علی حاجیلو

نمایش همه3 روز پیش
4 نفر پسندیدند.
درخت انجیر معابد جلد 2
3.5
این کتاب را باید در دو ساحت بررسی کرد.
نخست خود کتاب است که با داستانی جذاب و قلمی گیرا ما را پایبند خود میکند. فضا گاهی میل به سورئال شدن پیدا میکند و همین امر به نظر بنده از نقاط قوت کتاب است که ما را پای داستان مینشاند. شکل گیری داستان حول محور درخت انجیر معابد فضا را متفاوت کرده است.
این اثر روایتگر قصه خانوادهای و میراث به جامانده از آن خانواده است. شخصیتها بسیار جذاب هستند و داستان هم به خوبی پیش میرود. خواندن این کتاب واقعا لذت بخش است.
اما ساحت دومی که کتاب باید در آن ساحت بررسی شود، روایتی است که در زیر پوستهی داستان روایت میشود. وقایع و شخصیتها قابل تطبیق با وقایع تاریخ معاصر ایران است و احتمالا نگارنده این مفاهیم را هم مدنظر داشته است؛علی الخصوص در قسمت پایانی کتاب که جماعتی مسخ شده به رهبری فردی مقدسنما دست به تغییر بزرگان خود میزنند.(الله اعلم)
خلاصه که کتاب به عنوان یک اثر ادبی، فوق العاده است؛ اما اگر از قصهی زیر متن کتاب اذیت میشوید آن را نخوانید. البته که آنچه گفته شد برداشت شخصی بنده است و ممکن است از نظر سایر مخاطبان اثر درست نباشد، اما هر اثری یک موجود زنده است و هر کس میتواند برداشت شخصی خود را داشته باشد.
27 نفر پسندیدند.
2 نفر نظر دادند.1401/12/23 - 12:30
اولین کتابی بود که از علی محمد افغانی خواندم. قلمش ساده و روان بود. شخصیتهای کتاب به شدت زنده و قابل قبول بودند. داستانها میل به مینیمال بودن داشتند. گاهی اوقات برخی توصیفات از وضع جامعه شعارگونه بود، اما غلوشده نبود.
در کل اگر از چند غلط تایپی کتاب بگذریم، کتاب خوبی بود. خواندنش خالی از لطف نیست.
15 نفر پسندیدند.
1401/12/19 - 19:55
کلیدر جلد 5
4.6
با شخصیت اصلی کتاب و تک تک شخصیتهای فرعی آن زندگی کردم.
هر کدام از شخصیت ها زندگی جداگانه و خاص خود را دارند که کامل روایت میشوند و زیست در مکان و زمان مشترک سرنوشت آنها را به هم گره میزند.
شاید بپرسید مگر در باقی آثار این اتفاق نمیافتد؟
در پاسخ باید بگویم که شرح وقایع زندگی تک تک شخصیتها و حالات و رفتار و دگرگونی آنها را در هیچ اثری مانند کلیدر نخواندهام. شخصیتهای کتاب علاوه بر اینکه عناصری برای روایت داستان شخصیت اصلی هستند، هر کدام داستانی منحصر به فرد و جذاب دارند.
دربارهی جنبههای مختلف این اثر بسیار میتوان نوشت. اما حق مطلب ادا نمیشود.
کلیدر خواندنیترین اثری بود که تا امروز خواندهام.
33 نفر پسندیدند.
1401/11/26 - 11:24
اگر به تاریخ صدر اسلام علاقهمند هستید، الغارات کتاب ارزشمندی برای شما خواهد بود. همین که این کتاب به صورت موضوعی بخشی از تاریخ را روایت میکند، جذاب است و تکلیف خواننده از همان ابتدا با کتاب روشن است.
این کتاب وقایع حکومت امیرالمونین(ع) را پس از جنگ نهروان رعایت میکند. دورهای که معاویه سعی میکند با غارت شهرهای مختلف تحت سلطه حکومت حضرت امیر و ایجاد هراس و نامنی و قتل یاران حضرت پایههای حکومت خود را محکم کند.
در تالیف مجدد الغارات داستانهای تکراری حذف شده است و سر و سامان تازهای به مطالب داده شده است.
با خواندن این کتاب بیشتر به تنهایی و مظلومیت حضرت حیدر (ع) پی میبریم.
31 نفر پسندیدند.
لیست ها
نمایش همهدر حال مطالعه
کتاب در حال مطالعه ای وجود ندارد.
با جستجو میتوانید کتابهای مورد علاقهی خود را انتخاب کنید و به این لیست اضافه کنید.