نویسنده را نشان می دهد.
- تمرکز داستان از «قدرت» به سمت «مسئولیت» میره.  یعنی مهم نیست دقیقاً چه اتفاقی می‌افته، مهم اینه که آیا تو حاضری ریسک استفاده از چنین قدرتی رو بپذیری یا نه. پس یه جورایی مسائل اخلاقی را هم درگیر می‌کنه.

🔴 نقاط منفی :
- من نفهمیدم چیشد که گوئندی فهمید دکمه ها چیکار میکنند! غرق شدن در ابهام زیاد؟! زیاد جالب نبود. 

امتیاز من به کتاب : 
۳.۵ از ۵

#دیدگاه
        

0

📌 عنوان ک
          📌 عنوان کتاب : خاستگاه
📌نویسنده : دن براون 
📌ترجمه: حسین شهرابی 

🌱« اگر یک کامپیوتر بتواند آینده‌ی بشر را پیش‌بینی کند و پاسخی علمی به منشأ زندگی بدهد، آیا هنوز نیازی به ایمان، فلسفه و معنویت خواهیم داشت؟ »


در این کتاب، لانگدن به دعوت ادموند کرش، آینده‌پژوه میلیاردر و خلاق، به موزه‌ای در بیلبائوی اسپانیا می‌ره. کرش قراره دو پرسش بنیادین بشر رو پاسخ بده:
1. از کجا آمده‌ایم؟
2. به کجا می‌رویم؟
اما پیش از اینکه کرش کشفش رو علنی کنه، در برابر چشمان حضار ترور می‌شه. حالا لانگدن به همراه مدیر موزه، آمبرا ویدال، وارد سفری پرخطر می‌شن تا پیام کرش رو منتشر کنن. در این مسیر، آن‌ها با الگوریتم‌های پیشرفته، رمزنگاری‌ها، هوش مصنوعی قدرتمندی به نام «وینستون» و گروه‌های افراطی مذهبی روبه‌رو می‌شن. 


🟢 نقاط قوت :

- داستان حول محور دو پرسش اساسی ذهن انسان از کجا آمده‌ام و به کجا می‌روم پرداخته شده. 
- دوباره شاهد یک اثر جذاب و آمیخته از علم ، مذهب ، فناوری ، تاریخ و هنر از دن براون بودم با این تفاوت که اینبار تمرکز روی نمادشناسی و تاریخ نیست و موضوع اصلی آینده پژوهی است . این چنین اطلاعات تاریخی ، هنری و فناورانه در یک کتاب واقعاً عجیب و شگفت آوره. و البته از استاد دانشگاهی مثل دن براون که خودش تاریخ هنر خونده بعید نیست .
- در این کتاب باز هم ادغام علم و مذهب را داریم . چیزی که امضای کار دن براون هست.
- کتاب در سال ۲۰۱۷ منتشر شده ، زمانی که هوش مصنوعی اینقدر معروف نشده بود اما این نویسنده ، در کتاب داره با استفاده از تکنیک همیشگی خط زمان تاریخی ، هوش مصنوعی و فناوری را هم معرفی می‌کنه.
- پایان کتاب عجیبه! فوق العاده عجیب. من خودم monte را از قبل‌تر از آن تشخیص داده بودم به نسبت ویژگی هایی که دیدم و هویتش را تشکیل می‌داد ولی همه چیز فراتر از توقعم رقم خورد.
- در سیر داستان سعی میشه که برای هر شخصیتی یک سرنوشت مشخص رقم بخوره. پس اگر دنبال کتابی با پایان باز هستین ، انتخاب خوبی نخواهد بود.
- استفاده از مکان و لوکیشن های واقعی برای فضاسازی هرچه بهتر

🔴 نقاط منفی :

- استفاده زیاد از عبارات علمی-فناورانه. برای کسی که پیش زمینه ای از فیزیک و شیمی نداشته باشه ارتباط برقرار کردن با قسمت آخر کتاب و مفاهیم سخته.
- به نسبت اثر فاخر دن براون راز داوینچی ، معماها خیلی کمتر هستند و اثر ضعیف تری به حساب می‌آید.
- شخصیت پردازی ها عمیق نیست. منی که راز داوینچی را خواندم با رفرنس به شخصیت لنگدان در آن کتاب ، انتظارات مختلف از او داشتم .
- برای کسی که اولین بار هست اسامی مکان ها را می‌شنوه توصیفات خوبی ارائه شده که خب چون تعدد لوکیشن ها زیاد هست گاهی مخاطب دیگر رغبت نمیکنه همه را مطالعه کند. افزودن تصویر می‌تواند به تجسم کمک کند.

