معرفی کتاب موسیو کمال اثر بهزاد دانشگر

موسیو کمال

4.0

9786228119090
_

از تنها شهید اروپایی دفاع مقدس چه می‌دانید؟ ژروم ایمانوئل، متولد ۹آوریل سال ۱۹۶۴ در فرانسه؛ پدرِ تونسی و مادرِ فرانسوی‌اش وقتی ژروم دوساله بود، از هم جدا شدند و پدر به کشور خود، تونس برگشت.

ژروم در سفری به تونس با دین اسلام آشنا و مسلمان شد و نامش را به «کمال» تغییر داد. او بعد از بازگشت به فرانسه، در جریان انقلاب اسلامی ایران با امام خمینی(ره) و اطلاعیه‌های او آشنا شد و در سال ۱۹۸۱ به ایران آمد و در یکی از مدارس علمیه قم به تحصیل پرداخت و مدتی بعد مذهب شیعه را انتخاب کرد.

کمال با شروع جنگ تحمیلی، آمادگی‌اش را برای اعزام به جبهه اعلام کرد، اما به دلیل تابعیت فرانسوی‌اش از حضور در جبهه منع شد. تا این‌که با اصرار فراوان، کمال، بالاخره مجوز حضور در جبهه را دریافت کرد و همراه با «سپاه بدر» در سال ۱۳۶۳ به جبهه رفت. کمال سرانجام در آخرین روزهای جنگ تحمیلی در سال ۱۳۶۷  و در جریان عملیات مرصاد به درجه رفیع شهادت نایل شد.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به موسیو کمال

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به موسیو کمال

خون‌آورد؛ گفتگوی سید علی خامنه‌ای، مرتضی مطهری و دکتر علی شریعتی درباره قیام و انقلاب امام حسین علیه السلامرهنامه؛ اسلام ناب و اسلام آمریکاییرهنامه؛ غرب شناسی

نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴📚

35 کتاب

من از اون دسته آدم هایی هستم که اگه نمایشگاه نرم بی تعارف تابستونم نمی گذره🤗 متاسفانه ۴ تا از کتاب هام تو بهخوان نبود هارداسان از سوره مهر طهورا از معارف دختری که به دالان تاریخ افتاد از کتابستان معرفت و اینجا بدون تو نوشته همسر شهید بلباسی از نشر شهید کاظمی نشرهایی که رفتم و خرید کردم: ۱.انقلاب اسلامی (۱ تا ۴) ۲.مکتب حاج قاسم ۳.نشر شهید کاظمی (۵ تا ۱۳) ۴.سوره مهر (۱۴ و ۱۵) ۵.کتابستان معرفت (۱۶ تا ۲۰) ۶.معارف (۲۱) ۷.عهدمانا (۲۲ تا ۳۱) ۸.سایان ۹.حماسه یاران(۳۲ تا ۳۴) ۱۰. به نشر(۳۵) پ.ن:صبح ها خلوت تره. ما ۱۰ رفتیم و حدودا تا ۲ اونجا بودیم با اینکه ۴ ساعت نمایشگاه بودم احساس می کنم درست نگشتم از بس که بزرگه! خیلی دوست دارم یه بار برم بخش بین الملل رو فقط سر بزنم.🗺 خود شبستان رو هم کامل نرسیدیم. بعضی از غرفه ها مثل مهرستان و حماسه یاران و روایت فتح...(ولی از حماسه یاران به صورت مجازی خرید کردم) یکسری کتاب هم از بخش مجازی گرفتم و یا گفتم برام بگیرن

پست‌های مرتبط به موسیو کمال

هوالملک الحق المبین
یک وقت هایی آنقدر یک کتاب عطر آن بالاها را می دهد که دلم می خواهد به عالم و آدم معرفیش کنم...این کتاب زندگی یک جوان فرانسوی است که چهره پیرمرد تبعید شده در خانه روستایی نوفلوشاتو که برایش تداعی مسیح می کند، او را به کربلا می رساند.
این که از کجا و چطور بدستم رسید یادم نیست ولی  قطعا  عکس روی جلد و اسم کتاب چندان جذبم نکرده است ؛ انگار خودش از لابلای برگه های داستان زندگیش دست دراز می کند و دست می گیرد که بیا و پای این سفره بنشین.
صفای دل کمال(ژروم)آمده پای قلم روان آقای دانشگر و شده معجونی که هرچه می نوشی طعم ها و مزه های مختلفی را با لذت می چشی و فکر می کنی کاش باز هم باشد.در لابلای روزهای کودکی و نوجوانی و جوانی موسیو ، برگهای مهمی از تاریخ  انقلاب ایران و منافقین و جنگ را از زاویه ای جدید و کمتر پرداخته شده ، ورق می زنی و با قدمهای تکاملی وجود کمال(ژروم) معرفتی پیدا می کنی به اسلام و ایران. یک تعریف جدید پیدا می کنی از زندگی ، سختی ، پیشرفت و رشد ... و کمال. کمال اسم برازنده ای است برای ژروم ؛ ژرومی که از وقتی خودش را می شناسد شروع می کند پرسیدن و جستجو کردن نقاط ضعف ، حقیقت و راه از چاه و آنقدر پیش می رود که کمال حاصل می شود و چنگ می زند در یال اسبی شیهه کشان که قرنها را درنوردیده برای بردن ژروم از کربلای عملیات مرصاد به کربلای سیدالشهدا.
کربلایی شدن کمال هم دلم را آتش زد و اشک هایم را جاری کرد و هم  داغ حسرتی بر دلم گذاشت با یک پرسش اساسی: من در این آشفته بازار زندگی مدرن لابلای هوش مصنوعی و گوشی هوشمند و زرق و برق شبکه های مجازی و ... تا کربلای حسین علیه السلام چقدر فاصله دارم؟؟؟؟
کاش من هم جا نمانم😭😭😭

