معرفی کتاب حاج قاسمی که من می‌شناسم اثر سعید علامیان

حاج قاسمی که من می‌شناسم

سعید علامیان و 1 نفر دیگر
4.4

1399/12/30

سال ۶۱ در حمیدیه‌ی اهواز، شروع دوستی رقم خورد. قاسم سلیمانی، فرمانده تیپ ثارالله، سخنران بود و علی شیرازی، روحانی گردان شهید باهنر، شنونده. همانجا عشق حاج قاسم به دلش نشست. فروردین ۶۵ دوستی شکل همکاری به خود گرفت و حاج قاسم، مسیولین تبلیغات لشکر را به علی شیرازی سپرد. پس از جنگ همراهی ادامه داشت تا اینکه در سال ۱۳۹۰ به خواست سردار سلیمانی، علی شیرازی مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس شد و هشت سال از پر فراز و نشیب‌ترین روزهای جبهه مقاومت را با حاج قاسم همراه ماند. حجت الاسلام و المسلمین علی شیرازی، در «حاج قاسمی که من می‌شناسم» خاطرات نزدیک به چهل سال رفاقت با شهید حاج قاسم سلیمانی را بازگو کرده است.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به حاج قاسمی که من می‌شناسم

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به حاج قاسمی که من می‌شناسم

نمایش همه

بسم رب القاسم السلیمانی

در مورد حاجی قاسم کتاب‌های زیادی نوشته شده، در مورد بقیه شهدا هم همینطور کتاب‌ها نوشته میشن.
اما
چیزی که یک کتاب خاطرات شهید رو خاص می‌کنه نسبت به بقیه کتاب‌ها در مورد اون شهید، پرداختن به ویژگی اصلی اون آدم برای رسیدن به مقام قرب الی الله است که گاهی شهادت وسیله‌ای میشه برای رسیدن به این هدف.
برای رسیدن به این ویژگی شاخص شهید باید نویسنده کتاب و از اون مهم‌تر راوی خاطره و از اون مهم‌ترتر تفکر عمیق خواننده دست به دست هم بدن .
این کتاب به نظرم اون دو  شرط اول رو تا حد زیادی انجام میده ، چون آیت الله شیرازی اولا دستی به نویسندگی دارد دوما مدت زیادی با شهید عزیز ما بوده و سوما در این مدت که باهم بودند دقت زیادی در حاج قاسم داشته چون اون رو نزدیک به خدا میده.
اما شرط سوم ، برای من و حد تفکر من این بود:
قاسم سلیمانی خداوندگار اخلاص در عمله! تقریبا از یه دوره ای به بعد تمام کارهاش برای قصد قربته. هیچ چیز جز خداوند براش مهم نیست و اگر هم مهمه چون خدا گفته مهم باشه.
این ویژگی سردار رو برد تا ملکوت.
همه کارهاش با این ویژگی ارزش پیدا کرد.
این شاخصه دست و پایش رو باز کرد و رقص کنان زیر باران گلوله به حرکت درآورد.
عدم از خواندن هر بخش کتاب شما میفهمید که صلاح با انسان عادی‌ای طرف نیستید.
وضع زندگی حاجی، توجه دقیقش به همه امور، مهربانی توام با اقتدار، خستگی ناپذیری غیرعادی و همه و همه از یک جا منشع میگیره و اون اخلاص این بزرگ مرد تاریخ اسلام و ایرانه.

یاعلی

حاج قاسمی که من شناختم:
برای خودش خط قرمز داشت و روی اون حساس بود:
اگر کسی حاجی رو بدون این ویژگی «پایبندی به اصول» و اصول هم یعنی «ولایت فقیه» معرفی کرد حتما برداشت ناقصی داشته!

به شدت اهل مطالعه بود و تمام سعیش رو می‌کرد مطالعه کتاب هارو (چه دینی مثل قرآن و نهج البلاغه و... چه کتاب های دیگه) با فهم و دقیق انجام بده و برای خودش یادداشت برداری می کرد که تو حرف هاش استفاده کنه

وقتش رو با هرچیزی که به شهدا مربوط بود پر می‌کرد و روی این قضیه هم حساس بود، مثل دیدار با خانواده شهدا، کتاب های شهدایی(حتی ترجمه به زبان های دیگه دنیا)، سخنرانی برای شهدا، بزرگداشت شهدا و...