✨#مقداریـحرف :
❌ حاوی مقداری اسپویل است!!!!
 بحث اخلاق در هوش مصنوعی ، موضوعی که در جوامع امروزی واقعاً مهم است و شاید باید اینطور با آن برخورد کنیم که جز تفاوت های اندک انسان و هوش مصنوعی به حساب میاد!
و از آن گذشته ، اگر به نقشه زمانی ادموند فکر کنیم آیا تلفیق و ادغام  انسان و فناوری قراره وینستون های جدید بسازه؟ اون موقع دیگه احساسات را باید کنار گذاشت و شاهد فضای خشک مکانیکی و منطق شد؟ طول حکومت این موجودات چقدره؟ ادموند چرا از بعد اون چیزی نگفت؟ قلم دن براون داستان را به حالتی تموم میکنه که ذهن افراد مختلف برآورد های متفاوت از آن داشته باشند و این از توانمندی او سرچشمه میگیره. 
به راستی که قوانین فیزیک از کجا میان ؟ با کشته شدن ۳ شخصیت بزرگ مذهبی چه اتفاقاتی رقم میخوره در دنیای ساخته شده دن براون ؟

امتیاز من به کتاب : 
۳.۹ از ۵

#دیدگاه
        

0

          📌 عنوان کتاب : ماجرای اریک ، کودکی که نمی توانست بخوابد.... کلوچه های شکلاتی و آقای هیولا 
📌نویسنده : مایکل یو
📌ناشر : مهرسا

🌱« ای کوچولو آیا شب ها هم تو خوابت نمیبره؟😂 یه راهکار بامزه دارم برات »

داستان درباره پسر کوچولویی به نام اریک است که قبل خواب حمام نمی کند ، مسواک نمی‌زند و از پوشیدن لباس خواب فراری است . 

🟢 نقاط قوت :
- عاشق تصویرگری ها شدم. خیلی بامزه بودند. چهره ها عمق احساسات را بازگو می‌کردند.
- یک ایده خوب برای مامان هایی که بچه هاشون برای مسواک زدن و ... اهمیتی قائل نمی‌شوند! استفاده موثر از داستان
- پایان باحالی داشت.

🔴 نقاط منفی :
- علائم شرطی شدن کاملاً مشخص بود در اریک و ممکن این مسئله رو در کودک ببینیم. سعی کنیم از تقویت کننده ها و بازدارنده ها به درستی استفاده کنیم که یک عادت خوب و درست شکل بگیرد.
- تصاویر صرفاً در یک ورق مجاور قرار می‌گرفت و صفحه دیگر سفید و خالی بود که خب این تناقض به درد این محتوا و مخاطب نمی‌خورد.
- اسم اصلی کتاب مشخص نیست ! 

📌مخاطب : کودکان ۳ تا ۶ سال 

امتیاز من به کتاب : 
4 از 5

#دیدگاه
#کتابـکودک
        

0

          📌 عنوان کتاب : ده بچه زنگی
📌نویسنده : آگاتا کریستی 
📌 ترجمه: خسرو سمیعی 

داستان درباره ده نفر است که با عناوین مختلف به یک جزیره دعوت می‌شوند. 
همه دور هم جمع شدند که ناگهان صدایی پخش می‌شود و هر یک از آنها را به قتلی نسبت می دهد . اما این سوءظن ها درست هستند یا صرفاً برگی اضافه شده به تاریخ گذشته هستند؟

🟢 نقاط قوت :
- فضاسازی و توصیفات شخصیت ها خیلی خوب بود . کاملاً بعد از مدتی پیشرفت در داستان می‌تونستی جزیره رو با افرادش متجسم بشی.
- داستان قسمت به قسمت بیان میشه انگار که داری یه فیلم میبینی. همین بنظرم خیلی نکته خوبی بود چون برای منی که امتحان هم در کنارش داشتم باعث نمیشد داستان از دستم در بره!
- یک خط پیرنگ مشخص را در پیش گرفته و حتی با اینکه می‌تونستی علت کلی مرگ بعدی را حدس بزنی (براساس شعر ) نمیتونستی بگی چه کسی و چه زمانی و کجا این اتفاق می افته.
ترجمه خوبی هم داشت و تونست داستان را در بیاره.
----در تحلیل هایی که از کتاب دیدم به این موضوع اشاره میکنند که این کتاب همچنین برای مطالعه روانشناختی درباره ترس ، گناه و عدالت نیز استفاده میشه. 

🔴 نقاط منفی :
- پیوند با گذشته داستان توصیفات خوبی نداشت. نمیتونستم میزان انگیزه و عذاب رو بفهمم.
- از قسمت آخر خوشم نیومد ، شاید چون مسئله هیپنوتیزم رو نمیتونم درک کنم. یک کتاب دیگه هم خوندم در این رابطه ولی خب اون خیلی قوی تر از این موضوع استفاده کرده بود.
- قسمتی که قاتل انگیزه اش رو بیان میکنه را نتونستم باهاش ارتباط بگیرم. شاید چون حدس زده بودم قاتل کیه ولی خب طریقه پوشش داده ها جالب بود.


🔴اینجا یکم اسپویل داره!

