تاریخ عضویت:

66 دنبال شده

33 دنبال کننده

در جستجوی حقیقت...

1403/6/5

دختر هزارساله (دارای کمی اسپویل🚫)

خلاصه‌ی داستان: ربکا دختریه که در روزگاران قدیم زندگی میکنه و طی اتفاقی از چشمه‌ای به نام چشکه‌ی حیات اب مینوشه و عمری هزارساله دریافت میکنه.
از مزایای کتاب میتونم به قلم روان نویسنده اشاره کنم که خیلی خوب همه چیز رو‌توصیف میکنه ولی متاسفانه نویسنده از پتانسیل‌های سوژه‌ی داستان خیلی خوب استفاده نکرده. ایراداتی که به کتاب وارد کردم رو شرح دادم البته اینا فقط نظرات شخصی من هستند نه چیزی بیشتر.
۱.نویسنده چیز زیادی درمورد احساسات و مشکلات روانی ربکا به عنوان یک موجود نامیرا ننوشته اگه هم چیزی نوشته در حد توصیفات سطحی بوده. میتونسته از این پتاتسیل استفاده کنه ولی نکرده.
۲.نویسنده میتونسته درمورد شرایط روزگار قدیم بیشتر بنویسه و انتقاد کنه ولی از این پتانسیل استفاده نکرده و صرفا از گذشته‌ی ربکا دوتا خاطره آورده درحالی که ربکا برخی از فجایع تاریخی رو تجربه کرده و توی کتاب هم بهش اشاره میشه ولی خب چیزی توی کتاب نیومده.
۳.نویسنده میخواد یکم به داستان مفاهیم عمیق اضافه کنه ولی در پرورش و تکامل اون ناکامه و داستان بیشتر برای بچه‌هاست انگار.
۴. وجود برخی افکار و عقاید کلیشه‌ای و غیرمنطقی در داستان. مثلا یه مردی میخواست به ربکا تجاوز کنه و اون زمان ربکا قصد و نیت کشتن اون مرد رو داشت و نتیجه گیریش از این ماجرا این بود که من ترسناکم و فلان و نباید آدم بکشم و فلان یکم ضد حال بود این موضوع برای من چون داستانی که چیزای خشن داره اینجور افکار یکم براش آبکیه.
۵. وقتی نزدیک به شصت درصد کتاب رو بخونید تااازه یه کم اتفاقات هیجان انگیز رخ میده وبی حتی هموناهم چندان باحال نیستند.
۷. هر دو خط زمانی (حال و گذشته‌ی ربکا) تا نصف کتاب کسل کننده و pointless بوده تا اینکه بعد از اون پای یک سازمان محرمانه میاد وسط که روی ربکا به مدت ۱۵۰ سال آزمایش ژنتیکی انجام میدادن و این خط داستانی در زمان حال قراره پیش بره. تا قبل از این هر دو خط زمانی داستان هیچ حرف خاصی برای گفتن نداشت و صرفا خاطرات پراکنده‌ی ربکا بود حالا بعد از اون طبیعتا نویسنده باید به ماجرای اون سازمان مخفی بپردازه ولی طبق روند قبلی همش بین خاطرات گذشته‌ی  ربکا و زمان حالش در گردشیم.
۸. پایان داستان رو نپسندیدم ولی چون یه عده خوششون میاد ترجیح میدم اینو مشکل داستان در نظر نگیرم.

1403/5/11

به عقیده‌ی من رمان‌های اروتیک تینیجری حکم جانک‌فود رو دارند و بهتره بخش عمده‌ی رژیم فکری ما رو در بر نگیره ولی خب باید گفت حتی نوشتن این ژانر هم مهارت میخواد و این خیلی شرم آوره که نویسنده بعد از چاپ بیش از ده رمان کَت و کلفت در این ژانر هنوز انقدر قلم مزخرفی داشته باشه. هما پور اصفهانی حتی در نوشتن محتوای آشغال هم استعدادی نداره. دلم برای درختان بیچاره میسوزه البته من این رمان رو کامل نخوندم اما در جریان داستانش هستم کمی از رمان رو خوندم و غیرقابل تحمله اصلا تعلیق نداره و باید با کتک زدن خودت ادامه‌اش بدی بسیار کلیشه‌ای هست و "شاید" فقط کودکان ده ساله بتونند از خوندن این لذت ببرند اونم دلیلش تطبیق کارکتر مرد داستان با مرد فانتزی دختران نوجوان هست. لطفا برای پول درآوردن فقط فایل کتاباتو بفروش خانم اصفهانی چرا درختای زبون بسته رو قربانی میکنی؟ اصلا چرا سوزنت توی ژانر جنایی گیر کرده؟ میدونی جنایی نوشتن چقدرررر سخته و مهارت میخواد؟
در نیمه‌ی اول نوجوانی رمان‌های لوس و آبکی تینیجری میخوندم ولی حتی همون موقع هم قلم این‌ خانم برام قابل تحمل نبود چه برسه به الان که لعنت میفرستم به اون روزهایی که این آت و آشغال‌ها رو میخوندم

