معرفی کتاب بوف کور اثر صادق هدایت

متن اصلی (بی کم و کاست)
بریدۀ کتابهای مرتبط به بوف کور
نمایش همهپستهای مرتبط به بوف کور
1404/7/22 - 20:10

حکایت آغازین متن از «لطایفالطوایف» عبید زاکانی به عنوان یکی از کوتاهترین و زیباترین داستانهای فارسی که در چهارمقاله نظامی عروضی سمرقندی نیز آمده است. سه جمله؛ بیهیچ پردازشی! در طنازی محض! تلخ و شیرین! حکمت و ایهام! شاید راز ماندگاری هنر ایرانی در همین باشد که اندک میگوید و بسیار مینماید؛ جهان را در واژهای، طرحی یا گرهی میفشارد تا معنا آزاد شود. ما شرقیان عالم معنا را در فشردگی میبینیم و غربیان در گستردگی.
1404/6/29 - 10:22

ما فخر میکردیم سالها به اهالی سرزمینهای ایران کهن که زبان این مرز و بوم وانهادهاند؛ یکی اردو برگزیده است و دیگری پشتو، یکی ترکی و دیگری انگلیسی! آنیکی زبان را درگرفته و خط را وانهاده؛ سیرلیک مینویسد یا ملغمهای از لاتین و انگلیسی میگفتیمشان که نمیتوانید میراث گذشتگان و پدران را خواندن! و گسستهاید پیوند همکیشان و هممیهنانتان را... امروز اما دیگر شنیدنی نیست این دراییدنها! میگویند اینکه میتوانید در هزارهها سخن بگویید و سخن مشاهیرتان را از پس سدهها دریابید، نه مایه سربلندی و شکوه که پدیداری اندوه و سرافکندگی است! از همینروست که واپس گراییدهاید و جا ماندهاید! میگویند کورتکسهاتان کوچک است و توان فهم جهان امروز را ندارید! وا نهید رودکی و فردوسی و منوچهری و خاقانی را!!!
1403/11/18 - 13:58

در دنیا و در ۳۰ سال اخیر که دولتهای سوسیالیستی ناپدید و یا کمرنگ شدهاند، سیاستهای خالص اقتصاد بازاری رنگ باختهاند و دولتهای رفاه در جهان شکل گرفتهاند. ادبیات با مضامین فناوری شهروندی و اخیرا نوآوری اجتماعی سر برآوردهاند. این ادبیات مدافع مشارکت شهروندان در اداره جامعه و برداشتن بار اعتللای زندگی شهروندی از دوش دولتها است. طرفه آنکه این سنت در تاریخ خودمان سابقهای دو چندان دارد؛ وقف، خیریهها، تعاونیها و ... همه مصادیق این امر در تاریخ ما هستند. مدتی قبل میخواستم همین پیشنهاد را به دوست عزیزم آقای حامد حمایتکار بدهم تا بهخوان را با بهخوانیها حفظ کرده و توسعه دهد. چه خوبتر آنکه این مهم در ذهن خودشان بوده و اکنون به جامه عمل درآمده است. کم باشد اما مستمر! کارها از استمرار درمیآید و پشتکار نه هیجان و سپس انکار! اگر ده درصد کاربران بهخوان ماهانه ۱۰۰ هزار تومان برای حفظ و رشد بهخوان هزینه که نه سرمایهگذاری کنند همه غصههای توسعهای بهخوان رفع خواهد شد. پیشنهاد میکنم بهخوان گردانان بستری برای ثبت این اعانهها به صورت سرمایهگذاری و مالکیت انجام دهند! این شاهکار مسئولیت ما بهخوانیها را در حفظ آینده آن دوچندان میکند؛ چه اینکه انسان حافظ ما یملک خود است.
1403/10/24 - 10:02
1403/5/23 - 12:50
1400/9/10 - 13:18

یک شروع کوبنده لزوماً دوام یک رمان یا قصهی کوتاه را تضمین نمیکند. چه بسیار داستانهایی که شروعهای کوبنده و هیجانی دارند، اما رغبت دوباره خواندن را در مخاطب برنمیانگیزند و درنتیجه، با عوضشدن زمانه به فراموشی سپرده میشوند. اما شروعهای شوکآوری هم هستند که بیسابقهاند و بشارتدهندهی ظهور سبکی تازه و خلق جهانی نو.
یادداشتها