(حدس من بین لمبارد و قاضی بود ، چون لمبارد زیادی خونسرد بود و قاضی کسی بود که جلسات رو برگزار می‌کرد و به جورایی جهتگیری فکری افراد را دست گرفته بود! ولی خب با این حال بعد مرگ قاضی حدسم فقط روی اما یا بلور بود چون گم شدن و استفاده کردن از سرنگ و تفنگ مشخص بود جزئی از نقشه است و برای رد گم کردنه !) 

امتیاز من به کتاب : 
۴ از ۵

#دیدگاه
        

1

          📌 عنوان کتاب : آماده پرواز
📌نویسنده : کری دورفلد

«وقتی دیگران به تو پیشنهادهای مختلفی می‌دهند چطور تصمیم می‌گیری که راه خودت را دنبال کنی یا از توصیه‌های آنها استفاده کنی؟! »

 داستان کتاب مرتبط با پسر کوچولویی به نام رایلی است که او یک روز تصمیم میگیره که یک موشک بسازه و امیدوار هست که آن موشک پرواز بکنه. سایر پرندگان سعی در کمک کردن به او دارند. آیا او موفق می‌شود موشک را به پرواز درآورد؟

🟢 نقاط قوت :
- شخصیت‌ های متعدد کتاب باعث می‌شود فضاسازی بهتری اتفاق بیفتد. 
- موضوع کتاب در حیطه خلاقیت ، اعتماد به نفس و تقویت پشتکار کودک پیش می‌رود.
- تصویرگری : تصویرها مرتبط با دیالوگ‌ها طراحی شدند و کامل کننده داستان هستند . همچنین از رنگ‌ها و طراحی‌های خیلی مناسبی استفاده شده که باعث افزایش رغبت کودک می‌شود .
- در تصویرگری کتاب به ترویج کتاب توجه ویژه‌ای شده.
- باعث تقویت تفکر خلاق و مهارت‌های حل مسئله در کودک می‌شود .

🔴 نقاط منفی :
متن و داستان کتاب به تنهایی نمی‌تونه باعث تحقق هدف کتاب بشه و نیازمند استفاده از تصویرها هستیم حتی در برخی موارد بسته به سن کودک باید تسهیلگری کتاب انجام شود.
- من حس می‌کنم که یک بخشی از داستان حذف شده و یا توجهی بهش نشده که کمبود این بخش برای من مشخص بود.
(در قسمت زیر آن صحنه ذکر شده! خطر اسپویل 🔴)
زمانی که رایلی تصمیم می‌گیره که با  تکیه بر نظر و دیدگاه خودش موشکش رو بسازه . (چی میشه که رایلی این تصمیم رو می‌گیره؟! این قسمت بهش توجهی نشده.)

📌مخاطب :  در خود کتاب ذکر شده که رده سنی مناسب ۴ تا ۸ سال است. به نظر من داستان کتاب رو می‌تونیم برای جلسات کتابخوانی کودک تا سن ۱۰ سال استفاده بکنیم به شرطی که جزئیاتی رو به داستان اضافه بکنیم. 

امتیاز من به کتاب : 
۳.۵ از ۵

#دیدگاه
#کتابـکودک
        

11

          📌 عنوان کتاب : دوستی زیباست
📌نویسنده : آن ماری شاپوتون 

« اگر یک روز تصمیم بگیری همه چیز را پشت سر بگذاری و سفری پر از ناشناخته‌ها را آغاز کنی، چه چیزی را در مسیرت کشف خواهی کرد؟! یک ماجراجویی، یک راز، یا شاید یک دوست واقعی؟»

داستان درباره یک گربه است که تمایل دارد دنیا را بگردد. در موقعیت های مختلف احساسات متفاوتی را تجربه می‌کند و دنیا را با آن حس توصیف میکند. آیا اون قرار هست به تنهایی سفرش را ادامه بده؟ مهمترین کشف او چه خواهد بود؟ خواهیم دید...

🟢 نقاط قوت :
- موضوع کتاب در زمینه دوستی و شناخت جهان اطراف از طریق حواس است که یکی از مفاهیم اولیه برای کودک به حساب می آید.
- تصویرگری کتاب بامزه است. انگار یه جعبه مدادشمعی دادی دست یه بچه و گفتی نقاشی بکشه .
- به این موضوع توجه می‌کند که یک دوست باعث میشه اتفاقات جذاب تر و دوست داشتنی تر رقم بخورند. ( اهمیت دوستی)

🔴 نقاط منفی :
یکی از عباراتی که به کار برده بود ، از نظر علمی درست نیست و به همین دلیل ممکن است به اشتباه در ذهن کودک نقش ببندد.
(گربه گل را مزه مزه کرد. گربه ها به طور طبیعی این کار را انجام نمی دهند مگر اینکه شیفته ظاهر گلی بشوند!)

📌مخاطب : این کتاب برای گروه سنی ب مناسب است.

