معرفی کتاب خرده عادت ها: عادت های کوچک تر، نتایج بزرگ تر اثر استیون گایز مترجم نرگس محمدی

خرده عادت ها: عادت های کوچک تر، نتایج بزرگ تر

خرده عادت ها: عادت های کوچک تر، نتایج بزرگ تر

استیون گایز و 2 نفر دیگر
3.8
27 نفر |
12 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

10

خوانده‌ام

55

خواهم خواند

30

ناشر
شمشاد
شابک
9786226673464
تعداد صفحات
188
تاریخ انتشار
1399/7/19

توضیحات

        کتاب خرده عادت ها پس از معرفی راهکاری جدید و قدرتمند برای «ساخت عادت ها» و ناکافی دانستن «راهکارهای انگیزشی رایج شده در سطح جامعه» ، مورد توجه بسیاری از خوانندگان در سرتا سر دنیا قرار گرفت و به عنوان واقع گرایانه ترین راهکار ارائه شده برای ایجاد «تغییری پایدار» شناخته شد. ترجمه ی «خرده عادت ها» به 18 زبان و فروش بیش از 400 هزار نسخه از آن در سرتاسر جهان، این کتاب را در رده ی پر فروش ترین کتاب ها در آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر،قرار داد. کتاب دیگر استفان گایز، این نویسنده ی موفق آمریکایی در زمینه ی خودباوری و خودیاری گری، با عنوان «چگونه کمال گرا نباشیم» ، نیز در ایران توسط همین منرجم، ترجمه شده و توسط انتشارات شمشاد به چاپ رسیده است.خرده عادت ها، مقاومت اولیه شما را برای شروع کار، از میان بر میدارند و چنان حجم کوچکی از یک عادت برایان می سازند که با کمترین میزان اراده، قادر به ادامه دادن رفتار مورد نظرتان تا ماه ها و سال ها خواهید بود. این کتاب به شما آموزش میدهد که چگونه گام به گام، و بدون تحمل بار مسئولیت یک وظیفه سنگین و با اعتماد به نفس کامل، بر حجم خرده عادت خود بیفزایید و از این طریق به عادتی پایدار دست پیدا کنید؛ همان عادت های مطلوبی که همیشه در سر داشته اید و ترس از شکست، مانع از آن شده که بتوانید حتی گامی در آن مسیر بردارید. استفان گایز »گام هایی کوچک (خرده عادت ها) و حد کمی از اراده را رمز ساخت عادت هایی پایدار و عامل موفقیت شما می داند و نه صرفا «انگیزه و حد زیادی از اراده» را، چرا که تکیه بر انگیزه و احساسات، بی ثبات ترین بنیانی است که می توان برای «ساخت عادت» در نظر گرفت و داشتن انتظاراتی سطح بالا که اراده ی بسیاری می طلبند، فقط شما را بر روی ابرها نگاه خواهد داشت.
      

لیست‌های مرتبط به خرده عادت ها: عادت های کوچک تر، نتایج بزرگ تر

چگونه کمال گرا نباشیمخرده عادت ها: عادت های کوچک تر، نتایج بزرگ ترعادت های انعطاف پذیر: چطور عادت هایی هوشمندانه تر بسازید که با زندگی تان سازگار باشند؟

عادت سازی!

