معرفی کتاب دزیره اثر آنه ماری سلینکو مترجم ایرج پزشکزاد

دزیره

دزیره

آنه ماری سلینکو و 1 نفر دیگر
4.4
175 نفر |
36 یادداشت
جلد 2

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

13

خوانده‌ام

400

خواهم خواند

135

ناشر
فردوس
شابک
0000000139711
تعداد صفحات
370
تاریخ انتشار
1376/9/2

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        رمان حاضر، نوشتة «آن ماری سلینکو»، رمانی است تاریخی، برگرفته از وقایع و رویدادهای نیمة دوم قرن هجدهم و عصر ناپلئون. شخصیت اصلی داستان، «برناردین اوژنی دزیره»، ملکة سوئد و نروژ است. دزیره، در سال 1794 با ناپلئون بناپارت نامزد شد. امّا نامزدی آن ها به هم خورد و دزیره با یکی از قدرتمندان جمهوری به نام «ژنرال ژان باتیست برنادوت» ازدواج کرد و ملکة سوئد شد. دزیره، سال ها بعد، زندگی شخصی خود و اتّفاقات سیاسی و اجتماعی عصر خود را به صورت خاطرات شخصی یادداشت کرد. اثر حاضر، از روی این خاطرات نگاشته شده که به عنوان یکی از ده رمان برتر دنیا نیز شناخته شده است.
      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

30 صفحه در روز

تعداد صفحه

30 صفحه در روز

یادداشت‌ها

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          #یادداشت_کتاب
#دزیره
#عشق_کتاب
امروز کتاب دزیره را تمام کردم و کتاب "عشق کتاب" را شروع کردم. در عشق کتاب صفحه‌ای است که دختر کتابی را درون کیفش می‌گذارد. همسرش می‌پرسد مگر این را تمام نکردی؟ دختر می‌گوید چرا، ولی نمی‌توانم به این راحتی از آن عبور کنم.

دزیره برای من همین شکلی است. تمام شده ولی من هنوز در فکرش هستم. کتابی که قبلا به اسم عاشقانه می‌شناختم ولی بعد از خواندنش فهمیدم خیلی بیشتر از عاشقانه بودن، یک کتاب تاریخی است. کتابی که در رمانی جذاب، لطیف و روان، تاریخ پرخون و خشن فرانسه، از شروع دوران جمهوری تا پایان زندگی ناپلئون را روایت می‌کند.

زبان داستان اول شخص است. در حقیقت ما در حال خواندن خاطرات نوشته شده دزیره در دفتر خاطراتش هستیم. اما اینقدر همه چیز متناسب و به جا است که اصلا ملال و خستگی از خواندن آن به مخاطب دست نمی‌دهد.

نکته خاص و قابل ذکر این است که برخلاف چیزی که همیشه درباره کتاب می‌گویند، دزیره معشوقه ناپلئون نبوده بلکه اولین عشقش بوده که مدتی با هم نامزد می‌شوند اما اتفاقات و سرنوشت دزیره را به جای ملکه فرانسه، ملکه سوئد می‌کند! درواقع کلمه معشوقه در آن دوران معنای خوبی نداشته و استفاده از آن برای دزیره، بی‌احترامی به اوست. 

چقدر فوق‌العاده بود اگر همه تاریخ دنیا را اینگونه جذاب و زیبا برای انسان روایت می‌کردند.

عاشقانه کتاب بسیار تمیز است و از حد چند بوسه، بدون شرح جزئیات، تجاوز نمی‌کند. به همین دلیل خواندن آن برای نوجوانان هم بدون اشکال است. خواندن این کتاب باعث شد همچنان بر اعتقادم محکم شوم که عاشقانه‌های کلاسیک خیلی خیلی تمیزتر از عاشقانه‌های امروزی، حتی ایرانی است!

https://eitaa.com/macktubat
        

4

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          انگار خرداد ماه یه نیرویی از درونم بهم میگه کتاب کلاسیک بخون،کتاب کلاسیک بخون.سال گذشته در حال خوندن اِما بودم و بدبختانه ریدینگ اسلامپ شده بودم و بعد از اون میترسیدم کتاب کلاسیک بخونم. اونم کتابی  مثل دزیره که هم تاریخی و هم دو جلدبود. فکر کردن بهش هم منو به یاد اون حس بد اسلامپ مینداخت و با خودم میگفتم باید ۱۰۰۰وخورده ای صفحه توصیفات زیادی و خسته کننده ی کتابو بخونم ولی دلم رو به دریا زدم و خوشحالم از اینکه دزیره رو خوندم😭🥺🤌

  دزیره کتابی عاشقانه و کلاسیک،توام با تاریخه. کتاب روونیه و هی اصرار داری ادامه بدی تا ببینی چی میشه.فکر میکردم مثل بقیه ی کلاسیکا خسته و کسل کننده باشه ولی به هیچ وجه اینطور نیست.با اینکه علاقه ای به کتابای تاریخی ندارم ولی این کتاب یه چیز دیگه بود برای من🧚‍♀️ و کتاب با یه لبخند ژکوند به پایان رسید^_^

اگه از کتابای عاشقانه یا کلاسیک یا تاریخی علاقه ندارید،حتما دزیره رو بخونید.حتما خوشتون میاد✔️

خودمو لعنت میکنم که خوندن این کتابو به تعویق مینداختم.

انتخاب رنگ صورتی برای جلد نشر افق،کاملا به جا بود.چون دزیره برای من همین حس رو داره.حس گل های ریز صورتی🥺💓

متن‌کتاب:
عجیب است دو مرد برجسته ی دوران،عاشق شما بوده اند. خیلی هم زیبا نیستید.(فک کنم یاروحسودی میکرد😂🤦‍♀️)

پ.ن:دو جلد دزیره رو تو امتحانات ترم همراه با عذاب وجدان خوندم😂😐البته فعلا هفته ی اولشم😂🤌
        

4

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

10

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        برناردین اوژنی دزیره کلاری.
دختری ۱۴ ساله که با بی‌خیالی‌اش و به قول خانواده‌اش بی آبرویی بزرگش مسیر زندگی خود و خانواده‌اش را عوض می‌کند. البته اگر از من بپرسند می‌گویم مسیر زندگی مردم فرانسه، سوئد و نروژ یا حتی شاید کل اروپا را عوض می‌کند. 
تأثیری که روی ناپلئون و ژان باپتیسیت داشت، و حتی ان‌جایی که تاثیری نداشت. 
انگار مجبورم به جمله‌ی پرتکرار و کلیشه‌ای :« پشت هر مرد موفق زنی موفق ایستاده» اشاره کنم. 
اما دقیق‌ترش این است: تمام حوادث تاریخ و جامعه یک رودخانه‌ی خروشان است که کف روی آبش را همه می‌بینند و تاریخ را با اسم آن‌ها می‌شناسیم. اما هویت واقعی‌اش آن زیر است. آبی که دارد می‌رود و تاثیر واقعی را روی طبیعت می‌گذارد. 
مثل ویل دورانت که اسم آن سال‌ها را « عصر ناپلئون » می‌گذارد. 
کتاب را دوست داشتم. کتاب تاریخ است و تاریخ نیست. لطافت یک رمان عاشقانه با خشکی تاریخ مخلوط شده و البته دلپذیر.
علی‌رغم تلاش بی‌پایان نویسنده برای خوب جلوه دادن ژان باپتیسیت ، با ناپلئون بیشتر همراه بودم. درون و بیرون یکی بود. نه اینکه لاف طرفداری از جمهوری بزند و برای سلطنت ملیتش را هم فراموش کند. 
در کل دزیره تجربه‌ی لذت بخشی بود. 


      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

10

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

"پروانه‌ای
          "پروانه‌ای در زمان حال، بال‌هایش را به هم می‌زند و در آینده گردبادی ایجاد می‌شود. "

این جمله استعاره از اینه که گاهی اوقات با تصمیم‌های به ظاهر سطحی و کوچکی که می‌گیریم، چقدر توی آینده تغییر ایجاد می‌کنیم.نه تنها آینده‌ی خودمون بلکه آینده‌ی ده‌ها، صدها، هزاران و شاید میلیون‌ها آدم رو متحول کنیم. 
دزیره‌ی داستان هم بالشو به هم زد و چه گردبادی ایجاد شد!
آه، دزیره‌ی عزیزم؛ زندگیِ انسان‌های بی‌شماری رو دگرگون کردی.به قول ماری، اگر این همه به دنبال شوهر دادن ژولی نبودی، اگر اون شب توی تالار شهر خوابت نمی‌برد... اگر این اگر ها به واقعیت نپیوسته بود چه اتفاقی می‌افتاد؟ 
نمی‌تونم حس عجیبی رو که موقع خوندن داستان زندگیت داشتم توصیف کنم... کتابت راهشو توی قلبم باز کرد؛
آه، دزیره‌ی عزیزم؛ شاهکار کردی!

به طور قطع همه‌ی ما توی زندگیمون یک نوع دزیره هستیم. در گذشته تصمیم‌های کوچکی گرفتیم، در حال تصمیم‌های کوچکی می‌گیریم و در آینده خواهیم گرفت؛ یک یا خیلی از همین‌ تصمیم‌ها و انتخاب‌ها روی خودمون، دیگران و محیط اطرافمون تاثیر زیادی می‌ذاره... 
کتابی بسیار تامل بر انگیز، آموزنده و مفید که باهاش زندگی کردم.

به لیست کتاب.های مورد علاقم و کتاب‌هایی که در آینده قراره دوباره بخونمشون اضافه شد.
        

17