امتیاز من به کتاب : 
۴.۷ از ۵ 

#دیدگاه
#کتابـکودک
        

9

          📌 عنوان کتاب : یک دنیا دایره
📌نویسنده : برد مانتگیو

🌱«اگر قرار باشد دنیا را با یک شکل بسازیم چرا دایره مناسب است؟آیا این شکل می‌تونه ما رو به همدیگه نزدیک‌تر کنه؟  »

داستان حول روابط اجتماعی می‌گذرد. پسربچه‌ای که در حال گسترش دادن روابط اجتماعی خودش هست و زندگی خود را از بعد اجتماعی پرورش می دهد.

🟢 نقاط قوت :
ـ کتاب بر اساس نظریه‌های دلبستگی و روابط اجتماعی نوشته شده است.
ـ برای درک هرچه بهتر از مثال دایره برای معرفی زمینه های روابط استفاده شده است. 
💥چرا دایره ؟ دایره گوشه نداره و گویای انعطاف پذیری و پذیرش است. میتوان آن را بزرگ تر کرد و افراد بیشتری در آن جای داد . 
ـ تصویرگری ساده‌ای دارد اما با تکیه بر متن پیش میرود. 
ـ از رنگ‌های ملایم و پاستیلی استفاده شده که احساس صمیمیت را منعکس می کند.
ـ به مفاهیمی همچون مهربانی و پذیرش اشاره می‌کنه که در گسترش روابط موثر است.
ـ به تفاوت‌های آدم‌های هر یک از دایره‌ها توجه شده است. به عبارتی در کنار توضیح دادن روابط اجتماعی کودک را راهنمایی می‌کند که در هر یک از دایره‌ها چه قوانین و حالاتی را باید رعایت کند.
ـ در آخر از اهمیت روابط اجتماعی صحبت می‌کند و پاسخ سوالات احتمالی کودک را می‌دهد.

🔴 نقاط منفی :
ـ صرفاً به ابعاد مثبت گسترش ارتباطات اشاره شده و به اختلافات ، سوءتفاهم ها و ... پرداخته نشده است.
ـ بر ایده مثبت اندیشی تاکید می‌کنه و همین موضوع شاید باعث بشه که کودک نتونه ارتباط خیلی خوبی بگیرد.

📌مخاطب : در پشت جلد کتاب ذکر شده است که رده سنی  +۵ سال است. به نظر من هر یک دایره ها و سطوح این کتاب باید در یک سنی برای کودک روایت شود ، زیرا درک همه سطوح برای سنین پایین سخت است.

امتیاز من به کتاب : 
۴.۵ از ۵

#دیدگاه
#کتابـکودک
        

0

          📌 عنوان کتاب : لبخند گم شده
📌نویسنده : تیئری روبرشت

« اگر روزی لبخندت را از دست بدهی چگونه تلاش می‌کنی آن را دوباره پیدا کنی؟ آیا شادی یک انتخاب است یا چیزی است که باید آن را جستجو کرد؟! »

داستان درباره دخترکی است که لبخندش را گم کرده . او به دنبال این است که لبخندش را پس بگیرد.

🟢 نقاط قوت :
- جنس کاغذهای کتاب از جنگل‌های پایدار تهیه شده است. به عبارتی گواهینامه FSC دارد . اولین کتابی هست که می‌بینم این گواهینامه رو داره ، در رابطه باهاش خوندم و خیلی جالب بود !👌
- ایده اصلی داستان برای پردازش به موضوع جذاب و متفاوت انتخاب شده است.

🔴 نقاط منفی :
اسپویل ها صحنه هایی از کتاب را ذکر می‌کنند! خطر اسپویل❌
- پردازش به شخصیت ها و فضا اصلا خوب نیست.
ـ داستان علارغم ایده ای که داره اصلاً شروع و پایان مناسبی ندارد! به عبارتی اصلا خط پیرنگ ندارد...
ـ ترجمه خوب نیست به عبارتی اختلاف فرهنگی کاملاً مشخص است. شخص مترجم در اولین قدم برای ترجمه باید کتاب مناسبی را انتخاب بکنه که در این اثر این اتفاق رقم نخورده است. ( دوستی با جنس مخالف برای یک کودک ، چیزی فراتر از درک و تحلیل او روایت شده! )
ـ موضوع اصلی کتاب اهمیت دوستیابی و تقویت مهارت‌های اجتماعی است اما بر روی رفتارهای نادرست بیشتر تاکید می‌شود.
(به عبارتی به کودک گفته می‌شود که ویژگی شخصیت عمه عصبانی و بداخلاقش را در رفتارش نشان دهد و همین باعث شود که دوست جدیدی پیدا کند. بدرفتاری می‌تواند عاملی تلقی شود که دوست جدیدی پیدا کنی! )
ـ نسبت به سوالات و تفکرات شخصیت اصلی ، داستان بی‌توجه جلو می‌رود. این جزئیات چیزی اضافه نمیکنه به داستان! مگر اینکه ذهن مخاطب گیج بشه.
ـ عدم توجه به کانون خانواده توسط شخصیت اصلی ، تأثیر بدی می‌گذارد.
ـ تصویرگری کتاب مناسب نیست! از بزرگنمایی ها زمانی استفاده شده که اصلاً نیازی نبوده! ( پدر چرا باید دراز و در قالب سایه های ترسناک به تصویر کشیده بشه ؟!)