10 کتاب

هر آنچه که نیازه راجع به تغییر و عادت سازی بدانیم! این لیست در حال آپدیت است 🙃 این مجموعه کتاب‌ها برای کمک به شما در تغییر و بهبود عادت‌ها و ساخت سیستم‌های پایدار طراحی شده‌اند. شروع از مفاهیم ابتدایی‌تر و روان‌شناسی رفتار، سپس پیشرفت به سمت استراتژی‌های پیشرفته‌تر و افزایش انضباط شخصی، این امکان را به شما می‌دهد که به تدریج عادت‌های موفق‌تر و کارآمدتری بسازید. ترتیب پیشنهادی کتاب‌ها: 1. چگونه کمال‌گرا نباشیم - استفان گایز شروع با کمال‌گرایی: ابتدا باید از کمال‌گرایی رهایی یابید. این کتاب به شما نشان می‌دهد که چگونه می‌توانید از ترس شکست و نقص‌ها فراتر بروید و به راحتی اقدام کنید. 2. خرده عادت‌ها - استفان گایز عادت‌های کوچک و مؤثر: گایز در این کتاب توضیح می‌دهد که چگونه می‌توانید با اقدامات کوچک و پیوسته به تغییرات بزرگ دست یابید. این کتاب شما را به ایجاد عادت‌های ساده و پایدار ترغیب می‌کند. 3. عادت‌های انعطاف‌پذیر - استفان گایز حفظ عادت‌ها در شرایط مختلف: حالا که عادت‌های کوچک را شروع کرده‌اید، باید یاد بگیرید که چطور می‌توانید این عادت‌ها را در برابر تغییرات شرایط زندگی حفظ کنید و به سمت پایداری حرکت کنید. 4. عادت‌های اتمی - جیمز کلییر ساخت سیستم‌های پایدار و قابل‌اعتماد: در این مرحله، کتاب عادت‌های اتمی به شما نشان می‌دهد که چگونه می‌توانید سیستم‌های عادت‌سازی خود را با اصول علمی طراحی کنید تا تغییرات مؤثر و بلندمدت داشته باشید. 5. اثر مرکب - دارن هاردی تأثیرات بلندمدت تغییرات کوچک: این کتاب به شما می‌آموزد که چگونه تغییرات کوچک روزانه در طول زمان می‌توانند تأثیرات عظیمی بر زندگی شما بگذارند. این مفهوم از مداومت و تداوم، پایه‌های تغییر عادت‌های پایدار را می‌سازد. 6. برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال - رایدر کارول سازماندهی و پیگیری عادت‌ها: این کتاب به شما آموزش می‌دهد که چطور با استفاده از سیستم بولت ژورنال، برنامه‌ریزی منظم و مؤثری داشته باشید تا عادت‌ها و اهداف خود را بهتر پیگیری کنید. 7. قدرت انضباط شخصی - دنیل والتر تقویت انضباط شخصی: در این مرحله، باید انضباط شخصی خود را تقویت کنید تا عادت‌هایتان به موفقیت تبدیل شوند. این کتاب به شما می‌آموزد که چگونه با کنترل رفتارهای خود به اهداف بلندمدت دست یابید. 8. قدرت شروع ناقص - جیمز کلییر شروع بدون ترس از نقص‌ها: در این کتاب، جیمز کلییر تأکید می‌کند که نباید منتظر کمال باشید، بلکه باید از جایی که هستید شروع کنید، حتی اگر کارها کامل نباشند. این ذهنیت باعث می‌شود که بدون تأخیر و ترس از شکست، شروع کنید. 9. قانون ۲۰-۸۰ (پاریتو) - ریچارد کخ اولویت‌بندی مؤثر: در این مرحله، باید بدانید که کدام فعالیت‌ها بیشترین تأثیر را در پیشرفت شما دارند. قانون ۲۰-۸۰ به شما کمک می‌کند که بر اولویت‌های مهم‌تر تمرکز کنید و از انرژی و زمان خود بهترین استفاده را ببرید. 10. ذهنیت برنده - جیمز کلییر تقویت ذهنیت برنده: در آخرین مرحله، شما باید با ذهنیت رشد و پذیرش چالش‌ها روبه‌رو شوید. این کتاب به شما می‌آموزد که با ذهنیت مثبت و پیوسته به سمت موفقیت حرکت کنید و هر مانعی را فرصتی برای یادگیری ببینید. نتیجه‌گیری: این ترتیب مطالعه به شما کمک می‌کند که ابتدا مفاهیم پایه‌ای و روان‌شناسی رفتار را درک کنید و سپس به طور تدریجی از عادت‌های کوچک به سمت سیستم‌های بزرگ‌تر و پایدارتر حرکت کنید. با خواندن این کتاب‌ها و پیاده‌سازی اصول آن‌ها، می‌توانید عادت‌های مؤثر بسازید که به موفقیت‌های بلندمدت منجر شوند.

13

یادداشت‌ها

          نثر کتاب خوب و ویراستاری هم خوب است ومتن کتاب خسته‌کننده نیست. من کتاب را برداشتم تا نگاهی به مقدمه‌اش بیندازم و وقتی به خود آمدم؛ صفحۀ 34 را هم گذرانده بودم. 

ابتدا تصور می‌کردم، این کتاب هم، از همان کتاب‌های زرد انگیزشی پرفروش با تبلیغات باشد؛ اما دیدم چنین نیست.

نویسنده بنا بر گفتۀ خودش، از همان آدم‌هایی است که چند سالی با همان کتاب‌ها و فیلم‌های انگیزشی؛ به دنبال ایجاد عادات و رفتارهای مفید در خود بوده و چون راه به جایی نبرده؛ با مطالعۀ کتابی، نکته‌ای به ذهنش می‌رسد و با انجام آن راهکار و مطالعۀ بیشتر، به راهکارهای بهتر و مفیدتر دست می‌یابد و در ادامه می‌کوشد روشش را با معیارها و تحقیقات علمی بسنجد یا منطبق کند و مطمئن شود که روشی من درآوردی نباشد.