#کتاب_خـواندم📚
روایتی از تنها شهید فرانسوی جنگ ایران و عراق🇮🇷🇮🇶
پسری حدودا ۱۶ساله🧑‍🦰 از پدری تونسی👨‍🦰 و مادری👩‍🦳 فرانسوی هنرمند...
بستر خانواده هیچ روزنه ای نداشت که یک خروجی حزب الهی بپرورد! منظورم چیست؟ مثلا مادر مسیحی چندان معتقد نبود که روحیه خدا خواهی در درون او در کودکی شکل بگیرد و پدر هم تونسی بود که کاملا به اسلام حتی همان سنی سنتی پشت کرده بود. پس چه چیز در ژروم قصه ما شعله ور 💥شد و پادشاه مشرق زمین شد؟ حقیقت خواهی و جسارت سفر به ایران  را چه چیز در درون او رشد داد؟
نقش ایرانیان  خارج از کشور و منافقین چه بود؟
کتاب همزمان با زبان روایت و قصه؛ جریان شناسی زیست دانشجویان مهاجرت کرده و فضای مسلمانان فرانسه و حوزه ایران و جبهه و حتی اشاراتی به جریانات سیاسی ایران با زبانی هنرمندانه مطرح می کند؛ که این کار مرهون قلم ✍توانمند اقای دانشگر است.
امام خمینی ره در دیدار نسبتا خصوصی به کمال کورسل پیشنهاد می کند که زبان فارسی را خیلی خوب یاد بگیرد تا دریچه ای از مفاهیم عالی به روی او باز شود! چرا نمی گویند درس های حوزه یا زبان عربی را خوب یاد بگیرد؟؟؟؟؟
نکته جالب دیگر کتاب برای من تلاش او برای کمک به پدر و مادرش است تا بینش صحیح را پیدا کنند مخصوصا پدر....
این مطلب که زمان جنگ اساتید حوزه و دانشگاهی مذهبی مخالف حضور دانشجویان بودند را بنده حتی از روحانیون بسیار انقلابی و معروف هم شنیده ام.

#ادامه
#نقد: زمان مفقود است یعنی در هر روایت نمی دانیم کمال چند ساله است که دارد این رفتار و موضع گیری را می کند که بسیار برای شخصیت این کتاب کارکرد داشت. نقل تاریخ شمسی کنار میلادی بسیار بهتر بود.
توصیه: کتاب را می توان با خیال راحت حتی دست نوجوان داد حتی بسیار محتوای خوبی است برای گفتگو؛ ان هم نوجوان امروز که در رویای خارج دارد.
👂اقتباسی از ان در ایران صدا به صورت رایگان موجود است که خوش ساخت است و ویژه این است که ان را بگذارید و بیافتید به جون کابینت ها... 😂

‌کتاب موسیو کمال رو از کتابخونه امانت گرفتم تا بخونم. فکر میکردم تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس، ژروم (کمال) کورسل زندگی جذابی باید داشته باشه و همینطورم بود.

دو سه فصلی خوندم که دیدم صوتیش هم توی ایرانصدا منشتر شده و ادامه کتاب رو صوتی گوش دادم.

اینکه چطور با اسلام آشنا شد، چطور با امام خمینی ره و خانه دانشجویان ایرانی توی فرانسه آشنا شد و چی شد تصمیم گرفت بیاد قم درس حوزه بخونه، همه‌اش جذاب و خواندنیه.
از همه زیباتر هم جذب شدنش به سمت جبهه‌هاست‌.
وقتی می‌فهمه خدا و اسلام رو توی جبهه بیشتر از حوزه می‌تونه پیدا کنه و جنگ ایران و عراق، صرفا جنگ دو کشور نیست بلکه به قول حضرت امام ره، جنگ ایمان و کفره، با وجود همه مخالفت‌ها و سنگ‌اندازی‌ها خودش رو به جبهه می‌رسونه
و در وقت اضافه به سعادت شهادت میرسه.

قلم نویسنده و مدل نگارش کتاب هم قشنگه.

با تشکر از آقای دانشگر که ما رو با شخصیت‌های ره‌یافته به اسلام آشنا میکنن و عشقمون به اسلام رو در قلب‌هامون زنده‌تر میکنن. خدا رحمت کنه شهید کمال کورسل و شهید ادوارو آنیلی و همه شهدای راه حق رو ...

🔻از اینجا میتونید کتاب صوتی رایگان موسیو کمال رو دانلود کنید: