مهدیس

مهدیس

@mahdiiiis

5 دنبال شده

19 دنبال کننده

یادداشت‌ها

مهدیس

مهدیس

1404/1/17

        من این کتاب رو واقعا دوست دارم. اولین کتابی بود که از کواکامی خوندم و سریع دو تا کتاب دیگه اش که به انگلیسی ترجمه شده رو هم سفارش دادم. ولی راستشو بخوام بگم کتاب خیلی سنگینه. متن نه ولی بار احساسیش خیلی سنگینه. یادمه سر یه صحنه اش انقدر متاثر شده بودم که تا سه روز نتونستم سر خوندن کتاب برگردم. هنوز هم که گاهی کتاب رو ورق می زنم و چشمم به اتفاقات می افته باورم نمی شه که چطور تونستم همچین چیزی رو بخونم و تموم کنم. فکر اینکه دوباره بخوام بخونمش برام سخته ولی شدیدا دوستش داشتم و با شخصیت داستان احساس نزدیکی می کردم. داستان رو احساساتی دست می ذاره که اگر برات آشنا باشن هم دردناکه و هم قشنگ که اینطور به قلم کسی درومدن.
خلاصه ی داستان هم راجع به یه ویراستار فریلنسره که خیلی آدم تنهایی هست. تنهایی کاراکتر تم اصلی داستانه. و بعد روابطش با همون آدم های بسیار اندک اطرافش. تو نظراتش می گفتن فویوکو از تنهاییش در رنج نیست و باهاش اکی هست ولی به نظر من تمام این تنهایی و احساسات خودش و اتفاق ها و نحوه ی برخوردش با اونها نشون می ده که اون داره چه بار روانی سنگینی رو تو زندگیش تحمل می کنه. کتاب رو به آدم های حساس توصیه نمی کنم ولی من از خوندنش لذت بردم. 
      

13

مهدیس

مهدیس

1403/11/25

        یکجا در باره ی این کتاب خواندم که درباره ی یک جامعه ی دیستوپیایی است. اگرچه مطمئن نیستم بشود به آنچه در کتاب تصویر شده دیستوپیا گفت یا خیر، کتاب درباره ی رذالت های زندگی و بشر است. اینکه چقدر انسان می تواند در رذالت پیش برود. کتاب نهایت آن را تصویر می کند. تصویر شهری که همه جایش را گند و کثافت گرفته و شخصیت کتاب بیزار از تمام این گند و کثافت تا ته اش در نفرت از آن پیش می رود با تمام آن همراه می شود و در زیاده روی از رذیلت دست نمی کشد، و در تمام این مدت حس بیگانگی با تمام آنچه در اطراف می گذرد با شخصیت داستان گره خورده.
کتاب واقعا آدم را به فکر فرو می برد. و یک نکته ی دیگر همین اسم کتاب است. کتابِ پسر. این دید که رابطه ی پدر و پسری چقدر رابطه ی عجیبی است. پسری که پدرش را با نفرت ریشه داری از آن ترک کرده و در نهایت اما بازگشت همه به ریشه هایشان است. این در حقیقت به نحوی منعکس کننده ی تاریخ وطن خود نویسنده هم هست. از آنجایی که داستان در مونته نگرو اتفاق می افتد، ما در تاریخ این کشور و دیگر کشورهای منطقه ی بالکان روابطی را می بینیم که انگار در رابطه ی شخصیت داستان با محل زندگی، اطرافش و رابطه با پدرش انعکاس میابد.
این چیز هایی است که ذکرش را مفید دانسته ام. قطعا کتاب حرفی برای گفتن دارد و حقیقتا ارزش وقت گذاشتن و خواندن دارد. نمی توان گفت لذت ولی مانند ضربه ایست که ناگهان به آدم می خورد و انگار آدم را متوجه چیزی می سازد. این حسی بود که من از کتاب گرفتم. 
      

2

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.