1403/2/3

1403/1/30

همونجور که از اسم کتاب پیداس روایت و تفکرات زنانی درمورد هویت زنه. کتاب نتیجه گیریی از حرف‌های راویان نداشته و قضاوت رو سپرده دست خواننده. برخی راویان ازدواج رو برای زنان مهم میدونند و برخی هم ازدواج و پرداختن به وظایف همسری مادری رو عامل عقب ماندگی زن دونستند.
در دو روایت از «خانه داری» به عنوان علت رکود فکری و شخصیتی زنان خانه‌دار یاد شده و راویان به هیچ عنوان دلیل قانع کننده‌ای برای این عقیدشون نداشتند و کاملا مشخص بود برای تقدیس «شغل برای بقا»  چنین تفکراتی داشتند برای مثال در روایت اول راوی دوستی داره به اسم مهشید که به خاطر بچه‌هاش شغل و تحصیل رو کنار گذاشته و کلی هم از بابت این موضوع سر شوهرش منت میذاره و دهن شوهر بیچاره رو سرویس کرده از بس خرج رو دستش گذاشته و فقط به فکر خرید طلا و چیزای کرون قیمته مهشید اصلا به تربیت بچه فکر نمیکنه و همینکه براشون لباس خارجی اصل میخره رو کافی میدونه. این رفتار رو بسیار میبینم در زنان و ممکنه شماهم دیده باشید این یه مشکل درونیه ولی راوی این خصلت زشت رو به خانه‌داری ربط داده! و من اینجوری بودم که WTF؟! (عذرمیخوام) آخه یعنی چه؟! ربطی به خانه‌دار بودن نداره مثلا مهشید نمیتونه به جای خرید صدتا النگو توی خونه یه هنری یادبگیره؟ حرص و طمع یه بیماری درونیه و ربطی به محیط نداره.
روایت بعدی که کلا شاهکاره! اسمش هم هست «فریبای منزوی»
راوی دوستی داره به اسم فریبا که یک زن خانه‌داره که تصمیم داره مثلا مستقل بشه و معلمی رو انتخاب میکنه. فریبا خانم در مدارس بالاشهری و مرفه نشین کار میکنه و معتقده که باید همیشه لباسای اعیانی و گرون‌قیمت بپوشه تا خانوادهٔ دانش آموزاش« آدم» حسابش کنند! یه روز فریبا به راوی میگه که میخواد یه سفر کوتاه به کیش داشته باشه و از راوی درخواست میکنه در این مدت اون به جای فریبا سر کلاس حاضر بشه. فریبا دوروزه برمیگرده و حدس بزنید دلیل سفرش چی بوده؟! در سفر قبلیش به کیش یه گلدون بلورین زیبا میخره که شوهرش خوب بسته بندیش نمیکنه و تو فرودگاه میشکنه و فریبا تا دو‌هفته با شوهرش قهر بوده و تنها دلیل سفر دوباره‌اش خرید همون گلدون بود! به عنوان یه دختر باید اعتراف کنم اکثر زنان به دلیل سطحی بودن دغدغه‌های سطحی هم دارند ولی این مشکل درونیه و با تغییر محیط هیچ تغییری توش به وجود نمیاد اما راوی به نتیجه رسیده که فریبا چون خونه‌دار بوده مزویه و دغدغه‌هاش در حد خانه‌دار بودنه! این یه توهین به زنان خانه داره واقعا باید نظر دادن برای بعضیا پولی بشه! زنی که غیبت میکنه و خونه‌داره اگه شاغل بشه تو محل کاررغیبت میکنه خصال درونی رو محیط نمیتونه تغییر بده خیلییی که تاثیر داشته باشه باعث میشه آدما توی محیط کار نقش آدم حرفه‌ای و خوب رو بازی کنند و گندکاری‌هاشون رو جای دیگه رو کنند. خلاصه که سر این نتیجه‌گیری‌های سطحی و احمقانهٔ زنان این کتاب کلی حرص خوردم. ولی سودی که خوندن این نظرات داره اینه که نقدشون میکنی و دیگاهت ارتقاء پیدا میکنه. میدونم ممکنه خیلیا مخالفت کنند با این نظراتم ولی اهل کتمان حقایق نیستم تا از نظر بقیه آدم خوبی به نظر بیام. امیدوارم خدا کمکمون کنه تا با امیال و زشتی‌های نفسانیمون مقابله کنیم.

