معرفی کتاب Project Hail Mary اثر اندی ویر

Project Hail Mary

Project Hail Mary

4.5
11 نفر |
7 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

5

خوانده‌ام

14

خواهم خواند

31

شابک
9781473582583
تعداد صفحات
481
تاریخ انتشار
1400/2/13

توضیحات

        A lone astronaut.
An impossible mission.
An ally he never imagined.

Ryland Grace is the sole survivor on a desperate, last-chance mission - and if he fails, humanity and the earth itself will perish.

Except that right now, he doesn't know that. He can't even remember his own name, let alone the nature of his assignment or how to complete it.

All he knows is that he's been asleep for a very, very long time. And he's just been awakened to find himself millions of miles from home, with nothing but two corpses for company.

His crewmates dead, his memories fuzzily returning, Ryland realizes that an impossible task now confronts him. Hurtling through space on this tiny ship, it's up to him to puzzle out an impossible scientific mystery-and conquer an extinction-level threat to our species.

And with the clock ticking down and the nearest human being light-years away, he's got to do it all alone.

Or does he?

An irresistible interstellar adventure as only Andy Weir could imagine it, Project Hail Mary is a tale of discovery, speculation, and survival to rival The Martian -- while taking us to places it never dreamed of going.
      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

30 صفحه در روز

پست‌های مرتبط به Project Hail Mary

یادداشت‌ها

          من چندان سای فای نمی‌خوانم، اما کتاب قبلی نویسنده (مارشِن یا مریخی) را دوست داشتم و پروژه‌ی هیل‌مری هم در لیست پنج‌تایی پیشنهادات پارسال بیل گیتس دقیقا کنار کلارا و خورشید بود، بنابراین در خریدش تردید نکردم. با توجه به حجم بالای کتاب، منتظر فرصت مناسب بودم که این سرماخوردگی مشکوک به امیکرون فراهم‌ش کرد. 
پروژه‌ی هیل مری شروع غافل‌گیرکننده‌ای دارد؛ رایلند گریس در یک فضاپیما در حالی از خواب بیدار می‌شود که هیچ چیزی به یاد نمی‌آورد: اینکه کیست، کجاست یا چرا آنجاست. در این شرایط باید صرفا با تکیه بر دانسته‌های علمی‌اش -که نمی‌داند چرا می‌داند- بفهمد کجاست و قرار بوده چه کاری انجام دهد. رایلد گریس هم مثل مارک واتنیِ مارشِن شخصیت جذاب و تودل‌برویی دارد و دوست داشتن‌ش کار سختی نیست. کلا کتاب شخصیت‌پردازی، داستان‌پردازی و ترجمه‌ی خوبی دارد و زمین گذاشتنش کار راحتی نیست. فقط پایانش را نپسندیدم و به همین خاطر یک ستاره کم کردم (خوب بود، اما نشان از راحت‌طلبی نویسنده داشت).
کتاب پر از مفاهیم مختلف فیزیک و زیست است که من اول خیلی پیگیرشان بودم و بعدتر که "سرماخوردگی" شدید شد و مغزم کم کم در مه فرو رفت، صرفا قبولشان کردم. البته علاوه بر توضیحات نویسنده، مترجم هر جا لازم بوده توضیحاتی را پانویس کرده و به نظرم علوم کتاب نسبتا قابل فهم است. 
توصیه می‌شود.
        

14

👨🏻‍🚀: ر
          👨🏻‍🚀: رایلند گریس، در حالتی از خواب بیدار می‌شود که تنهاست و چیزی از گذشته‌اش به یادش نیست. حتی اسمش را هم فراموش کرده است. کم کم با بررسی اطرافش متوجه می‌شود در یک فضاپیماست و با گذشت زمان خاطراتش آرام آرام برمی‌گردند تا اینکه بالاخره هدفش از حضور در فضا را به یاد می‌آورد: "نجات زمین از دست یک گونه ناشناخته". آیا گریس به تنهایی موفق می‌شود تا انسان‌ها را نجات بدهد؟ این سوالی هست که با خواندن کتاب به پاسخش می‌رسیم.

