اِف. شین

@ef_sheen

79 دنبال شده

92 دنبال کننده

                      وَالقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ؛
                    
گزارش سالانه بهخوان

یادداشت‌ها

نمایش همه
ویدئو در بهخوان
                بسم الله الرحمن الرحیم 
کتاب که به دستم رسید دلم نیامد اولین نفری نباشم که از این جمع کوچکمان تاوان عاشقی را می خواند
گفتم حالا که قرار است این کتاب دست به دست بچرخد و آدم های خودش را پیدا کند بگذار آغازش با من باشد
و در این بحبوحه‌ی درس و کنکور شروع کردم به خواندنش...

به جلد کتاب و حتی اسمش که برای بار اول نگاه می کنی شاید تو را یاد داستان های عاشقانه ی زرد بیندازد اما کافی است کتاب را باز کنی و سطر اول را بخوانی... گم می شوی در داستان آلاء و خلیل... و بعد به خودت می آیی و می بینی وسط کتابی و تمام این داستان اتفاق افتاده است؛ واقعا آلایی بوده که این گونه دلداده ی خلیل داستان ما شود و خلیلی بوده که بکوبد آن همه راه را بیاید برای یافتن آلاء تا غزه!
و در این بین هم عشق و عرق مشترکشان به فلسطین حکم کوپیدو را داشته باشد... آغازی باشد برای هم صحبتی و دلیلی برای ادامه ی گفت و گو ها و این عشق و عاشقی ها! 
و فارغ از این ماجراها داستان یک فلسطینی مگر می شود شنیدن نداشته باشد؟ مگر می شود هر روز با احتمال بارش موشک بر روی تمام دار و ندارت...خانواده ات بیدار شوی و قد نکشی؟مگر می شود حرفی برای گفتن نداشته باشی؟ 

پ ن :این ویدئو از غسان حیدر است. میوه ی دل خلیل و آلاء که اکنون با مادرش در غزه به سر می برد 
دعا کنیم برای حال خوب آلاء ها و غسان حیدر های این روز های غزه... مادرانی که این روز هاخواب به چشمشان نمی آید و کودکانی که مرد شده اند و مانند غسان حیدر این گونه آرزوی شهادت را در ذهن خود می پرورانند. 

پ ن :خانواده ی ام غسان مذهبی متعصب بودند و برادرش هم یک وهابی! خودتان تصور کنید همین یک مورد چقدر رسیدن به خلیل که یک جوان شیعه است را سخت تر می کند... 

        

باشگاه‌ها

نمایش همه

محاکات

208 عضو

رکوئیم برای یک راهبه

دورۀ فعال

پویش کتاب مادران شریف

42 عضو

روزهای بی آینه: خاطرات منیژه لشکری، همسر آزاده خلبان، حسین لشکری

دورۀ فعال

باشگاه من و کتاب

49 عضو

خط تماس

دورۀ فعال

فعالیت‌ها

اِف. شین پسندید.
آشنایی با کانتایمانوئل کانتکانت

سیر خوانش فلسفه نقادی کانت

14 کتاب

تابستان سال 1401 حدود سه ماه درگیر کانت بودم که چه درگیری شیرینی هم بود. در یک سیری سعی کردم مسائل اصلی کانت را بفهمم. پر واضح است سه نقد اصلی را کامل متن خوانی نکردم ( چه کار یک عمر است و نه چند ماه ) بلکه به فقراتی اکتفا کردم و به جایش بیشتر رجوعم به شرح‌های دست اول بود. در کنار شرح‌ها بار اصلی آموزشم را دو استاد بزرگوار یعنی دکتر شاهد طباطبایی و دکتر اصغر واعظی بر دوش کشیدند. . سمت فلاسفه‌های بزرگ بدون استاد نباید رفت. فوکو و دریدا را میشود بدون استاد خواند اما ارسطو، کانت، صدرا و ... را اصلا. کانت خواندن یکسری مقدمات دارد. باید فلسفه راسیونالیسم یعنی دکارت و ولف را دانست. همچنین فلسفه آمپریسیسم مانند لاک، بارکلی و مخصوصا هیوم را. در کنار همه اینها فلسفه طبیعی یعنی کوپرنیک و نیوتون بسیار واجب‌اند. برای نقد عقل عملی هم دانستن روسو لازم است. اما خب اگر واقع بین باشید هر کدام از این فلاسفه یک سیر مفصل مخصوص خود را نیاز دارند و اینجاست که لزوم استاد مشخص میشود. استاد همانگونه که نمی‌گذارد شما فلسفه‌ی فیلسوف را اشتباه بفهمید، به همین ترتیب فلسفه را در بستر زمانی و مکانی خودش به شما یاد میدهد، چرا که فلسفه در عین انتزاعی و لامکان و لازمان بودن، بسیار بسیار انضمامی و بسته به روزگار خودش است. بار انتقال این مهم به دوش استاد است. لذا توصیه‌ام این است که یا درسگفتار دکتر شاهد طباطبایی و یا محمدمهدی اردبیلی را در زمان کانت خوانی گوش دهید. این دو درس‌گفتار به وفور در تلگرام پیدا میشود اما اگر کسی نیافت به من پیام بدهد. . لیست را بر طبق تجربه‌ام مرتب کردم. قطعا آثار خوبی هستند که متوجه‌شان نشدم ولی این لیست حداقل‌ها را دارد. اگه به اثر خوبی بر بخورم حتما اضافه خواهم کرد.

چقدر متنتون زیبا بود🥲❤️ عمیقا قلبم رو لمس کرد 🥹