معرفی کتاب دزیره اثر آنه ماری سلینکو مترجم ایرج پزشکزاد
با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
رمان حاضر، نوشتة «آن ماری سلینکو»، رمانی است تاریخی، برگرفته از وقایع و رویدادهای نیمة دوم قرن هجدهم و عصر ناپلئون. شخصیت اصلی داستان، «برناردین اوژنی دزیره»، ملکة سوئد و نروژ است. دزیره، در سال 1794 با ناپلئون بناپارت نامزد شد. امّا نامزدی آن ها به هم خورد و دزیره با یکی از قدرتمندان جمهوری به نام «ژنرال ژان باتیست برنادوت» ازدواج کرد و ملکة سوئد شد. دزیره، سال ها بعد، زندگی شخصی خود و اتّفاقات سیاسی و اجتماعی عصر خود را به صورت خاطرات شخصی یادداشت کرد. اثر حاضر، از روی این خاطرات نگاشته شده که به عنوان یکی از ده رمان برتر دنیا نیز شناخته شده است.
بریدۀ کتابهای مرتبط به دزیره

تعداد صفحه
30 صفحه در روز
یادداشتها
1403/6/7
این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
برناردین اوژنی دزیره کلاری. دختری ۱۴ ساله که با بیخیالیاش و به قول خانوادهاش بی آبرویی بزرگش مسیر زندگی خود و خانوادهاش را عوض میکند. البته اگر از من بپرسند میگویم مسیر زندگی مردم فرانسه، سوئد و نروژ یا حتی شاید کل اروپا را عوض میکند. تأثیری که روی ناپلئون و ژان باپتیسیت داشت، و حتی انجایی که تاثیری نداشت. انگار مجبورم به جملهی پرتکرار و کلیشهای :« پشت هر مرد موفق زنی موفق ایستاده» اشاره کنم. اما دقیقترش این است: تمام حوادث تاریخ و جامعه یک رودخانهی خروشان است که کف روی آبش را همه میبینند و تاریخ را با اسم آنها میشناسیم. اما هویت واقعیاش آن زیر است. آبی که دارد میرود و تاثیر واقعی را روی طبیعت میگذارد. مثل ویل دورانت که اسم آن سالها را « عصر ناپلئون » میگذارد. کتاب را دوست داشتم. کتاب تاریخ است و تاریخ نیست. لطافت یک رمان عاشقانه با خشکی تاریخ مخلوط شده و البته دلپذیر. علیرغم تلاش بیپایان نویسنده برای خوب جلوه دادن ژان باپتیسیت ، با ناپلئون بیشتر همراه بودم. درون و بیرون یکی بود. نه اینکه لاف طرفداری از جمهوری بزند و برای سلطنت ملیتش را هم فراموش کند. در کل دزیره تجربهی لذت بخشی بود.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.