📌مخاطب : ایده داستان برای بچه های گروه سنی الف و ب می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد ، اما کتاب خیر!

امتیاز من به کتاب : 
۱ از ۵

#دیدگاه
#کتابـکودک
        

0

          کتابی از مجموعه چی شبیه چیه!
به نام « نگرانی شبیه ابر است »
اثری از شونا آینز
داستان کتاب پیرامون روز های خوب و بدی میگذرد که نگرانی یکی از عواملی است که می‌تواند مانند ابر ترسناکی، آسمان روزهای خوب را تیره و تار کند.

این کتاب با بهره‌گیری از تشبیه ، حس نگرانی را به زیبایی برای کودک توضیح می دهد . در اواخر کتاب هم راهکارهایی در جهت کاهش و تبدیل آن به ابزاری برای رشد و توسعه پیشنهاد می‌دهد.
با تشبیه نگرانی به ابر این احساس به کودک القا میشود که اگر نتواند آن را کنترل کند ، باید شاهد حضور آن در تمام آسمان ذهنش باشد.
نوشتار و تصویرگری های این کتاب حتی من را هم شیفته خودش کرد🥲😂
جملات کوتاه هستند و انسجام متن کودک را ترغیب به ادامه مطالعه میکند.
تنها ایرادی که بنظرم داشت بیان واضح راهکارها بود ، اگر این موارد در لایه های مختلف متن بیان می‌شدند اثرگذاری بهتری داشتند. این نقص را در فرآیند قصه گویی ، شخص تسهیل‌گر باید پوشش بدهد.
این کتاب برای سنین ۵_۹ سال توصیه می‌شود.
امتیاز من به این کتاب:
۴.۵ از ۵

#مجموعه_چی_شبیه_چیه
#نگرانی_شبیه_ابر_است
#دیدگاه
🥺☁️
        

0

          کتاب « نقطه »
اثری از پیتر رینولدز
داستانی ساده و در عین حال عمیق است که به موضوع خلاقیت ، خودباوری و اهمیت شروع کردن می‌پردازد.
وشتی بچه ای که نمی تواند نقاشی بکشد و معلمی که با ارائه یک حرکت فوق العاده زمینه ایجاد یک چرخه نامتناهی از خلاقیت را فراهم می‌کند!

به نظرم نویسنده کتاب به هدف خود رسیده است!
از آنجا که شاید به ظاهر این کتاب ویژه کودکان نوشته شده است اما پیام های آن می تواند برای هر سنی قابل استفاده باشد...
کتاب تأکید می‌کند که :
✨هر فردی می تواند به شیوه ای منحصر به فرد ، خلاق باشد .
✨ هنر یک وسیله برای بیان احساسات و افکار است .
✨خلاقیت فردی می تواند الهام بخش دیگران باشد .
این داستان نه تنها سرگرم کننده است بلکه درس های مهمی درباره اعتماد به نفس و اهمیت ابراز وجود را نیز به همراه دارد.
فضاسازی کتاب به شکلی هست که بسیاری از ما آن را در مدرسه تجربه کرده ایم و همین نکته می تواند رابطه بین شما و کتاب را عمیق تر کند.
تصویرگری های مینیمال و خاصی داره که باعث ایجاد حس متفاوتی در کودکان می‌شود.
امتیاز من به این کتاب :
۵ از ۵

#نقطه
#دیدگاه
#کتابـکودک 
👩‍🏫🎨
        

15

          📌 عنوان کتاب : نمی توانم چیزمیزهایم را پیدا کنم !؟
📌نویسنده : جولیا کوک 

«اگر هیچوقت وسایلتان را پیدا نکنید ، چه اتفاقی می افتد؟»
تامی پسری است که همیشه وسایلش راگم می‌کند و والدینش از این وضعیت ناراضی هستند. در عین حال پسرعمویش جیمی که فردی بسیار منظم است، به او کمک می‌کند تا یاد بگیرد چگونه وسایلش را مرتب کند و نظم را در زندگی خود برقرار سازد.