⁉️ ارزش خوندن داره؟! نه. سخن کوتاه باید وسلام

1403/1/28

بسم الله الرحمان الرحیم
کتاب خاطرات سفیر اثر نیلوفرشادمهری از انتشارات سورهٔ مهر.
ژانر: دفتر خاطرات🙂
معرفی: کتاب خاطرات یه دختر ایرانی(خود نویسنده) مذهبیه که درحال تحصیل در فرانسه‌اس. خاطرات ایشون فرهنگ مدرن فرانسه و از بین رفتن اعتقاد به دین و خدا رو نشون میده و همچنین بیشتر خاطرات بحث نویسنده با مردم فرانسه و مسلمانان سنی مذهب رو شامل میشه.
بررسی کتاب به لحاظ نوشتاری: این کتاب در حقیقت کتاب نیست و رسما یه دفتر خاطراته چون حتی شیوهٔ نوشتن نویسنده هم ادبی و فارسی معیار نیست بلکه کاملا محاوره و عامیانه‌است. اگر کتابایی که نثرشون فارسی معیار باشه ممکنه با این موضوع مشکل داشته باشید و اینو یک عیب تلقی کنید ولی خب باید این رو‌ هم در نظر بگیرید که اینا صرفا خاطره هستند و نیازی نیست سختگیری کنیم سر این موضوع. پس اگه کتاب رو شروع کنید ممکنه یکم به شیوه‌ی نگارش عادت نداشته باشید اما کم‌کم عادت می‌کنید.

بررسی محتوای کتاب: نمیدونم‌ نویسنده واقعا خاطره سازی کرده یا نه و ترجیح میدم تهمت نزنم اما در بعضی خاطرات اغراق‌های ناشیانه‌ای بوده حالا دیگه من که نمیدونم واقعا چنین حرف‌هایی گفته شده و یا خاطره سازی بوده ولی شبهه‌ناک بودند. اما جدای از این شبهات خود خانم نویسنده تونستند در مملکتی کاملا دور از خدا روی دیگران تاثیر مثبت بذارند و اونهارو به تفکر وادار کنه و همچنین به خوبی و با جسارت و ایمان از دین اسلام و مذهب شیعه دفاع میکنه و ایشون نه تنها در یک جو غریب خودشون رو گم نکردند بلکه تلاش کردند روی دیگران هم تاثیر بذارند و این دقیقا رفتاری هست که از یک زن مسلمان شیعه انتظار میره.

⁉️ارزش خوندن داره؟ کتاب برای سرگرمی خوبه ولی خب سندیت نداره طبیعتا (خاطراته انتظار خاصی نداشته باشید) جالب‌ترین قسمت ماجرا برای من آشنا شدن با عقیدهٔ مسلمانان سنی‌مذهب درمورد ایرانیان و شیعه بود توی این کتاب یهههه کوچولو میفهمید که سنی‌ها چه دیدگاه اشتباهی درمورد شیعیان دارند. ولی  درنهایت این کتاب _که خیلیم پرفروش بوده_ محتوای خاصی نداره و حتی درحد سرگرمی هم ممکنه چندان مالی نباشه. نخونید چیزی از دست ندادید.
نظرکلی: کمی جالب و مناسب سرگرمی اما نخونید هم چیزی از دست ندادید.

