یادداشت آزفنداک
1404/5/3
📌 عنوان کتاب: قتل های الفبایی 📌 نویسنده: آگاتا کریستی 📌 ناشر: هرمس 🌱« اگر قاتلی تصمیم بگیره قربانیانش را بر اساس حروف الفبای نامشان انتخاب کند، آیا انگیزهاش همچنان قابل پیشبینی است؟» در «قتلهای الفبایی» نوشته آگاتا کریستی، کارآگاه مشهور هرکول پوآرو با قاتلی روبهرو میشود که قربانیانش را طبق ترتیب حروف الفبا انتخاب میکند؛ ظاهراً بیارتباط، اما با نامههایی مرموز که شخصی بهنام «A.B.C.» برای او میفرستد. این قتلهای زنجیرهای، لایهای از رمز و پیچیدگی به خود میگیرند اما آیا پوآرو میتواند دست این قاتل را رو کند؟ 🟢نقاط قوت: - داستان به منظور جنایی بودنش از خط پیرنگ خوبی برخوردار هست. - شخصیت پردازی ها مناسب بودند. با اینکه شخصیت ها زیاد بودند اما مقوله هویت داشتن برای آنها رقم خورده بود. - ترجمه هم روان بود . - زبان نوشتار سوم شخص هست و اغلب از زبان دستیار هرکول پوآرو ، هستینگز نوشته شده است. -ایده داستان برای پردازش صحنه ها جدید و مخاطب پسند بود. 🔴نقاط منفی: - حدوداً تا دو سوم کتاب شخصیت اصلی داستان که هرکول پوآرو باشد ، نقش منفعل داشت. - داده هایی که به داستان اضافه میشد ، در یک آن (لحظه)بودند و همین موضوع امکان درگیر شدن و همراه شدن مخاطب با داستان را در نقش کارآگاه کاهش میداد. بیشتر برای مخاطب ، خواننده کتاب بودن غالب بود تا جزئی از داستان شدن. - ✨#مقداریـحرف: اولین رویارویی بنده با داستان های هرکول پوآرو بود. یه کارآگاه که به ابعاد روانشناختی توجه ویژه داره. من از نیمه های کتاب ، فضای مشابهی را احساس کردم و شاید به همین دلیل توانستم خیلی سریع تر اغلب خوانندگان این کتاب ، قاتل را به همراه انگیزه اش حدس بزنم. کتاب آخرین مهمان از لی چایلد این تجربه را برای من رقم زد. موضوعات کاملاً متفاوت اما شیوه قتل ها مشابه اما اون قسمتی که برای رد گم کردن قاتل اصلی بود خیلی جدید و ایده خلاقانه ای بود. یک جمله معروف در کتاب ذکر شده بود که بنظرم این قتل ها را زیبا توصیف میکند. با جابه جایی در جمله شکسپیر ، جنگل میتونه باعث دیده نشدن تک تک درخت ها بشه ! امتیاز من به کتاب: ۳.۸ از ۵