🟢 نقاط قوت :
- درباره یکی از موضوعاتی که همه ما حداقل برای یک مدت کوتاه آن را تجربه کرده ایم صحبت می‌کند! نظم و نگهداری درست . 
- راهکارها را در حین بیان داستان ، معرفی میکند و همین باعث اثرگذاری بیشتر آن می‌شود.
- تصویرگری کتاب از لحاظ زاویه طرح حس اینو میده که یه چیزی درست نیست ، حس شلختگی به آدم میده و رفته رفته این حس کمتر میشه.
- برای اینکه پاسخ ذهن بچه ها به شکل منطقی و علمی داده بشه که چرا باید مرتب و منظم باشند ، توضیحات تکمیلی درباره ساختار مغز ارائه کرده! نکته ای که خیلی به نظرم جالب بود و حتی معلمین به عنوان تلفیق درس علوم با ساعت کتابخوانی می‌توانند از آن بهره ببرند.
- نوع روایت کتاب داستانی است و از همین جهت کودکان پذیرای آن هستند.


🔴نقاط منفی:
- به نظرم طیف رنگی که استفاده شده می‌تونست بهتر از این باشه! شاید تصویرگر می‌خواسته اون شلختگی رو به تصویر بکشه ولی بنظرم می‌تونست در انتخاب رنگ ، سبک متفاوتی در پیش بگیره.

📌مخاطب : این کتاب مناسب گروه سنی ج است. همچنین می تواند برای والدین و معلمان نیز مناسب باشد زیرا راهکارهایی برای آموزش نظم به کودکان معرفی میکند.

💥 افتخارات کتاب :
مورد تأیید سامانه ی رشد وزارت آموزش و پرورش

امتیاز من به کتاب : 
۴.۵ از ۵

#دیدگاه
#کتابـکودک
        

20

          📌عنوان کتاب : فندقی و کار بزرگ 
📌نویسنده : محمدرضا یوسفی

«آیا تا حالا تصمیم گرفتین یه کار خیلی مهم و ارزشمند انجام بدین؟»
فندقی پسر کوچولویی است که روزی تصمیم می‌گیرد کار بزرگی انجام دهد . پیش مادربزرگش می رود و از او در این رابطه راهنمایی میگیرد . در آن روز، فندقی کارهای زیادی انجام داد، اما به نظر شما آیا کار بزرگی هم انجام داد؟

🟢نقاط قوت :
ـ کودکان وقتی با مفهوم کار و فعالیت آشنا می‌شوند ، علاقه مند هستند که برای جلب توجه و رضایت ، کارهای خوب انجام دهند و چه بهتر که این کار ، اثر بزرگ و بهتری را به دنبال داشته باشد. 
نویسنده برای پاسخ به این نیاز کودکان داستان خوبی را به عمل آورده است.
ـ با بهره بردن از مثال های متعدد در ابعاد متفاوت منظور خود را بهتر بیان میکند.
ـ کتاب از لحاظ تصویرگری و چاپ ، کیفیت خیلی خوبی داشت. جنس کاغذ ها احساس خوبی را منتقل میکرد.
ـ قالب رنگی استفاده شده در صفحات کتاب متفاوت با سایر کتاب های کودکی هست که دیدم. استفاده از طیف قهوه‌ای می‌تواند هم مثبت و متفاوت واقع بشود یا کودک رنگ شادتری را ترجیح بدهد.

🔴نقاط ضعف:
- نوشته های  برخی صفحات زیاد هست و برای سنین پایین مناسب نیست.

📌مخاطب : این کتاب برای گروه سنی الف و ب توصیه میشود .
(داخل خود کتاب برای گروه سنی نوجوان ۷+ معرفی شده است.)
امتیاز من به این کتاب : 
۴.۷۵ از ۵

#دیدگاه
#کتابـکودک
        

1

آزفنداک

آزفنداک

1403/11/25

          جلد چهارم از مجموعه جک ریچر 
به نام « آخرین مهمان »
اثری از لی چایلد 
داستان روایتگر زنانی است که قربانیان یک قاتل منظم و باهوش هستند که هیچ اثری از شواهد ، زخم های کشنده ، نشانه هایی از درگیری و یا سرنخی برای انگیزه ظاهری از خود به جا نمی گذارد. این جنایات واقعا جنایات کامل و بی نقصی هستند. در واقع ، فقط یک چیز وجود دارد که قربانیان را به هم مرتبط می کند.همه ی این زنان جک ریچر را می شناختند.

(⭕️اگر کتاب را مطالعه نکردید اسپویلر هارو باز نکنین!)