1403/1/25

بسم الله الرحمان الرحیم
کتاب "من زنده‌ام" اثر معصومه آباد از انتشارات بروج
ژانر: #زندگینامه #دفاع_مقدس

خلاصه داستان: این کتاب زندگینامهٔ شیرزن ایرانی، خانم معصومه آباد از دوران اسارتشون هست که توسط خود خانم آباد نوشته شده.

بررسی کتاب به لحاظ نوشتاری: نثر کتاب ساده، روان و خیلی جذاب بود توصیفات و تشبیهاتی که نویسنده به کار می‌برد بسیار به‌جا و خوب بودند و شما هرگز از نثر این کتاب خسته نمی‌شید.
داستان به شدت جذاب و گیراست و میتونه کاری کنه که شما تا چندین ساعت سرگرمش باشید و کاملا غرق داستان بشید.
شما با فراز و فرودهای داستان شاد میشید، غمگین میشید، استرس میگیرید و یا حتی احساس غرور و افتخار میکنید.
بررسی جنبهٔ فکری کتاب: مدتی بود که دلم می‌خواست بدونم یک «دختر مسلمان نمونه» دقیقا چجور دختری میتونه باشه؟ که به لطف خدا با این کتاب معروف آشنا شدم و این کتاب باعث شد کمی با نمود واقعی یک دختر مسلمان شجاع آشنا بشم. شما با خوندن این کتاب متوجه میشید که چجوری اعتقاد به خدا میتونه از درون به یک انسان قدرت و شجاعت بده و چطور باعث میشه آدما در سخت‌ترین شرایط صبر و تحلمشون بالا بره و امیدشون رو از دست ندن. این کتاب دیدگاه جدیدی رو درمورد «زن قوی» به شما ارائه میده دیدگاهی کمیاب و بسیار حقیقی‌تر از تعریف جهان مدرن از «زن قوی» تعریفی که نویسنده به هیچ عنوان سعی نکرده اون رو به مخاطب تحمیل کنه و شما با خوندن این کتاب خودتون متوجهش خواهید شد.

⁉️ارزش خوندن داره؟ دیگه با این همه تعریف و تمجیدی که کردم امکان نداره جوابم منفی باشه😁 این کتاب رو به تمام دختران علی‌الخصوص به دخترکان فمینیستی که فکر میکنند زن مسلمان ضعیفه، پیشنهاد میکنم.

امتیاز من به کتاب: فوق‌العاده

1403/1/25

ترجمه: ترجمه خیلی روان و خوب بود و اگرچه سانسورهایی وجود داشت اما مترجم تلاش کرده بود به شکل غیرمستقیم منظور رو برسونه.(چیزهایی که سانسور شدند اصلا چیزای مهمی نبودند صرفا صحنه‌های جنسی سانسور شدند)
خلاصه داستان: داستان درمورد یه خانوم جراحه که پدرش یه قاتل سریالی بوده و رفته زندون و حالا این زن با چالش جدید و ترسناکی توی زندگیش مواجه شده اونم به قتل رسیدن بیمارهاشه.
بررسی: داستان چندان طولانی نیست و در عرض چند ساعت تموم میشه. صد صفحهٔ اولش تقریبا نوار خالیه و اتفاق خاصی نمیفته ولی بعد از اون داستان خیلی هیجان انگیز میشه و دلتون میخواد تند تند بخونید ببینید تهش چی میشه. من اننظار داشتم نویسنده یکم داستانو پیچیده‌تر و پرماجراتر پیش ببره ولی خب اینکارو نکرده بود و خیلی زود دقیقا وقتی که خواننده توی اوج هیجان بود داستان به پایان رسید به شخصه دلم میخواست داستان معماهای بیشتری داشته باشه. نکتهٔ مثبت کتاب غیر قابل پیشبینی بودن داستان بود طوری که تا آخرین لحظه شما نمیتونستید حدس بزنید معمای داستان چیه و آخرش چی میشه ولی خب اونقدری خوب نبود که بذارمش توی لیست کتابای به یاد موندنی و فوق‌العاده جذابی که خوندم در بهترین حالت در سطح متوسطه.

⁉️ارزش خوندن داره؟ اگه یه کتاب یه بار مصرف میخواید که توی روز تعطیل سرگرمتون کنه و خیلی هم طولانی نباشه این کتاب رو پیشنهاد میدم بهتون.

امتیاز من به کتاب: متوسط

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

فعالیت‌ها