بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

زکیه آذرمهر

@zakiye

8 دنبال شده

10 دنبال کننده

                      یک دختر آروم عاشق کتاب خوندن
                    

یادداشت‌ها

                اگر با کودکان در ارتباط هستید، حتما بارها با خود فکر کرده‌اید که واکنش درست در برابر برخی رفتارهای ناصحیح کودکان مثل اعتماد به نفس پایین چیست و چطور می‌توان با ساده ترین راه حل، مشکل را برطرف کرد؟
 این کتاب با راهکاری فوق العاده به شما می‌آموزد چگونه با مشکلی که هنوز خیلی جدی ذهن کودک را آلوده نکرده، کنار بیایید. 
کتاب " آیا کودک شما اعتماد به نفس ضعیفی دارد؟ " که با هدف تاثیر "کتاب‌درمانی" نوشته شده، به بیان اثرات کتابخوانی بر کودکان در برخورد با مشکلات می‌پردازد  و با پیشنهاد 40 قصه  در پایان کتاب، از شما می خواهد این روش را شروع کنید.
"قصه درمانی" سبب همانند سازی کودک با شخصیت مثبت داستان شده و اعتماد به نفس و آرامش در کودک را افزایش می‌دهد. این کتاب 170 صفحه ای، جلد اول از مجموعه 4 جلدی "بخوانیم، بیندیشیم، بهتر زندگی کنیم"  ، توسط مهری پریرخ، کتابشناس و پژوهشگر حوزه کودک، وابسته به "موسسه  کیهان دانش پاژ" نوشته شده است. این مجموعه به دلیل تازه چاپ بودن، هنوز شناخته شده نیست و اولین اثر در زمینه قصه درمانی‌ست که به شیوه پژوهشی در ایران در سال 1397 توسط انتشارات "توت" و با کیفیت عالی به چاپ رسیده است.
در این جلد و 3جلد دیگر این مجموعه با عنوان:
" آیا کودک شما پرخاشگر است؟"
" آیا کودک شما می ترسد؟"
" آیا کودک شما از مرگ عزیزان اندوهگین است؟"
برای 4 مشکل فکری و روحی کودکان  فهرستی از کتابهای مناسب جهت "قصه درمانی"  انتخاب و ارائه شده است.
نویسنده در بخش اول این کتابها، به بررسی شایع ترین مشکلات فکری -روانی کودکان و نوجوانان، در بخش دوم، به تاثیرات کتاب درمانی و در بخش سوم، به بیان چکیده داستانهای انتخاب شده متناسب با آن مشکل، همراه با تصویر جلد کتاب پرداخته است.
داستانهای معرفی شده در این مجموعه بر پایه معیار های استاندارد جهانی بوده و مورد تایید "شورای کتاب کودک "در ایران است.       
این مجموعه برای روانشناسان، معلمان،کتابداران و والدین که مخاطبان اصلی این کتاب‌ها هستند، بسیار آموزنده و با ارزش  است. 
والدین عزیز پیشنهاد می‌کنم اگر فرصت مطالعه کامل این کتاب را ندارید، حتما  صفحه  "درباره این مجموعه" و بخش سوم آن را بخوانید.
        
                تصوری که ما اغلب از زندگی یک طلبه  داریم تصوری کاملا ایده آل است.
آنها کلا از مشکلات اقتصادی و اجتماعی مبرا هستند و تمام همت خود را صرف دین و خلق خدا می کنند. 

یونس برکت طلبه ای است که در کنار تحصیلات حوزوی تحصیلات دانشگاهی (عکاسی) هم دارد و حالا  بعد از 4 سال برای  تبلیغ در ماه رمضان  به یکی از روستاهای دور افتاده به نام میانرود می رود و آنجا با مردمی روبرو می شود که میانه خوبی با روحانیت ندارند و اکثریت آنها اهل نماز و روزه نیستند. 

دلم برای خودم می سوزد. نمیدانم چرا این جوری شد. چرا اینطوری کرد؟نه می دانم چرا اینکار را کرد. ناگهان سیبی را از جیبش در آورد و، در یک چشم به هم زدن، پرت کرد. دوباره سیبی دیگر. 
دیگر به آنها نباید هیچ امیدی داشته باشم؛ مثل پیرزن دیروزی که گفت امید به خدا که برای تو یک کاسه شیر نمی شود. 
نمی دانم فعلا چه کنم! بروم یا منتظر بمانم؟ ولی هنوز اعتقاد دارم امید به خدا می تواند یک کاسه شیر شود. 

رمان شروع خوبی دارد طلبه بر روی منبر در حال سخنرانی مورد هدف سیب گندیده شاه قلی قرار می گیرد و این آزار و اذیت ها در ادامه بیشتر می شوند هر چه جلوتر می رویم شخصیتهای بیشتری نمود پیدا می کنند که فضای کلی داستان را جالبتر می کنند. 