با تجربه ای که از کتاب یک شلیک داشتم حدس میزدم نباید کسی رو کامل سفید کنم ولی واقعیتش ذره ای حدس نمیزدم که قاتل اصلی می‌تونه اون فرد باشه😂 یا سناریو قتل به چه شکل هست که اینقدر تمیز درمیاد.
از ابتدا برای من طرز قتل نقطه مبهمی بود که وقتی به اواخر کتاب رسیدم فقط می‌تونستم به یک چیز اقرار کنم ، چیزی جز این دلایل نمیتونست قانع کننده باشه!
دلایل اتصال اشخاص به موقعیت ها زیاد محکم نبودند. مثلا چرا ریچر قبول کرد کمک کنه ، چرا ایده ای را اجرا کرد که میدونست نتیجه خوبی به دست نمیاره و...
دومین کتاب از مجموعه بود که خوندم و می‌توانم بگم در این داستان جک مشاوری خوب بود تا یک شخص بسیار باهوش.
روابط ریچر در این کتاب زیاد به چشم میومد و شاهد احساسات ریچر بودیم.
متفاوت بودن فضا ، باعث شد کمی گیج بشم ولی هیجان کار زیاد بود و ترغیب میکرد که هرچه زودتر به پایان برسونم!
درک نمی‌کردم چرا اون شخص خیلی باهوش هم داره گول میخوره😔😂
شخصیت پردازی و فضاسازی قوی بود . توصیفات اینقدر خوب هستند که بتوانید با استفاده از آن ،صحنه را متصور شوید .
زاویه دید ثابت نیست و از جوانب مختلف به داستان نگاه می‌شود و اینگونه تجسم بهتری را به ارمغان می آورد.
یه جاییش برای من منطقی نبود که امیدوارم هرکسی که خونده این قسمت رو توضیح بده برای بنده👇...
چطور وقتی هنوز قاتل نرفته بود خونه طرف و زنگ زد بهش، او بدون دانستن دلیل کارها ، تک تک حرف هاش رو گوش کرد؟ اون موقع که هیپنوتیزم نبود....حتی موقعی هم که توی خونه اش دیدش سورپرایز نشد! چه موقع اونهارو هیپنوتیزم میکرده؟


امتیاز من به این کتاب : 
۴ از ۵

#مجموعه_جک_ریچر 
#آخرینـمهمان 
#دیدگاه
        

0

آزفنداک

آزفنداک

1403/10/27

          نمایشنامه آی بی کلاه ، آی با کلاه
اثری از غلامحسین ساعدی 
داستان مردم محله‌ای را روایت می‌کند که به خاطر سروصداهای ترسناکی در دل شب که از یک خانه خالی از سکنه می‌آید ترسیده اند و در رابطه با این موضوع و اتفاقات مربوط آن به بحث می‌پردازند.
یکی از داستان ها و نمایشنامه های موفق ساعدی هست.
این نمایشنامه حتی رو صحنه هم با بازیگرهای برگزیده ای اجرا شده.
در اولین نگاه شاید تصور شود افسانه چوپان دروغگو در ظاهر نمایشنامه ای ارائه شده است اما در پرده دوم ، تئوری متفاوتی را تجربه خواهید کرد.
مضمون کلی داستان، دنیایی را متصور میشد که بی تفاوتی و صرفاً در جامه ی سخن ظاهر شدن روشن فکران و بزرگان آنها ، توانست باعث ویرانی و تباهی شود.
شخصیت پردازی قوی بود و کاملاً می‌توانستم افراد را با روحیاتشون تصور کنم. 
از شخصیت دختر در پرده دوم اصلا خوشم نیومد😐از ترس آبرو بخوای پدرت رو زیر سوال ببری....
فضاسازی گیرایی شکل گرفته بود.
یک جمله ای هم در میان دیالوگ ها ذکر شده بود که به نظرم ساختار درستی ندارد.(کتاب ویراستار نداره🥲😂)
فهم کتاب برای همه سنین مناسب نیست چون ابعاد داستان در لایه های متفاوت متن قرار گرفته.
سبک مورد علاقه من نبود👩‍🦯
امتیاز من به این کتاب:
۲.۵ از ۵

#آی_بی_کلاه_آی_با_کلاه
#نمایشنامه
#دیدگاه
🗣👨‍🦳🏚👨‍⚕
        

15

آزفنداک

آزفنداک

1403/10/22

          کتاب « ایستگاه ۱۱ »
اثری از امیلی سنت.جان مندل
داستان کتاب از اجرای نمایشنامه "شاه لیر" روی صحنه تئاتر آغاز می‌شود. آرتور در هنگام اجرا نمایش در اثر سکته ، جانش را از دست می دهد و شاید تصور شود این مرگ کل تئوری کتاب را رقم می‌زند اما باید بگویم این تازه شروع مرگ و میر ویروسی همه گیر است!
کشت و کشتاری توسط ویروسی جدید در تمدن! چه بر سر جهان می آید ؟ 

