دزیره

دزیره

دزیره

آنه ماری سلینکو و 1 نفر دیگر
4.3
108 نفر |
27 یادداشت
جلد 2

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

12

خوانده‌ام

255

خواهم خواند

82

شابک
9786008191032
تعداد صفحات
976
تاریخ انتشار
1397/11/15

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        
آن ماری سلینکو در سال های آغازین جنگ جهانی دوم طعم بی پناهی و خیانت را چشید. سپس به دانمارک گریخت و آن جا با ملکه دزیره آشنا شد و شخصیت دزیره را قهرمان رمانش قرار داد.
سلینکو پس از پناهندگی به کپنهاگ، پاریس و لندن سرانچام ور استکهلم به نویسندگی و روزنامه نگاری رو آورد. آخرین اثرش دزیره (1951) در آلمان منتشر شد و او قهرمان کم تر شناخته شده ی رمانش را جهانی کرد.

      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

دزیره (جلد ۲)

تعداد صفحه

30 صفحه در روز

دزیره (جلد ۲)

تعداد صفحه

30 صفحه در روز

یادداشت‌ها

          جلد اول کتاب بیشتر معطوف به ایام برکشیدن و توفیقات ناپلئون است و لذا بسیاری از  وقایع در حال و هوای جمهوری و مدل حکومتی دایرکتیو‌هاست. در آن جلد مسیر موفقیت‌های ناپلئون از ژنرالی جمهوری‌خواه تا رسیدن به کنسول اول و داستان جنگ‌های او در آسیا و بخشی از اروپا در قالب یک رمان خلق شده است. به شکل جالبی دوران فراز و نشیب بناپارت با علاقه اوژنی به او پیوند خورده است.
هر قدر اوژنی دزیره می‌شود!  و علاقه و رابطه او با ناپلئون کم می‌شود، امپراطور نیز گام در عرصه ناکامی گذاشته و شکست‌هایش به پیروزی‌های او غلبه می‌یابد.
نزدیکی قهرمان داستان به قهرمان فرانسویان باعث شده است با پنهان شخصیت او نیز آشنا شویم. خانواده‌اش، عقایدش، آرزوهایش و در یک کلمه ذات و سرنوشتش.
بر اساس آن‌چه گفته شد جلد دوم داستان تثبیت بناپارت به عنوان امپراطور فرانسه و در روزهایی اروپا و در ادامه داستان شکست‌های این شخصیت خستگی‌ناپذیر است.
امپراطوری او که در از دل یک انقلاب جمهوری‌خواه در فرانسه پدید آمد، پادشاهان قاره سبز را مصمم کرد که در اجلاس وین در ۱۸۱۵  نگران خیزش‌های مردمی باشند؛ نه اینکه مساله‌ای با جمهوریت یا پادشاهی داشته باشند بلکه نگرانی اصلی آن‌ها این بود که قشر فرودست جوامع اروپایی که در اثر روشنگری برکشیده‌اند فرصتی برای دخالت در سرنوشت قاره پیدا نکنند.
        

18

          فکر نمیکردم یک داستان و رمان تاریخی ، انقدر برام جذاب و پرکشش باشه .
داستانی که توسط اولین عشق ناپلئون بناپارت  ، روایت می‌شود و ماجراهای باورنکردنی ظهور و افول ناپلئون نیز در آن گنجانده شده است .
داستان دختری از طبقه ی عادی جامعه که فرزند یک تاجر ابریشم است و زاده ی دوران انقلاب فرانسه و یک جمهوری خواه که در چهارده سالگی دلبسته و معشوق ناپلئون می‌شود اما در نهایت با عشقی دیگر آشنا و مزدوج شده و سال ها بعد ملکه ی سوئد و نروژ می‌شود.
روایت ها پشت سرهم نیستن و سیر تاریخی  یکنواخت و پشت سرهمی ندارند گاهی گذر ایام در داستان به ماه ها و سال ها بعد موکول می گردد .
داستانی بر اساس واقعیت بود و روان و ساده خوان ، اما وقتی شروع کنی دوست داری بی وقفه بخوانی در کل شاید خواندن دو جلد برای من هشت الی ده روز طول کشید .
ترجمه هم خوب  و روان بود اما احساس کردم به دلیل چاپ تحت عنوان مجموعه ی کلاسیک ها برای نوجوانان کمی آن رو تحت تاثير قرار داده بود و شاید  سانسورهایی داشت  اما در داستان و فهم ماجرا تاثیر چندانی نداشت .

        

61

          #یادداشت_کتاب
#دزیره
#عشق_کتاب
امروز کتاب دزیره را تمام کردم و کتاب "عشق کتاب" را شروع کردم. در عشق کتاب صفحه‌ای است که دختر کتابی را درون کیفش می‌گذارد. همسرش می‌پرسد مگر این را تمام نکردی؟ دختر می‌گوید چرا، ولی نمی‌توانم به این راحتی از آن عبور کنم.

دزیره برای من همین شکلی است. تمام شده ولی من هنوز در فکرش هستم. کتابی که قبلا به اسم عاشقانه می‌شناختم ولی بعد از خواندنش فهمیدم خیلی بیشتر از عاشقانه بودن، یک کتاب تاریخی است. کتابی که در رمانی جذاب، لطیف و روان، تاریخ پرخون و خشن فرانسه، از شروع دوران جمهوری تا پایان زندگی ناپلئون را روایت می‌کند.

زبان داستان اول شخص است. در حقیقت ما در حال خواندن خاطرات نوشته شده دزیره در دفتر خاطراتش هستیم. اما اینقدر همه چیز متناسب و به جا است که اصلا ملال و خستگی از خواندن آن به مخاطب دست نمی‌دهد.

نکته خاص و قابل ذکر این است که برخلاف چیزی که همیشه درباره کتاب می‌گویند، دزیره معشوقه ناپلئون نبوده بلکه اولین عشقش بوده که مدتی با هم نامزد می‌شوند اما اتفاقات و سرنوشت دزیره را به جای ملکه فرانسه، ملکه سوئد می‌کند! درواقع کلمه معشوقه در آن دوران معنای خوبی نداشته و استفاده از آن برای دزیره، بی‌احترامی به اوست. 

چقدر فوق‌العاده بود اگر همه تاریخ دنیا را اینگونه جذاب و زیبا برای انسان روایت می‌کردند.

عاشقانه کتاب بسیار تمیز است و از حد چند بوسه، بدون شرح جزئیات، تجاوز نمی‌کند. به همین دلیل خواندن آن برای نوجوانان هم بدون اشکال است. خواندن این کتاب باعث شد همچنان بر اعتقادم محکم شوم که عاشقانه‌های کلاسیک خیلی خیلی تمیزتر از عاشقانه‌های امروزی، حتی ایرانی است!

https://eitaa.com/macktubat
        

3