زهرا صفری

زهرا صفری

@Zahrahoora

128 دنبال شده

91 دنبال کننده

                👒 طراح گرافیک
🎓 دانشجوی پژوهش هنر
🌱 در جست‌وجوی هنر حقیقی
📚و در تلاش برای همیشه کتابخوان ماندن
              
Zahrahoora

یادداشت‌ها

8

        پیشنهاد میکنم توی سفرهای مختلفتون، یه کتاب انتخاب کنید، با خودتون ببرید و البته بخونیدش. تنها گریه کن بخاطر این موضوع، برای من کتاب عزیزی شد، چراکه همسفر کربلای من بود… این عکس هم مربوط به همون سفره.  دوست دارم مدتی بعد، باز بخونمش،‌ باز حس و حال سفر رو بگیرم و باز با قسمت‌هاییش تنها گریه کنم...

اما جز عزیز بودنش،
*الله الله از صبر و استقامت و روحیه این زن، نه فقط بعنوان یک مادر شهید… بلکه در تمامی لحظه‌ها و میدان‌های زندگی.

* این کتاب هنوز جای ادامه داره. یعنی از زندگی خانم منتظری بعد از شهادت محمد چیز بیشتری نگفته و کلی حرف توی اون دورانه؛ کاش ادامه پیدا کنه...

 * برخلاف سایر کتاب‌های شهدا، واقعا هنر نویسنده و قلمش رو توی این کتاب دیدم و ازش لذت بردم. خانم اکرم اسلامی واقعا دل و جون گذاشته برای این کتاب و خدا خیرش بده. نکته‌ای که حتی رهبری هم توی تقریظشون بر این کتاب بهش اشاره کردن.

 ازتون میخوام به تنها گریه کن مثل سایر کتاب های شهدا نگاه نکنید، بخونیدش؛ حیف چشماتونه که این کتاب رو نخونه!
      

18

        حاوی نقد درون گفتمانی(!) به کتاب‌های تخصصی هنر و گرافیک: 
نقد جدی به این کتاب‌ها، کم‌توجهی به اصول نگارش کتاب است. ما هنری‌ها علاقه به کتاب‌های علمی و خشک نداریم و انتظاری چنین هم نداریم، اما حداقل یک فهرست ساده،  برای یک کتاب که طراح گرافیک برجسته‌ای آن را نوشته و ارزش بالایی دارد، انتظار زیادی نیست. ..
کتاب دیگری در این حوزه خواندم که حتی درست پاراگراف‌بندی هم نشده بود یا اگر شده بود، عنوانی نداشت و محال بود با تورق کتاب از مطالب دقیق و جزئی‌ترِ هر فصل سر دربیاوری.
بله محتوا اهمیت دارد اما فرم و شیوه ارائه (نه صرفا ظاهر و زیبایی بصری) هم مهم است و این را قشر هنرمند جامعه بهتر می‌داند ولی نمی‌دانم چرا زمان کتاب تخصصی‌ خودش که می‌رسد، رعایتش نمی‌کند! اینجاست که می‌بینیم خودِ ما هنری‌ها هم در کم‌ارزش شمرده شدن خود در جامعه علمی بیش‌تر از بقیه مقصریم. بله متاسفانه هنری‌ها کتاب می‌نویسند اما نه با اصول حداقلی کتب علمی، بلکه با اصول و سبک و سیاق کتاب داستان‌های کودکان، و صد حیف…
      