یه سری کارهای فرهنگی خاصی کرد که اصلا خیلی هامون نمی دونیم چون زیر شخصیت نظامی حاج قاسم گم شده و تا حالا بیان نشده بود مثل، راه اندازی بازسازی عتبات و چندتا چیز دیگه که بهتره خودتون تو کتاب مطالعه کنید😉

در کل این کتاب ابعاد جدید و خوبی از حاج قاسم سلیمانی بهتون ارائه میده که پیشنهاد می کنم از دستش ندید

در پایان اگه دوست داشتید از جزئیات بیشتری اطلاع داشته باشید می تونید یه سری به جزئیات مطالعه این کتاب تو صفحه من بزنید

کتاب «حاج قاسمی که من می‌شناسم» از ۱۲ فصل تشکیل شده است. خاطرات از دوران جنگ و حضور به‌عنوان یکی از نیروهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی آغاز می‌شود. آشنایی که از سال ۶۱ طی عملیات فتح‌المبین آغاز می‌شود و تا فعالیت‌های حجت‌الاسلام علی شیرازی در کنار شهید سلیمانی در نیروی قدس ادامه می‌یابد. قاسم سلیمانی، فرمانده تیپ ثارالله، سخنران و علی شیرازی، روحانی گردان شهید باهنر، شنونده بود. مدتی بعد، دوستی و همکاری آن‌ها شروع می‌شود و تا بعد از جنگ هم ادامه پیدا می‌کند. شهریور سال ۱۳۹۰ به خواست سردار سلیمانی، علی شیرازی، مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در نیروی قدس می‌شود. علی شیرازی هشت سال در این سمت به همراه سردار سلیمانی انجام‌وظیفه می‌کند. به گفتۀ او، در این هشت سال همانند روزهای جنگ، خود را سرباز سردار سلیمانی می‌دانست. حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی شیرازی در «حاج قاسمی که من می‌شناسم» خاطرات نزدیک به چهل سال رفاقت با شهید حاج‌قاسم سلیمانی را بازگو کرده است.

کتاب حاج‌ قاسمی که من می‌شناسم برگرفته از مجموعه خاطره‌هایی می‌باشد که #علی_شیرازی، رفیق چهل‌ساله حاج‌قاسم و مسئول نمایندگی بیت رهبری در سپاه قدس، آن‌ها را روایت کرده است. در این کتاب خاطرات جالب و زیبایی از دوران دفاع مقدس تا شهادت حاج قاسم آورده شده‌ است که البته خوب بود خاطرات بیشتر و دقیق‌تری آورده می‌شد. البته کتاب ضعف‌هایی نیز دارد که یکی از مهم‌ترین ضعف‌های این کتاب، اشاره نکردن به جزئیات بیشتر و بسنده کردن به کلیات در بسیاری از موضوعات می‌باشد. از طرف دیگر حاج‌ قاسمی که در این کتاب و این‌ دست کتاب‌ها به مخاطبین ارائه می‌شود، بیشتر از آنکه یک قهرمان واقعی باشد یک قهرمان افسانه‌ای می‌باشد و مخاطب را بیشتر از این‌که به حاج‌قاسم نزدیک کند، از وی دور می‌کند، چراکه مخاطب احساس می‌کند حاج‌قاسم از ابتدا یک انسان کامل بوده است و از ابتدا بدون اشتباه و بدون لغزش در مسیر شهادت و ولایت قدم برداشته است، در صورتی‌ که این قدرت و توانایی یافتن و تصحیح اشتباهات در افراد و تغییر مسیر آن‌ها است که باعث تمایز و بزرگ شدن یک شخصیت می‌شود. درکل می‌توان گفت که این کتاب، کتاب مفیدی است و نکات ریز و درشت خوبی دارد، اما ای کاش با توجه به رفاقت چهل ساله، همسایگی و نزدیکی شغلی دو طرف، نویسنده به نکات بیشتر، مهم‌تر و دقیق‌تری در این کتاب می‌پرداخت.