توصیفات زیبای روستا، نگاه منفی مردم به طلبه و عطش و بی حالی او در ماه رمضان و تاملات درونی او با خود که وضعیت او را خلجان نشان  می دهد باعث دلپذیر و جذاب شدن داستان شده است. 
از نکات مثبت کتاب این است که در پس داستانی که از مشکلات زندگی یک طلبه روایت می کند توانسته فرهنگ زندگی روستایی را به وضوح نشان دهد. آدمهای ساده که تفکرات چندانی پشت کارهایشان نیست و گاهی هم سوالاتی می پرسند که که از یک روستای بعید است. مثل، ایمان به خدا چه رنگی است؟ سوالاتی هستند که من خواننده را هم بعد از پایان کتاب رها نکرد. 
شخصیت جالب داستان برای من شاه قلی هست که دیالوک همیشگیش در هر خاطره نگاره دیده می شود که تکرار می کند "بی فایده است" 
پیام کتاب چیزی نیست جز توکل و امید به خدا؛ شخصیت یونس، که یونس وار در دهان نهنگ (روستای میانرود) توانست به مدد توکل بر خدا بر همه مشکلات غلبه کند و برکت الهی را برای مردم روستا بیارد و آنها را از این بی فایدگی  و بی هدفی که درگیرش بودند رها کند. 
 
 از آنجا که ابراهیم اکبری دیزگاهی،نویسنده کتاب، خودشان طلبه بودند و دغدغه دین را داشته زندگی یونس را به خوبی تصویر کرده است. 

این رمان بسیار زیبا و ساده  در قالب یاداشت های روزانه  در370 صفحه توسط نشر نیستان به چاپ رسیده است  و از آن دسته کتابهای است که توانسته علاوه بر نامزد جایزه ادبی جلال آل احمد در شانزدهمین دوره از جشنواره سال شهید حبیب غنی پور در سال 95 به عنوان اثر شایسته تقدیر انتخاب شود.
        
                عده‌ای فکر می‌کنن رویاهاشون هیچ وقت محقق نمیشه، یا تنها افراد خاصی می‌تونن به آرزوهاشون برسن.
اما باید بگم که رویاها جای دوری نیستن که برای به دست آوردن‌شون نیاز به فروش دارایی‌هامون باشه یا لازم باشه کلی رساله و تفسیر و مقالات فلسفی بخونیم. رویاها دقیقا تو مشت‌مون هستن، کافیه فقط چشمامونو ببندیم و ذهنمون رو باز کنیم تا سروکل‌شون پیدا بشه.
کتابی که می‌خوام معرفی کنم از کتاب‌های خاص دوستداران کتاب‌های روانشناسی و انگیزشی هست: "کیمیاگر"؛ رمانی کوتاه، نوشته پائولو کوئیلو با ترجمه آرش حجازی. این نویسنده برزیلی 36کتاب نوشته که کیمیاگر مشهورترین کتابشه.
و اما کتاب درباره پسری به نام سانتیاگو چوپان هست که برای تحقق بخشیدن به رویاهاش یا به تعبیری یافتن گنج، موقیعت‌ها و چالش‌های زمینی و کیهانی رو تجربه کرده و نهایتا به این نتیجه رسیده که گنج در محل زندگی خودشه.
پائولو با این داستان  4 تکنیک بهمون نشون میده:
1- رویا جزئی از وجودته.
2-هیچ چیز جز خودت، قدرت تاثیر در زندگیت رو نداره.
3-رویا زود شناخته می‌شه و زود هم فراموش می‌شه. باید از نشانه‌ها پیروی کنی و باورشون کنی تا در تو برای دنبال کردن رویا تعهد ایجاد کنه .
4-قوانین کیهانی تحت تاثیر فرکانس مثبت و منفی تو، انگیزیه‌ای می‌شن که تو رو به رویاهات برسونن.
کیمیاگر برام کتاب "مائده زمینی" از آندره ژید رو تداعی کرد. اونجا که میگه: ناتانائیل بکوش عظمت در نگاه تو باشد نه در آن چیزی که می‌بینی. چیزهای که می‌بینی نشانه‌ای هستند که زمینه تحقق بخشیدن به رویاهات رو برات فراهم می‌کنن.
فک نمی‌کنم کسی باشه که کتاب رو بخونه و ازش لذت نبره و چیزی یاد نگیره. این رمان رو نوجوانان هم به اندازه بزرگسالان دوستش دارند.
خوندن این کتاب برام نشانه‌ای بود تا با انرژی بیشتر دنبال رویاهام باشم. شما هم می‌تونید کتاب "کیمیاگر" یا جملاتی ازش که الهام بخش باشه، همراه خودتون داشته باشین تا در مواقعی که وسوسه به تسلیم میشین با نگاه کردن بهش رویاهاتون رو به یاد بیارین .
        

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

فعالیت‌ها