14

        یک رگبار بهاریِ سیل‌آسای از خاطرات! 
علتش؟ قصه دلبری روی دور تند بود. بعضی جاها روایت پرش داشت و گویی با رگباری کوتاه و  تند از کلمات و خاطرات پشت هم مواجه بودیم که باید در تعداد صفحات محدودی بی وقفه پشت هم ردیف می‌شدند. 
این رگبار، بهاری بودنش را مدیون ‌شهید است، اما جای جلوه‌های بیشتری از بازگویی سبک زندگی شهید در آن خالی‌ست. ‌خاطرات کاملتر و بهتری از این شهید در کتاب «عمار حلب» چاپ شده، در این شرایط قیمت و بازار چاپ و خرید کتاب کاش به‌جای دو کتاب همان یک کتاب را داشتیم اما کامل و درست، که شاید از صورتی بودن روایت‌ها هم کاسته ‌و حق مطلب ادا می‌شد.  
 سیل‌آسا بود و میتوانست ضررش بیشتر از سودش باشد، چرا که بازگویی گلچین‌شده و سفید از زندگی مشترک شهدا، سرچشمه فانتزی‌های ذهنی خصوصا برای نوجوان‌هاست.
 ضعف دیگر هم در ادبیات بود، متاسفانه در برخی کتب زندگی‌ شهدا، جلوه‌ای از هنر و قلم نویسنده را نمی‌بینیم. گرچه درخشش کتاب و روایت‌ها همیشه مدیون برکت و لطف شهداست، اما حس می‌کنم برخی نویسنده‌ها در این معرکه خود را کنار کشیده‌اند…
      

18

        کتابی سبک و روان که برای فریلنسرها، صاحبان مشاغل خانگی و هنری و به طور کلی آن‌ها که نانِ خلاقیتشان را می‌خورند مفید است. 
توصیه‌های کوتاه و تک صفحه‌ای آدام کورتس در از ۱۳ بخش با موضوعاتی مثل نحوه شروع کار، غلبه بر ترس‌ها، نحوه بهتر کار کردن در خانه، با خانواده یا دوستان، کار گروهی، ادامه کار بعد از شکست و… دسته‌بندی شده‌اند.

البته اینجا من هم توصیه‌ای دارم: از آنجایی که همه انسان‌هایی فراموشکار هستیم،  یکبار کل کتاب را بخوانید و سپس بنا به پیشامدها و شرایطی که کسب‌وکار خلاقانه‌تان داشت، دوباره به بخش‌هایی از کتاب مراجعه کنید.

بنا به دلایلی، به ندرت به سمت  کتاب‌های موفقیت و توسعه فردی می‌روم و از این سه ستاره، یک ستاره را سهم محتوا و نکات جالب و خاص و دو ستاره دیگر را سهم گرافیک و صفحه‌آرایی بسیار خلاقانه و جذاب این کتاب می‌دانم که خانم مائده تیموری بخوبی از پس آن برآمده‌ و کاری کرد که کتاب را تا حد بسیاری از ظاهرش قضاوت کنم و این قبیل کتاب‌ها را به کتابخانه و فهرست مطالعه‌ راه بدهم!
      

17

        ایرانشهر کتاب کم‌حوصله‌ها و عجول‌ها نیست! باید حداقل تا پایان جلد دو همراهش شد و فرصتش داد تا داستان به اوج برسد.

فضای تاریخی  داستان از شهریور ۱۳۵۹ شروع می‌شود،  البته روایت‌های مربوط به شخصیت‌ها، شما را تا اواخر دوره قاجار هم می‌برد! از بُعد جغرافیایی نیز پایهٔ روایت اصلی داستان در فضای خرمشهر و آبادان است اما برای همراهی با شخصیت‌ها، تا بوشهر و خراسان و تهران و اروپا و امریکا هم کشیده می‌شوید.

با شخصیت‌های متعدد و متفاوت قصه‌می‌توان زندگی و هم‌ذات‌پنداری کرد و  در ساخت و پرداخت آن‌ها خبری از روایت‌های کلیشه‌ای یا ناقص و غیرقابل‌باور نیست. روایتی جذاب، پرکشش، ترتمیز و خواندنی؛ به قدری که برخی جملات و صفحه‌ها را چندین بار بخوانید و به حافظه، قلب یا خطوط دفتریادداشت‌ بسپارید. 

نباید هنر #مجید_زارع که از بهترین‌های حرفه خودش هست را هم نادیده گرفت. گرافیک، صفحه‌آرایی و طراحی جلد دقیق و هنرمندانه در موازات محتوا، مکمل هنر نویسنده شده‌است. 

داستان قدری کشش دارد که امیدوارم روزی بصورت سریال ساخته شود، البته به شرط آن‌که ساخت سریال قوی و درخور باشد و ایرانشهر شهیـد نشود!
      

17

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

نمایش همه

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.