مبیناامامی

@Mobinaemamii

8 دنبال شده

8 دنبال کننده

                      
                    

یادداشت‌ها

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

فعالیت‌ها

بهترین کتابی که در سال 1400 خواندم!

چند سال پیش دخترم داشت چیزهایی درباره دی‌وی (منظورش دییویی بود!) تعریف می‌کرد که مدلی برای رده‌بندی کتاب‌ها ابداع کرده و الان بیشتر کتابخانه‌ها بر اساس همان کتاب‌ها را مرتب می‌کنند. من حسابی جا خورده بودم. دخترم کلاس دوم دبستان بود. این‌ها را از کجا خوانده بود؟ ازش پرسیدم. نام کتابی را برد. کتابی که نه دایره‌المعارف بود، نه کتاب تاریخی، نه دانستنی‌های علوم کتابداری و نه تاریخچه فیلسوفان امریکایی. مجموعه داستانی بود از ماجراهای چند تا بچه در یک مدرسه با معلم‌های عجیب و غریب و شوخی‌های دبستانی و تصویرهای بامزه...

                بی برو برگرد آدم ترسویی هستم،فیلم ترسناک نمیبینم و کتاب ترسناک هم دست نمیگیرم؛ولی مزه این کتاب مثل کتاب های خارجکیِ تخیلی که دوره ابتدایی و راهنمایی میخواندم رفت زیر زبانم.
یک روزه تمامش کردم و چشم دردش را هم به جان خریدم.
 کتاب در زمان حال و گذشته روایت میشد و تداخل داستان زندگی رضا و مجید عالی بود،مثل پایان خوبش.
اینکه بعضی پیامها در بین کلمات داستان پنهان باشند خیلی ارزشمند تر است تا شعار گونه گفته شود و چشم خواننده را دور از جان شما سوراخ کند.
در آخر هم "بنظر من" این کتاب برای تمام نوجوانان مناسب نیست،ترجیحا نوجوانی بخواند که مثل من ترسو نباشد😊
        

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

            اعتراف می کنم که به خاطر جلد خریدمش و تقریبا مثل همیشه ناامید شدم. پنجاه و سه هزار تومان برای ۱۱۲ صفحه کتاب پرداخت کردم و اونقدر خوندنش حوصله سربر و حتی یک جاهایی اعصاب خورد کن بود که قطعا اگر کتاب طولانی تری بود زودتر به کناری می انداختمش. اما کوتاهی کتاب باعث شد خودم رو قانع کنم که کتاب رو تا اخر بخونم بلکه شاید یک حرف به درد بخور توش زده شده باشه، که ارزش تا اخر خونده داشته باشه، که نداشت!

کتاب از نظر علمی محتوای خاصی نداره. یک سری مقاله درباره ی تاب اوری جمع شده که هدف اینه که به ادمها کمک کنه در زندگی شخصی شون کمک کنی تاب اورتر بشن اما مطالب پراکنده ست، راهکارهای عملی مشخصی داده نمیشه و در کل گیج کننده ست.


اشاره های فرهنگی سیاسی کتاب هم زیاده و برای فهمیدن همون نیمچه صحبت های مفید نویسنده باید از اونها اطلاع داشت که خب شاید یک خواننده ی امریکایی داشته باشه اما یک خواننده ی ایرانی که خیلی از فضا دوره نمیتونه با متن ارتباط برقرار کنه.


ترجمه رو هم اصلاااااااااا دوست نداشتم. از نظر فنی متوسط بود اما از نظر فرهنگی باورم نمیشد یک ایرانی اینطوری ترجمه کرده باشه و این توضیحات رو نوشته باشه. مثلا توی توضیح درباره ی کمپ دیوید بارها و بارها اسم اسراییل - رژیم صهیونیستی رو اورده باشه اما حتی یک جا یک کلمه ننوشته باشه فلسطین. اینها مسائلیه که از نظر شخصی برای من مهمه و باعث شد اصلا از ترجمه خوشم نیاد.