وی پس از موفقیت در این کار؛ علاقه‌مند می‌شود که روش کارش را در اختیار جهانیان بگذارد و این کار را انجام می‌دهد و روشن است که تنها می‌خواسته، منظور اصلیش را انتقال بدهد که کتاب در 188 صفحه منتشر شده است (البته تعداد صفحات نسخۀ زبان اصلی را نمی‌دانم)؛ وگرنه چون بسیاری از نویسندگان می‌توانست، آب به کتاب ببندد و آن را به بالای 400 صفحه هم برساند. (نکته: البته هر کتاب حجیم با صفحات بالای 400 صفحه هم، لزوما زرد و بی‌ارزش نیست!)

عناوین بخش‌های کتاب به این شرح است:
ـ مقدمۀ مترجم
ـ پیش گفتار
ـ مقدمۀ خرده عادت‌ها
ـ مغز شما چگونه کار می‌کند؟
ـ انگیزه در مقابل اراده
ـ راهکار خرده عادت‌ها
ـ تفاوت خرده عادت‌ها
ـ خرده عادت‌ها ـ 8 گام کوچک تا تغییری بزرگ
ـ هشت قانون خرده عادت‌ها
ـ حرف آخر

نویسندۀ کتاب بر آن است که انگیزه، چون بر احساسات متکی است؛ هر چند می‌تواند کمک کننده باشد، اما نمی‌تواند به تنهایی نیروی پیشرانِ ما در شکل گیری و ثبات عادت‌ها باشد و در این مسیر به ما کمک زیادی نمی‌تواند بکند، چون با تغییر حال و احساس ما، کم شده یا از بین می‌رود.

اما اراده می‌تواند به ما در شکل دادن و ثبات عادت‌ها، نقشی مهم و اساسی داشته باشد و به ما کمک کند و با تغییر حال و احساس‌مان نه تغییر می‌کند و نه از بین می‌رود، یعنی به احساس وابسته نیست.

و ما برای تقویت اراده کافی است؛ ابتدا عادت مورد نظر را تا حد امکان و به قول نویسنده (تا حد احمقانه و خنده‌داری) کوچک کنیم که هیچ مقاومتی از سوی ناخودآگاه‌مان، برای انجام آن رفتار و خرده عادت وجود نداشته باشد.

در این صورت و با تکرار مداوم و هر روزۀ آن خرده عادت، کم‌کم می‌توانیم آن را تثبیت کنیم و مسیرهای عصبی (شبکه‌های عصبی) لازم در مغزمان هم، برای این عادت ساخته شده و تقویت خواهد شد.

حال می‌توان با اطمینان، کمی از حد لازم بالاتر رفت و البته نباید حد لازم، یعنی کمترین اندازۀ خرده عادت را رها کرده یا تغییر دهیم. 

یعنی اگر مایل بودیم، بیش از آن انجام دهیم و اگر مایل نبودیم، حداقل را انجام دهیم که این هم خود یک پیروزی و پیشرفت، در تثبیت یک عادت کوچک است.

و نکتۀ دیگر اینکه دانشمندان دریافته‌اند؛ برای تبدیل یک رفتار به یک عادت، بین 18 تا 254 بار، باید آن رفتار تکرار شود و البته این برای اشخاص و عادات مختلف متفاوت است.

بخشی از متن کتاب؛ از مقدمۀ مترجم، صفحات 10 و 11: 

«خرده عادت چیست؟
خرده عادت، رفتار مثبت فوق‌العاده کوچکی است که هر روز خود را مُلزَم به انجامش می‌کنید؛ خرده عادت به قدری کوچک است که هرگز در انجامش، احساس ناتوانی نخواهید کرد و همین ویژگی، سنگینیِ بارِ یک مسئولیتِ سنگین را از دوش شما بر می‌دارد و این راهکار را به راهکاری قدرتمند و برتر در ساخت عادت تبدیل می‌کند.

میزان انرژی مورد نیاز برای برداشتن اولین گام، به قدری کم است که حتی افراد افسرده و ناامید و تمام کسانی که زندگی‌شان، سال‌هاست به حالت ساکن مانده است، می‌توانند به راحتی آن را انجام داده و زندگی‌شان را به چرخۀ فعالیت و کارآمدی بازگردانند... .»

به نظرم نگاهی به این کتاب انداختن، بتواند به بسیاری از افراد کمک کند و برای آنان سودمند باشد. من این عنوان را با نام چند نویسندۀ دیگر هم دیده‌ام؛ اما نمی‌دانم، آیا همین محتوا را دارند یا موضوعاتی متفاوت را بیان نموده‌اند؟
        

54