👨🏻‍🚀: همین اول کار باید بگویم پروژه هیل مری یک کتاب علمی تخیلی سخت هست، یعنی سرتاسر کتاب پر از توضیحات و ارجاعات علمی و مهندسی است. پس اگر از آن دسته کتابخوان‌هایی هستید که این بحث‌ها برای شما نه تنها جذاب نیست بلکه خسته‌کننده است، پیشنهاد می‌کنم سراغ این کتاب نروید.
اما، اما، اما اگر کمی حس خوره علم بودن، به خصوص علوم فضایی دارید، هیل مری متعلق به شماست. ریتم کتاب سریع است و به خصوص قسمت‌های پایانی اصلا نمی‌شود کتاب را زمین گذاشت. نکته خیلی مهم درباره هیل مری زبان طنز نویسنده است که داستان را از خشکی درآورده و خیلی جاها لبخند را به لب خواننده می‌آورد. همچنین مطمئنم که هر دو شخصیت اصلی کتاب از محبوب‌ترین شخصیت‌های کتابی شما می‌شوند. در کل من این کتاب را خیلی دوست داشتم و نوشتن ازش بدون طرفداری سخت هست🤭. حیف که به خاطر لورفتن نمی‌توانم بیشتر از این از ماجراهای کتاب چیزی بگویم. 
در مورد ترجمه هم فکر نمی‌کنم لازم باشد تا توضیح بدهم که ترجمه خیلی خوب بود.

خلاصه اگر اهل علمی تخیلی سخت فضایی هستید پروژه هیل مری بخونید و لذت ببرید😍

        

12

نمی‌دونم ف
          نمی‌دونم فیلم مریخی (The Martian) رو دیدید یا نه.
من چند بار دیدمش :)
مریخی یه فیلم فضایی علمیه در مورد فرآیند نجات فضانوردی که تک و تنها تو‌ مریخ گیر کرده.

این فیلم در واقع براساس کتابی به همین نام از آقای اندی ویر ساخته شده، نویسندهٔ همین کتاب پروژهٔ هیل مری.
و واقعا شباهت‌های جالبی بین این دو تا هست (البته من کتاب مریخی رو نخوندم).

تو این کتاب ولی قضیه جدی‌تر از نجات یه تک‌انسانه.

اینجا نجات کل ساکنان کرهٔ زمین روی دوش یه فضانورد تنهاست که بعد از مدت‌ها تو یه سفینه از خواب بیدار شده و حتی اسمش رو به خاطر نمیاره... 
و این آدم، تو این سفینه، که به اندازهٔ چندین سال نوری با زمین فاصله داره، باید به تنهایی راه حلی برای جلوگیری از انقراض انسان‌ها پیدا کنه...
ولی آیا واقعا کسی قرار نیست به کمکش بیاد؟

🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅

من معمولا یه مقدار در برابر خوندن کتاب‌های علمی-تخیلی مقاومت می‌کنم! چون خیلی از کتاب‌های این سبک یه فضای قالب ناامیدانهٔ دارن. 
توضیح داستان این کتابم چندان برام جذاب نبود چون حس می‌کردم با یه کتاب تک‌شخصیته طرفم. 
ولی وقتی دیدم استوری‌گرف برای توصیف این کتاب از دستهٔ «طنز» و «امیدوارانه» استفاده کرده مشتاق شدم بخونمش!
و واقعا هم عالی بود 🥹

دلم می‌خواد کلی در مورد قسمت‌های قشنگ و احساسی و طنزآمیز کتاب داد سخن بدم ولی خب بسیار لودهنده‌ست! 
فقط بدونید که خیلی خوب بود 🥹🥹🥹

ضرب‌آهنگ کتاب هم متوسط رو به بالاست، البته حدود یک‌سوم پایانی دیگه سخت می‌شه کتاب رو زمین گذاشت. کلا نویسنده هی شما رو تا مرز ناامیدی می‌بره و برمی‌گردونه و داستان برای من پر از نکات غافلگیرکننده بود.

البته، با اینکه کلا خیلی این کتاب رو دوست داشتم به خاطر پایانش از نویسنده شاکی‌ام 😕
اشتباه نکنید البته :) پایان کتاب در واقع خیلی ناز و تودل‌برو بود 🥹 
منتها، من دلم می‌خواست یه مسائل دیگه‌ای هم گفته بشه که نشد. یعنی فکر کنید از ۲۰۰ صفحه قبل داشتم انتظار یه سری صحنه‌ها رو می‌کشیدم و وقتی نویسنده بدون پرداختن به این صحنه‌ها کتاب رو تموم کرد جدا خورد تو ذوقم! 

🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅

نکتهٔ دیگه اینکه کتاب پر از توصیفات و توضیحات علمیه که صادقانه بگم از خیلی‌هاش سر در نیاوردم. یه جاهایی هم به نظرم این تیکه‌ها زیاده از حد بودن (من مخصوصا تو فهم بخش‌های فضایی و حرکت سفینه و اینا مشکل داشتم).

ولی اونجاهایی که می‌فهمیدم جدا جذاب بود.
باعث شد دوباره به فکری که چند وقتی هست تو سرم چرخ می‌خوره برگردم، اینکه «ساینس» در واقع همین زیست و شیمی و فیزیکه و روانشناسی و حتی بخش‌های زیادی از علوم شناختی الکی خودشون رو به ساینس چسبوندن 😅 (می‌گم ساینس چون دقیقا معنای خاصی از روش‌های علمی تجربی مدنظرمه که واژه‌های «علم» یا «دانش» اون معنا رو منتقل نمی‌کنه). بماند.

🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅

حالا بریم سراغ ترجمه.

همون‌طور که گفتم طنز تو این کتاب خیلی پررنگ بود و این موضوع ترجمه رو سخت می‌کنه.
برای این کتاب تا جایی که دیدم دو تا ترجمه موجوده، یکی به اسم «پروژهٔ هیل مری» (کتابسرای تندیس) و اون یکی «مأموریت درود بر مریم» (نشر شگفت).
اولی حتی الکترونیکیش هم خیلی گرونه و دومی علاوه بر اینکه کلا خییییلی ارزون‌تره، تو طاقچهٔ بی‌نهایت هم هست.

اونقدری که ما با بچه‌ها مقایسه کردیم ترجمهٔ آقای شهرابی (همون تندیس)، تیکه‌های طنز رو تونسته بهتر دربیاره. 
البته اون یکی ترجمه هم تا جایی که دیدم خوبه. یعنی من اشتباه فاحشی توش ندیدم، به جز اینکه یه سری از تیکه‌های طنز رو خوب درنیاورده بود (البته حداقل یکی دو مورد تو ترجمهٔ آقای شهرابی هم همچین چیزی رو‌ می‌شد ببینی).

نکتهٔ دیگه تو ترجمهٔ آقای شهرابی تعداد زیاد پانویس‌هاست که راستش من باهاش موافق نیستم.
ببینید مگه خوانندهٔ معمولی انگلیسی‌زبان در مورد این چیزای علمی بیشتر از ماها می‌دونه؟ نه.
پس وقتی نویسنده خودش چیزی در این مورد نگفته لازم نیست مترجم پنج خط تو زیرنویس در مورد فلان اصطلاح علمی توضیح بده. حالا در حد یکی دو جمله بد نیست ولی این مقدار به نظرم واقعا زیادیه.

خلاصه اینکه، اگه می‌تونید همون ترجمهٔ تندیس رو بخونید و اگر نه ترجمهٔ نشر شگفت هم انتخاب بدی نیست.

🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅

در مجموع، این کتاب از اون علمی-تخیلی‌ها نیست که شما رو در مورد مسائل عمیق انسانی به فکر فرو ببره، ولی این تلاش ‌بی‌وقفه‌ای که برای حل مسئله به تصویر می‌کشه در کنار شخصیت‌های جذاب و دوست‌داشتنیش باعث می‌شه خوندنش یه تجربهٔ لذت‌بخش و به‌یادموندنی بشه، از دستش ندید :) 
        

52

maryam torabi

maryam torabi

1403/7/12

          امتیاز: 4 از 5
رایلند گریس تنها بازمانده ی ماموریت فضایی اش است... بشر خودش را به آب و آتش زده تا این ماموریت را به سرانجام برساند و تمام منابع زمین را صرف آن کرده است. اگر او شکست بخورد، شاید زمین از میان برود. اما رایلند از همه ی اینها بی خبر است؛ چون حتی اسمش را به خاطر نمی آورد، چه برسد به این که بداند وظایفش چیست و چطور باید انجامشان بدهد. فقط می داند که در خواب مصنوعی بوده و هیچکس همراهش نیست مگر جسد خدمه ی فضاناورش...
وااااااای بلاخره تمومش کردم. خدایی کتاب توپی بود. اولای کتاب رو که میخوندم یاد اینترستالر میوفتادم و با خودم میگفتم من حتما به این 5 رو میدم بره ولی کم کم از اون حال درم آورد چون بیگانه آورد تو کتاب و فضای داستان شد یجورایی مثل arrival و ... که زبان همدیگرو یاد بگیرن، کنجکاوری میکنن تو ناو همدیگه و بعدها هم به هم کمک میکنن، اینا باعث شد نیم از 5 کم کنم چون من اصلااااااا از اینجور سبک بیگانه ها خوشم نمیاد، من دوست داشتم مثل فیلمای life و بیگانه بشه نه این مدلی که یهو رفیق فابریک شن... به قول خودش چندش....
اما نیم دیگرو بخاطر این کم کردم که مباحث فیزیک و کوانتوم و این قبیل چیزارو خیلی توضیح داده بود و من متوجه نمیشدم ینی در کل 10% مطالبو نگرفتم اصلا، اولش سعی کردم یاد بگیرم ولی خب انگار کلاس درس بود هی بیشتر میشد و از توان من خارج.
کتاب یجوری خوب پرداخت شده که انگاری داری فیلم میبینی ولی با جزئیات بیشتر
آخرشم بسی خوب تموم شد ولی من دلم نمیخواست گریس همچین کاری بکنه، اصلا به اون چه خب!!!😶
        

1