داستان ایده و پتانسیل خیلی خوبی داشت. وقتی خلاصه اش رو میخوندم اینجوری بودم که واووو😍😂 آخر کتاب فقط میگفتم یکی بگه چیشد؟ جلد دوم داره کتاب؟
فضاسازی گیرا و خوبی داشت.
توصیفات از بیماری و شرایط دنیا به شکلی بود که می‌تونستم آن را بازسازی کنم . شاید این بازسازی به خاطر تجربه کرونا برام ممکن شده بود:)
اما ایرادی که از نظر بنده به داستان وارد هست ، تعدد موضوعات و شخصیت ها بود . تعددی که شبکه ارتباطی میانشان به خوبی شکل نگرفته بود و همین باعث میشد من مخاطب متوجه نشوم که هدف نویسنده دقیقاً پرداختن به کدام یک از موضوعات مطرح شده است! خواست نویسنده تلفیق چندین داستان با یکدیگر و ساخت ابر داستان بود ! اما در این کار موفقیتی بدست نیاورد.
در حدود ۶۰_۷۰ صفحه آخر تازه تئوری ها به ظاهر تکمیل می‌شدند.
زیاد بودن شخصیت ها باعث شده بود شخصیت ها هویت زیادی کسب نکنند.
و پایان بندی،که از نظر بنده اصلاً پایانی نداشت کتاب! منتظر جلد دومم امیلی جان😭😂تروخدا نذار پتانسیل داستان از دست بره....
کتاب را همخوانی کردم و واقعاً لذت بردم از این همخوانی😍👌(چند روز اول به دلیل نداشتن کتاب ، عقب افتاده بودم🥲👩‍🦯 در بازه امتحانات مطالعه کردم😂😌)
امتیاز من به این کتاب :
۲.۵ از ۵

#ایستگاه_۱۱
#دیدگاه
🦠🎭🛩🗡
        

13

آزفنداک

آزفنداک

1403/10/11

4

آزفنداک

آزفنداک

1403/10/11

          📌 عنوان کتاب : اقیانوس انتهای جاده
📌نویسنده : نیل گیمن
📌ناشر : پریان

🌱«و اگر قرار باشد به برکه یا همان اقیانوس خودمان برگردم دوباره اتفاقات رقم میخورند؟ تو را خواهم دید ؟ »

داستان درباره مردی است که به منطقه روستایی زمان کودکی خودش برمی‌گرده. او به کنار برکه ای که آن را اقیانوس می نامیدند رفت و خاطرات کودکی را به خاطر آورد. لتی و مادر و مادربزرگش و گذشته ای که می‌توانست برای هرکس بسیار خطرناک باشد چه برسد به پسربچه ای هفت ساله....

🟢 نقاط قوت :
- شخصیت سازی ها قوی بود. هنوز مراقب بچه ها رو به خاطر دارم🥲😂
- فضاسازی خوب بود . 
- نوشتار و روایت داستان به شکلی بود که احساس ترس را می‌توانست القا بکنه.

🔴 نقاط منفی :
- یک اثر فانتزی به حساب می آید. از آن فانتزی ها که شرایط سنی وادارت میکنه که بعضی چیزهارو باور نکنی و به خاطر همین ارتباط نمی‌گیری باهاش. این کتاب از آن فانتزی هاست که اگر دنبال منطق در آن باشی قطعاً انتخاب مناسبی نکردی.
- انتهای داستان خیلی سریع اتفاق افتاد و بنظرم قوی تر از این هم می‌تونست باشه.
- با دوستان کتابگرا همخوانی کردیمش و شاید اگر آنها نبودند لذت کمتری از کتاب می بردم و آن را نصفه و نیمه رها میکردم ...

📌مخاطب : 
برای نوجوان ها کتاب جذابی می تواند باشد. 
امتیاز من به کتاب : 
۲.۵ از ۵

#دیدگاه
        

0

آزفنداک

آزفنداک

1403/10/11

          و بلاخرههه
کتاب هرگز نمیر تموم شد!
این کتاب از قلم راب جی.هیز نگاشته شده.
با رفقا استارت همخوانیش رو زدیم ولی به دلیل اختلال زمانی با یکسری برنامه های دیگه این کتاب تا امروز طول کشید😂🚶‍♀
اولین کتابی بود که مرتبط با فضای ژاپن و چین میخوندم و از یاد گرفتن اصطلاح ها و کلمات جدید کیف کردم 😍😂
بخاطر این کتاب با کاتانا آشنا شدم و یه خاطره باحال رقم خورد برام، که یادآوریش خنده به لبم میاره😂🌝🚶‍♀
آخرین قسمت های کتاب شک عجیبی بهم وارد می‌کرد ، اتفاقاتی که میوفتاد باعث می‌شد به فکر فرو برم و قدرت فضاسازی نویسنده من رو در خودش غرق کنه!
شخصیت ها به زیباترین شکل ممکن سر جای خودشون نقش بازی میکردند و در بهترین زمان ممکن از صحنه نمایش خارج میشدن.
به عنوان یه کتاب فانتزی در حیطه رزمی و اسطوره ای توصیفات خوبی از نحوه مبارزه ها داره و تجسم کردن موقعیت رو راحت تر میکنه.
ترجمه روان و باحالی داره و بعضی جاها شمارو به خنده وادار می‌کنه !😂
امتیاز من به این کتاب :
۴.۷۵ از ۵

#هرگز_نمیر 
#دیدگاه 
👘🍱
        

3